dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Strelivo Sako a všetky poznatky s jeho strelami - diskusia

autor: off Eriann
pridané: 7.7.2012 15:23

Chlapci, rád by som vedel Váš názor a skúsenosti so strelivom Sako od fínskeho výrobcu z praxe v porovnaní s najlepšími výrobcami RWS, Norma atd. Zaujímajú ma zvlášť Vaše postrehy a skúsenosti pri love so strelami Hammerhead a SuperHammerhead. Znakovanie, farbenie, priestrel, poškodzovanie zveriny.Ďakujem vopred za príspevky.

počet zobrazení: 81 058
počet hlasov: 6
okruh tém: strelivo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 301 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie 30-06 sako (autor: Minik).

off Jager68, 16.4.2014 o 9:14

tuto strelu som pouzival v 7rem.mag. (SWIFT Scirocco 9,7g a 960m/s) ako univerzal. srncia zver bez poskodenia zveriny ako ja vysoka. nikdy ziadna dohladavka. 4500J robilo svoje. je to trošku tvrdsia strela. v 30-06 moze byt super. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off urssus, 15.4.2014 o 18:19

Oryxy su podla mojho nazoru prilis tvrde strelivo do 30-06tky v nasich podmienkach. Myslim si, ze maju tendenciu sa spravat ako celoplast - preletia bez vyraznej deformacie a odovzdania energie. V tomto kalibry by som ja isiel do inej strely. ◄ reagovať

off mibe74, 15.4.2014 o 18:17

ano, oryx do 30-06 13 gramovy je velmi dobry-budes spokojny a takisto sako hammerhead 14,3 gramove ◄ reagovať

off Minik, 15.4.2014 o 15:41

Prosim vas chcem sa este opytat ci ma niekto skusenosti norma oryx 13g do 30-06 ci je to tiez dobra volba,dakujem ◄ reagovať

off millos, 8.4.2014 o 16:58

Can-am: Tá strela je už pár mesiacov na trhu, len je problém kúpiť ju v Európe, ak si dobre pamätám, asi pred 3-4mesiacmi som po nej pátral. Pri tom BC je výborná aj do Senice na preteky a aj na poľovanie. Keby bola v nejakej rozumnej cene, čo určite ešte dlho nebude, tak by som nejakú tisícku zobral. Ale ako píše Ursus, na dlhú trať oprieť u nás na zver ti postačí aj normálny Accubond, Berger VLD, Nosler ST...a ten bal.koef. je pri streľbe do 300-400m pri lepšej strele zanedbateľný. Onedlho mám ísť na kamzíka do Rakúska, tak tam sa vyhrám s nábojom, určite padne voľba na Berger VLD 185gr, a našlahám ho čo najviac a čo mi twist 1:11 v mojom Saku najlepšie udrží. A čo sa týka toho Nosler LR, rád by som ho vyskúšal, tvrdím že Nosler robí špičkové strely, ale už tým ich chválospevom americkým...moc neverím, beriem ich s rezervou.Treba to vyskúšať či už do papiera na kilometer a samozrejme aj v poľovníctve... a čo mi je divné, prečo tú strelu nerobia pre 338cal? Je veľmi používaný aj v šport.discíplínach aj v poľovníctve...a pri takom BC by určite našli množstvo odberateľov. ◄ reagovať

off CAN-AM, 8.4.2014 o 9:16

Urssus, píšem o tom že tá strela je preto super,lebo sa dá využiť nie len na velké vzdialenosti. Je super aj na krátke pri vysokých rýchlostiach a pritom je šetrná k divine , lebo sa nerozpadá - drží po kope vďaka bondovaniu.A dá sa laborovať aj na pomalšie rýchlosti so zaručeným ranivím účinkom čo u tvrdého Swiftu S je problém. ◄ reagovať

off urssus, 8.4.2014 o 8:56

Trosku offtopic nie? Navyse v nasich podmienkach je ten BC vyuzitelny tak na strelnicu, kedze sa jedna ako spravne uvadzas o Long Range strelivo. Do tých 300m si myslím že BC nie je ta najzaujimavejsia velicina co polovnika zaujima a navyse to nie je jedno z tych dostupnych streliv u nas. ◄ reagovať

off CAN-AM, 8.4.2014 o 7:01

Súhlasím s Radom 100 a podľa mojho názoru absolútne number one poloplášťová,lovecká strela v súčastnosti je Accubond LR-Long Range od výrobcu Nosler.Má chemicky prepojené jadro s plášťom,zaručenú riadenú defomáciu od rýchlostí 980 m/s až po 400 m, čo sa dá využiť pri širokom sortimente kalibrov a na veľký rozsah vzdialeností.BC u tejto loveckej strely je geniálny, napr. pre kaliber 7 mm, diam.284 175 gr je až 0,672 a kaliber 308 , 210 gr je 0,730, čo je absolútna špička. ◄ reagovať

off rado100, 7.4.2014 o 23:29

Swift S je naozaj super strela, ale ak nelovíš kapitálnu zver tak jej potenciál nevyužiješ. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Minik, 7.4.2014 o 23:23

