Zdravím Vás,
uvažujem nad kúpov nejakej guľovnice vhodnej na dohľadávky. Máte niekto nejaké skúsenosti?
Ďakujem
Pokud už jsem tu byl zmíněn klidně odpovím.Žádná speciální zbraň k dosledu není třeba.Musel bych se stydět dostřelovat zvěř pistolí nebo spárkatou brenekem vyjma černé zvěře.Většinu zvěře dohledávám klasickou kulovnicí/pokud lovím sám/.Jestliže jdu někomu dohledávat a jsem doma pak si beru lehkou,ruskou jednušku u které nepovažuji za problém či se rve v trní nebo se válí v blátě.Jinak celé téma považuji za bezpředmětné
jozef a jemu podobni. Tu sa nikto nepyta co mate a co pouzivate. Ani nikomu neposuvajte hluposti od vasich tatinov, ze naco automaty a podobne chlopotiny. Tu sa priatel polovnik pyta, co je specialne dobre na dohladavky. Ked na teba raz vystartuje nasrany kancek a ty prvu ranu das do zeme, nebudes mat kedy kluku natahovat. Zahodis sauerik a najblizsi stromcek budes atakovat alebo rychlo kluckovat ked stihnes. Pekne citajte a neblabocte. ◄ reagovať
Ja pouzivam z-tku, kratku celopazbu 8x57js. Dobre sa nesie vo finale v ruke a nezavadzia dlha hlaven. A vseobecne: raz priblizne 9,3x62 , 8x57js, cim kratsia hlaven, dobre je aj ak je lahka. Lebo s nabehanymi kilometrami proklete otazieva. Moj nazor. ◄ reagovať
Tady nosí jeden kolega samopal. Vypadá to sice hrozně, ale nedá na něj dopustit a je to za pár korun... ◄ reagovať
ja síce nemám čo radiť ešte ani flintu nemám :-D ale mne by sa páčila gula od mausera 03 ako radí jozef, konkretne Mauser 03 Extreme vo verzii standard s kratsou hlavnou (60cm) a kaliber 8x57 JS.. Prípadne Merkel KR1 Traquer 45 cm hlaven, kaliber 9,3x62.. ◄ reagovať
neviem čo planujete dohladavať ked vam treba automaty myslim si že sauerik, mauser v plaste na dohladavky su dobre, maju skratenu hlaven no je to moj nazor určite si niečo take v buducnosti zaobstaram. ◄ reagovať
jozef a co poriesi tym sauerom aleob mausrom? nic, to moze rovno pouzivat tu gullovnicu ktoru ma teraz, podstatou gule na dohladavku bymalo byt podla mna to ze moze dat dve a viac ran za sebou bez prebijania ◄ reagovať
cielene len na nebezpecnu dohladavku by som volil nejaky gulovy automat najlepsie beneli alebo browning ◄ reagovať
Sauer 202, Mauser M03 v plasťe v plasťe pluš reflexne prvky..paradička lahka kratka a pekna.. ◄ reagovať
rozmyšlal som o nejakej novej s plastovou pažbou,alebo nejakú staršiu osmičku a nechať ju puškárovi skrátit-len neviem či je to legislatívne možné. ◄ reagovať
Guľovníc špeciálne na dohľadávku je viac. Záleží od toho, koľko chceš do nej investovať. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.