dunaj, môžeš mi napísať v ktorej právnej norme je uvedený zákaz vnadenia v období núdze ???? , ináč súhlas ◄ reagovať
silaz v tomto obdoby asik este nie ze? ci len malom mnozstve? ◄ reagovať
Vnadenie diviačej zveri a vytypovaných šeliem exaktne určujú legislatívne normy platne v poľovníctve ,súhlasím že niektorí uživatelia to porušujú a zamieňajú si prikrmovanie a vnadenie čo je veľký rozdiel .Haldy krmiva často nesprávne používané pri posedoch aj v polných revíroch su toho prikladom ako to nemá byť.Súhlasím že tam kde sa vyskytuje medvedia populácia je to tak ako to kolegovia opisujú. Neviem prečo je v norme uvedený jednotný termín obdobia núdze ,kedy je zákaz vnadenia od tatier k dunaju a nie podľa krajov .Mam zato že postriežka je najspolahlivejší spôsob selektívneho lovu diviačej ale všetkej raticovej zveri ,na rozdiel od povolených spoločných polovačiek na diviaky i v období núdze ..Zabrániť skôr minimalizovať porušobvaniu tejto problematiky v poľ.revíroch je závislé i od poriadku a disciplíny uživateľovv revírov ◄ reagovať
mal som moznost kupit krmnu repu/burbundu. budu to diaviaky brat pripadne vysoka?kto ma stym skusenost....jasne ze kukurica je kukurica o tom neni pochyb ◄ reagovať
vlado ja o tom viem, ale z vlastnej skusenosti viem ze pojem vnadiste niektori polovnici pouzivaju pre haldy krmiva na kope... tak to bohuzial v niektorych reviroch chodi... ja som to nevymyslel a asi to ani neovplynim ◄ reagovať
Rimo,pri vnadisku na diviačiu zver neprichádzajú do úvahy kopy krmiva.Krmivo sa na vnadisko dáva iba v malých množstvách,tak 2-3kg denne,ale dávajú sa na väčšiu plochu a vhodné je,aby sa trochu krmivo zapracovalo trochu do zeme,aby sa tam diviaky chvíľu zabavili. ◄ reagovať
vnadiste ano, ale s rozumom, nie obrovské kopy krmiva vysypane na zemi, predsa len to skodi aj zveri ked sa krmivo znehodnoti. Inak je celkom dobre ak sa diviaky zabavaju na ponuknutom krmive a clovek ma cas posudit vhodneho na odstrel ◄ reagovať
no u nás v nizkych tatrach bi si stou kukuricou neobstal lebo bi ti ju medvede skonzumovali co bi si este nestihol ani na posed sadnut pouzi racej zemiaky to je asi najlepsi tahun ◄ reagovať
tak to u nás vo veľkej fatre to je niekedy na vnadisku celkom adrenalín lebo ked medvede prídu tak sa im väčšinou nechce preč aj ked máme skúsenosti že z jednej strany vnadiska sa krmi medved a z druhej diviak sú od seba na pár metrov ale sa rešpektujú takže to je ako v prírodopisnom filme. ◄ reagovať
gabriel,ani u nas sa s mackom nestretnes casto,ale raz vecer som isiel na sedacku k sypancu a medvediky odchadzali,samozrejme vsetko zozrate.diviakom to nevadilo a hodinu po ich odchode sa v klude krmili na zvyskoch. ◄ reagovať
forte,u nás zatial z mackami problemi nemáme. ◄ reagovať
mam nieco podobne,mozem povedat,ze je to super ◄ reagovať
S tym stromom to vyzera fakt super,je to dobre,co nezozeru sa neznehodnoti. Horsie je ked pride medved,neviem ci pnik vydrzi. ◄ reagovať
Len,ešte najsť taký deravý strom,alebo zoťať napustíť chrobakmi a pustiť datľov. ◄ reagovať
Jiz jsem se dival a diky,v prirode to urcite lepe vypada jako plastova nebo plechova roura.Bezva napad. ◄ reagovať
Pozri fotku dnes som taký krmelec odfotil,poľovnícke stavby,vyzera celkom fajn a zaujimavo,zver berje len cez male otvori v spodnej časti pňa a nerozťaha to po okolí.Je to zo starého butľaveho duba vyška je cca 2m. ◄ reagovať
my to máme vyrobené z butľaveho kmeňa stromu ◄ reagovať
Take si myslim,ze to spise bude patrit mezi krmne zarizeni,ale kazdopadne to asi vybudujeme u zasypu na cernou a zkusime to vyrobit z tricitky trubky co se pouziva na vodovoni rad. ◄ reagovať
ahoj, na tom prolove to vyzera dobre,len mi to skor pripada ako krmne zariadenie. skusal som kukuricu nasysat do 2 litrovych PET flias ,urobil som par dier,priviazal som ich a to bolo rachotu ked prisli diviaky,flase len tak lietali. ◄ reagovať
Chlapi omlouvam se je to odkaz ne cz. ◄ reagovať
na prolove som našiel iba svietidlá,nepomýlil si sa ? ◄ reagovať
cau,ja sa snazim lovit na vnadisku,ale nemam cas ani chut sediet v zime vonku,takze polujem len v lete a jeseni,minulu sezonu jeden lanstiak.
Co sa tyka prikrmovania sypem vsetko mozne:kukuricu,pecivo,granule pre psov,cestoviny,ovocie, zemiaky,obcas muku alebo pomletu kukuricu,lebo ked pride medved vsetko zozerie a ked je tam muka tak mozu diviaky aspon ,,vysavat,,. Sypem cely rok raz za tyzden,raz za dva a pred splnom zvysim aktivitu na kazdy den.
Vzdy max. 3-4 kg,aj ked nestrielam mam radost ,ze diviaky a chodia a chuti im. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.