Dakujem vam skusim kupit u nas v Martine stoji krabicka20ks okolo d40€ odskusam pri zadtreleni tak napisem ci to rozhadzuje lebo do teraz som pouzival s&b poloplast sierry ◄ reagovať

off urssus, 7.4.2014 o 23:20

:) tak to je ine. ◄ reagovať

off namor676, 7.4.2014 o 23:13

urssus pozor 76€ stoja ,,iba" projektily ◄ reagovať

off urssus, 7.4.2014 o 22:33

stale lepsie ako 48€ za 20ks RWSiek :)Aj ja som nad touto strelou rozmyslal, ale ako pisal motaq treba to vyskusat do papiera ci to nerozhadzuje. ◄ reagovať

off millos, 7.4.2014 o 22:05

Mibe74: Hammerhead je odlisny typ strely ako Swift S. Dobre funguje aj pri strednych rychlostiach. Bleiker: mas pravdu, je to vynikajuca strela, trochu hrubsi plast, ma rada vyssie rychlosti, co mi mimoriadne vyhovuje...len ta cena...76uer/100ks bez postovneho. ◄ reagovať

off motaq, 7.4.2014 o 20:59

Odporucam dobre odskusat do papira aj na 100m. V 30-06 by problem nemal byt ale v 7x64 to poriadne rozhadzuje, testovane na CZ a Tikke. Tymto zbraniam v 7x64 to nesadlo. Inak strela ako pise bleiker je to vinikajuca. ◄ reagovať

off mibe74, 7.4.2014 o 20:46

oco pouziva do 30-06 sako hammerhead 14,3 gramove a su vynikajuce...ale striela s tym do 150 metrov. ucinok vynikajuci-je to super strelivo.. skoda, ze hammerhead nerobia aj do 375H&H. a cena do 30-06 je 31,50 eur za krabicku, co je paradna cena. ◄ reagovať

off BLEIKER, 7.4.2014 o 20:36

Jedná sa o náboj osadený jednou z najkvalitnejších striel-Swift Scirocco a pri váhe 11,7g to musí byt inikátna kombinácia,len je potrebné u tohoto kalibru vyvarovat sa strelby na krátke vzdialenosti,tam nepomože ani Accubond.Ale na to 30-06 zas ani nie je určená. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

Príspevok presunutý z diskusie ARROWHEAD II (autor: brano027).

off SIAD, 4.1.2014 o 16:44

nie :-), chcem vyskúšať NBT odkaz alebo odkaz ◄ reagovať

off brano027, 4.1.2014 o 16:06

to je už druha vec ... máš nejaké praktické skúsenosti s ARROWHEAD II ? ◄ reagovať

off SIAD, 4.1.2014 o 15:53

sorry, zle som to napísal, nelaboruje v 308-ke ◄ reagovať

off brano027, 4.1.2014 o 15:29

ja som sa zas dočítal že laboruje NBT odkaz ◄ reagovať

off SIAD, 4.1.2014 o 15:07

brano027, Sako podľa mojich vedomostí Arrowhead(NBT) nelaboruje. Alebo máš iné info? ◄ reagovať

off Daniel8, 7.10.2013 o 21:30

Tak som sa dal zlakat tymto strelivom, ked ho vsetci tak ospevuju. Nastrelene na 100m 3cm nad stred, preverene na 50m bol stred na 5cm kruzok. na 150 neviem, nemal som ako vyskusat. ZKK 600, puskohlad Fomei foreman 7x50 Strelivo Sako a všetky poznatky s jeho strelami - diskusia ◄ reagovať

off mauser857, 23.9.2013 o 20:54

ja strielam sako hamerhead 13g v 8x57.presnost super aj na vacsie vzdialenosti.no poskodenie diviny u srncej je dost velke.ale na diviaciu a vysoku super.ale na srnciu by som volil ja osobne hornady interlock mam ich a na srncej dierka ako prst maleho decka podliatie skoro ziadne.a este k tym sako.presterelujem stale aj vacsie kusi a co sa tyka farbenia neviem povedat pretoze vsetko v ohni. ◄ reagovať

off peterHorniak, 23.9.2013 o 18:09

Well chlapi, ak dovolite, ja by som pripojil skôr otázku....mám 7x64, momentálne strieľam SST od Hornadyho, 162 grainové strely....niežeby som bol vyslovene nnespokojny, ale už som špekuloval aj o Superhammerheade ... ako som však zistil, do sedmičky ich jednoducho nerobia, len pre 7 mm rem mag. ...viete niekto poradiť, kde by sa dali kupiť len strely? Inak fakt diky za postrehy ku hammerheadu aj k Superhammerheadu..Zekon vie, koľko o nich rozmýšľam.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off premvadasz, 22.9.2013 o 8:46

