Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

topánky Meindl obuv - diskusia

autor: off maverick
pridané: 29.1.2008 19:16

pozdravujem chcel by som sa opytat ake mate skusenosti s touto znackou,u nas je este stale malo obchodou s touto obuvou....ci mi niekto nieco neporadi, prip. nejaku priaznivejsiu cenu????Dakujem

počet zobrazení: 69 562
počet hlasov: 1
okruh tém: poľovnícka obuv

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 305 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off steyr, 1.6.2014 o 16:54

Vosk je neporovnateľnie lepší, nielen čo sa týka výdrže ale i ochrany kože, tiež nahrievam, aby sa vosk poriadne vpil do kože, kvalitný vosk predĺži životnosť topánky hlavne tým, že koža v ohyboch nepraská. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off miso111, 1.6.2014 o 16:47

Ja používam originál vosk Meindl alebo tento odkaz. Po aplikácií na čistú suchú topánku oba zohrejem fénom. Perfektne sa vpijú do kože a môžeš smelo chodiť po mokrej tráve alebo po potoku :) Vydrží to dosť dlho a kožu môžeš smelo umývať. Sem tam ich len proti vysychaniu streknem sprejom. ◄ reagovať

on Mysho22, 1.6.2014 o 16:20

Takže zatial vosk vs sprej 2:0 ... len pre upresnenie vosk tento ? odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off motaq, 1.6.2014 o 15:10

suhlasim so Ondrikom, aj ja pouzivam vosk. a zvnutka ma meindl taky dezinfekcny sprej raz do roka je dobre vycistit a zvnutra.... ◄ reagovať

off dede, 1.6.2014 o 15:01

Ondrej - a v čom je sprej nepraktický ? Keď porovnám dlžku času aplikácie oboch spomínaných, sprej jednoznačne vyhráva. Taktiež nemusíš dole dávať šnúrky pri spreji ako pri aplikácii vosku. ◄ reagovať

off Ondrik, 1.6.2014 o 14:18

Vosk! Bez debaty. Sprej veľmi rýchlo minieš. Vosk si treba naniesť na handričku, resp. hubku na riad a pekne rozotrieť po celej topánke. Koža trochu stmavne, ale to samozrejme nemôže vadiť, pretože po ošetrení doslova ,,ožije,, veľmi dobre odpudzuje vodu a predlžuje životnosť obuvi. Sprej je podľa mňa nepraktický. ◄ reagovať

on Mysho22, 1.6.2014 o 14:11

Páni aký prípravok používate pri ošetrovaní obuvi od Meindlu ? Dávate prednosť vosku ,ale radšej používate klasický sprej ? ◄ reagovať

off dede, 2.2.2014 o 10:02

Kompis - vyhľadávač Ti nefunguje ? heureka.sk ◄ reagovať

off kompis, 2.2.2014 o 9:53

Poradte dobry link na kupu hanwag alaska. Dakujem ◄ reagovať

off Merkel201E, 1.2.2014 o 18:18

Má niekto skusenosti s Meindl Perfekt? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off pindo, 1.2.2014 o 16:32

Ďakujem Vám, dneska som bol pozrieť Kettner predajňu, aj som ho tam našiel v kúte, síce bol o dáke to euro drahší ako som pozeral na nete, ale čo už. Hlavné že už ho mám :-)) ◄ reagovať

off Stopinko, 31.1.2014 o 6:08

Sport wax a je vystarano. Nic ine nepouzivam. ◄ reagovať

off jan2222, 30.1.2014 o 22:06

Požívam tuk Maindl Sport Wax. Dobre impregnuje a udržiava obuv v perfektnom stave. Doporučujem. ◄ reagovať

off pindo, 26.1.2014 o 17:55

Mohli by ste sa prosím podeliť o vaše skúsenosti so starostlivosťou o poľovnícku obuv(voskovanie, impregnovanie, konkrétne výrobky...), proste aby najdlhšie slúžili k spokojnosti majiteľom. Ja osobne mám na zimu Meindl SOLDEN a na jar-leto-jeseň Chiruca Pointer. Nechcem zakladať novú téme tak sa opýtam radšej tu. Ďakujem za každú radu. ◄ reagovať

off jan2222, 7.1.2014 o 15:28

Meindl mozem doporucit. Manzelka ma na turistiku Islandy ja Air Revolution. Na polovacku mam na sezonu od jari do jesene Colorado na zimu Garnisch. Perfektná znacka, perfektna uzitkova hodnota. Nie su najlacnejsie, to je pravda, ale posluzia dlhu dobu. Ja nakupujem vo wilde.sk. ◄ reagovať

