Zdravím všetkých chcel by som sa spýtať na vaše skúsenosti ohladom topánok na poľovačky nakolko posledná téma tu bola v roku 2010 a odvtedy sa všeličo pomenilo. Zaujímalo by ma aké topánky nosíte a ako sa vám osvečili či by sme spoločnými silami nenašli najvhodnejšiu obuv pre nás poľovníkov aj ked si za nu piplatíme...
Za účasť v diskusii dakujem
Ja som si dnes zaobstaral takúto maškrtu tak uvidíme čo to povie v teréne :)
Leon neviem čo je na tom pravda ale počul som že na snehu strašne čvachtaju neviem je to taky neopisatelny zvuk jeden pan na turistike ich mal a vadilo by mi to ak by som ich chcel na polovačk..planiky deriem treti rok mame ich viaceri a stale funkčne len šnurky treba meniť :D ◄ reagovať
Planiky jsem koupil po revoluci a tahal jsem je asi 8-10 roku přesně nevím maximálně spokojený pak jsem měl AKU a taky pohoda ale vydrželi jenom asi 5 roku pod jazykem popraskala kůže ,teď jsem objevil tyhle odkaz tak až odejdou ty afarsy co mám teď tak si je asi nechám ušít ◄ reagovať
O týchto počujem a vidím prvý krát dakujem za radu JOZEF ◄ reagovať
Ja mám tieto odkaz spokojnosť.. ◄ reagovať
Ale hadam mi nepoviete že každý nosí len čižmy :) ◄ reagovať
no to ti fakt neviem, zatial co som sedel 3 hodky na posede v mraze tak sa dalo s 2 termo ponozkami ale ked poriadne prituhne tak neviem, ja som si pre istotu kupil este vysoke cizmy zateplene do riadnych mrazov ◄ reagovať
Rimo, myslím, že hovoríme o tom istom, ja som tiež takú držal v ruke v jednom armyshope, boli na nej len nápisy Dintex a Thinsulate a zospodu na podrážke mala žltý znak Vibramu, ale s nápisom Tramp. Obchodný názov Nubuk Horal som našiel na stránke fy Tactical Gurkha a USArmy.Skúsil si v nej chodiť na mrazoch ? Dá sa v nej vydržať na spoločnej na štande v zime ? ◄ reagovať
no tak presne taky nazov nepoznam ale mam pol roka topanky vrch nubuk, dintex, vo vnutri thinsulate, podrazku vibram v podstate to iste co ty len inak sa volaju a som s nimi max. spokojny zatial. Nosim ich na kazdu polovacku zatial a aj budem kym neprituhne, nevidno ziadne znamky opotrebenia ked nepocitam drobne skrabance od pochodzok po lese. Mal som ich v rose, aj po riadnych lejakoch a nepremokli takze dintex sa mi osvedcil zatial. Tiez som ich kupil tesne pod 100 Eur podla mna neolutujes ◄ reagovať
topánky horal -
Má niekto skúsenosti s turistickou obuvou Nubuk Horal ? Je na stránkach armyshopov, materiál nubuk, funkčná vrstva dintex, vo vnútri thinusulate, podrážka vibram. Cena okolo 100,- EUR. Za takúto topánku by to bola veľmi dobrá cena, otázna je len jej životnosť a kvalita. Ak ju používate, alebo viete kto ich nosí, pridajte svoj názor.
◄ reagovaťZastávam názor, že poľovník by mal mať viacero bôt rozumnej ceny a rozumného prevedenia a tieto striedať podľa okolností. Teda nie len akési jedny "univerzálne" a drahé boty. Naposledy som prikúpil tieto "konzervatívne" a mne sa páčiace, no nemám ich ešte otestované. Kúpil som ich za výrazne nižšiu cenu, ako je tu uvedená odkaz, čosi tesne cez 100€ ◄ reagovať
Aj Grube NR aj Kováčová, dobrý výber a spokojnosť s personálom, kupoval som v oboch. Ani ceny nie sú zlé. ◄ reagovať
GRUBE som našiel aj v Nitre, v Kováčovej som bol osobne super personál ochotný poradiť - VŽDY! Zatiaľ Ďakujem všetkým. ◄ reagovať
Meindl su super, ja nosim v zime model Antarktis. Ty ich mas najblizsie asi napr. v GRUBE v Kovacovej....Nevyhody zatial nemaju. ◄ reagovať
cena bola cca 170,- ak si dobre pamatam... ◄ reagovať
ja mam tieto a zatial spokojnost.. dokonca som ich mal na spolocnej, cca 25 centi snehu - prasan - mraz - -10 a nebolo mi kosa.. odkaz ◄ reagovať
vysoké poľovnícke topánky -
Priatelia, kolegovia, kamaráti hľadám človeka čo má vysoké poľovnícke topánky cca 24-26cm na šnurovanie, niečo podobné ako MEIND TAIGA GTX. Potrebujem radu kde kúpiť a za koľko okrem toho aj užívateľské rady s výhodami aj nevýhodami.
