Dobrý deň, chcel by som sa informovať, či ma niekto skúsenosti s vedením Krúžku mladých priateľov poľvníctva. mal by som záujem vieť takýto krúžok s našou mládežou, trošku ich priviesť k našej prekrásnej prírode a ukázať im že su aj iné aktivity ako len isť trendom dnešnej doby ( PC, hry a virtuálny svet prostredníctvo internetu ). Budem veľmi vďačný za každé odporučanie, radu ale aj keby bolo možné poskytnuť niejaký ten materiál. Ďakujem
horamatus: máš pravdu už som absolvoval jedno školenie ktorého súčasťou boli aj lesní pedagógovia ◄ reagovať
absolútny súhlas horarmatus...a tebe misko39 hodne trpezlivosti a úspechov ◄ reagovať
Misko39 a všetci ktorí to s KMPP myslíte vážne, nedajte sa znechutiť. Každá činnosť, ktorá vedie deti do prírody a nenásilnou formou im vštepuje lásku k prírode má význam. Lesy SR majú vypracovaný systém, nazvaný ,,lesná pedagogika". Vyškolení lesní pedagógovia hravou formou vedú deti v podobných krúžkoch. Zadaj si do google lesná pedagogika.sk a dozvieš sa viac. Alebo skús nájsť takéhoto lesného pedagóga vo svojom okolí, určite ti poradí. Tak nech sa Vám darí. Lesu a lovu zdar! ◄ reagovať
Ano mám bohaté skúsenosti . odkaz odkaz odkaz viac na facebooku :-D dnes som chybil diviaka to vsjo ◄ reagovať
A čo mám skočiť do kukurice ? Práve kráčam z čakanej tak idem po ceste k autu . ◄ reagovať
Jeger neoslovuj ma zdrobnelinkami znie to dosť zvrhlo. Ja sa nechystám hrať sa na pedagóga .Nemám na to vzdelanie . Ako som spomenul som praktik ja vzdelávam v prírode vždy len dievčatá od 1000 týždňov staršie . Deti zverím rád tebe ,keď po tom toľko túžiš . Ja nemám kedy . ◄ reagovať
Ty Edko by si deti viedol cestou virtuálneho sveta ako to ty najlepšie vieš, ja by som na to išiel inou cestou, ale to ty nepochopíš škoda ◄ reagovať
Jeger preboha veď si sám skoro ešte dieťa . Čo by si ich naučil strielať srnčiu malokalibrovkou ? ◄ reagovať
O akých premietačkách to tu splietate? S deťmi musíš byť čo najviac v prírode v teréne a filmy sú len v zálohe v prípade zlého počasia takže s tým by som sa moc netrápil. ◄ reagovať
V takom prípade jancigas, ak dieťa nemá doma internet nemôže sa pripravovať do školy !!! Sú zadania ,ktoré sa bez internetu nedajú riešiť . Poľovnícky kúžok mu už nepomôže ani stará premietačka . Nepoznám také dieťa ktoré nemá doma internet ba ani také ktoré by pozeralo namiesto lcd monitora do starej kmitajúcej bubliny . Samozrejme sú extrémne rodiny Letanovce a podobne . Ale tie zrejme nebudú mať záujem o poľovníctvo ani premietanie filmov . V telke je X kanálov ktoré vysielajú podobne veci . Dokonca sú také ktoré vysielajú iba o poľovníctve a rybárstve . ◄ reagovať
nie každé dieťa má doma youtube alebo lcd placku obrovských rozmerov ◄ reagovať
Práve to premietanie filmov považujem za dosť veľký prežitok . Dnes má dieťa yotube inernet z ktorého si stiahne čo potrebuje v HD kvalite doma pozrie v klude na lcd placke obrovských rozmerov . ◄ reagovať
aj ja sa zamýšľam nad tým, že od septembra v škole začnem takýto krúžok, skúšal som v minulom šk. roku premietať filmy s poľ. tématikou a celkom to mojich žiakov zaujalo, tak uvidíme či sa to osvedčí ◄ reagovať
misko39: veľmi dobrá myšlienka, aj ja s touto myšleienkou pohrávam v mysli, ale zatiaľ tomu dávam čas. Musím pozieť ako to chodí inde a pozireť aj súťaže. Pozri si toto: odkaz ◄ reagovať
To je iba môj názor . Môžem sa mýliť . Myslím ,že deti ktoré majú záujem o prírodu navštevujú skauting odkaz ako i centrá voľného času prípadne chodia po prírode a na turistiku samé či s rodičmi ,alebo rodinou . Zaujať dnes kružok filmom žial nie je možné .odkaz ◄ reagovať
ďakujem Vám obom za príspevok. Edu máš pravdu, praktik má veľa do seba pozdvihuje mienku širokej verejnosti nielen zapájaním detí do rôznych aktivít, či budovaním náučných chodníkov. Postupom času som chcel aj takéto praktické veci zaviesť ale aj teóriou ( schôdzkovanim )trochu ukázať bohatstvo našej prírody deťom ako aj praktickým poznávaním zveri, stromov či rastlín. Možno máš pravdu, že tam nikoho nedostanem no čo už.... ◄ reagovať
misko39 myslím ,že je vhodnejšie konať ako praktik nie ako schôdzovač . U nás sa v Haluziciach deti aktívne zapájajú do ochrany prírody ,zberania odpadkov a iných činností priamo v prírode . Tým sa im všepuje vzťah k prírode . Budujú sa náučné chodníky ako je napríklad Lesnícky náučný chodník Haluzická tiesňava v 4 stupni ochrany prírody . odkaz To sú praktické veci ktoré slúžia deťom ako i dospelým . ◄ reagovať
Prosím ťa nezasieraj diskusiu tvojimi trápnymi komentármi, za pochopenie ďakujem ◄ reagovať
Jeger Ty by si mohol urobiť prednášku ako pytliačiš s malokalibrovkou na srnčiu zver . To by deti mohlo zaujať :-D Takých ľudí ako Ty si treba vážiť :-D takých veľa nie je . Ty asi skončíš pri tých mrazákoch . ◄ reagovať
Ľudí ako ty Michal si treba ceniť, lebo takých ubúda, ktorí majú aspoň trošku snahy venovať sa mládeži a nielen starať o mrazáky :( U nás veľa dobrých poľovníkov vyšlo práve z KMPP.Jedno je pravda ,že záujem klesá, ale stačí pár zanietencov s ktorými sa dá pracovať a ide to....držím ti palce P.S. V Haluziciach by si možno darmo hľadal, no neverím že v prekrásnom okolí Litmanovej nenájdeš pár žiakov ktorých to skutočne zaujíma :D ◄ reagovať
Michal radšej virtualny svet internetu ako nejaké schôdzovanie v krúžku . Na to dnes asi nikoho nedostaneš :-D Faktom je že v dobe ked v telke nebolo nič v rozhlase sláčikový orchcester alebo nič neexistoval internet to mohla byť zaujímavá činnosť . Tiež som chodil do takého krúžku kde nam premietli film a boli sme paf :-D Neviem čo by som v takom krúžku robil dnes . ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.