off mechanik, 5.1.2014 o 15:03

Pouzivam HANWAG uz 10 rokov je to super obuv, mám aj kategoriu a aj kategoriu b, LIMA aj ALASKA su kvalitne pre naás polovnikov, ◄ reagovať

off PepeVK, 4.1.2014 o 20:26

Tiež používam Meindl Island už asi 4 roky aj cez zimu a max. spokojnosť. ◄ reagovať

off clovek, 4.1.2014 o 15:46

Baffin treba vidiet este lepsie zobrat na nohu a uvidis ◄ reagovať

off dede, 4.1.2014 o 13:00

Pri Hanwag Alaska GTX treba brať na zreteľ, že pri sušení treba do vnútra použiť ,,kopýtko ,, nakoľko časom po opakovanom sušení má predĺžená okopová guma tendenciu sa vtláčať smerom do vnútra a tlačí na prsty. Moja skúsenosť. ◄ reagovať

off borza222, 4.1.2014 o 10:51

Hanwang Alaska je pre mna osobne lepšia....a najlepšia z toho čo som doteraz vyskúšal...a to kupujem každé dva roky nové a vždy inú značku. ◄ reagovať

off pandur1, 4.1.2014 o 10:04

Stagstalker skusal som obe. Nie na celodenne nosenie, ale pri kupe topanok. Nesadla mi ani jedna. Najlepsie mi sadla chiruca. Nechvalim, ani nehanim ani jeden model. Ide o to, ktora ti lepsie sadne na nohu. ◄ reagovať

off Stagstalker, 4.1.2014 o 9:55

Ktory z modelov je vhodnejsi ako celorocna topanka? Hanwag Alaska alebo Meindl island? Najlepsie keby to okomentoval niekto, kto skusal obe. Cital som rozne fora, aj zahranicne, kazdy haji svoje farby a je to tak 50 na 50. Aj co sa tyka skusenosti s roznymi nepodarkami... ◄ reagovať

off pandur1, 3.1.2014 o 21:48

inak skušal som aj tieto odkaz, ale poviem Vám, že v nich by som sa mohol akurát tak lyžovať. :-)))) ◄ reagovať

off pandur1, 3.1.2014 o 21:45

Rišo ja som mal tiež na ne zálusk, a nebol problém ani v cene a skúšal som aj tieto odkaz a aj tieto odkaz ale jednoducho nesadli. Tak som kúpil chirucu. ◄ reagovať

off richard99, 3.1.2014 o 21:31

rišo, aj ja mám islandy v priebehu roka už druhé, prvé mi po ani nie po polroku pretekali v mieste kde sa začína jazyk a na podiv obidve pri chôdzi v mokrej lucerke a to som mal návleky. Bez problému mi ich vymenili za nové tie to už nerobia. Vraj sa to stáva v jednom prípade z dvesto párov.Teraz som spokojný, používam ich každý druhy deň. ◄ reagovať

off pandur1, 3.1.2014 o 21:19

Ja mam tieto odkaz už tretiu sezonu a som spokojný. Skušal som všelijake, aj islandy a najlepšie mi sadli tieto. A ešte vtedy boli islandy o 20 eur drahšie :-)))) teraz .... ◄ reagovať

off Jager68, 3.1.2014 o 21:09

HAnwag..ked uz..nie su tak pohodlne ako Meindl.. A nezabudajte na znacku Lowa,ktora bola priekopnikom v tomto segmente. ◄ reagovať

off borza222, 3.1.2014 o 20:59

Tak to budú nejaké zázračné topánky ...nepochybujem o ich kvalite, ale držme sa pri zemi. Ja používam Meindl Island a najvovšie už aj hanwang alaska celý rok aj cez zimu a myslím že to je momentálne na trhu špica. ◄ reagovať

off miro09, 3.1.2014 o 19:34

Ahojte, precital som si diskusiu a chcem sa podelit o svoj nazor. Tento rok som si zaobstaral obuv od MAKARU je to kozena rucne sita obuv vyrobena na slovensku. Mozem Vam povedat, ze nic lepsie neexistuje. 13 polovaciek za dva mesice v hone. Stale suche nohy .....vobec neboli premocene (ani ked som tahal divaka 700m po potoku) a vobec sa mi ani nepotila noha o com som dovtedy mohol len snivat. Ziadna membrana, alebo vibram podrazka, ale poctiva koza podsita barancinov a poriadna guma ktora drzi na skalach ako lep. Odporucam. A co je super tak Vam ich vyrobi na mieru. Obkreslil som si nohu a zaslal som mu to. sedia super.... odporucam ..... myslim, ZE JE CAS PODPORIT SLOVENSKU KVALILTU a nie nejake zahranicne braky... dakujem Miro. odkaz ja mam model snezka ◄ reagovať

