Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Vlk dravý - čas lovu vlka - diskusia

autor: off roberto
pridané: 15.1.2008 22:02
Aký názor máte na čas odstrelu u vlka? mal by sa predĺžiť, alebo by sa mala zaviesť jeho celoročná ochrana? aké sú stavy vo vaších PZ a koľko sa ich v tejto sezóne vo vašom okolí ulovilo? sú u vás škody na vysokej, či diviakoch po vlkoch veľké, či iba zanedbateľné? považujete vlka za škodnú alebo iba za prirodzeného a správneho regulátora našej raticovej zveri?
počet zobrazení: 15 824
počet hlasov: 0
okruh tém: poľovníctvo

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 41-80 z 152 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off milank, 3.6.2008 o 21:25

Solirov- sme na rovnakej lodi. Keď som bol vo veku, v ktorom iní chlapci špekulovali, ako ukradnúť otcovi cigaretu, ja som sa hrabal v knižkách o zveri, robil som si poznámky a učil som sa všetko, čo sa poľovníctva a zveri týka. Neviem si život bez poľovníctva predstaviť.
Horár Števo plne s Tebou súhlasím. A ty Nuny...Teba mi je ľúto:-(. S tebou bude súhlasiť len ten, ktorý je ako ty.
Ale ešte chcem doplniť svoj prechádzajúci príspevok:
Je mi ľúto, že na tejto stránke je hodne poľovníkov a lesníkov, ktorí prichádzajú do styku s vlkom denne a vyjadria sa len máloktorí a pritom sú v centre diania, čo sa o mne povedať nedá. Preto si pomôžem materiálom od človeka, ktorý bol v skutočnej divočine v ďalekej Sibíri. Keďže si myslím, že Sibír je miesto, kde človek svojou činnosťou, až tak do života zvierat nezasiahol a ani do prírody, použijem toto ako príklad. Ešte spresním...tento človek prežil spolu s lovcami príchod jari v Zakamensku a tu sa vybrali spoločne vybrať vlčí brloh. Po návrate spolu diskutujú a autor sa od lovcov dozvedá nasledujúce a píše:
Až doteraz som z literatúry vedel, že vlky sú naozaj schopné za určitých situácii regulovať svoju populáciu. Vždy sa to však spájalo s inými prírodnými skutočnosťami. Sergej(jeden z lovcov) sa napr. pamätal, že za jeho života sa vlky dva razy nevšedne rozmnožili. Bolo to v rokoch , keď sa veľmi rozmnožil lemík. Vlky žili doslova v hojnosti potravy a ich samice mali viacej mláďat. Potom sa však stalo, že premnožené lemíky zasiahla epidémia a skoro naraz vyhynuli. Prišla tuhá zima a zahynulo veľa zveri. V ďalšom roku potom nemal ani jeden vlčí pár viac ako jedno či dve mláďatá. Ba niektoré samice vraj obmedzili pôrodnosť priam surovo- vôbec sa nepárili alebo sa u nich prejavili samovoľné potraty!!! Jednoducho sa nepária, keď nie sú podmienky pre život generácie, ktorú by priviedli na svet.
Toto sa deje v krajine, kde na rozlohe veľkej ako Československo žije asi 15 tisíc obyvateľov, nie je žiadna cestná komunikácia, neobrábajú sa polia ako u nás a zver a príroda nie je na ľudskej hospodárskej činnosti závislá. T.j. zver sa neživí na poliach obrábaných človekom a preto sa musí prispôsobovať potravnej ponuke, ktorú jej príroda dožičí.
Teraz sa presuňme 8 tisíc kilometrov na západ do civilizovanej Európy, kde žije niekoľko sto miliónov ľudí, je niekoľko sto tisíc miest a obcí, je vybudovaných niekoľko milión kilometrov ciest, diaľnic a železníc. Na každom voľnom pozemku sa niečo pestuje. Z tohto niečoho žije všetka raticová zver. Vďaka tomu, že človek obhospodaruje zem sa darí zveri prežiť vo väčšom množstve. To dáva príležitosť aj vlkovi zabezpečiť si potravu a ďalej sa rozmnožovať. Populácia vlka sa rozrastá, ale kam má ísť tá nová, keď ju človek nepustí ďalej? Krúti sa v jednom kolečku na stále sa zmenšujúcom životnom priestore. Skutočne si niekto myslí, že v takej krajine vlk robí selekciu správne ako v divočine? Vlk sa správa v našich revíroch, ako myš vo veľkej špajzy. To znamená...uchmatne, čo je najbližšie, lebo vie, že aj zajtra bude niečo pod zub.
V ďalšej stati autor uvádza, že vlk sa správa ekonomickejšie k strate a obnove energie ako pes. Pes bude štvať zver pokiaľ neodpadne, lebo vie, že sa o neho jeho pán postará a po love dostane žrať, čo mu zabezpečí obnovu energie. Ale vlk musí myslieť dopredu, preto toto nikdy neurobí a bude s energiou šetriť. Ale robí toto vlk aj u nás, keď nemusí putovať za korisťou denne niekoľko desiatok kilometrov a má ju pod nosom? Skutočne si stále niekto myslí, že na Slovensku je lov vlka nepotrebný, že vlk robí selekciu v našich zemepisných šírkach tak, ako v divočine? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off nuny, 3.6.2008 o 19:34

Vrana k vrane sadá klobáskár si klobáskára hladá. ◄ reagovať

off nuny, 3.6.2008 o 19:33

A ako sa pekne doplňate aký ste šíkovný no ale to je logicke že klobáskár si klobáskara zastane čudoval by som sa keby ste si srali do vlasného hniezda zvané pz už aj tak dosť zasrané. ◄ reagovať

off ricardo8, 3.6.2008 o 18:05

Zdar!Horar Stevo moje slova sme tu polovnici z celeho Slovenska tak podme diskutovat,vymienat si skusenosti!A nie sa tu urazat a hadat!Osobne si myslim ze vsetci mlady polovnici potrebujeme rady a poznatky starsich a aj skusenejsich kolegov! ◄ reagovať

on horarstevo, 3.6.2008 o 17:40

Re: milank. Keby si hned opisal odbornikmi napisany odborny clanok z odborneho casopisu, vzdy sa najde dalsi ,,odbornik", ktoreho to nepresvedci. Takemu pomoze jedine pohryznutie vlkom (besnym) a mozno zmeni nazor. Spominal si deti v 1, rocniku- lenze tie sa chcu nieco naucit, pocuvaju aj ine nazory a vacsinou sa naucia aj nieco nove. Vyhodou tejto stranky je, ze sa tu schadzaju polovnici (aj nepolovnici) z roznych revirov- niekto poluje len na ,,drobnu", dalsi z brokovnice striela len na strelnici.....skusme si VYMIENAT SKUSENOSTI a nie obvinovat sa z pecienkarstva, klobaskarstva a neviemcoho este. Tazko presvedcit zverostrazcu z bazantnice, ze ,,liška je mile, krasne zvieratko" a podobne je to aj s vlkom, rysom, medvedom,.... P.S. Len ochranar vie vsetko. :-)) ◄ reagovať

off L0VEC, 3.6.2008 o 10:46

Vážení priatel prírody NUNY chcem ti srdečne zablahoželať k MDD ktoré bolo 1.6.08 myslím si že si riadne decko ktoré chce zmenit svet s farebnými guličkami...

Ak existuje mega tak potom som pochopil kde sa to dá prirovnat ....NUNY ani nevieš ako si zdehonestoval vlka ... ak budeš niečo bližšie vediet o jeho živote a regulacii ..tak potom prosím skus začat diskutovat ...
Dalej už nebudem mrhat čas a písmenká na tvoje vyjadrenia .. ◄ reagovať

off Solirov, 3.6.2008 o 9:09

Milank - rad si tvoj prispevok precitam a podla tvojich doterajsich prispevkov mozem vopred konstatovat ze ho podporim. Si jeden z tych ktori mi svojimi nazormi ale aj stylom vyjadrovania sadnu a z ktorych citit ze polovnictvo beru naozaj vazne a srdcom. a to sa rata... tiez mam 27, s polovnictvom vyrastam od narodenia a stale mam pocit ze sa mam co ucit. Tiez by ma nenapadlo ze starsi polovnik, miesto toho aby sa podelil o svoje skusenosti prezentuje taketo nazory (divne je preco si dava do profilu ze je polovnik - o polovnictvo podla svojich vyrokov ani nezakopol). rovnako ale si treba uvedomit aj fakt, ze moze byt starsi vekom, ale k polovnictvu sa dostal tak ako mnoho dalsich len nedavno, pretoze je to v mode - z takychto ludi je 90% lovcov a mozno 10% polovnikov a akurat robia zle (a to sa netyka len dobreho mena polovnictva). ◄ reagovať

off milank, 2.6.2008 o 18:55

Ďakujem Vám páni všetci, čo ste tu napísali pár riadkov. Nesmierne si to cením.Pred rokom,keď som sem prišiel na túto stránku, sme sa ja,ale aj Vlado2406 pozastavovali nad malým množstvom príspevkov od starších skúsenejšich poľovníkov a odborníkov,ktorí by nás mladých niečo naučili.Dokonca Vlado napísal k tomu aj článok "Sklamanie".Skonštatovali sme spolu v jednej diskusií,že si časom zvykneme a naučíme sa niečo aj sami od piki. Dnes je tu asi o 4 tisíc ľudí viac zaregistrovaných a po roku som sa dožil toho,že mi jeden zo starších poľovníkov odporučí držať hubu:-(...neviem,čo k tomu viac dodať.
Horár Števo-ja sa nechem nechať zatiahnúť do nijakej témy,kde sa bude len hádať a osočovať, to nie. Ale chcem len týmto pár ľuďom otvoriť oči( aj,keď si myslia,že ich majú otvorené),lebo myslím,že niektorí majú poznatky na úrovni detí prvého stupňa základnej školy a treba im vecne a aj ako malým deťom v škole vysvetliť,ako sa veci majú. Ja k tejto téme ešte určite niečo dopíšem,lebo toto nie je všetko čo mám na jazyku. ◄ reagovať

off gabrielSO, 2.6.2008 o 16:47

Nuny,ľutujem tvojích kolegov tam kde poľuješ,pretože tvoja obhajoba vlka a prírody samoreguláciou neobstojí a keď nechceš vytáčať pár ľudí,tak si daj do loga ,,Nie som poľovník,nemám revír,to charakterizuje tvoje doterajšie príspevky. A dobre si prečitaj ,čo nápísal MAX2,k tomu už niet čo dodať. ◄ reagovať

off Solirov, 2.6.2008 o 16:41

hehe, pekne i to zhrnul horarstevo. :) ◄ reagovať

on horarstevo, 2.6.2008 o 14:27

Jáááááj. Po teme ,,...zdruzenie VLK, Ticha a Koprova,..." je tu dalsi dovod, ako mesiace mlatit prazdnu slamu. Chlapi (MAX, milan,....) , nenechajte sa prosim zatiahnut zase do podobnych debat. Ak si niekto mysli, ze vlk bude regulatorom v ,,nedotknutej" prirode na Slovensku, lykozrut pomoze pri obnove porastu, polovnik vraždi zver podla toho, co chce obedovat,....čo narobiš?? Ako hovoril jeden ucitel na SLS-PO,, škoda nohavice (klavesnicu) drať " ◄ reagovať

off Solirov, 2.6.2008 o 8:37

Nuny Nuny... za prve - osocujes polovnikov a sam nemas ani tucha o com polovnictvo je. a co sa tvojich prispevkov tyka - uz niekolko krat som tu v roznych diskusiach prezentoval nazor ze clovek uz tak zasadne poznacil prirodu a tak vazne do nej zasiahol ze nie je mozne ponechat vsetko na samovyvoj. Milank ti to napisal uplne presne a jasne. a rovnako co sa tyka historie polovnictva a jeho celkoveho vyznamu - skus si nastudovat fakty a osocuj a napadaj az ked budes mat padne argumenty. zatial si tu neuviedol ani jeden. a ked uz budes studovat - nezaskodilo by vziat do ruky aj knizku gramatiky... Max2 a milank, dzllubo, .... - absolutny suhlas... ◄ reagovať

off MAX2, 2.6.2008 o 7:42

Vážení, ten 27- ročný "sopliak" ma už dávno presvedčil, že vie čo hovorí, čo píše, že poľovníctvo je pre neho viacej ako termín klobáskárstvo. Kto chápe poľovníctvo ako klobáskárstvo buď nevie čo píše, alebo so silným autobiografickým nádychom opisuje svoje praktiky. Z takýchto ľudí je mi smutno... Kdesi som istého času písal, že poľovníctvo je pre mňa nie len záľuba, ale do istej miery poslanie, životný štýl, životná filozofia, ktorým prispôsobujem svoj život. Pozerať sa na poľovníctvo ako na klobáskárstvo prezentuje jednostranný pohľad na problém a do istej miery chudobu ducha... Keby som mal „robiť“ poľovníctvo pre klobásky, tak by som jedol hádam najdrahšie klobásky na svete. Tie stovky hodín v revíri ročne, práca s deťmi v krúžku, v školách, pri organizovaní poľovníckych akcií.... . Bohuprisám tie klobásky by boli drahšie, ako zo slávičích jazýčkov. Ale dobre. Keď chce niekto vyrývať s klobáskami, nech si píše svoje superpravdy. Keby som veril tomu, čo nám "metodik" píše, zavesím poľovníctvo na klinec, stanem sa najpravejším superochranárom, počkám si, kým sa rozšíri vlk na Žitný ostrov, zlikviduje ohniská KMO, „zbuduje“ systém rovnováhy v človekom narušenej prírode... Škoda už aj mlčať. Nemyslime, abstrahujme od postavenia človeka v prírode, vykašlime sa na ozónovú vrstvu však si aj tá naša matička Zem poradí... . Čo už? ◄ reagovať

off dzlubo, 2.6.2008 o 5:50

NUNY pekne si to napísal, že príroda je tu už miliónov rokov a za tento čas si poradila ale aj NEPORADILA s reguláciou určitých druhov. Nemáme toľko času, aby sme robili pokus či si aj teraz poradí, lebo jej to trvá stovky rokov. Nezabúdaj, že je tu aj človek, ktorá značne mení prírodu, či už tým, že sa znižuje plocha lesov, poľnohospodárskej pôdy, zásahy do životného prostredia - hlavne tie negatívne, a preto nemôžme nechať všetko na prírodu ale pomôcť jej. A tam kde vlk robí už hospodársku škodu, jeho stav musí byť regulovaný. Čím nemyslím, že vystrieľaným ◄ reagovať

off ricardo8, 1.6.2008 o 22:04

,,Nuny,,teba kto plati za tieto nezmysli co tu taras?Bo mu povedz ze su to zle vyhodene peniaze!Diskusia je o diskutovani a nie o vzajomnom osocovani uz sme ako nasi politici je to smutne! ◄ reagovať

off milank, 1.6.2008 o 15:27

....Máš peknú fotku milank tak si dávaj pozor na hubu a čo píšeš lebo sa môžeš stat škodnou v revíry a nemusím ti pripomínať čo sa zo škodnou robí .
RE.: ...Ou NUNY... :DDD ja a držať hubu? A prečo, lebo mám 27 a 39?Tak to ma ešte málo poznáš. Skús ty, ako veľký znalec už konečne napísať niečo mi tu hubu zavrie a ja budem ticho. A čo sa so škodnou, ako som ja, v revíri robí??? To by ma zaujímalo.
Ty ako dlhoročný poľovník by si mal vedieť, že poľovníctvo nie je len, ako píšeš o zadovážení si diviny, ale predovšetkým o zachovaní VŠETKEJ zveri a nielen dravcov. Napíšem Ti ja 27 ročný sopliak môj pohľad na vec resp. problém vlk dravý:
Tak ako píšeš sú za nami už dávno časy, keď si človek zadovažoval mäso na to, aby prežil. Pred pár sto rokmi šľachta mala z lovu zábavu a do veľkej mieri zasiahli do stavov raticovej zveri. Drancovali aj šelmy ako sú vlk, medveď, rys a všetko čo malo zahnutý zobák. Z pohorí Slovenska vymizla zver, tak bola vydrancovaná. Až prišla doba, keď pár bohatých pánov sa na Slovensku začala zaoberať chovom vo zverniciach ( Hohenlohe, Forgáč, Coburg, Habsburg, Czéchéni, atď ) v Palárikove, na Čiernom Váhu, Javorine, na Pustom Poli, atď atď. Po zrušení týchto zverníc sa opäť vrátila hlavne jelenia zver do svojich pôvodných stanovíšť a začala sa rozširovať do všetkých pohorí. Nuny skús si v nejakých materiáloch naštudovať koľko sa ulovilo napríklad jelenej zveri na Liptove v roku 1900 a koľko dnes? Keby nie týchto pánov, ktorí sa začali o zver starať a taktiež organizovaného poľovníctva, tak ten Váš milovaný vĺčik dnes nemá čo do papule vložiť. Jednoducho Nuny, keď človek zliezol zo stromu začal sa o seba starať, pestovať a siať, loviť a to len preto, aby si sa ty a ja narodil. Planéta Zem je už do takej miery ovplyvnená ľudskou činnosťou, že nie je inej možnosti, ako sa o ňu starať a to poľnohospodárstvom. Slovensko je tak strašne maličké a populácia je päť a pól miliónová. Zober si koľko je u nás miest a obcí, ciest a železníc, továrni. Veď keď tu chceš prírodu, v ktorej bude robiť selekciu vlk a ostatné šelmy zober buldozér, traktor a zapni pluh. Zor všetko tak, aby tu nezostalo nič, čo sa ľudskej činnosti týka a plus ešte vysťahuj celú populáciu, aby na Slovensku zostalo pár tisíc ľudí, ale nie viac ako desaťtisíc. Títo sa budú živiť len korienkami a semienkami. Ktorí to budú a odídu? Ver tomu, že ja nie. Ty...? Vlk bude robiť selekciu a verím, že ju urobí správne. Ale aký počet tu potom zostane zveri a v akom zložení to si akosi neviem predstaviť. Áno je možné, že vlk vie robiť správnu selekciu a loví preto, aby prežil, ale v tak osídlenej krajine ako Slovensko je, je to proste utópia. Zver by musela zísť do dolín a kotlín tak, aby sa nezdržovala len v hlbokých lesoch, vtedy by selekciu vlk robiť mohol, ale nemôže, lebo je tu človek. Zober si na akej ploche sa dnes vlk na Slovensku zdržuje. Je to podľa Teba plocha na selekciu vlkom dostačujúca? Je tak nesmierne maličká, až mi je z toho zle aký veľký počet vlkov niekde je! Tak ma napadá, prečo si sa ty vlastne stal poľovníkom, keď Ti prekáža drancovanie prírody a lov? Tomu trošku nerozumiem. Ja len toľko ešte k tomu...ak vlka stretnem v čase, v ktorom mi zákon umožňuje jeho lov, nezaváham ani na sekundu. Ešte Ti odporučím...prečítaj si jeden výborný článok v Hubertlove z minulého roku, číslo 4/2007 str.13, od autorov J.Mercel a J. Godolle s názvom Ochrana a lov vlka na SR a v Estónsku. Lovu a prírode zdar! ◄ reagovať

off Cilan, 1.6.2008 o 0:42

nuny, nemiesaj polovnictvo s klobaskarstvom >>uplne to iste ◄ reagovať

off nuny, 31.5.2008 o 22:54

levo dodržiavam poľovnícku etiku a vážim si prírodu a čo sa tyka tych bohatých môzem ta uistit že si nebudú robiť čo chcú lebo okrem bohactva si budú závidieť úlovky a závysť im nič dobreho nedonesie. ◄ reagovať

off levo, 31.5.2008 o 22:29

Neviem či sa až tak drancuje príroda ani odstrely dravcov tomu nanasvedčujú, ale ma prekvapujú tvoje reakcie na poľovníkov. Ty ako poľovník toho už máš dosť, chceš to zrušiť ? Veď prídu iný založia si nové spolky lebo sú majetnejši a budú drancovať s takým elánom, lebo na to majú až sa budeme čudovať. ◄ reagovať

off nuny, 31.5.2008 o 22:28

Páni dovolím si vás upozornit že príroda uš ekzistuje miliony rokou a za tento čas si poradila regulovať nespočetné druhy živočíchou a určite si poradí sama aj z reguláciou vlka ,alebo si snád myslíte že ste múdrejší ako príroda uvedomte si že ste len jej súčasťou a nič viac. ◄ reagovať

off nuny, 31.5.2008 o 22:05

levo a dokedy sa podľa teba môže drancovať príroda ◄ reagovať

off nuny, 31.5.2008 o 22:03

časy ked človek lovil aby prežil su uš dávno zanamy.Asy vás zaujíma prečo vlk loví lebo na rozdiel od človeka si do teska mäso isť kúpiť nemôže. ◄ reagovať

off levo, 31.5.2008 o 22:03

Myslím si že to niektorí s tými výrazmi na tomto fóre preháňate a Ty Nuny by si mal krotiť svoje chuťky toto nie je stránka boxerov. ◄ reagovať

off nuny, 31.5.2008 o 21:59

Budem chraniť vlkou či sa vám to pači alebo niea urobym všetko čo je v mojích silách aby tento druh nevymizol s prírody ◄ reagovať

off nuny, 31.5.2008 o 21:54

cilan nemiešaj politiku s polovníctvom ◄ reagovať

off nuny, 31.5.2008 o 21:52

petko rozumiem polovníctvu viac ako si dokážeš predstaviť ◄ reagovať

off petko, 31.5.2008 o 21:49

A ty skade vies nuny co sa robi so skodnou ? ked sa do polovnictva rozumies ako koza pivu ...... ◄ reagovať

off Cilan, 31.5.2008 o 21:38

hehe, to uz je aka parada :D:D ◄ reagovať

off nuny, 31.5.2008 o 21:01

Máš peknú fotku milank tak si dávaj pozor na hubu a čo píšeš lebo sa môžeš stat škodnou v revíry a nemusím ti pripomínať čo sa zo škodnou robí . ◄ reagovať

off dzlubo, 31.5.2008 o 10:40

Netreba rušiť ani poľovníctvo, poľnohospodárstvo, včelárstvo ... a ani vlk nemusí byť celoročne chránený. Tam kde jeho počty sú nadpriemerné a robí už aj hospodársku škodu, tam je potrebná regulácia stavu, ale nie vystieľanie celej svorky. ◄ reagovať

off milank, 30.5.2008 o 21:07

Nie Jager7 kľud.Ja sa ospravedlňujem za túto neprístojnosť,ale už mám niekedy dosť takýchto drístov na adresu poľovníkov.Ja mám tiež svoje hranicu a nerád ju prekračujem,tak si nateraz necháme vzájomné osočovanie.Ale aj tak dosť dobre nerozumiem týchto ľudí na čo sem chodia?Kopnúť si do niekoho,obtrieť hubu? ◄ reagovať

