Zdravím všetkých chcel by som sa spýtať na vaše skúsenosti ohladom topánok na poľovačky nakolko posledná téma tu bola v roku 2010 a odvtedy sa všeličo pomenilo. Zaujímalo by ma aké topánky nosíte a ako sa vám osvečili či by sme spoločnými silami nenašli najvhodnejšiu obuv pre nás poľovníkov aj ked si za nu piplatíme...
Za účasť v diskusii dakujem
Ja som si dnes zaobstaral takúto maškrtu tak uvidíme čo to povie v teréne :)
Ja neviem či dobre poradím ale ked nie je sneh ja som v šlapkách :-( Na niekolko hodinové stúpania doporučujem . Treba ponožky proti oderom a to je všetko ! Používam take kde je oniel napísané . Či to chalani v číne alebo kde neviem napísali . Zatial to fachá. Nad 4000 metrov treba aj viac ! ◄ reagovať
Rimo, ja pouzivam nikwax alebo HOLMENKOL obe sa mi osvedcili ◄ reagovať
pani uz ked sme pri tych topankach nechcem zakladat novu temu podelte sa aj o kvalitnu impregnaciu... ◄ reagovať
ja som tiež zainvestoval u slovenského výrobcu , už len počkať do polovačiek , dúfam že budem spokojný odkaz ◄ reagovať
mate niekto aj také čo neprepustia rannú rosu ?? ◄ reagovať
Mám sedem ročné skúsenosti s topánkami Prabos, používal som ich do hory okrem zimy a používal som ich v podstate denne na vychádzky so psom. Čo sa týka podrážky tak mali označenie vibram, ale mala nevýhodu že bola tvrdá a hlučná. Ináč boli v poriadku a bol som s nimi spokojný, vôbec nepremokali / okrem rannej rosy /. Ale jednu veľkú nevýhodu mali a to že vŕzgali ako stará rozheganá posteľ a v hore ma bolo počuť na pol kilometra. Mohol som to mazať hoci čím, použil som všetky možné recepty ale nič nepomáhalo. Prabosy som si nechal iba ako pracovnú obuv a na jar som si kúpil Meindly Island PRO GTX a dúfam že ich znosím aspoň tak ako Prabosy. ◄ reagovať
tak to potom vibram nebude ◄ reagovať
Pandur-ja mam planiky a vibram maju zo spodu čo som si myslel že budu mať aj prabosky no tie tam maju letačik o gore-tex a ine veci no o vibram ani zmienka.. ◄ reagovať
jozef ja mam chiruci odkaz a ak si všimneš tak nemajú to klasické označenie, ale pri kúpe bol k tým topánkam aj papier že podrážka je vibram a membrána goretex. ◄ reagovať
pandur1 to označenie tam nieje otec dojde zajtra ide si ich ešte len skušať tak ešte ich možno vratime koli velkosti ...čo povie na podražku neviem.. ◄ reagovať
jozef to označenie nemusí byť len žlté, ale určite by malo byť na podrážke vyznačené. Ak nie je tak to nie je vibram podrážka a ja by som to reklamoval. ◄ reagovať
mal som LOVA (boli super, zodrala sa membrána vnútri po 8 rokoch), terazky mám toto odkaz (ináč, vyrobené na mieru) a podporil som domáceho výrobcu s históriou. a hlavne: o obuv sa musí človek starať a vedieť ako na to !! ◄ reagovať
Solirov- mne došli tieto odkaz Na stranke je pisane : Podrážka: Vibram špeciálna mäkčená pre tichú chôdzu v lese... No na obuvi ani na letakoch som vibram nenašiel myslim klasicke žlte označenie ako mam na ostatnych topankach.. ◄ reagovať
Nugy a a ktory model os chiruci mas? ◄ reagovať
Rešpektuješ pri kúpe označ. tvrdosti podrážok A,B,C,D ? - kamo kúpil boty pre vysokoh. turist. a lez.po skalách, ale bude ich používať LEN na poľovačku v nízkych a max. stred. polohách s mäkkým podklad. Nebudú ho páliť päty, chodidlá, čo povieš?? ◄ reagovať
tie Hanzely na ktore odkazuje Hunter5 som kupil aj ja v decembri minuleho roku a mali riadnu skusku v zime pri -28 :) ale musim povedat ze s kvalitnymi ponozkami sa osvedcili dobra kupa ◄ reagovať
ja mam na Prabosoch Vibram.. ale neviem presne ktory model.. skusim najst na stranke. :) ◄ reagovať
Topanky Prabos V3 sú doma vyzeraju slušne len na stranke bolo piśane že podraška vibram no na obuvi je podraška z.prabos tak neviem .. ◄ reagovať
Ja mam SCARPA LADAKH GTX maximalna spokojnost odkaz ◄ reagovať
3 roky mám tieto odkaz som s nimi maximálne spokojný ale minule som si kúpil tieto odkaz počkáme do zimy a uvidíme :) chcel som nejaké do vysokého snehu :) ◄ reagovať
MMaska Ty aké boty nosíš v lete v teréne v mokrom a upršanom počasí, rozmočenej tráve, aké nosíš zavčasu ráno pri rose keď vieš, že budeš pár hodín chodiť pešo? P.s- pri poľovačke na kačice v mokradiach čo by si si obul? ◄ reagovať
momentalne testujem Prabos - zatial spokojnost uvidime co to povie po dlhsom case a viac kilometroch.. ◄ reagovať
Ja, moja polovička aj celá rodina nosíme obuv Chiruca. Všetci sme s ňou spokojný. ◄ reagovať
Do vysokohorského ťažkého terénu používam s obľubou šlapky . Na dlhé a ťažké terény sú uplne super .Nepotí sa v nich noha žiadne otlaky . Proste dokonalá obuv v teréne bez snehu. ◄ reagovať
MMasska jasné ja som to tiež nemyslel na tvoj prispevok ja som to tam napísal tak všeobecne :) ◄ reagovať
soson ja viem v com to bude nechodim na zajace! kajo015 ja som nepisal ze su nepremokave ale ze znesu hodne vody ani goratex ani evand membrana niesu nepremokave veci len su vode odolne za urcitych podmienok a do urcitej miery. nepremokava je len gumena cizma ◄ reagovať
neviem či nejaké boty okrem gumákov neprepustia vodu ked je všade rosa aelbo je popršané po tráve... ◄ reagovať
MMasska choď niekedy na spoločnu na zajace ked je tak dobre popršane bez gumakov :-))) ◄ reagovať
ja mam MEINDL ISLAND PRO GTX a trezety a ziadne gumaky a som spokojny tie meindl neviem zodrat take su dobre len podrazku som zodral ale na kozi nic ked ich inpregnujes tak znesu aj hodne vody myslim si ze budes spokojny ◄ reagovať
sporko1234 ja si myslím že on si to tu nájde :) ked bude chcieť ◄ reagovať
v tomto ti najlepsie poradi EDU...kontaktuj ho ale uz teraz viem ze budes sklamany:) ◄ reagovať
Detto názor! P.s- poľovník má mať najmenej! 4-5 párov bôt do terénu a tieto striedať podľa obdobia, počasia, spôsobu poľovačiek, atď... mám 8párov bôt terén ( 2x letné ľahké rovnaké čižmy), potom 1x neoprén, 1x guma filc, 1x kožené čižmy, 3x kožené boty- dvoje na chodenie, jedny na státie, sedenie Talianskej, Českej a Poľskej výroby. ◄ reagovať
Univerzal obuv neexistuje záleží od ročného obdobia, počasia, či ideš piršovať alebo sedieť na posede,prípadne polovať na zajace do rozmočeneho pola atď. Ja pouzivam (MEINDL ISLAND PRO GTX na prechodné obdobie ale kludne aj leto a zima, GARMONT ECLIPSE XCR leto sucho a ďalej celokožené čižmy zateplene WATZMANN sneh zima a posed. A ešte gumové čižmy ked je extrem blato. ◄ reagovať
Meindl Island GTX odkaz, Garmount eclipse GTX: odkaz a Merrel Chameleon: odkaz .. bez vibramovej podrážky sa už nikde nehnem... je to taká moja malá úchylka.. proste správna bota musí mať dobrú podrážku.. GTX či neGTX.. to už je na každom.. ◄ reagovať
Ja deriem už 2 roky Raichle a som maximálne spokojný. Teraz cez leto nosím botasky od Mammut odkaz taktiež spokojnosť. ◄ reagovať
A za par dni dojdu tieto odkaz Dufam že budu slušne vibram-gore tex na tom sa hadam neda nič pokaziť :D ◄ reagovať
vydrel som už dosť obuvi, posledné skúsenosti mám s celokoženými /zvonku zvnútra/ Planikami, problém bol, že po vyschnutí vrzgali a na pirš sa nedali použiť, menil som za Meindl Island Pro tu už to bolo lepšie, ale po asi 2 rokoch odišla membrána, premákali, momentálne používam na radu kamaráta už asi rok Lowa Tibet Pro odkaz sedia od prvej chvíle perfektne, u kolegu drží mebrána už asi 5 rok a stále nepremákajú aj keď už sú po častom používaní takmer zničené. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.