off pandur1, 2.1.2014 o 22:08

:-) to je pravda, u nas skor po blate. Ale nepolujem len u nas dole. A ak mal take topanky ako pises, tak to beriem a tak mu treba. Ako si napisal o topanky sa treba aj starat. ◄ reagovať

off Cembra, 2.1.2014 o 22:05

pandur1: vyzerali tak že sa o nich menej stará a možno mal aj membránu poškodenú neviem ale skučal ako šteňa od zimy...a asi chodíš menej po snehu tam ,,dole´´ ..:) ◄ reagovať

off dede, 2.1.2014 o 19:27

BAKCHUS - keď máš elektrické vložky, aký izolant používaš aby Ťa netriaslo, akú dlhú predlžovačku používaš ? ◄ reagovať

off pandur1, 2.1.2014 o 18:56

bakchus, ja nehovorím že topánky nemôžu byť mokré aj pri -20, ale nie aby premokli. Ja mám chiruci s podobnými vlastnosťami a technologiami, ako majú islandy a ešte som v nich nemal mokrú nohu, aj keď som stál alebo kráčal v mokrom snehu. Ak máš na nohách topánky bez membrány tak beriem, ale nech mi nikto nehovorí, že islandy musel prezuť a hanwagy zostali suché, keď majú tie isté technologie. To ich musel mať riadne zničené. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off bakchus, 2.1.2014 o 18:45

Pandur, aj keď je von -3, topánky premoknu, aj pri -20. Na topánkach pri chodeni sa sneh topí. Ale skôr si myslím že je to spôsobené potením. Kým sa človek hýbe je dobre a keď zastane je zima. Mal som uz na nohách všeličo ale keď som chodil a zastal vzdy ma oziabalo. Najnovšie som si kúpil elektrické vložky a konečne mi neni zima na prsty keď ostanem stať. ◄ reagovať

off pandur1, 2.1.2014 o 17:51

cembra hanwag je super topánka, to beriem. Len mi nejde do hlavy, keď bolo -3, ako mohol mať ten poľovník mokré topánky. čo behal po potoku? Trochu realnosti do komentárov. ◄ reagovať

off Cembra, 2.1.2014 o 17:29

Hanwag Alaska gtx... nedopustím na nich menej švíkov ako island-y, vyšší okopový lem, ani jedna kvapka proste...ja som spokojny. Priklad: Jeden polovník na spoločnej mal Island-y za 3 hodiny (po snehu)mokrý ako myš, bola mu zima na nohy a to nebolo asi -3 stupne, musel sa prezuť. Ja som ani nevedel že ich mam obuté suchučko teplučko :) proste spokojnosť na 101%.:) odporúčam všetkým. PS: nech si kúpiš akékoľvek topánky nezabudni sa o nich starať.:) kupil som ich za 199 € :D fungel nove so zarukou :D topánky Meindl obuv - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off pandur1, 2.1.2014 o 16:47

Pozor označenie písmenom nie je len tvrdosť podrážky, je to celková pevnosť topánky a v podstate doporučuje do akého terénu sú tie ktoré topánky vhodné. ◄ reagovať

off motaq, 2.1.2014 o 16:11

su vyssie ako islandy, odporucam dobre odskusat nie kazdemu to vyhovuje, inak tiez dobra volba ◄ reagovať

off Fehir, 2.1.2014 o 15:23

Ok dakujem za rady . A tie Tajgy by asi tiež nebola zlá volba , podrážka je to tuším B. ◄ reagovať

off motaq, 2.1.2014 o 15:00

ja osobne mam rad tvrdsiu podrazku, takze mne vyhovuje, nohy aspon mna nebolia pri chodzi a ani pri stati, dobre drzi aj na kamenoch, ja som max spokojny. Polujem na Ciernom balogu, takze horsky teren to je a mozem povedat, ze najblizsie si ich opat kupim. Aj ked na zimu este zvazujem Tajgy ako druhu alternativu. S islandami som max spokojny. ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 305 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk