Chlapci, rád by som vedel Váš názor a skúsenosti so strelivom Sako od fínskeho výrobcu z praxe v porovnaní s najlepšími výrobcami RWS, Norma atd. Zaujímajú ma zvlášť Vaše postrehy a skúsenosti pri love so strelami Hammerhead a SuperHammerhead. Znakovanie, farbenie, priestrel, poškodzovanie zveriny.Ďakujem vopred za príspevky.
Príspevok presunutý z diskusie Strelivo Sako (autor: miro56).
Hammerhead je v pohode, je to velmi dobra volba aj co sa tyka presnosti a aj co sa tyka ucinku strely ci poskodenia diviny. Je to ale iny typ strely ako Arrowhead II, co je strela Swift scirocco ktora sama o sebe je velmi dobra ale svojim tvarom a dizajnom jednoducho ceskym ýxžčkam nesedi, hlaven nezabezpeci je dostatocnu stabilitu.... Strelivo sako ako take je podla mna velmi dobre a za rozumnu cenu..... ◄ reagovať
montaq a ako chutí 7x64 hammerhead 11g. Ja to používam rok a podľa mňa lepšie ako norma vulkan, ktoru som používal pred sakom. Toľko môj osobný názor za čas aký používam sako.Zbraň CZ 555 nastrelená na 100m. ◄ reagovať
Tym som nechcel povedat ze arrowhead je zle strelivo len jednoducho v kal. 7x64 nechuti kazdej zbrani ◄ reagovať
Pri arrowhead II odporucam po nastreleni na 50m vyskusat na 100m aspon 3 rany. Osobna skusenost s CZ537 kal. 7x64 nastrel na 50m uspokojivy 2-3cm na 100m rozptyl 7-10cm a to do roznych smerov... proste cz537 a arrovhead nejdu dokopy. Podobne ani zkk a ani tikka vsetko kal.7x64. ◄ reagovať
sice som motaqovi uz odpisal, ale pozeram ze mi tu otazku polozil aj tu, tak pre ostatnych tu je odpoved: z toho saka som mal bohuzial iba jednu skatulu, a zbrane nastrielavam na 50m, pretoze strielam max. do 100m, mal som to nastrielane na +/- 1cm. ale kedze som to nikde nevedel zohnat, jedine na objenavku s cakacou dobou v neurcitu, tak som presiel na bezne dostupnu normu vulkan, je sice drahsie, ale maksie aj ako norma oryx aj ako arrowheadII, takze vhodnejsie aj na strelbu z blizka. zatial s tou normou strelena iba jedna srna, a jeden jelen. obe na cca 35-40m ostali v ohni a podliatiny na vstrele aj vystrele asi 3,5-4cm kruh. sako robilo malicko vacsie podliatie. ◄ reagovať
Ja som vedel, že to doplníš ako najkompetentnejší... ◄ reagovať
Lubosa trosku doplnim, odkedy je dovozca pre SR firma so slovenska tak je dostupnos o dost lepsia. Obcas sa moze stat ze nieco nie je skladom ale relativne rychlo doplnaju sklad. ◄ reagovať
Skoro naraz sme reagovali feri?! ;-)) ◄ reagovať
Výborné strelivo. Z dostupnosťou nie je problém...stačí sa ozvať chalanovi s nickom "motaq", seriózny chalan-predajca... ◄ reagovať
hyperon na aku vzdialenost mas ten arrpwhead II nastreleny a aky rozptyl mas na 100m z to brna98? ◄ reagovať
arrowhead II pre 7x 64 je super. bohuzial, tak ako uz bolo spomenute, problem s dostupnostou :( ◄ reagovať
je to kvalitne strelivo, pouzivam hammerhead 13g v 8x57 IS ◄ reagovať
Pravda, Detex (Žižkov) je nárazově mívá. Když se tak ale stane, chce toho koupit karton. Pak zase nějakou chvilku nebudou. Jinak já střílím Superhammerhead a spokojenost. ◄ reagovať
dnes som kupil sako 11,7g hammerhead, vyskusam potom napisem postreh. Dosial som pouzival Norma Oryx, dost drahe, predajca ma presvedcil, že mam vyskusat sako....tok som isiel do toho. ◄ reagovať
Práve na srnčiu by som volil ťažšiu strelu z dôvodu citlivosti na podlievanie pri ľahkých a rýchlych strelách. V mojej W308 mám odskúšané 13g Hammerhead max. spokojnosť aj na srnčiu zver. Ale pozor,13g strela u W308 je už na hrane stability strely pri stúpaní 12", treba overiť na terči či nerobí elipsové diery a rozptyl. 13g v W308 sa správa takmer totožne ako 8x57JS, výborná na všetku zver. ◄ reagovať
Eriann prosím ťa chválil si superhammerheady v inej téme, chcel by som ich vyskúšať v 308-ke na srnčiu zver, skôr asi tie ľahšie 9,7-ky nemáš s tým nejaké skúsenosti.Samozrejme budem rád za postrehy aj od iných užívateľov. Ďakujem za info. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Strelivo do 6,5x55 SAKO Racehead vs Gamehead (autor: Janinko).
