Dobrý deň,
dnes ráno som na jednej českej televízii sledoval diskusiu kde v istej rannej relácii boli ako hostia dvaja predstavitelia českých poľovníkov a v rozhovore pekne rozobrali akú funkciu poľovníctvo skutočne má, že to nieje len o komerčnom zabíjaní zveri ako si drvivá väčšina nepoľovníckej verejnosti myslí . A odprezentovali tam aj nejaké akcie či už chovateľské prehliadky alebo kynologické akcie, na ktorých sa budú venovať hlavne propagovaniu dobrého mena poľovníctva. Zaujalo ma aj to že obidvaja títo páni boli veľmi dobre pripravení argumentovať na akúkoľvek otázku. Keď si pomyslím že tu po internetových portáloch chodia články s fotkami ako nejakí mladí tzv. "poľovníci" tancujú s ulovenou zverou, ktorá má v papuli cigaru tak si myslím že SPK by nejaká osveta v TV alebo aj na internete hlavne v kategoriách ktoré sledujú nepoľovníci určite prospela. Toľko môj názor a túto tému som založil preto aby som zistil koľko nás takých je.
Neviem či je to vôl alebo frajer . Podľa mňa je to vôl . Podľa teba frajer . Každý máme iný názor . Keby prišiel kupec a ponúkne mi za môj gb 20 000€ a nepredám ho zrejme by som bol podľa teba frajer podľa mňa celkom určite vôl . ◄ reagovať
Edu, netreba veriť každej somarine. Čosi o pozemkoch pod Kiou viem. Mám pár známych v Cepličke a náš jabĺčkový kámoš tiež :) Ale kedy to hneď bola pravda, musíš uznať, že to v tejto nenažratej dobe nedokáže hocikto, iba ozajstný frajer :) ◄ reagovať
Goret somár sa z neho stal preto lebo keby bol zobral 7 000 000 sk mohol si kúpiť v danej lokalite ďalších 20 HA nie tie 2 čo dostal . Ešte by mu zostalo i na traktor . Tam však jeho myslenie nesiahalo . Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho jenom bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Jan Werich ◄ reagovať
Edu, ja dokonca dokážem pochopiť toho, ktorý vymenil tebou spomínaných 2 ha pod Kiou za inú pôdu. Je to proste jeho vec, že mu možno viac chutia vlastnoručne dopestované zemiaky alebo mlieko od vlastnej kozy alebo potrebuje seno na prikrmovanie zveri alebo len, že tú pôdu chce vlastniť a jej vlastníctvo mu dáva nejakú životnú istotu. Nech sa s ním a následne s tou pôdou trápia jeho dedičia. Podobne ako tebe stačí 20 l mraziak, tak jemu tie 2 ha. Proste nie je mamonár. Má byť preto somár?? ◄ reagovať
Hekler dnes o 10,02. ako vidím ty máš asi najlepšie preštudovaný nový zákon,lebo veľa vecí správne vidíš a vnímaš zákon tak ako je napísaný a aj dobre si ho vykladáš ,chýbati už len skúsenosť z praxe :) Iba ti pripomeniem ,že aj SPF a SL-SR majúurčité pokyny ako postupovat na týchto Zhromaždeniach a veľký priestor má aj OLU pri uznávaní revíru. ◄ reagovať
Ok Goret samozrejme nechcieť sa zbaviť dedičstva za cenu ,že z neho nič nemá to je tiež voľba . Keby to bola cena iba 100 milionov korún kašlať na ne z lesa nemá MMasska nič z najmu revíru tiež nič tak načo predávať tento výnosný podnik ? Keby tých iba 100 milionov investoval inak napríklad do altrenatívnych druhov elektickej energie alebo iných vecí to by bola podľa mňa rozumnejšia investícia !potom by si už bol bohatý MMasska dnes máš síce pozemky ,ale nevieš čo s nimi. Keby si mal peniaze hravo si prenajmeš tento revír a netrasie ťa či to bude 6000€ alebo 12 000€ proste prebiješ iných a je to vybavené . a to z mesačných výnosov svojich dobre investovaných financí . Môžeš cestovať poľovať kde koľvek na svete . Nemusíš sa zasierať v práci ,ale môžeš sa plne venovať napríklad rodine a svojim záľubám . ◄ reagovať
pokud v té jelení oblasti potřebuješ 2000 ha, tak už to není tak růžové, jak to vypadalo, škoda :-) Pozemky máš tedy v nějaké jiné honitbě nebo v té honitbě státních lesů, jestli u státních, tak ti musí platit peníze za pronájem, tak je pěkně natáhni, at se plácnou přes kapsu, jestli to jde :-) ◄ reagovať
goret, ty si ma pochopil spravne proste som na sude a drzim to pokial sa len bude dat aby som nas revir udrzal ale neviem mam peniaze ale nie tolko ako oni a maju za sebou politycke strany ◄ reagovať
mam pasienky ornu podu a les nevravim ze niesom bohaty nieco som pokupil ine zdedil na revir je to malo nemam to v celku a keby som to aj mal tak sme jelenou oblastou kde min je tusim 2000 ha chcel som do prenajmu statny les dal som si ziadost s rocnym najmom 10 000 e som dal navrh a dostal to privrzenec polityckej strany a plati rocne len 6000e tak ked je spravodlivost ani v peniazoch nie nevravim ze nemozem polovat ved do reviru za poplatok 2000e rocne ma zoberu ale ja chcem trochu svojho a dochovat si svoje velke jelene je to moj sen mozem si spravit oboru ale aj tam mi podkladali polena pod nohy kde sa snazili urcit presne co mozem chovat a co nie tak je to tazke ale stav aky tu je sa mi nepaci tu je hladova dolina a ty co su nezamestnany lovia vsetkobez rozdielu a vedla ten statny revir co zyskali ty polityci drvia vsetko ved co maju uz len na 5 rokov a boh vie co bude potom takze take tlaky na zver su zle vsetko co opusti nas revir ci uz zjednej alebo druhej strany neprezije tak ako dochovat zver na trofej ja krmim kazdy den mech zrna a sena seno nepocitam sol mam solne jami a tam ide asi 500kg soli rocne co viacej sa da spravit aby som ju udrzal mam jelena ktoreho som choval 5 rokov a vratil sa postrielany bodova hodnota 16 torak 182,9b v piatich rokoch a co mam spravit?potrebujem vecie zdruzenie ale ako ked ty bohaty polityci chcu sprivatyzovat a kupit este viac uz pobrali urbarske spolky polia kde vraj budu pestovat pozemky neznamich vlastnikov co ma nastarosti stat a ak to takto dalej pojde tak poberu vsetko zatial im padlo za obet 3 polovne spolky a caka to aj nas? mozno raz aj vas? dufam ze nie ! toto je len na objasnenie situacie a aby si aj edu zavrel hubu! ◄ reagovať
Edu a je na tom niečo zlé, ak má niekto, kto vlastní 423 ha, šľachtický pôvod a nechce sa dedičstva zbaviť, ani prizerať sa ako ho využívajú len iní, ale ho chce aj on spolu s inými využívať, kedže u nás zatiaľ 423 ha na založenie samostatného revíru nestačí? ◄ reagovať
BBrit ty si vypočítal z nejakej tabulky ,že 423 h má cenu iba niečo cez 60 milionov korún ok . Ja som vychádzal z predpokladu ,že v pozemkoch je i orná pôda ,lúky a pasienky ,lesná pôda i intravilán a hlavne z tržnej ceny !!! Po 15 korún meter to si deláš kozy nie ? :-DD Každopádne i 60 milionov je slušná čiastka . Goret ked sa vykupovali role a zlé role pod kiu bolo jednemu vlastníkovi za 2 HA ponuknutých 7 000 000 sk Nechcel vraj chce vymeniť . Nuž takémuto polnohospodárovi asi nedošlo ,že urobil chybu svojho života . Má svoje dva hektáre na ktorých si môže zemiaky pestovať . Osobne nepoznám nikoho kto by mal 423 ha a nebol by šlachtic . Ale stačí kupiť 12 km pletiva a oplotiť a je to vybavené ! Požiadať za nepoľovný pozemok . ◄ reagovať
A to nehovoríme že tie pozemky môžu byť TTP alebo poľnohosdársky obrábaná pôda a uvedená výmera kľudne môže byť aj len 1/10 napr. a tým pádom jeho hlas má malú váhu a nastáva situácia ktorú opísal Hekler ◄ reagovať
baviť sa v tomto kontexte o tržnej cene les. pozemkov je úplná hlúposť a zavádzanie, nakoľko táto cena je len bonitovaná cena "lesných pozemkov" v prípade že by ich chcel predať (vtedy sa berie v úvahu napr. to na čo odkazuje príloha, plán LHP a možná ťažba a teda aj ZISK), TOTO ale nemá NIČ spoločné s výkonom práva poľovníctva na týchto pozemkoch alebo jeho prenájmom, tu je a bude rozhodujúca schválená bomitácia raticovej zveri a zaradenie revíru, 423ha sa len zdá veľa, MMasska nám ale pozabudol napísať aká je celková výmera uznaného revíru, a čo ak 423ha nie je ani 1/2 alebo požadované 2/3 podľa výmery ?, hlavným zavádzaním stavu ale je, že REVÍR sa PRENAJÍMA VŽDY v CELOSTI so súhlasom min. 2/3 vlastníkov podľa výmery, buď sa prenajme, alebo vlastníci založia PO a poľujú, zákon je k vlastníkom spravodlivý len jednotliví vlastníci si ho musia naštudovať a navzájom SPOLUPRACOVAŤ a to je a ešte dlho bude na Slovensku obrovským problémom, podľa mňa to mnohí pochopia až potom čo sa budú hádať vyše roka a OLÚ im určia na rok iné PO/PZ na ochranu a výkon poľovníctva v "ich" rozhádaných revíroch ... ◄ reagovať
Edu:-)),taková výměra, když se budeme bavit o lesních pozemcích, má TRŽNÍ cenu v závislosti na druhu a stavu lesa od 0,30 €/m2 do cca.0,70€/m2, takže např.při tržní ceně cca. 0,50€/m2 je cena 423ha €2.115.000,--, což má k miliardě SK hooooodně daleko:-))Chce to trošku o tom vědět, než něco vypustíš:-)) odkaz ◄ reagovať
Edu, ja som ho pochopil tak, že je voči niekomu na území, nad ktorým je uznaný revír, v menšine a ten niekto s ním máva a odmieta komunikovať, pretože u nás väčšina zvyčajne menšinu neuznáva ako partnera, ale z pozície momentálnej sily ho válcuje a naše poľovníctvo je toho skôr vizitkou ako výnimkou. Ľudia zvyknú mať k pôde aj iný vzťah ako len hľadieť za čo ju teraz speňažiť. Niektorí ľudia chcú na vlastnej pôde hospodáriť, hoci aj vo väčšom celku ako niečí partneri a zachovať ju tak pre svoje potomstvo s možnosťou ju zveľaďovať. ◄ reagovať
MMasska vyhlási ,že vlastní 423 ha pozemkov a hned to všetci berú ako samozrejmosť ???takato výmera má približnú hodnotu miliardy sk respektíva 30 000 000 euro . Možno však niekolko násobne viac. zakladat si tu revír to by bolo naozaj humorné . Keby tento majetok ktorý má nepochybne po šlachticovi predal može si iba z mesačného uroku prenajat hociajaký najlukratívnejší revír na Slovensku . Neviem na čo by to síce robil :-D ale napríklad . Myslím si však ,že MMasska iba žartuje . ◄ reagovať
