Heming hunting
dnes je sobota,  23. november 2024,  meniny má Klement,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:11,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Lovecký nôž - diskusia

autor: off spike
pridané: 29.12.2011 1:23

Páni chcel by som sa poradiť aký poľovnícky nôž používate na poľovačku, v lese . Aké máte skúsenosti a čo by ste odporúčali. Ďakujem

počet zobrazení: 36 039
počet hlasov: 3

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off bullystafford, 25.9.2014 o 20:11

...ak mozem priliat trosku oleja do diskusie tak moj nazor je asi takyto, ze som nemohol este pred rokom pochopit ako moze byt lovecky noz vobec zatvaraci pokial som nevidel znameho doslova "olupat a rozmetat" s wengerom - rangerwood - v dreve cca 9 rocneho jelena a este stale bol schopny ako tak holiť!!!! vtedy som si konecne ako stary somar po rokoch uvedomil ako je potrebne stale rozmyslat kam s ostrim zarezat a hlavne ze hruba sila je zbytocna a clovek aj nie je tak potom unaveny ak rozobera sam....zaroven je super mat zatvarak v ktorom je vyvrhovak - co setrí hlavnú cepel a pilka co rozreze bez enorm. sily akykolvek zamok velkej zveri do minuty. Odvtedy striedam podla nalady browning kodiak 645 FDT - este origo made in Japan - uz sa nevyraba, Wenger Snow 50-kvoli farbe dobre viditelny v noci ked ho smarim niekde do travy, Wenger v parohu 45, Mikov Hunter 230... a Mossberg FDT a mozem zodpovedne pre potesenie dalsich rovnako zmyslajucich lovcov odporucat lebo nic ma v lesnych podmienkach, zime, noci, daždi nezaskocilo. Vsetky noze s pevnou cepelou zatial stoja v skrini. Co sa tyka cistenia nie je to katastrofa...hlavne nespomenut si na noz a to uz hocaky cca o tyzden, noz si zasluzi udrzbu ako podakovanie za svoju pracu. Wengre ci teraz uz vsetko Victorinox-i..su lahke, spratne vzdy bezpecne zatvorene a myslim ze jedny z najkvalitnejsich komercne hromadne vyrabanych nozov PS: ohnut pilku na švajciarskom nozi je fakt sila, resp. to mohla byt ta najmensia vreckova rada alebo ja uz potom neviem

dať hlas príspevku | počet hlasov: 54

komentáre

zoradiť
zobrazené 161-200 z 457 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

Príspevok presunutý z diskusie Lovecký oštěp a lovecký tesák (autor: AREV).

off jozef, 19.12.2013 o 13:02

spishunter ale ved načo,radšej strelím dvanástkou piatim psom pri uchu...A Leon doba trochu pokročila aj úroveň čiže stačí ti nájsť overené a kvalitné nahánky v čechách kde sa nemusíš báť že honec alebo nedajbože strelec sa ti bude montovať do práce.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off spishunter, 19.12.2013 o 12:47

odkaz túto je dokonca kanec usmrtený nožom, ľudia aj psy - bez ujmy na zdraví ◄ reagovať

off spishunter, 19.12.2013 o 12:43

odkaz video z Ameriky, ako vidíte, pes ani človek zranený nebol, diviak padol pomerne rýchlo, použitá bola kopija Cold Steel - Boar spear Lovecký nôž - diskusia ◄ reagovať

off Leon, 19.12.2013 o 12:31

jo dozvíš se hodně hlavně když to komentuje někdo kdo nikdy neměl pořádnýho psa :-)))) ono se stačí podívat kolik psů díky těm super dostřelovačům loví s Hubertem já díky nim už na společný nechodím ◄ reagovať

off jozef, 19.12.2013 o 11:54

:)))) čo sa tu človek nedozvie ◄ reagovať

off apple, 19.12.2013 o 11:51

peeterko a ďalší majú pravdu. špekulovať okolo takýchto spôsobov je úplne scestné. a uvádzané príklady svedčia o úplnej neznalosti problematiky. ako píše leon, v čechách povolili čosi rozdielne voči nám, ale i to si nedovolí každý a v každej situácii, pretože zvlášť u čiernej a parohatej zveri ide o život. a pokiaľ mám vedomosť, oštep niekde používajú k tomuto účelu tí, ktorí lovia pomocou psov, ktorí držia zver pri zemi. ešte dby som snáď doporučil šabľu, ale len po prebdenej noci.... ◄ reagovať