◄ reagovaťMSmarian:presne tak..suhlasim s tebou.... ◄ reagovať
Hlavne si ich skusaj po zhruba 2-3 km chodenia. Napuchne Ti noha a tak si vyberies spravnu velkost. Kazdemu sa noha zvacsi, a tiez velkost nie je rovnaka u oboch chodidiel - riad sa vacsou tlapou. ◄ reagovať
Kup si vyhrievacie vlozky na baterie, a potom Toi postacia aj obycajne Huntery - myslim teple gumaky. Najdes aj tu odkaz ◄ reagovať
Doporucujem HANWAG lima , alebo HANWAG forest, su odskusane , len ta cena je troska ina, cca 180.200 eur, ale minimalne na 5-6 rokov mas svaty pokoj, ked polujes pomenej tak aj na 10 rokov, len ich treba udrziavat, lovu zdar! ◄ reagovať
brandys: súhlasím s tebou, kvalitné topánky nekupuješ na 1 zimu. ◄ reagovať
prepacte cenu nejak do 12O eur ◄ reagovať
pre Rempo.som nemohol tušit že ma Hunter73 14.rokov lebo sa mi nepodarilo to zistit v jeho profile.topánky nekupuješ na jednú zimu a ta taiga gtx je fakt špička.asi tak.ak napíše orientačnú cenu tak to bude niečo iné. ◄ reagovať
pre každého je rozumná cena niekde inde, nech to Hunter73 konkretizuje.. ◄ reagovať
brandys, dnes o 9:48...: neviem či 14ročný chalan presvedčí otca na 259€ boty..ale možno sa mýlim.. ◄ reagovať
taiga GTX - rozumná cena 259 euro. ◄ reagovať
čo je pre teba rozumná cena...?? ..+ a nohy v suchu je základ..))) ◄ reagovať
neviete mi poradit nejake topanky -
ahojte nevie mi niekto poradit nekake topanky v ktorych mi bude zarucene na postriežke teplo???až tak aby sa mi noha potila ???ale nejake za rozumnu cenu...vopred dakujem...
◄ reagovaťPríspevok presunutý z diskusie kvalitna obuv nie len na polovacku (autor: marcony).
Yegi čo sa týka sympatexu je to obuv vojenská . Vidím ,že si zostal verný vojenským doplnkom :-D ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie kvalitna obuv nie len na polovacku (autor: marcony).
Pre boha Yegi ťahá Ti na 80 rokov čo Ty robíš v malinčí to naozaj nechápem . Ešte mi povedz ,že beháš aj po kamenoch a neuverím Ti . ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie kvalitna obuv nie len na polovacku (autor: marcony).
Ja používam už viac rokov Sympatexy,zatial spokojnosť.Pohyb v malinčí,kamenoch,vode,pravidelná starostlivosť a noha je v suchu. ◄ reagovať
Mysanecko, urcite ich idem skusit. v najblizsom case sa skontaktujem s panom Makarom, ze ci ma pred zimou preobuje. a ver tomu ze im dam zabrat. velmi som zvedavy ako obstoja. nakoniec ved v takejto cenovej relacii (200+) sa pohybuju vsetky zatial moje konkurencne modely. naozaj ma zaujima ako v dnesnej dobe obstoji domaci produkt popri zahranicnej konkurencii. tesi ma ze tuto chlapi zabrdli v tejto diskusii aj tak trosku do minulosti... aby nam "sopliakom" bolo jasne, ako to s topanockami bolo za "onych" vladnucich rezimov. musel to byt silny zazitok... ◄ reagovať
Ja si myslím, že stoja za tie peniaze. Zatiaľ som s nimi nemal problémy, môžem len odporučiť. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.