lanus- ja viem, ze racehead je tercove strelivo ale strelivo vhodne aj na srnciu :) odkaz asi tak... ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Strelivo do 6,5x55 SAKO Racehead vs Gamehead (autor: Janinko).
brblos-ty si ma zas predbehol.1* ◄ reagovať
V dnešnej dobe , keď sa dá do 6,5x55 SE kúpiť strelivo Nosler Custom Trophy Grade s AccuBondom za 1,6 Eura / ks , sa baviť o niečom inom nedáva zmysel ◄ reagovať
pridam komentar aj ja SST je strasny srotovnik ale niektorim razam ozaj sedi ale nie 30-06 .ked uz by som zvazoval tak radsej interbond ale ked ti radili normu vulkan tak ti radili dobre je to slusne strelivo aj ked v tvojej razi som neskusal strielat to by bolo testnut ze ako sa to bude chovat ale podla balistickej tabulky to vyzera ze by vulkan aj v tejto razi by mal excelovat ◄ reagovať
odkaz toto je vyborne strelivo.( SST ma pomerne slusnu ranivost) ◄ reagovať
lanus aJ KED MA TAKY TENKY PLášť A NAZNAK DUTINKY??.. ◄ reagovať
serax - Racehead je terčové strelivo : odkaz ako Scenar alebo Sierra Match HPBT ! ◄ reagovať
Nedávno som si zadovážil zbraň v tomto kalibri a dotičný čo som to od neho kupoval mi odporučil Oryx, tak som zvedaví čo to bude robiť a idem skúsiť aj Racehead od saka, na 100m idú tieto streli skoro identycki. ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie strela hammerhead (autor: peter764).
Dneska ich bol kupovať kamarát. Kupoval ich v PD zobral posledne dve škatule čo mal na predajni.. bral do 308. a škatuľa stala 35 €, kukal aj kamarátovi do 8x57JS a škatuľa by ho vyšla 36 €... tak neviem kde ste prišli na také vysoké ceny?? skúsenosti nemám žiadne ale kamarát ich používa v 8x57 JS a on si ich veľmi chváli.. strieľa stým všetko čo je na Slovensku možne ,a povedal že ešte na ne nemôže nič zle povedať.. zatiaľ plná spokojnosť... ◄ reagovať
Výhradní dovozce pro ČR, firma Detex na svých stránkách uvádí, že všechny střely zn. Sako jsou bondované. Já střílím Super Hammerhead 180gr. ve 30 06 a zatím bomba. Zvěř padá a když nezůstane na nástřelu, barví jak z konve. V Detexu na Žižkově, kde nakupuju 41,-Kč za kus. odkaz ◄ reagovať
vulkan ak sa dobre pametam v 7x65R bol sustrel striel asi o2cm hore oproti saku a nech sa to uz paci komu chce keby sa ma niekto teraz spital ci by som menil vulkan za sako konkretne v tejto razi a s tej zbrane tak moja odpoved znie ze v ziadnom pripade proste ta ustovka 810 m/s a na 100- 730m/s ja neviem asi to rozhoduje a zver pri vulkane upada do sokoveho stavu skor ako pri hammerhendu ◄ reagovať
MMasska,dakujem za postrehy,nechcel som porovnavat kvalitu striel iba rychlost a energiu a tu maju SPCE a Hammerhead velmi podobnu,oproti napr.Vulkanu a Oryxu. Keby malo to Sako vyssiu energiu a rychlost mozno by to skor padalo.Kupil som toho dve krabicky takze dufam ,ze neolutujem.Tento rok to uz asi nevyskusam,chcem dostrielat Vulkana a nechce sa mi prestrelovat zbran.Nevies nahodou ako to lieta oproti Vulkanu 11g. v 7x64? Dakujem ◄ reagovať
sako hammerheand ... ? je to dobra strela do dnesneho dna som s nou strelil 20ks ja viem nie vela ale dajaky zaver uz mozem stoho dat! co sa tyka presnosti tak to je super co sa tyka setrnosti k divine to je velmi slusny nad priemer ,nechapem ako ste to mohli prirovnat k SCPE! strelil som s hammerhendom asi vsetko co sa strelit na slovensku da ,ale..... ! co sa tyka tej chemickej viazanosti jadra a plasta tak je to na dlhu debatu-( bondovane je len super H Klasika Hammerhead nie !Ja som strelu s 20 ks nasiel len v dvoch pripadoch, raz ked sa strelil jelen do zadku a strela rozdrvila panvovu kost bederny klb odtrhla a ostala v polovici jelena v srdcovej aorte a pofotil som strelu urcite nevyzera ak norma oryx ale ani poloplast proste na tom plasti je ako keby ponalepovane to olovo ale neni kompaktne po celom plasti su miesta bez a su aj z olovom strela sa otvorila na 