off peeterko, 19.12.2013 o 11:39

Akoze v praxi si neviem predstavit, prist ku kusu priamo na kontakt, ktory sa kyve, hadze alebo nim mixuju 2-3 psy a snazit sa o presne bodnutie a este aby som si neprepichol vlastne stehno :/ A nehovorim o postrielanych kusoch, ktore su vitalne a nepockaju nas na priamy kontakt. To budeme na dohladavkach pol dna pohadzovat ostepy, sekerky a dyky po hore, kym sa nam podari ako tak skantrit tu zver? Nehovorim, ak je zver strelena na krize, ze nevie uniknut, tak na holu do velkosti danielky sa da este pouzit dyka, ale urcite nie na prerezanie miechy. To sa da pouzit max.pri srncovi, ktoreho vieme chytit za parozky a nastavit tak hlavu. pri holej zveri sa to neda, takze max tak prerezat krk, alebo bodnut na srdce. Ale vzdy je to komplikovanjesie a rizikovejsie ako obetovat na to jeden naboj. A Ked je zver vitalna, dostrelujeme z vacsim odstupom a ked lezi a su tam psy, tak vieme prist a priamo prilozit hlavne za ucho. (nohami treba aj tak tych psov drzat bokom) Cize ohrozenie sluchu psa nie je moc realne. Jedine ze by dostreloval pokakany polovnik, co sa boji aj 20 kiloveho prasiatka ;-) Tot moj nazor. Osobne som aj proti lovu lukom aj kusou. Takmer vzdy treba po tychto "tradicnych" sposoboch lovu dohladavat. A snad zeleznym pravidlom je, ze nikdy nedohladavaju pani strelci ale musi po nich niekto iny.... ◄ reagovať

off Leon, 18.12.2013 o 23:20

nemá cenu se o tom bavit povolená je pouze manipulace se šíjí tak že pouze přerušení míchy.Ale vystřelit někdo u mého psa tak má lauf narvanej v řiti ◄ reagovať

off Gombo, 18.12.2013 o 21:15

Tieto zbrane tu boli odjagživa a maju svoje miesto aj v 21 storočí . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off spishunter, 18.12.2013 o 21:04

diviaky sa tak lovia vo Francúzsku, zdivočené prasce a diviaky sa zase takýmto spôsobom lovia v USA, vo Špaielsku ich lovia s dlhými oštepmi z konského sedla... nechápem, že mnohí tunajší poľovníci označujú všetko, čo tu nepraktizujeme za hlúpu zábavku, či nepoľovnícke spôsoby a odmietajú to ai neviem prečo... VERSLAVORLVSKY to vystihol presne! ◄ reagovať

off veroslavorlovsky, 18.12.2013 o 17:00

sůhlas Balanda...nejenom postřelení psa, ale také tlaková vlna a akustický efekt na sluch psa néní ideální vitamín...vše co je nestandartní bývá opovrženo, než se to zaběhne...Tesák či oštěp určitě velmi užitečná věc ! ◄ reagovať

off jozef, 18.12.2013 o 14:43

Vidím že prehlad chýba veľa ludom a maskujú to zosmiešňovaním týchto pomôcok... ◄ reagovať

off balanda, 18.12.2013 o 14:34

Niekedy by sa naozaj zišiel, istotne bezpečnejšie ako dostreľovať kusa, ktorého drží 5 psov... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off spishunter, 18.12.2013 o 13:41

teraz som pozeral zakázané spôsoby lovu, a zmienka o zákaze použitia lovu tam nie je ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Dobrý nožiar (autor: Arkadius111).

off pavelb, 11.11.2013 o 17:25

Arkadiu 111 - nožiar Dušan Bača v LV ◄ reagovať

off GRIZZLY74, 11.11.2013 o 17:20

kukni si prácu od nožiara Pavol Jarabica ,,,mal som v rukách jeho nože a sú fakt pekne ani cena nieje zla ,,, ◄ reagovať

off Arkadius111, 10.11.2013 o 21:50

Pekne fotky nozov ma na stranke... ◄ reagovať

on spanik, 10.11.2013 o 20:08

Pozri si stránku Miloš Gnida okres BN,to nemáš tak ďaleko. ◄ reagovať

off Arkadius111, 10.11.2013 o 18:20

Je nutne aby som osobne bol u noziara? ◄ reagovať

off urssus, 10.11.2013 o 18:11

Mne vyrobil noz Roman Privrel z dediny Medzibrod. Ja som spokojny, ale pre teba je to velmi daleko si myslim. ◄ reagovať

off Arkadius111, 10.11.2013 o 10:49

A vedeli by ste mi odporucit nejakeho noziara s ktorym mate dobru skusenost? Vidim ze zopar ich tu aj na stranke prispieva... ◄ reagovať

off urssus, 10.11.2013 o 7:46

Skus zajst na vystavu nozov v tvojom okoli a pozri si pracu majstrov noziarov. Vystavene noze sa daju aj kupit, ak by ta nejaky zaujal. Odporucil by som ti hladat noziara s tvojho okolia pre pripad ze by si potreboval obnovit ostrie, alebo opravit puzdro a pod. Ja som si dal vyrobit noz na mieru a vysiel ma na 130€ aj s puzdrom. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Lovecký nôž (autor: LovecFranz).

