skúsenosti, výber
otec poluje 7x57R, SB 11,2g už 20 rokov, poluje v oblasti kde je všetko, vysoká, diviaky, srnčia, muflónia zver... je stou rážou maximálne spojný, a nevimenil by ju za nic. pada potom všetko ako 8 ročný jeleň tak aj 5 ročný kanec..deštrukcia diviny je minimálna. Ale kolko ľudí toľko chutí...ja som stím tiež začal polovat, teraz mam ja 308w ale na tu 7x57 nedam dopustit.. a ako tu všetci píšu taká ráž onaká ráž....ak raz nevieš strielať nepože ti ani minomet...
Hornady ma aj klasiku...nielen SUPERFORMANCE...270Win ma gro rychlejsieho streliva..na to je ten kal.ako stvorený.Interbond je tvrdsia strela..Ked chces strielat tažšie a pomalsie strelivo kup si 8čku...A už davno to nie je len o rýchlosti strely ale hlavne o konstrukcii.By si bol prekvapený ako malo znehodnotí zverinu napr. Norma Swift Scirocco co ma 965m/s a 9,7g v kal.7rem.Mag. NA srnciu ti naozaj staci aj 7x57..tato klasika je uplne v pohode na vsetko. ◄ reagovať
otec poluje 7x57R, SB 11,2g už 20 rokov, poluje v oblasti kde je všetko, vysoká, diviaky, srnčia, muflónia zver... je stou rážou maximálne spojný, a nevimenil by ju za nic. pada potom všetko ako 8 ročný jeleň tak aj 5 ročný kanec..deštrukcia diviny je minimálna. Ale kolko ľudí toľko chutí...ja som stím tiež začal polovat, teraz mam ja 308w ale na tu 7x57 nedam dopustit.. a ako tu všetci píšu taká ráž onaká ráž....ak raz nevieš strielať nepože ti ani minomet... ◄ reagovať
Už len preto chcem vyskúšať Vulkan, pretože je to myslím najťažšia strela kalibru 270 (10,1g) pomalšia a tým pádom nezanechá taký šok pri vstrele... Keďže poľujem v srnčom revíri...postačí, keby to bola jelenia oblasť uvažoval by som aj nad tvojím "silnejším" návrhom. ◄ reagovať
Preto som ti napisal INTERBOND...SST je šrotovnik...neviem ake Hornady použival tvoj otec. Výhody???..výkon,presnosť,ucinnosť.. ◄ reagovať
Dusab ako hovorím vec v kusu a názoru, ale sám vidíš, že tento kaliber už nemá veľa nadšencov... Jager teba sa chcem opýtať, že v čom vidíš výhody Hornadov??? Otec ich mal v 308WIN a poviem ti nebol z nimi veľmi spokojný. Dosť sa ten pášť zo strely oddeľoval a podlievalo to divinu pretože z neho rozhadzovalo šrapnely.