dnes je nedeľa,  22. december 2024,  meniny má Adela,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:40,  dnes západ slnka: 15:50
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Môže vám hospodár iného združenia, než ktorého ste členom zakazovať chodiť v ich revíri?niečo? - diskusia

autor: off rastob
pridané: 17.6.2012 22:46

Problém je, ako občan obce kde bývam, samozrejme že chodím do jej okolia na vychádzky so psami. Maximálne chodím ako sa dá so psami na remeni, púšťam minimálne. Nepoľujem v revíri môjho bydliska, ale inde. Hospodár mi tvrdí, že ako občan - poľovník, nepoľujúci v revíri dediny, musím mať žiadosť o povolenie výcviku psa v revíri a on mi určí, kde môžem chodiť venčiť svoje psy. Takže ja poľovník môžem venčiť na vyhradenej ploche, ostatní občania obce - nepoľovníci a miestni poľovníci - kdekoľvek. Napriek tomu, že mám v okolí obce pár hektárov pozemkov. Má jeho tvrdenie nejaký právny základ, alebo to správne môžem považovať za osobnú nevraživosť a buzeráciu?

počet zobrazení: 3 942
počet hlasov: 1
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
off orol, 19.6.2012 o 14:12

Fíha... až siedmi :-o) P.s- rastob, odkáž tomu hospodárovi nech zavíta do tejto témy a vyjadrí sa, čo ho trápi... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 18.6.2012 o 19:39

pepies nejakých šuttov som tam našiel :-D Na také veci si Ty primladý :-D Ano bol som v Chropove a dobre poznám najmä syna Janka ako i pána hospodára. Bol na zhody ako i na poľovačke s Orlami ako i si sfotiť nejkých daňkú. ◄ reagovať

off pepies, 18.6.2012 o 19:31

Edo len som chcel pomoct kamaratovi mozno aj tvojou intervenciou ked si tu spominal že ste kamarati s panom hospodarom.ale vidno že si sa nezmenil ešte dobre ze som mlady inac by si ma dal lustrovat ako p.Begalu. ◄ reagovať

off Edu, 18.6.2012 o 19:15

pepies nevidím žiadnu vec v ktorej by bolo treba pomáhať . V Chropove u pána Flamíka už vôbec nie . Bol som tam zopárkrát robia to veľmi dobre a pán Flamík je výborný hospodár . Nezakazuje však ľuďom chodiť so psom po turistickej značke ani nič podobné . Ty si proste majster zákulisných hier . Nemal si v rodine nejakého eštébáka ? Alebo si mal byť ženou :-D ◄ reagovať

off pepies, 18.6.2012 o 18:14

Rasto popros Eda on je s pánom Fl..om z Chropova kamarat možno ti v Tvojej veci bude vediet pomoct... ◄ reagovať

off Edu, 18.6.2012 o 14:57

So psom na remeni sa môžeš pohybovať po revíri a tam kde to nie je zakázané . Pes ktorý má obojok inej farby ako je jeho srsť nemôže byť odlovený a to i keby štval zver . Ak by tvoj pes spôsobil škodu na zveri si povinný ju nahradiť . Ak ti hospodár zakázal chodiť do revíru so psom mal ti povedať čo sa stane keď neuposlúchneš jeho nariadenie . Ja si myslím ,že sa nestane vôbec nič ani nemá čo ! A to i keď nebude pes na vodítku . ◄ reagovať

off rastob, 18.6.2012 o 13:37

Moje psy už majú skúšky za sebou a len chodím na prechádzky a turistiku s nimi. Nechodím ich do revíru cvičiť. Nemáme tu pásma ochrany, ale je tu u nás veľmi lukratívny poľovný revír. Psov pokiaľ možno držím na remeni. Tam sa jedná vyslovene o osobnú nevraživosť kvôli incidentu z minulosti, každopádne teda za účelom prechádzky nemusím mať žiadne povolenie. Veď nikomu nie je zakázané chodiť so psom na remeni, ak navyše ako ja dodržujem turistické trasy a lesné, poľné cesty. Nechodím po porastoch, nie som hubár. Len sa chcem ako každý človek prejsť po lese a vyvenčiť pri tom svojho psa. Ako teda zákon obmedzuje pohyb ľudí so psami na remeni v prírode? Ak nie sú tu pásma ochrany, tak potom to, čo mi tvrdí, je úplne mimo a považujem to za buzeráciu. ◄ reagovať

off goret, 18.6.2012 o 12:40

.. ale nie je pravda, že tam kam môže slobodne vstúpiť človek, môže aj jeho pes ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off pavian, 18.6.2012 o 12:17

Ak chodí iba na vychádzky, nie za účelom výcviku psa, nie je to užívanie PR, hospodár nemá právo nič zakazovať ani povoľovať. ◄ reagovať

off goret, 18.6.2012 o 11:31

Peťo, toto tvoje podjebávanie má poslúžiť čomu, alebo komu? Ja som nikdy nebol ničí hovorca a ani nemiem byť, ja bez toho dokážem žiť i poľovať a mať na vec vlastný názor. ◄ reagovať

off pepies, 18.6.2012 o 10:33

Rasto ako ti pise Apple /hovorca LS Pribina Martin /alebo Goret /hovorca SPK,SPZ Martin/ bud bude Cézar a Lesaj na voditku alebo sa musiš potom dohodnut s ujom Fl...om :O) ◄ reagovať

off Jager333, 18.6.2012 o 8:12

ty chodis psy vencit nie cvicit, na to nepotrebujes ziadny suhlas hospodara, pokial mas polovne plemeno a je plne ovladatelny - chodi kolo nohy bez voditka, neodbieha a neduri zver, myslim si ze na toto sa nevztahuje ziaden § zakona o polovnictve. ale v rovine dobrych mravov aj tebe by sa nepacilo keby sa ti do reviru nanosili ludia so psami a boli by arogantni a nepristupni na dohodu, tym myslim to, ze je vzdy lepsie sa s hospodarom dohodnut, kde budes psiky vencit a ty budes tiez kludnejsi, aby ti ich nezastrelili napr. aj omylom ked ti nejaky odbehne. ◄ reagovať

off goret, 18.6.2012 o 6:27

Pri výcviku psa v revíri sa treba s miestnym hospodárom dohonúť na lokalite a aj čase výcviku a vôbec mu netreba mať za zlé, ak je v tomto období citlivý na psov na voľno v revíri. ◄ reagovať

off apple, 17.6.2012 o 23:03

na výcvik musíš mať povolenie lebo je to užívanie revíru, ostatok v zmysle zákona.. pokiaľ to máš na vodítku, žiadny problém, atd... ◄ reagovať

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov