dunaj, môžeš mi napísať v ktorej právnej norme je uvedený zákaz vnadenia v období núdze ???? , ináč súhlas ◄ reagovať
silaz v tomto obdoby asik este nie ze? ci len malom mnozstve? ◄ reagovať
Vnadenie diviačej zveri a vytypovaných šeliem exaktne určujú legislatívne normy platne v poľovníctve ,súhlasím že niektorí uživatelia to porušujú a zamieňajú si prikrmovanie a vnadenie čo je veľký rozdiel .Haldy krmiva často nesprávne používané pri posedoch aj v polných revíroch su toho prikladom ako to nemá byť.Súhlasím že tam kde sa vyskytuje medvedia populácia je to tak ako to kolegovia opisujú. Neviem prečo je v norme uvedený jednotný termín obdobia núdze ,kedy je zákaz vnadenia od tatier k dunaju a nie podľa krajov .Mam zato že postriežka je najspolahlivejší spôsob selektívneho lovu diviačej ale všetkej raticovej zveri ,na rozdiel od povolených spoločných polovačiek na diviaky i v období núdze ..Zabrániť skôr minimalizovať porušobvaniu tejto problematiky v poľ.revíroch je závislé i od poriadku a disciplíny uživateľovv revírov ◄ reagovať
mal som moznost kupit krmnu repu/burbundu. budu to diaviaky brat pripadne vysoka?kto ma stym skusenost....jasne ze kukurica je kukurica o tom neni pochyb ◄ reagovať
vlado ja o tom viem, ale z vlastnej skusenosti viem ze pojem vnadiste niektori polovnici pouzivaju pre haldy krmiva na kope... tak to bohuzial v niektorych reviroch chodi... ja som to nevymyslel a asi to ani neovplynim ◄ reagovať
Rimo,pri vnadisku na diviačiu zver neprichádzajú do úvahy kopy krmiva.Krmivo sa na vnadisko dáva iba v malých množstvách,tak 2-3kg denne,ale dávajú sa na väčšiu plochu a vhodné je,aby sa trochu krmivo zapracovalo trochu do zeme,aby sa tam diviaky chvíľu zabavili. ◄ reagovať
vnadiste ano, ale s rozumom, nie obrovské kopy krmiva vysypane na zemi, predsa len to skodi aj zveri ked sa krmivo znehodnoti. Inak je celkom dobre ak sa diviaky zabavaju na ponuknutom krmive a clovek ma cas posudit vhodneho na odstrel ◄ reagovať
no u nás v nizkych tatrach bi si stou kukuricou neobstal lebo bi ti ju medvede skonzumovali co bi si este nestihol ani na posed sadnut pouzi racej zemiaky to je asi najlepsi tahun ◄ reagovať
tak to u nás vo veľkej fatre to je niekedy na vnadisku celkom adrenalín lebo ked medvede prídu tak sa im väčšinou nechce preč aj ked máme skúsenosti že z jednej strany vnadiska sa krmi medved a z druhej diviak sú od seba na pár metrov ale sa rešpektujú takže to je ako v prírodopisnom filme. ◄ reagovať