Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Vábenie nepoľovníkom je zakázané? - diskusia

autor: off panpriroda
pridané: 22.7.2012 9:03

vabenie je zakazane ked nejsom v polovnom zväze?

počet zobrazení: 7 305
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
off jaroslav103, 8.8.2012 o 22:35

podľa toho či vábiš s flintou alebo bez nej ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off jozef, 1.8.2012 o 22:52

milanku naozaj ti musím dať za pravdu či je to už vábenie alebo zber zhodov niekedy sa až čudujem koho tam stretnem.. ◄ reagovať

off milanko12, 1.8.2012 o 22:12

idem do lesa na srnca a jedine co stretnem su mlady chlapci co sa hraju na fotografov s plnymi kapsami vabniciek to je co za moda v mojic casoch som siel za polovnikmi a popytal sa ich ci nemozem ist snimi na ruju a nie poza chrbat polovnikom sa skovavat po revire sak polovnici nehrizu....potom sa necudujte ze vas polovnici vyhanaju z lesa a strasia vas ked im doslova plasite zver pod nosom..... ◄ reagovať

off jozef, 31.7.2012 o 20:21

Mna zaujima či to niekto skúšal neviem čo zobrať či toto od devani alebo podobne len v zelenom alebo to čo robí bonko ..poradte ◄ reagovať

off bonko, 31.7.2012 o 19:18

Farba je nadčasová.Všetko sem ide z Ameriky,takže oranžové vesty,klobúky,zbrane.Čo potom budú hovoriť konzervatývni poľovníci,ktorým vadia maskáče? ◄ reagovať

off pacenko, 31.7.2012 o 18:47

no s tým hladaním toho ručadla niekde v tráve máš pravdu :) nato som veru nemyslel...to aby som si nechal ušiť červený hubertus :D ◄ reagovať

off 357AS, 31.7.2012 o 18:30

na žlto nie,ale táto farba je pre zver menej viditelná ,niekde sa píše že neviditelná(div sa svete)a aspon ju nezabudneš niekde v tráve a ak,tak ju skôr nájdeš :-) ◄ reagovať

off pacenko, 31.7.2012 o 18:20

ako farba toho ručadla je úžasná :D to už ho mohli nafarbiť rovno na žlto nech im pasuje k logu firmy... ◄ reagovať

off jozef, 31.7.2012 o 17:30

Má to niekto ? odkaz ◄ reagovať

off orol, 28.7.2012 o 21:42

... lebo sa vztahuje na chranene živočichy… P.s- áno a zákon 543/2002 jasne stanovuje v § 35 písm. b, že tieto je zakázané úmyselne rušiť, rušiť v období rozmnožovania, výchovy mláďat atď… a nikde nie je napísané, že nepoľovník "nebude vábiť" kvôli fotke aj takúto zver…. ◄ reagovať

off growler, 28.7.2012 o 19:30

326/2005 §30 ake a cim nerespektujem prava a zaujimy ...?Vacsina PZ nieje ani vlastnikom,spravcom,alebo obhospodarovatelom lesa,su len uzivatelmi polovneho reviru s pravom vykonu prava polovnictva v polovnom reviri.§31)g,§63)e- imitovanim prirodzenych zvukov,na ktore zver reaguje "odpovedanim",alebo priblizovanim je rusenie ticha a pokoja?tebou citovany zakon o ochrane prirody mozes rovno vypustit,lebo sa vztahuje na chranene zivocichy co polovna zver v dobe lovu nieje,ci? ◄ reagovať

off spito270, 28.7.2012 o 18:46

len davaj pozor, aby si neprivabil niekoho, komu sa tvoje vypiskavanie nemusi pacit ◄ reagovať

off orol, 28.7.2012 o 18:35

Ja súhlasím aj s Tebou, aj s growlerom. P.s- Áno, na Slovensku je všetko "dovolené" a mnoho ľudí si robí, čo chce - resp. vysvetľuje demokraciu po svojom :-o) ◄ reagovať

off panpriroda, 28.7.2012 o 18:04

suhlasim growlerom prečo by nepolovnici nemohli vabit zver?ked si ju odfotim a pokocham sa jej krasou z blizka tak sa jej nič nestane ◄ reagovať

off orol, 28.7.2012 o 17:44

Nič si tam nenašiel v tých ďaľších citovaných zákonoch? Ja áno. V cit. zák. 326/2005 v § 30, ale najmä 31 ( zákaz niektorých činností ) písmeno g ) uvádza: rušiť ticho a pokoj. Takisto sa v § 63 ( priestupky ) pod písm.e skrýva "detto". P.s- no a za chvíľu sa dostaneme ešte k zákone o ochrany prírody... ◄ reagovať

off growler, 28.7.2012 o 16:39

ale vabenie nieje plasenie,pri jednom zver odbieha od teba,pri druhom zver pribieha k tebe.ani v ostatnych tebou citovanych zakonoch nevidim nic co by malo znamenat protipravne konanie v tomto pripade. ◄ reagovať

off orol, 28.7.2012 o 16:16

Áno, na 3 a, b - je tam vyslovene uvedené "plašiť zver akýmkoľvek spôsobom". Ale poď ďalej na ostatné citované zákony... čo tam je napísané? P.s- keď si to dá potom človek všetko dokopy, zaujme stanovisko a ja som ho zaujal a vyjadril sa. ◄ reagovať

off growler, 28.7.2012 o 15:52

predpokladam,ze narazas na (3)a,b - pokial niekto pod vabenim chape stresovanie,plasenie,.. zveri ,tak ano moze sa na to odvolavat,ale obavam sa,ze vo vseobecnosti vabenie zveri,tak chapane nieje. ◄ reagovať

off orol, 28.7.2012 o 15:38

Growler, začni zák. o poľ. 274/2009 § 24 ( ochrana zveri ). Čo sa tam uvádza? ◄ reagovať

off growler, 28.7.2012 o 12:08

orol,kde v tych odkazovanych zakonoch vidis nieco co by malo znamenat protipravne konanie v pripade vabenia zveri nepolovnikom?co si chcel povedat ciataciou zakona o lesoch a tiez odvolavanim sa na konkretny zakon o chrane prirody? ◄ reagovať

off panpriroda, 28.7.2012 o 9:40

srnce kedže maju ruju ◄ reagovať

off horar1992, 28.7.2012 o 0:42

a čo by si chcel vábit? :-) ◄ reagovať

off orol, 27.7.2012 o 20:21

Ty ako nepoľovník a nečlen PZ vábiť zver v revíri nemôžeš. Konal by si v rozpore so zák. o poľovníctve ( ochrana zveri §24 ), zákona o lesoch § 30, 31, zákona o ochrane prírody § 35, ale je toho ďaleko viac... P.s- Využívanie lesov verejnosťou: Každý má právo vstupovať na lesné pozemky. Pri využívaní lesov verejnosťou je každý povinný chrániť a nenarušovať lesné prostredie, rešpektovať práva a oprávnené záujmy vlastníka, správcu a obhospodarovateľa lesa a pokyny obhospodarovateľa lesa, člena lesnej stráže a orgánu štátnej správy lesného hospodárstva. ◄ reagovať

off panpriroda, 27.7.2012 o 12:48

ja vabyt viem nevabim prvy raz už mam dost srnčej zveri privabenej a aj inej ◄ reagovať

off sporko1234, 27.7.2012 o 8:04

ak svojim vabenim budes narusat ruju (cize plasit zver) tak to zakazane je ◄ reagovať

off 357AS, 26.7.2012 o 23:11

Ak vábit nevieš,radšej pozoruj v tichosti,určite uvidíš viac ako ked začneš nesprávne vábit. ◄ reagovať

off Jeger, 26.7.2012 o 22:45

Vábenie nieje zakázané, no každý by mal zvážiť či nebude lepšie zostať ticho sedieť ako by mal obrátiť revír hore nohami svojím nedokonalým vábením... ◄ reagovať

off dede, 26.7.2012 o 22:24

Koľko toho požil ten p. poľovník čo Ti posunul túto tajnú myšlienku čo si tu zverejnil ? ◄ reagovať

off Jaruj88, 26.7.2012 o 22:16

a nechapem ako si mu mohol uverit no veviem kto je potom jeb* kto sa nevyzna do prirody ? a neveim aky polovny zväz mozno tak zdruzenie :/ ◄ reagovať

off panpriroda, 25.7.2012 o 13:47

povedal mi to jeden polovnik že je to zakazane ale nechcelo sa mi verit tak som bol ticho radčej lebo sa neako vytahoval že nečo je ale šetci polovnici sa zhodli pokial nemaš flintu vabit možeš bol to mlady jebo ◄ reagovať

off Edu, 23.7.2012 o 13:05

Samozrejme . Najmä vydaté ,ženy sa nesmú vábiť . Môže tam byť trest smrti od ich manžela . Mňa by zaujímalo ako si prišiel k tejto myšlienke ,že je zakázané vábenie ? ◄ reagovať

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM