Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Vnadiste pro cernou zver - diskusia

autor: off Lumir
pridané: 8.2.2008 13:07
Zdravim,chtel jsem se Vas zeptat zdali a s jakym uspechem u Vas pouzivate vnadiste k lovu cerne zvere.U nas kdo se trochu venuje lovu cerne,tak si vetsinou prikrmuje u posedu,ktery si pro tento ucel zbudoval.Mohu rici ze z celkoveho odlovu cerne je kolem padesati procent uloveno prave zde.Ja osobne cernou lakam na kukurici a hrach,krmim kazdy druhy den dve az tri kila.Daval jsem i silaz,coz je velky tahoun,ale vzhledem k prubehu letosni zimy,nebo spis lednoveho a unoroveho jara jsem ji vynechal,protoze vzhledem k absenci mrazu by byla za chvily znehodnocena.Posed mam u vnadiste od listopadu a zatim ctyri kusy-selata,bylo by mozna vic,ale neni snih,tak sedime doma.Na netu jsem nasel zajimave krmne zarizeni procernou.Nevim,ale zda by to na vnadisti slo pouzit,aniz by to bylo brana jako krmne zarizeni a to by potom strelba ze zakona byla tabu.Mrknete na odkaz to neni spatnej a slo by vyuzit i jinak.L.
počet zobrazení: 5 007
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
off Hekler, 21.10.2012 o 9:05

dunaj, môžeš mi napísať v ktorej právnej norme je uvedený zákaz vnadenia v období núdze ???? , ináč súhlas ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off novic, 18.10.2012 o 15:25

silaz v tomto obdoby asik este nie ze? ci len malom mnozstve? ◄ reagovať

off dunaj, 17.10.2011 o 17:11

Vnadenie diviačej zveri a vytypovaných šeliem exaktne určujú legislatívne normy platne v poľovníctve ,súhlasím že niektorí uživatelia to porušujú a zamieňajú si prikrmovanie a vnadenie čo je veľký rozdiel .Haldy krmiva často nesprávne používané pri posedoch aj v polných revíroch su toho prikladom ako to nemá byť.Súhlasím že tam kde sa vyskytuje medvedia populácia je to tak ako to kolegovia opisujú. Neviem prečo je v norme uvedený jednotný termín obdobia núdze ,kedy je zákaz vnadenia od tatier k dunaju a nie podľa krajov .Mam zato že postriežka je najspolahlivejší spôsob selektívneho lovu diviačej ale všetkej raticovej zveri ,na rozdiel od povolených spoločných polovačiek na diviaky i v období núdze ..Zabrániť skôr minimalizovať porušobvaniu tejto problematiky v poľ.revíroch je závislé i od poriadku a disciplíny uživateľovv revírov ◄ reagovať

off kopoviar17, 17.10.2011 o 15:45

mal som moznost kupit krmnu repu/burbundu. budu to diaviaky brat pripadne vysoka?kto ma stym skusenost....jasne ze kukurica je kukurica o tom neni pochyb ◄ reagovať

off Rimo, 3.3.2008 o 17:21

vlado ja o tom viem, ale z vlastnej skusenosti viem ze pojem vnadiste niektori polovnici pouzivaju pre haldy krmiva na kope... tak to bohuzial v niektorych reviroch chodi... ja som to nevymyslel a asi to ani neovplynim ◄ reagovať

off Vlado2406, 29.2.2008 o 8:42

Rimo,pri vnadisku na diviačiu zver neprichádzajú do úvahy kopy krmiva.Krmivo sa na vnadisko dáva iba v malých množstvách,tak 2-3kg denne,ale dávajú sa na väčšiu plochu a vhodné je,aby sa trochu krmivo zapracovalo trochu do zeme,aby sa tam diviaky chvíľu zabavili. ◄ reagovať

off Rimo, 28.2.2008 o 11:51

vnadiste ano, ale s rozumom, nie obrovské kopy krmiva vysypane na zemi, predsa len to skodi aj zveri ked sa krmivo znehodnoti. Inak je celkom dobre ak sa diviaky zabavaju na ponuknutom krmive a clovek ma cas posudit vhodneho na odstrel ◄ reagovať

off junacik2, 13.2.2008 o 18:47

no u nás v nizkych tatrach bi si stou kukuricou neobstal lebo bi ti ju medvede skonzumovali co bi si este nestihol ani na posed sadnut pouzi racej zemiaky to je asi najlepsi tahun ◄ reagovať

off fatran, 12.2.2008 o 21:01

tak to u nás vo veľkej fatre to je niekedy na vnadisku celkom adrenalín lebo ked medvede prídu tak sa im väčšinou nechce preč aj ked máme skúsenosti že z jednej strany vnadiska sa krmi medved a z druhej diviak sú od seba na pár metrov ale sa rešpektujú takže to je ako v prírodopisnom filme. ◄ reagovať