off serax, 21.6.2013 o 22:58

U mna top Helle alebo Karesuando. odkaz odkaz ◄ reagovať

off Jager68, 16.6.2013 o 12:10

perazzi23..suhlas....ale Diefenthal..nie je hračkarsky nôž.... ◄ reagovať

off perazzi23, 16.6.2013 o 11:53

Urcite sa to neda robit zatvaracim nozikom s gulatou spickou ako tu vy doporucujete, ale na bezne kusy kvalitny noz aj bez pilky staci. Netvrdim, ze v mojom batohu nenajde Boker s pilkou, ale kvoli naslednej udrzbe si radsej vystacim pevnym nozom. Tych dvoch-troch ulovenych jelenov rocne aj tak radsej spracujem na chate, kde je od velkeho sekaca az po elektricku pilku na kosti vsetko. Hrackarske noziky s pilkou za lovecke noze nepovazujem. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off OndrejP, 16.6.2013 o 11:46

Strkat kamsi špičku nože a ještě s ním páčit a podobné cenné rady, to je nejlepší způsob jak si tu špičku zlomit a nůž zničit. S pilkou to jde vždycky líp. ◄ reagovať

off Jager68, 16.6.2013 o 11:32

,,nemachrujte" tu..ako naramne otvarate ..zámku"..ako citam len špičkou noža....(da sa to..ale nie vždy..ale s nožom,ktorý ma pilku to vždy ide) nôž,ktorý ma okrem výbornej čepele aj pilku je výborný pomocník... ◄ reagovať

off perazzi23, 15.6.2013 o 22:24

Hekler. Mozno by ti uplne stacilo aby si sa naucil nozom otvarat zamku. Nie vsetko sa musi kamenom a hrubou silou robit. Niekedy staci vediet kam treba strcit spicku noza a ako zapacit, aby si otvoril aj pomerne silne kusy bez velkej namahy. Mozno ti ten sposob raz niekto ukaze, aby si nemusel nosit vzdy kamen vo vrecku a pytat sa sprostosti po jarmokoch, ked uz mas co to popite. Prepac, po "vystavach". ◄ reagovať

off Hekler, 15.6.2013 o 21:31

až teraz som si uvedomil krutú pravdu, ja som tomu na vine ... keby som poľoval len na drobnú, stačil by mi namiesto poľ. noža háčik (: ◄ reagovať

off BLEIKER, 15.6.2013 o 16:36

Hekler vidíš,vidíš,kolko starostí si narobíš,ked strielaš iba steré velké kusy a potom na zámok potrebuješ pilku :).Ja to u tých mojich kuskov v pohode otvorím nožom. ◄ reagovať

off BLEIKER, 15.6.2013 o 16:34

lubos2-áno,ale len v tom prípade,ak pri použití pílkya páráku bude čepel schovaná v púzdre.Vopačnom prípade je to velmi nepraktický a nebezpečný nástroj-pozor na to! ◄ reagovať

off lubos2, 15.6.2013 o 14:19

Ale toto odkaz je u mňa špica-praktický, šikovný, peknučký, proste celkom suprový nôž... ◄ reagovať

off lubos2, 15.6.2013 o 11:14

Hekler, toto odkaz by mohlo byť použiteľné?! Či? ◄ reagovať

on agbar, 15.6.2013 o 11:13

Prosil by som o reálne skúsenosti s Fallkniven PHK. na stránke nuz.cz je za prijateĺniejšiu cenu proti naším obchodom. Kožené púzdro by mu trošek pomohlo, no ten materiál rúčky nie je poľovnícky ja viem, ale kvalita by mohla byť na dlhodobo. ◄ reagovať

off Hekler, 15.6.2013 o 10:53

pinzeta a špáratko sú na poľovníckom noži tak dôležité ako mŕtvemu lakované poltopanky a nový zimník, pre mňa "poľovnícky" nôž ktorý nemá pílku na otvorenie zámky je len nožom a nie poľovníckym nožom, na všetkých výstavách sa pýtam nožiarov prečo ich poľ. nôž nemá pílku a nerozumejú mojej otázke, pritom je medzi nimi aj niekoľko poľovníkov ... v každom prípade ti odporúčam kúpiť si poľ. nôž či už priamo od nožiara alebo z predaja, ale len s pílkou, aj vyvrhovanie musí mať svoju úroveň a úctu k zveri a nie sa tam oháňať kameňom a trieskať po noži ... ◄ reagovať

off riso2504, 15.6.2013 o 8:13

Mám ponuku na tento nôž: odkaz .čo si otom myslíte? ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Tvrdosť ocele nožov (autor: petokk).

off hyperon, 3.5.2013 o 22:24

pokial sa niekoho zaujima o noze, velmi dobra kniha odkaz autor knihy ich sam vyraba a vysvetluje tam jak druhy oceli na noze, tak brusnenie ostria, vyrobu... ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Tvrdosť ocele nožov (autor: petokk).

on agbar, 3.5.2013 o 21:16

Aky mate nazor na tvrdost - vydrz ostria u nozov wenger ranger. Ten moj drzi ostrie asi ako klinec!!! ◄ reagovať

zobrazené 161-200 z 457 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM