M.K.P. AGRO služby
dnes je štvrtok,  3. apríl 2025,  meniny má Richard,  spln: 13. apríl 2025,  dnes východ slnka: 05:22,  dnes západ slnka: 18:16
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Vplyv zimy na zver - diskusia

autor: off Discover5
pridané: 13.2.2012 12:18

Dobrý deň priatelia. Zaujímal by ma Váš názor na to, ako vplýva táto tvrdá zima na zver, jej zdravotný stav a kondíciu i napriek tomu, že sa intenzívne prikrmuje. Môže vplyvom takých mrazov uhynúť? Ďakujem za názory.

počet zobrazení: 7 495
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

flinty.sk

komentáre

zoradiť
off Discover5, 17.2.2012 o 8:57

U nás presne to isté ako u vás goret. Len v nižžích polohách revíru je zver stiahnutá, ležoviská do 50 m od krmelcov. Ešte aby som sa tej zveri ospravedlňoval, že či neruším, keď tam nesiem krmivo, tak blbo po mne pozerá. Máme tu zase čerstvý metrík, tak dnes bude fuška. Začínam ľutovať ten môj traktor. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off goret, 17.2.2012 o 8:07

Teraz aj dole kopcom fučíme ako lokomotívy a tie koťuhy psie sa nám vezú na pätách. Ešteže aspoň po doline občas prejde elkátéčko :) U nás sú tie menej prístupné menej vyžierané ako tie na doline, asi vďaka vlkom i vońavej senáži, ktorú dokážeme rozviezť len dole. Myslím si, že teraz sa dá názorne predviesť ako sa dajú realizovať dočasné neoplotené "oborky" a zver stiahnuť ďalej od mladých porastov. ◄ reagovať

on pavian, 16.2.2012 o 23:57

Myslím si, že práve takýto záver zimy preverí to, ako sme sa o zver doteraz v jej priebehu starali... ◄ reagovať

off lubenko, 16.2.2012 o 20:50

chlapci dakujem za podporu,určite mi to s tym pupkom pomože :):),dneska bol predseda aspon na traktore trochu popretlačat kde sa dostal by ste neverili ako sa tej vysokej v tych vyjazdenych kolajach dobre chodi ku senu,seno sa vyvaža už len tam kde sa dostaneme ,pretože seniky su už prazdne,je tu neskutočny odber i čo počuvam od susednych združeni,proste seno ide na dračku ◄ reagovať

off soson, 16.2.2012 o 20:13

lubenko ja by som vsadil na Teba bez najmensich obav. :-) ◄ reagovať

off apple, 16.2.2012 o 19:13

lubo, čo čakáš od sveta skúseného lovca, že snáď vie, ako vyzerá vysokohorský revír? ani netuší, že keď sa on už povaľuje v tráve, tak ty sa ešte brodíš vo vysokom snehu. nechaj ho, mudráka, pre takýchto ľudí je veľa snehu, keď je zajacovi po brucho. a vidíš sám, že to ani nie je poľovník, má len poľovný lístok. podľa slovníka a neúcty by som povedal, že ho vychovala skôr krčma. ◄ reagovať

off lubenko, 16.2.2012 o 18:36

Dušan ,tak ked mame vraj tie pupky tak treba do tych zavejou,len pochybujem,či by Zigi9 aj stou jeho šlang linijou vedel behat v našom chotari v Jamnickej doline ,kludne by som si to tam s nim rozdal ◄ reagovať

off goret, 16.2.2012 o 6:03

.. a čo takto vplyv zimy na našu kondičku?? Včera som si ju testoval v čestvých závejoch :) ◄ reagovať

off Zigi9, 15.2.2012 o 21:20

jo já se umím smířit s kde čím, ale tobě to dělá problém, to jsou ty staré struktury, uričtě máš i víc nastříleno než já :-) a naježděno autem a odchozeno po lese :-) ... ◄ reagovať

off namor676, 15.2.2012 o 21:18

lubenko ignoruj zakomlexovaných jedincov, ktorý nevedia o čom majú písať tak stále iba podrývajú na všetky strany. Samozrejme že zveri treba v tomto období čo najviac uľahčiť prístup ku potrave, či už prešľapávaním uvedených chodníkov alebo predkladaním krmenia bližšie k ležoviskám a samozrejme čo najmenším nevyhnutým vyrušovaním. Ešte k tebe zigi, nikdy som nikoho na webe nepomenoval nádavkou, ale pri tebe som na hrane.