odkaz akurat si tam zadaj presny druh v prvej kolonke a vyhodi ti tabulku... ◄ reagovať

off nemcekma, 22.9.2013 o 8:44

Tam je tabulka, ktorú si musíš stihnuť. odkaz ◄ reagovať

off Lisiak73, 22.9.2013 o 8:19

Zdravím.Kúpil som Sako Hammerhead 11,7g kaliber 308.Zatial nemám žiadne skúsenosti,lebo mám túto zbran len pár dní.Chcem sa vás opýtat či niekto nevie o nejakej stránke kde by boli technické parametre tohto sreliva(energia,rýchlosť,balistika,ONV).Ďakujem ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Strelivo Sako (autor: miro56).

off lovecmiro, 26.6.2013 o 21:58

Ja používam 11,7g Superhammerhead v 308w, aj keď mam s nim strelený iba jeden kus, tak práca odvedená perfektne, kamarát už so Sakom strelil toho viac a taktiež ešte nesklamalo. ◄ reagovať

off BLEIKER, 26.6.2013 o 18:55

No teda,že neorezané,neviem,či aj bolo čo.Nato,že to bolo na 20m je to super super. ◄ reagovať

off LukasV, 26.6.2013 o 18:52

mňa by zaujímalo sako gamehead 6,5x55. Máte nejaké skúsenosti? ◄ reagovať

off miko, 26.6.2013 o 17:37

odkaz Posudte sami :D ◄ reagovať

off OndrejP, 26.6.2013 o 10:31

jarodt: Díky za upřesnění. Vím, že firma Sako píše, že i Hammerhead má bondované jádro, ale viděl jsem docela dost fotek svlečených Hammerheadů odkaz Takhle by se bonded core střela asi chovat neměla. Superhammerhead jsem svlečený neviděl. Proto jsem napsal "narozdíl od Hammerheadu". Jinak "pri slabsej zveri sa môže občas stať, že ti zver odíde viac ako si predpokladal" je samozřejmě pravda. Ale pes taky musí trénovat dosledy, takže no problem:). ◄ reagovať

off jarodt, 26.6.2013 o 5:06

OndrejP - len pre upresnenie, Hammerhead je takisto bondovaná strela (jacketed bonded core) odkaz , má len tenší plášť, Super Hammerhead má silnejší plášť strely, čím dosahuje hlbšiu penetráciu, výhody sa naplno prejavia pri silnejšej zveri, pri slabšej zveri sa môže občas stať, že ti zver odíde viac ako si predpokladal, žeby odísť mala :-). Podľa praktických skúsenosti užívateľov aj Hammerhead prestreľuje navyše s perfektným Stop efektom a je plne postačujúci na stredoeurópsku zver. ◄ reagovať

off OndrejP, 25.6.2013 o 22:46

Lubo 138: Psal jsem, že střílím Superhammerhead (180gr, .30-06). Rozhodnul jsem se pro něj proto, že je to narozdíl od Hammerheadu bondovaná střela, která se nesvléká. Je taky tvrdší, takže zvěřina nebývá na maděru, ačkoliv 3006 patří mezi silnější ráže. Moje zkušenost s ním je veskrze pozitivní. Mínus je jenom v jeho nedostatku na trhu. ◄ reagovať

off Lubo138, 25.6.2013 o 22:11

Ďakujem za radu.Doterz som stale pouzival 11,7g.Nepolujem az tak dlho,takze som vdacny za kazdu skusenost. ◄ reagovať

off motaq, 25.6.2013 o 22:03

Ja by som zobral Hammerhead zalezi od teba aku gramaz ci 11,7g alebo 14,3g, SuperHammerhead tiez nie je zly ale osobnu skusenost s nim nemam. ◄ reagovať

off Lubo138, 25.6.2013 o 21:40

Zdravim Vas.Tiež počuvam same chvaly.je hriech nevyskušať to.Čo by ste poradili do 30-06 Hammerhead,či superHammerhead?Je tam veľky rozdiel?Doteraz použivam Vulkan,no zatiaľ ma to nejako neposadilo na zadok:-)) ◄ reagovať

off Eriann, 25.6.2013 o 21:15

Ja osobne Sako Hammerhead 7x64, Rossler Titan Lux.Na 50m sa 3 vystrely zo stojana dotykali. Velmi presne. A co sa tyka ranivosti a ucinku v cieli ani nevravim. Proste vynikajuce strelivo za tu cenu a dostupnost u nas v Secovciach vynikajuca. ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 301 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM