Chcem sa spýtať, či náhodou niekto už nemal taký problém ako my. Mám 15 mesačnú fenku jazvečíka hrubosrstého. asi pred mesiacom som si všimla, že jej začína vypadavať srsť na koreňoch ušníc a na chvoste. Teraz je to v štádiu, ked fenka veľmi chudne i ked žerie všetko a dosť. Uši a chvost sú skoro celé bez srsti+ aj na papuli jej začína vypadavať srsť. Tie holé miesta sú suché a majú po sebe také strupiky. Berie lieky, čo jej dal veter. , ale nič zatiaľ nepomáha. Neviete mi poradiť, čo to môže byť, resp. ako to zlepšiť. Ďakujem za každú radu.
Veterinár jej vyšetroval vzorku z postihnutého miesta, ale vraj to najhoršie, čo si myslel, to nie je. Takže preto zvolil takúto liečbu, ale vravel, že do dvoch týždňoch ak sa to rapídne nezlepší, treba prísť späť. Mne sa zdá, že tie holé miesta na ušniciach sa zväčšili. Vdaka za rady, ten Neostomosane vyskúšam! ◄ reagovať
inak nigdy som nemal u psoch tento problém no posledné dva roky každý rok na jar jeten starý lesník mi poradil bravčovú mast ,je to niečo ako svrab ale nejaká iná forma je to podkožné takže je super vykupat psa v Neostomosane je super aj ten Stronghold ale mne pomohla kombinácia tohoto všetkého a natieranie tou bravčovou mastou. ◄ reagovať
a nebolo by jednoduchšie odobrať vzorku z postihnutého miesta a tú vyšetriť, veď svrab vidno i pod bežným mikroskopom ◄ reagovať
Tento problém mám aj ja s jazvečíkom,vždy po zime.Jedna veterinárka tvrdila,že je to svrab ,dala nejaké injekcie-5ks. a sírnu masť,druhá tvrdila,že to svrab nieje,ta dala tiež nejaké injekcie-2 ,vraj to môže byť nejaká alergia zo zimy, vypýtal som si tem neostoposan a uvidím,ale vraj najlepšie by bolo dať vyšetriť krv,tak asi aj to pôjdem dať urobiť. ◄ reagovať
Tablety sa volajú Norma derm. ◄ reagovať
Ešte raz sa spýtam. Aké berie lieky? Bez toho sa nedá pomôcť. ◄ reagovať
Pre Martin.Michalec: Nám veterinár dal tiež lieky a injekciu, ale naša je stále na tom zle. Je strašne vychudnutá, škrabať sa práve že veľmi neškrabe, ale tie vyplznuté miesta sa mi vôbec nepáčia...:( ◄ reagovať
Pri veľmi podobných príznakoch u AJD mi náš veterinár doporučil prípravok Stronghold. Aplikuje sa tak ako Frontlain vmasírovaním medzi lopatky. A zabral veľmi spoľahlivo. ◄ reagovať
Aj ja mám tento problém, ale pred 4 dňami som bol u veterinára a dal mi pre psa lieky, pychol inekciu a vyzerá to už o niečo lepšie a prestal sa konečne aj škrábať, no presnú diagnózu mi nepovedal. Vraj to môže byť aj svrab. Na budúci týždeň idem na kontrolu, tak uvidíme.. ◄ reagovať
zmeň veterinára !!! resp. vyhľadaj veterinárneho dermatológa ◄ reagovať
Vykúpať v Neostomosane, natierať Surolanom... ◄ reagovať
pohladaj v starsich diskusiach urcite to tu najdes. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.