Objektiv Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM versus EF 100mm f/2.8 Macro USM
za a proti?nehovorme cenu ,ale kto snimi foti-spokojnost a preco. dik
lesny muz s tým sa samozrejme môže len stotožniť . Lko je lepšie !!! ◄ reagovať
Edu v pohode autor písal že nehovorme cenu. Tak každý poradí L-ko, to je jasne máš pekné fotky aj so starou verziou. Ale ja by som určite došporil a kúpil L-ko kvôli tej stabilizácii. V ostrosti až taký rozdiel nebude L-ko možno že je o chlp lepší. ◄ reagovať
to či fotí stovka nestabilizovana horšie ako tá ondrova pozri tuodkaz ◄ reagovať
ešte podotknem že všetky moje makro fotky sú fotené z voľnej ruky odkaz ◄ reagovať
Na odkaz čo pridal lesný muz kde Ondro spomína keď závidel môjmu veľmi dobrému kamaratovi Jurovi Mackovi zastabilizovanú 105 nikkor VR o clone 2,8 . S Jurajom sme už velakrat fotili spolu . Mal som možnosť poskúšať si nikona s objektívom 105 VR . Naozaj veľmi kultivované brilantné sklíčko ale aj poriadne drahé . Samozrejme nové makro 100 triedy L je fajn skušal som s tým fotit . Stabilizácia sa však prejaví až pri veľmi dlhých časoch pod 1/100 . Obrazová kvalita je asi taká ista ako u tej 105 on nikona . Treba podotknúť že Ondro Prosický je maximalista a perfekcionalista . Firma Canon ho zásobuje tým najlepším čo má a vždy je niečo za niečo aj rada ohladne nových a nových objektívou a reklama na to najnovšie. Ja nevlastním lkovú stovku ale iba obyčajnú o clone 2,8 nezastabilizovanú . Osobne považujem za strop ohnisko 100 ohniská 150 alebo 180 či 200 už na makro nie sú vhodné z volnej ruky . Naopak ohnisko 60 či 50 je výborná voľba . Moja skúsenosť je že zastabilizovana stovka je samozrejme lepšia ale pomer kvalita a cena je dosť veľká nezodpovedajúca . ◄ reagovať
No,toto je ozaj príjemná starosť či stabilizovaný alebo nestabilizovaný makráč od Canonu.:)To ti tu napíše asi každý,že určite Lkovú IS verziu.A to napr. aj preto,že môžeš búchať aj z ruky trebárs motýle,hmyz a hocičo iné nemusíš pri tom šermovať so statívom.Kresbou sú na tom obidva skoro navlas rovnako,a to špičkovo,takže budeš spokojný či už s jedným alebo s druhým... ◄ reagovať
záleží od financií - IS je výhodou pri tom L-kovom je skvelá obraz. kvalita aj spracovanie pri tom druhom neviem Edu fotí asi s tým bez IS on ti poradí ! ◄ reagovať
Jednoznačne stabilizované L-ko niet čo riešiť ◄ reagovať
edu foti asi stym L-kovim a keby umna nehrali peniaze rolu určite berem ten L odkaz odkaz ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.