Macko, ja tým vlastníkom prajem v ich vlastných alebo najatých PO dobrých poľovných hospodárov. Predseda nemusí byť nejako veľký odborník po poľovníckej stránke, ale dobrý manager. ◄ reagovať
Mat 423 ha....uz davno mam vlastný revir a neplacem na webe... ◄ reagovať
MMasska: jestli máte minimální výměru honitby 500 ha jako v ČR, tak si k sobě sežeň pár lidí s pozemkama nebo jedoho dalšího (s poloviční výměrou než je ta tvá) a máš honitbu pro sebe :-) S takovým množstvím hektarů jsi to ty, kdo může rozkazovat, jen musíš začít chtít. ◄ reagovať
MMasska ak máš 423 ha tak si miliardár . Na čo ako miliardár sa zapodievať nejakým revírom ? Môžeš poľovať kam ukážeš prstom na celom svete . To určite pochádzaš z nejakej šlachtickej rodiny ! ◄ reagovať
mackoalex aj my sme boli vlastnici pozemkov ja konkretne mam 423 hektarov a co kedy chce ma odstavi a budem mat len nepolovnu ploch malo na revir ◄ reagovať
Apple, vďaka a asi máš pravdu , že som pravdepodobne prvý predseda poľovníckej organizácie na slovensku bez poľovného lístka a to vďaka novému zákonu o poľovníctve. ◄ reagovať
odpoved pre Masska o 8,46. Samozrejme,že sú aj takéto prípady aké opisuješ ty, ale myslím si,že iba ojedinele a drvivá väčšina revírov bude v budúcnosti uznanávaná pre vlastníkov poľovných pozemkov ktorý o to požiadajú v zmysle § 3,4 a 5 zákona 274/2009. ◄ reagovať
alex, držím ti palec, bolo zaujímavé sledovať vývoj u vás. a máš taktiež unikátne prvenstvo - si zrejme prvý a jediný jediný predseda PO bez poľovného lístka! ◄ reagovať
Odpoved pre Hekler o 11,09. Samozrejme,že sme si po podaní žiadosti o uznanie revíru založili poľovnícku organizáciu podľa §33 . ◄ reagovať
žiaľ máš úplnú pravdu a percentá pokrytcov a pomstychtivcov narastajú každým dňom ako sa blížia ukončenia zmlúv o nájmoch v roku 2013... ◄ reagovať
Heker, nevieš náhodou aké precento Slovákov je rado v cudzom zadku a či sa poľovnícky priemer tomu vymyká, príp. ako veľmi? Mne sa zdá, že si ako poľovníci držíme slušný slovenský priemer a teda ho aj udržujeme na pomerne slušnej úrovni. Podobne držíme slušnú úroveň v pokrytectve a pomstychtivosti. ◄ reagovať
štatisticky je v EU min 6% populácie "debilných" (niekde aj viac) tak prečo by OLÚ v RS a dané PZ boli na Slovensku výnimkou, sú to len mikročlánoky spoločnosti, a vyzradilo sa to, tragédia nie je tých 6%, ale to že niekto z tých 6% má pol. lístok a povolebnú funkciu ... ◄ reagovať
Apple veru je to k zamysleniu ! Toto nie je normálny stav ! Tento zhluk porušovní predpisov je naozaj smutný . ◄ reagovať
edu, dík, asi som bol včera netrpezlivý... niekoľko postrehov narýchlo: jeleň bol strelený v rozpore so zákonom. bola to spoločná na diviaky. veterinár sa zrejme dopustil tiež trestnej činnosti vystavením takéhoto dokladu, pretože na obhliadku ho má volať hospodár, a je zrejmé, že pri kuse ani nebol. jeleň mal byť na výrade so založenou značkou. nebol, zjavne sa tajil odstrel. veterinárny odstrel sa môže vykonať až po odsúhlasení. taktiež by bolo zaujímavé vedieť, či bol riadne evidovaný. lebo ak áno, následne z toho vyplývajú ďalšie veci. kus bol ponechaný v lese, strelec si vzal len trofej a vytešuje sa z nej. vraj pôjde i na prehliadku. no bude zaujímavé, ako dopadne, lebo sa jedná o chovného 14toráka. počínanie vedúceho poľovačky je tiež v hrubom rozpore so zákonom napr aj tým, že na kus nebola založená značka a nebol na výrade. to samé čo sa týka tela, ktoré ostalo v lese.... no hrôza!!! vyjadrenie toho, čo sa sám označuje za riaditeľa spz a spk je úplne bláznivé. no čo iné mu ostáva, keď nemá záujem pomenovať veci pravým menom! a kto je strelec? pracovník olú RS zodpovedný za poľovníctvo! to ponúka aj odpovede na mnohé otázky... servilnosť, strach. obavy z pomsty! držím palce chlapcom, ktorí dokázali dvihnúť hlavu a ozvali sa. ◄ reagovať
Tak toto si maximálne vystihol :D a nieže možno mal on ju isto ešte má by som dodal :D ◄ reagovať
Ten jeleň nemal žiadnu chorobu :-D Možno mal nejakú chorobu strelec :-D ◄ reagovať
Edu ... keď pre telku vybavil veterinárny doklad o zranení jeleňa tak pri mojej otázke by mal ten jeleň minimálne tri choroby prečo nebol požívateľný :P ◄ reagovať
Zverina bola v naprostom poriadku :-D . To sa opýtaj na OLÚ kde sedí strelec :-D ◄ reagovať
Dalsi curak co nevedel co ma robit od dobroty a u niekoho si zaplatil skusky a akyze je to polovnik ktoremu nevysi trofej jelena na stene tak si chlapec zastrielal.... V Husinej som bol 2krat na spolocnej neveril som vlastnym ociam ked som to kukal v telke. ◄ reagovať
Hej keď si to čítam znie to blbo myslel som to tak že to nebol najdený úhyn čiže zverina by mala byť v poriadku ... ospravedlňujem sa za zlé vyjadrenie :D hej viem poznám zákon ale keďže ho už ulovili tak prečo ho nezužitkovali? ◄ reagovať
Hirko2 ako to je riadne ulovený mimo zákona ??? :-D To si ma pobavil :-D Na spoločnej poľovačke nemožno v súlade so zákonom strielať inú raticovú zver ako diviačiu . Poľovník môže uloviť poranenú zver ak má povolenie na sanitárny odstrel . Možno to nedáva zmysel , ale zákon to určuje takto . ◄ reagovať
Nerozumiem jednej veci keďže ten jeleň bol riadne ulovený aj keď asi mimo zákona čiže nebol nájdený ako úhyn a podľa fotiek bol už aj na výrade prečo ho tí páni "poľovníci" len tak pohodili do lesa ◄ reagovať
mackoalex,až do posledného príspevku som Ti rozumel na 100% ale môžeš mi vysvetliť ako vykonávate výkon práva poľovníctva "vo vašom uznanom revíri" keď sa odvolávaš len na §12 a tvrdíš že nie ste žiadne spoločenstvo, tu nechápem ako sa to dá, ak ste išli dôsledne podľa nového zákona museli ste predsa založiť poľ. organizáciu alebo sro. ? Ďakujem ◄ reagovať
MMasska odkedy sa uberá zlým smerom ? Akým by sa malo uberať podľa teba ? Veď sa vyjadri konkretizuj čo je zlý smer ? Prípadne aký lepší smer by si vedel odporučiť pre Slovenské poľovníctvo ? Naozaj si myslíš ,že ľudia s nadštandartným prímom poľovníkmi ktorí potrebujú ukradnúť kus mäsa aby sa nažrali ? Ja ten pocit vôbec nemám . Skôr opačný. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.