18 mm a ostalo snej pokope 70% takze odviedlo super pracu. V druhom prípade sa strela nasla v diviakovi a bola rozpadnuta a preco pisem stale ze ale.... lebo toto je vylucne len moj osobny nazor ze po rane mi zver akosi cudne reagovala spravala sa akosi tupo na ranu akoby ani smrtelnu ranu nechcela prijat a poddat sa jej nie stale ale mal som aj smrtelny zasah kde zver po rane odskocila a len stala a stala a nechcela padnut opisal som jeden pribech jelena spisaka do ktoreho som strelil 2 smrtelne rany a az potom padol a presne toto sa mi opakovalo viac krat ale tam som si uz veril a vedel som ako bude ta zver reagovat tak som cakal a cakal ona uz nesla prec a potom padla ale je to na moj vkus dlho moj dojem ze vulkan tu zver skorej zlozi takze to su moje poznatky s touto strelou ak mate este nieco dajte vediet rad odpoviem ak viem mozete aj do posty ◄ reagovať
kompis hodnoty ked sa podobaju SPCE tak to nic neznamena to je obycajna matematika rychlost x vaha a znizenie rychlosti by som iba privital ked nestrielas na 200m a dalej ◄ reagovať
Kupil som si do mojej 7x64 sako hammerhead,pretoze sa mi celkom pozdavala ustova rychlost 850m/s a energia 3974 J.Dnes som na stranke sako zistil,ze tato laboracia plati na rok 2011,pre tento rok je ustovka 795m/s - 3481 J.Na krabicke nie su ziadne udaje o rychlosti a energii,je to mozne aby sa takto menili hodnoty kazdy rok? Trocha ma to nastvalo pretoze hodnoty na tento rok sa velmi podobaju na SPCE s ktorym som sa rozhodol skoncovat. ◄ reagovať
Na ceskych forach som dostal od par chlapikov velmi priaznive odpovede co sa tyka Saka Superhammerhead. Je to kladivo na diviakov, a vraj sa velkmi kulturne sprava aj ku srncej zveri. Ma velmi dobry ucinok, pri mensom podlievani, a takmer vzdy priestrel. ◄ reagovať
lubos2 a pepies k fotkam som to pisal ze nerobim zaver z jedneho kusa len som prezentoval svoj nazor a postreh ci by nebol lepsi SuperHammerhead ale urcite ho idem testovat dalej a KJG som nemal a preco nie mozem skusit aj to ak dotestujem toto sako aspon jednu skatulku na zver ak sa mi samozrejme nesprotivi dajakym zazrakom co na to zatial nevyzera tak skusim mozno aj Moeller KJG len sa polemizovalo ze sa predavaju aj dajake kopie ci co tak neviem neviem ◄ reagovať
Peťo aj v .308-čke(13 gram) to bola balada, ale srnčiu som s tým nestrieľal. Možno tam by bol lepší ten Superhammerhead... ◄ reagovať
Mmaska ako ti napisal LUbos2 treba strelu hodnotit po niekolkych desiatkach kusov.Podla mna strela Hammerhead je jedna z najlepsich v kalibroch 7x64 a 8x57 verim ze snou budes spokojny aj ty.Alebo zainvestuj a vyskusaj KJG ako ja a uz ine chciet nebudes. ◄ reagovať
-jeden kus nehodnoť. Osobne som,ale toho názoru, že ťažšia strela by bola kultúrnejšia. Môj názor a skúsenosť s ťažším hammerheadom. Prečo Ti vadí ten oválny hrot?!-ten je základom deformácie u tejto strely. SPCE je ostrejší a je lepší??? Uvidíš ako sa to bude chovať na ďalších kusoch a potom zhodnotíš. LLZ ◄ reagovať
popis som pridal zda sa mi to ze to ma velku rychlost a tupu hlavu tak dochadza k deformacii a dost velkemu sokovemu efektu neviem ci by nebolo lepsie radsej sako supperhammerhead ta nema taky velky oloveny klobuk, a ze ci by nebolo lepsie tu tasku strelu? neviem to posudit srncia nieje adekvatna zver na tuto strelu a objektyvne posudenie ◄ reagovať
Podliatina trocha vacsia ale vystrelovy otvor celkom v norme. Vieme vsak, ze srncia zver je na ,,hematomy,, nachylna, takze nijaka senzacia. Celkom dobry ucinok a pridaj popis... ◄ reagovať
prva zver strelena nabojom Sako hammerhead srnec na 84m foto pridane do ucinkov nabojov tak potom popis tam ◄ reagovať
Priatelia nakolko som neni predajcom streliva neobracajte sa na mna s prosbou o kupu tohto streliva ja osobne ho nakupujem u Jedlicku v Zelenči.dakujem ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.