Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

topánky Meindl obuv - diskusia

autor: off maverick
pridané: 29.1.2008 19:16

pozdravujem chcel by som sa opytat ake mate skusenosti s touto znackou,u nas je este stale malo obchodou s touto obuvou....ci mi niekto nieco neporadi, prip. nejaku priaznivejsiu cenu????Dakujem

počet zobrazení: 69 564
počet hlasov: 1
okruh tém: poľovnícka obuv

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 121-160 z 305 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off jeges, 18.12.2014 o 23:08

Vedel by mi volakdo poradiť Meindl alebo niaku alternativu topánky na leto. Mám Island ale na leto "srnčia sezóna na západnom Slovensku" by som potreboval asi niečo iné ? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Turbiak, 18.12.2014 o 22:43

Vedel by mi niekto poradit aka je najvhodnejsia impregnacia na cizmy z nubukovej koze ?? vrchna cast ciziem je velurova koza cize tam asi ina moznost ako sprej nie je , ale ten nubukovy spodok cizmy je otazny..moze tam ist nieco na baze vcelieho vosku alebo priorodnych olejov ? Dakujem ◄ reagovať

off peterD, 17.12.2014 o 15:19

tie Hanwagy som tiez pozeral,len ta tvrda podrazka je skor na vysokohorsky teren,skaly,kamene.Merrel waterprof kupene v 5/2014 som dva tyzdne dozadu reklamoval,zacala sa odlepovat porazka Vibram na dvoch miestach,a pri spici sa vytvorila mala dierka,kade topanka preteka a zacne sa po case parat.reklamacia neuznana.tak zatial docasne riesenie Obuv Special Bardejov vz.2007.sice nepremoknu,ale obuv akoby sa zvacsila o dve cisla.po troch rokoch nosenia. ◄ reagovať

off borza222, 17.12.2014 o 9:45

Ked ti môžem poradiť tak mne sa zatial najlepšie osvrdčili Hanwang Alaska odkaz. Skus popozerať ceny aj inde, možno najdeš lacnejšie. ◄ reagovať

off peterD, 17.12.2014 o 4:41

vyberam zo styroch znaciek,najprv som uvazoval nad Lowa Tibet a Meindl island,podla recenzii su lowy takmer neznicitelne,len su skor vhodne do terenu ako Tatry.a este Planika Mangart/Nanos,tam je rozdiel v cene takmer 80e. ◄ reagovať

off rado100, 16.12.2014 o 23:13

Ja som ich kúpil vtedy boli za 100 eur tak som to riskol. Nie je to bohvie čo. Na vnútorných stranách topánok teda na strane palca je vnútorný šev ktorí je šitý veľmi slabou niťou. Samozrejme že mi po čase povolili tieto švy na oboch topánkach. Preplátoval som to kožou a zošil pevnou niťou. Zatiaľ je to ok. Aj membrána je veľmi slabá. Ak riadne nenavoskuješ tak si mokrý už len pri chôdzi rosou. Radšej došetri a kúp kvalitu. Topánky nekupuješ na jeden rok a nohy máš len jedny. ◄ reagovať

off borza222, 16.12.2014 o 17:42

počul si niekedy porekadlo že .....za málo peňazí málo muziky ?? Tak toho sa drž... ◄ reagovať

off peterD, 16.12.2014 o 17:20

pouziva niekto z vas obuv Jack Pyke Hunters Boots ? odkaz rozmyslam o kupe,zaujimava cena a podla opisu aj kvalita. ◄ reagovať

off shoogo, 16.12.2014 o 13:14

tak, garmishe som uspesne vyreklamoval. zatial nemam vyjadrenie preco vypadala ta vnutorna kozusinka ale kedze uplynulo 30 dni tak som dostal nove. uz len navoskovat a hura do snehu ◄ reagovať

off brandys, 27.10.2014 o 10:00

Použivam na topanky Taiga GTX už 2 roky včelí vosk Meindl SPORT WAX od samého počiatku kedy som topánky kupil a som spokojný . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off shoogo, 27.10.2014 o 9:39

Vrzga povrch jazyka o vnutorny kozeny lem. Ten som nenavoskoval a stale vrzgaju. Sice menej ale vrzgaju. Inac po prvej skusenosti po navoskovani je to ok. Vcera som cely den pochodoval a postaval na spolocnej a rozdiel oproti spreju je citelny. Sprej uz asi budem pouzivat len na topanky kde su nekozene casti ◄ reagovať

off bullystafford, 26.10.2014 o 19:33

vrzgaju miesta - zahyby prave tie ktore su natrete kremom...moj roky absolutne overeny recept je ten, že do zahybov - vačšinou jazyka (aj po impregnacii) nasypem štipku prachu z chodnika, cesty, dvora atd a prstom dobre všúcham, ofúknem zbytok....plochy prestanu vplyvom kremu o seba "drhnúť"- - vŕzgať ◄ reagovať

off rado100, 26.10.2014 o 12:41

Som trochu OT ospravedlňujem sa ale nejde mi do hlavy keď mi vosk zabezpečí aby koža nesala a neprepustila vodu dnu do topánky, tak ako môže pustiť vodu alebo paru z topánky von. ◄ reagovať

off slovhunter, 26.10.2014 o 11:07

Naco setrite a skusate .okotiny. Sak to natrite tym cim to mate natret. Ak mas na Meindl, tak ten krem ta nezabije. Po natreti vyzeraju este lepsie, ten krem sa pekne vpije. Nezostavaju mastne, a hlavne zostava ich funkcia priepustnosti zachovana. Bravcovu mast dajte do hrnca, alebo na kanady. Pri spray je vrstva taka mikro, ze samozrejme vrzgaju dalej, a hlavne treba to stale striekat. Mal som este stare ceske /ci slovenske/ Litosky, tie vrzgali ako blbe, ale natriete kozu co drzi jazyk /na topankach/ ◄ reagovať

off shoogo, 24.10.2014 o 15:02

Indulonou som len raz jazyk aby nevrzgal. Ale nepomohlo. Dnes budem voskovat nech su nachystane na spolocnu ◄ reagovať

off steyr, 24.10.2014 o 14:59

sprej je tiež na prd, škoda peňazí..., keď budú topánky nahriate, vosk sa pekne vpije do každého záhybu, indulónu nepoužívaj ◄ reagovať

off shoogo, 24.10.2014 o 14:50

Indulonou som natrel len zahyby na jazyku. Na zvysok som pouzival sprej. ale ten je nedostacujuci. ◄ reagovať

off steyr, 24.10.2014 o 14:12

indulonu na topánky neodporúčam používať nikomu, je to úplne na prd, jej zloženie, vlastnosti a určenie je úplne iné, treba riadny vosk s obsahom včelieho vosku a lanolínu, na značke nezáleží, topánky pomaly a opatrne nahriať, nie priamo na zdroji tepla(aj keď poznám i takých čo si ich pred a po krémovaní dávajú do trúby:))), keď krém dobre vsiakne tak aj dlho vydrží...kto maže, ten jede... ◄ reagovať

off pali1, 24.10.2014 o 13:56

na českých stránkach odporúčali obyčajnú bravčovú masť,skúsil som,trt,vrzgajú dalej... ◄ reagovať

off ursus1, 24.10.2014 o 13:27

Rado daj pozor na medvedov pojdu po tvojich topankach jak rom po soc. davke. ◄ reagovať

off shoogo, 24.10.2014 o 13:26

ahojte, ja tie islandy reklamovat nejdem, to vrzganie je len otravne, raz som to natrel zlahka indulonou, ale asi slabo lebo nepomohlo. Reklamovat idem garmish-e, lebo tam mi vypadava ta vnutorna vystielka. Sprej je naozaj malo to mi vydrzi tak pol vychadzky aj to po trave, v blate sa to hned vysucha. Ono to ani nepremoka ale ide o to aby sa zbytocne nenicili a vydrzali co najdlhsie. Prave bezim kupit vosk, dufam ze sa mi podari orginal od meindl. Staci to len navoskovat alebo to potom treba este niecim streknut? vydel som nieco na youtube a tam to potom este strekli sprejom. Inac vsade pisu ze po tom vosku bude nubuk cierny. je to len docasne alebo trvale zaciernene? vdaka ◄ reagovať

off rado100, 24.10.2014 o 12:59

Chlapi a skúšali ste čistý včelí vosk? Je to prírodný produkt tak ako koža žiadna chémia iba prírodná vôňa včelieho vosku. Vosk roztopím natriem hubkou topánku, a sušičom na vlasy nahrievam. Vychladnutý vosk sa zohreje na obuvi sa teplom roztiahnu póry a vosk sa vsiakne. Vyleštím a môžem chodiť po potoku a keď z neho vystúpim voda stečie a topánka je suchá. Vosk kožu zvláčni a ochráni. 1 kg vosku ti vydrží do smrti a stojí pár eur. ◄ reagovať

off slovhunter, 24.10.2014 o 12:04

Natri hlavne uchopy jazyka, vrzga preto, lebo sa maze iba povrch. /Vyber snurky a musis jazyk vytlacit dopredu rukou, aby si sa dostal vsade.Nesetri, samozrejme primerane// Ak nie su namazane, neuznaju ti zaruku. Neviem, ako to zistia, ale mne napr. uznali zaruku iba preto, ze boli nakremovane. Najlepsie je pouzivat Meindl, alebo harkila. Hlavne sa po nakremovani bobre utiera krv. Ak ich nenakremujes, a prischne krv, uz ju nevycistis. Ja mam uz tretie, skusal som hocico, ale Meindel zatial vedie. Spray to je tak pre slaby outdoor. Ale ak ich chces pouzivat casto a do kazdeho pocasia, krem je krem. ◄ reagovať

off shoogo, 24.10.2014 o 10:09

vcera som vsetky topanky riadne vycistil, dnes zakupim vosk, lebo som pouzival len sprej, a namazem, nech su na nedelu nachystane. neviem ci vrzganie moze zachytit zver, skor si myslim ze samotna chodza je hlucnejsia, ale je strasne otravne ◄ reagovať

off Mysho22, 23.10.2014 o 17:23

S vrzganim u Islandov som mal tiez problem a vyriesil sa natrenim impregnacim voskom potom vsetko prestalo ◄ reagovať

off sumcar, 23.10.2014 o 13:23

mam presne take iste skusenosti ako shoogo a navyse sa mi na Garmisoch odlepila podrazka a to som ich mal obute mozno 10 krat , idem ich reklamovat tak isto. Islandy drzia nosim ich cely rok , trochu vrzgaju inac som spokojny. ◄ reagovať

off shoogo, 23.10.2014 o 9:10

Zdravim, ja mam ja GARMISCHe aj ISLANDy. S oboma som spokojny, ale pri oboch sa mi vyskytli drobne problemy. v Garmishoch mi zacala na jednom mieste vypadavat ta vnutorna vystielka, mam tam taku skvrnu cca 5 cm priemer bez kozusinky. Uz som sa rozpraval s predajcom a idem to reklamovat. pri isladoch mam zasa problem s tym, ze ako kracam tak niekedy vydavaju vrzgavy zvuk. zistil som ze to suvisi s polohou jazyka. Mozno to staci namazat a bude to ok, sprej nezabera. Inak tieto topanky mozem len odporucit. Cely tento rok nosim Islandy a nikdy som nemal problem s mokrou nohou a to bezne beham po blate a potoku. Garmishe som nosil v zime na lisku, sice zima nebola moc tuha ale aj ked bolo dost pod nulou nohy boli v teple a kludne sa dalo stat na snehu a vabit. ◄ reagovať

off TikkaHunter, 1.9.2014 o 17:22

Zdravím, mám tieto: odkaz Keď boli nové ihneď dostali "pomazanie" týmto: odkaz Zo začiatku som ich po !každej! vychádzke umyl, počkal kým v tieni a bez sálavého tepla vyschnú a následne natrel spomínaným včelím voskom. Takže koža sa dostatočne napila, teraz ich umyjem a pretriem voskom tak raz za 3-4-5 vychádzok... ako kedy, podľa počasie a množstva špiny. Čo sa týka nepremokavosti - zatiaľ paráda. Mám na nich asi 2 také menšie ryhy od ostrého kameňa ale nepremoká nič. Pohodlné ako papučky, MFS je parádna vec. Jedinou nevýhodou je tvrdšia podrážka, v ktorej nemám až taký cit, takže ak idem po kamenistej ceste, neviem ísť celkom po tichu. Ďaľšou nevýhodou tvrdej podrážky je aj to, že na mokrých, slizkých konároch sa ľahko človek pošmykne. Inak paráda, noha je pevná, nie je žiadny problém prejsť všelijaké jarky, kopce, skaly. ◄ reagovať

off mogonar, 1.9.2014 o 7:49

Ja mam Tajgy a klobuk dolu. Ano zo zaciatku som sa bal tvrdosti podrazky, ale nieje to ziaden problem. Rozchodil som ich a parada. Co sa tika premokavosti tak vobec nic. Rosa, kaluza, potok, ziaden problem ani kvapka.... Zaial som ich inpregnoval dva krat voskom a mam ich cca pol roka. ◄ reagovať

off peter68, 30.8.2014 o 19:26

Áno sú to "C" topánky a z počiatku sú veľmi tuhé práve kvôli silnej koži a pevnej podrážke. Už ich mám pekne rozchodené a výrazne povolili takže sa v nich chodí veľmi dobre. Tej hmotnosti som sa bál aj ja pred kúpou, ale keď ich mám na nohách tak je to úplne v pohode a bez problémov prejdem aj niekoľko desiatok km. V týchto topánkach som už brodil aj potoky a dokým sa mi voda nedostala do topánky zvrchu bolo to ok. S rosou som zatiaľ nemal žiadny problém. Ale dôležité je impregnovať, ako často závisí len na tom ako často a v akých podmienkach sú využívané. Veľa ľudí od nich odradí ich počiatočná tvrdosť, lebo zo začiatku má človek pocit akoby mal na nohách lyžiarky a nie topánky, ale časom sa rozchodia a potom sú to spoľahlivé pohorky na veľmi dlhú dobu. ◄ reagovať

off cagi, 25.8.2014 o 14:12

No pozeram lepsie na web a vidim ze trosku som sa sekol. Az taka lahucka nieje. 1220g je za 1topanu nie par.... To je celkom dost. Ozaj dobre tak na ladovec:-). ◄ reagovať

off cagi, 25.8.2014 o 13:52

Peter,celkom ma tie Perfekty zaujali, hlavne ze su lahucke a skoro ziadne svi. Ale ten GTX.... prosim Ta co mas na mysli ze s premokanim nemas problem? Vydrzia suche aj rannu rosu v junovej trave? Resp. ako casto musis topanky osetrovat aby nepremokli? A este posledna otazka. Su to "C" ckove topanky, nie su moc tuhe a podrazka tvrda? Vediet sa ticho pohybovat v lesnom poraste je k nezaplateniu:-). Vopred dakujem za odpovede. A. ◄ reagovať

off peter68, 25.8.2014 o 12:32

Mám Meindl Perfect a som nadmieru spokojný. Najprv som chcel Islandy, ale kvôli priedušnosti som chcel topánky bez Gore-tex a tak padla voľba na model Perfekt. S premokaním problém nemám,stačí ich správne ošetrovať. Na ošetrovanie väčšinou používam Meindl Sil-Proof, ktorý je špeciálne vyvinutý na Perfekty, ale aj s Meindl voskom mám veľmi dobré skúsenosti. Kupoval som tu: odkaz Typ: Tieto topánky sa ťažko rozchádzajú, pretože sú vyrobené zo silnej kože, ale dá sa to zjednodušiť ak kožu namočíte vo vode a potom ich idete rozchodiť. Ak je koža dobre navlhčená lepšie sa prispôsobí nohe a po uschnutí drží tvar. ◄ reagovať

off Mysho22, 23.8.2014 o 19:26

Otázka možno skorej pre ševca ,ale predsa skúsim. Podarilo sa mi pri rezaní prebehnúť po topánke Island nožom vznikla cca 1cm dlhá a 1 či 2mm hlboká jazva je možné ju nejako zalepiť ,alebo ju radšej nechať tak? ◄ reagovať

off dede, 1.6.2014 o 21:38

Ondrej na Meindloch je jazyk zošitý s topánkou ak ich neodšnuruješ ako natrieš jazyk a záhyb pod časťou kde sú šnúrky? ◄ reagovať

off Ondrik, 1.6.2014 o 20:06

dede a prečo by som dával dolu šnúrky ked nanášam vosk? nevidím žiaden dôvod ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off orol, 1.6.2014 o 20:03

Zakladny pouzivam tento za 2.39 € odkaz na to impreg. spray. ◄ reagovať

off pandur1, 1.6.2014 o 18:38

ja momentálne používam toto odkaz ako prvú vrstvu a toto odkaz ako druhú vrstvu. Ten krém vydrží asi mesiac pri intenzívnom nosení a ošetrovaní impregnačným sprejom. Ale ak sa minie krém, tiež idem na vosk. ◄ reagovať

off Stagstalker, 1.6.2014 o 18:36

Ja tiez pouzivam na topanky meindl island original vosk od meindl, na klasicku kozu resp. celokozenu topanku sa hodi viac. Aplikacia je tazsia, nanasam ho postupne kusok po kusku kruzivym pohybom, koza pekne stmavne. Snurky netreba davat z topanok dole, troska ich uvolnim a v pohode sa dostanem handrickou aj na jazyk co je pod nimi. Mam aj sprej, tiez od meindlu (ma to konzinstenciu a farbu takeho mlieka), ten som si zakupil na topanky meindl nordcap, kedze tie maju povrch tvoreny kombinaciou cordury a koze. Kedze su topanky gtx, nepremoknu vam ani ked vosk aplikovat nebudete, kazdopadne vosk vodeodolnost zvysuje, ale co je najdolezitejsie predlzuje zivotnost koze a predchadza jej vysusovaniu a naslednemu praskaniu. Ja sa snazim aplikovat ho po kazdej vychadzke, ale myslim, ze pokial sa nanasa poctivo, staci obuv osetrit v zavislosti od narocnosti pocasia a podmienok kazdu 2-3 vychadzku.. ◄ reagovať

off urssus, 1.6.2014 o 17:07

Ja tiez pouzivam vosk, ale obcas topanky prestreknem sprejom na lepsiu impregnaciu. ◄ reagovať

zobrazené 121-160 z 305 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk