Pekný deň prajem,
Potrebujem poradiť od niekoho kto má s tým nejaké skúsenosti alebo o tom niečo vie.Mám nejakých 10,2ha pôdy a chcel by som si založiť zverofarmu s chovom muflonej zveri.No potrebujem vedieť ako to je s legislatívou.Je potrebné takýto chov niekam nahlásiť alebo zaregistrovať? Či stači len to ohlasenie o činnosti na Štátnu veterinárnu a potravinovú správu? Je možné na tento chov získať aj nejaké dotácie?
Za každú radu vám vopred ďakujem
Ahoj, skus odkaz, su tam aj vsetky potrebne legislativny normy. Okrem ineho musis mat aj veterinarne cislo atd. najlepsie sa poradit s niekym kto to uz ma, prist osobne. Napokon budes potrebovat od niekoho kupit jedince a teda zazvernit, takze si najdi tutora. Lesu a prirode zdar ◄ reagovať
Páni ale pozor na farme platia pravidlá bitúnku a nieje možný poplatkový odstrel,Dokonca ten kto takúto zver usmrcuje musí byť v pracovno právnom vstahu z majiteľom farmy a ten mu musí za túto činnosť zaplatiť. ◄ reagovať
V každom prípade je nutné, aby zver pochádzala z farmového chovu a nie z voľnej prírody, k čomu budeš musieť viesť aj príslušný register zvierat. Čo sa týka dotácií, tak máš nárok na dotáciu na poľnohospodársku pôdu, ktorá sa nachádza v obore - lúky, pasienky, orná pôda, ktoré však musíš obhospodarovať. Na vybudovanie obory tiež môžeš dostať finančný príspevok, avšak musíš vypracovať projekt, pričom jednoduchšie by bolo, ak by do toho bol zakomponovaný agroturizmus. Opýtaj sa na príslušnom regionálnom odbore Pôdohospodárskej platobnej agentúry. ◄ reagovať
ak sa obrátiš na Výskumný ústav živočíšnej výroby v NR , konkrétne na Ing.Rajského tak dostaneš odpovede na všetky tvoje otázky čo sa týka farmového chovu . odkaz odkaz ◄ reagovať
Vyhláška MPSR č.178/2012 o identifikácii, registrácii a podmienkach farmového chovu zveri. Na príslušnej RVPS ti poradia. ◄ reagovať
chov danielov - Dobrý deň chcel by som sa opýtať či na chov danielej zveri treba povolenie ked mam vlastný pozemok??????? ◄ reagovať
ahoj, pred časm som zháňal oborové pletivo. nakoniec som pletivo kúpil u p. Mertela / odkaz/ , robil som diviaciu oboru. ochotne mi poradili dokonca mi to aj doviezli v cene. Lacnejsie urcite nezozenies. ◄ reagovať
oborove pletivo -
zdravim, chcem sa spytat ci ma niekto z vas skusenosti, chcem robit taku mensiu oboru pre danieliu a mufloniu zver, a neviem aka hrubka pletiva staci, dakujem
v Starej lubovni je jedna niečo o nej : odkaz ◄ reagovať
Okrem ohlásenia oplotenia na obecnom úrade, ti stačí ohlásenie činnosti na ŠVPS, tak ako si napísal. Zvieratá , ktorými zazveríš farmu , musia pochádzať z chovu , ktorý má štatút farmy úradne vyhlásenej za farmu bez ochorenia, u muflónej zveri je to myslím brucelóza,tuberkulóza a BSE. To ti upresnia na príslušnej RVaPS. Oni ti pridelia registačné číslo, pod ktorým budeš následne vystupovať.To je na začiatok z hladiska leg. požiadaviek asi to najdôležitejšie...Dotácie - nie. ◄ reagovať
dakujem za link, toto poznám.. len ostatné slovenské farmy takúto stránku nemajú.. ◄ reagovať
odkaz skus tuto stranku ◄ reagovať
Jelenia farma -
Chel by som sa vas diskutujucich spytať, či niekto z vas pozna fungujucu jeleniu / danieliu / farmu v SR. Nemyslim tym zaujmovy chov niekde za domom.Podla udajov Slovenskej asociacie chovu jeleňovitých su v SR 4 registrovane o celkovej vymere asi 230 ha. Nikde sa však neviem dopatrať kde su tieto farmy. A www stranky SADF nie sú práve vzorovo aktualizované....
◄ reagovaťUžívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.