Má niekto skusenosti s vabnickou štekanie líšky a lišiaka napr.ako reaguju lisky na hlasy tejto vabnicky,na ktory hlas lepsie reaguju ci na stekanie lisky alebo lisiaka.
Za odpovede vopred dakujem
keke to pouzivam aj ja narek srncata a fox heat nic ine.s tym fox heatom vabim uz od decembra aj ked kankovanie este neprebieha no partneri sa hladaju. ◄ reagovať
Úplný súhlas s Martin270. Objednal som a rýchlo som sa toho zbavil. Tak isto súhlasím s juraj22. Odporúčam. Akurát mi nesedí to vábenie prezentované unisono naprieč európou vo videách. Tak som ešte líšku v živote nepočul štekať. Ani mi na to nereagovali. Až keď som začal napodobňovať reálne líštie zvuky, začali veriť. Aj včera sa mi podarilo privábiť lišiaka až na broky. Inak mne zo všetkých vábničiek naj istejšie až bláznivo reagujú líšky v čase kladenia srnčiat na nárek srnčaťa. Lámu nohy. ◄ reagovať
Nordic fox heat,kup si ju a nebudes lutovat ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od Martin270, 28.12.2021 o 20:15 :
Naopak tu ma napadla jedna historka, keď som pri vábení kačíc na rannom ťahu vabničkou od devany navábil slušného lišiaka :) a s tou na líšky, čo ja viem?! Lišiaci reagovali ale len na moje štekanie ,, lišiaka,, to štekanie líšky neviem napodobiť a dokonca ani v prírode som asi nepočul samicu líšky vydávať podobný zvuk. ◄ reagovať
Myslím že s touhle vabnickou od Devany jde maximálně věrně napodobit kachnu divokou.... ◄ reagovať
Používam tú od Devany - pri štekaní absolútne platí, že každá líška je indivíduum a preto sa nedá povedať, že takto je to správne. Ukazuje to aj video od Petra Joo - S vábničkou na cestách - liška obecná (ale iba v skratke asi 2 minúty). Pri tých vábničkách je krátky návod ako vábiť (ako vylúdiť zvuk lišiaka, líšky), ja som zatiaľ vždy vábil na štekanie lišiaka v období od 31.12. do 6.1. Treba asi iba skúšať, ale vždy treba zachovať jeden štýl (t.j. keď už začnem vábiť takto, tak sa to snažím verne napodobiť). ◄ reagovať
Ahoj plidinsky chcem sa spytat ze na aky hlas si privabil lisiakov ze ci na stekanie lisky alebo lisiaka ◄ reagovať
No to mi vysvetli ako s nou vabis v dobe kankovania ja som sa snazil uz druhu sezonu a vobec ziadna reakcia zo strany lisiakov. Napis do posty dakujem ◄ reagovať
Ahoj, mám túto vábničky tento rok prvú sezónu a musím povedať, že sa mi veľmi osvedčila. Počas kaňkovania som na ňu privábil 2 lišiakov. najskôr som jej neveril, ale teraz už áno ;) v inej ročnej dobe som ju neskúšal. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.