off jager7, 30.5.2008 o 20:55

Nuny ty si určite musel vyrastať medzi vlkmi a nakazili ťa besnotou ◄ reagovať

off milank, 30.5.2008 o 17:43

Ja by som si vedel vykompenzovať tie moje zvrátené chúťky na takých, ako si ty NUNY a Tebe podobných a to by bolo pre prírodu asi to najlepšie.Ty nemáš absolutne šajn o čom drístaš. ◄ reagovať

off Cilan, 30.5.2008 o 17:34

asi si neuvedomujes ze v dnesnej dobe je polovnictvo planovanie a chov, a k tomu klobaskarstvu, nepozeras spravy? tunelovanie firiem , podplacanie, uzernictvo... akosi zabudas ze kazdy clovek je iny ;-) ◄ reagovať

off Cilan, 30.5.2008 o 17:24

a co tak rovno zrusit hned aj polnohospodarstvo, tam si clovek tiez robi vsetko aby aby mu rasli len ciste zemiaky bez ziadnej buriny a skodcov aby dosiahol len co najvecsi zisk (tvoje klobaskarstvo) , a tiez aj napr vcelarstvo , tam je to uplne rovnako tiez sa snazime urzdat jej prirodzeneho nepriatela kliestika na unosnej miee za kazdu cenu, matky ktore nie su podla nasich predstav nemilosrdne zabijame a menime za druhe aby sme mali co najviac toho "klobaskarstva"... naco vlasne zije ludstvo ved do vsetkeho co sa da zasahujeme bez toho aby nam to niekto dovolil alebo aby sme vedeli co sa po zasahu stane...
Taky ludia ako ty mi mi vazne privadzaju usemv na tvar a postoj , ano mas pravdu, ved ano ja ti na to nic nehovorim , ved co si uz?, vazne si nerobim srandu ◄ reagovať

off nuny, 30.5.2008 o 16:45

Najlepšie by bolo zrušit polovné združenia alebo ešte vystižnejšie klobaskarske združenia pre prírodu by to bolo určite najlepšie. ◄ reagovať

off nuny, 30.5.2008 o 15:51

Dufam že už čoskoro bude vlk chránený po celý rok.A to sa vam pánom poľovníkom nebude páčiť lebo nebudete mať na čom kompenzovať svoje zvrátené chútky čo sa tika nielen vlka ale aj dalších šeliem . ◄ reagovať

off forte, 23.5.2008 o 19:13

gabriel plne s tebou suhlasim. Dnes som pocul dobry nazor : ,,Ochranari by mali sulozit iba s morskymi pannami,aby nahodou nehrozilo ich premnozenie.,, ◄ reagovať

off gabrielSO, 23.5.2008 o 14:24

U nás v revíri je vlk výnimočný pokiaľ nenájde dobru potravu je to veľký sanitár,najprv sme našli v revíri stopy z konštatovaním prejde a nezastaví sa,potom sa našli prvé zle správy vlči trus a vňom diviačia srsť,a teraz z 18ks,prasiatok ktore vodia štyry diviačice su už len 3ks za necelých dva týždne!!! nech si každý spraví o tom mienku aký je on sanitár,ja osobne sa teším každej fotke v úlovkov, kde je strelený vlk. ◄ reagovať

off lowec, 23.5.2008 o 13:38

V malých karpatoch obec Píla , obora "zvernica " boli vlci v o a zabíjaly zver nielen kvôly hladu ale viac z roztopaše... za týžden či den zlikvidovali velmi vela zvery...
Vlci sa tam vyskytli sami bez dovozu... takže vlk sa tam nevedel prispôsobit ako spravny sanitár ..ako selekcia zvery ,,zabijaly všetko ... strhli mnoho kusov ... ◄ reagovať

zobrazené 41-80 z 152 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov