Páni chcel by som sa poradiť aký poľovnícky nôž používate na poľovačku, v lese . Aké máte skúsenosti a čo by ste odporúčali. Ďakujem
...ak mozem priliat trosku oleja do diskusie tak moj nazor je asi takyto, ze som nemohol este pred rokom pochopit ako moze byt lovecky noz vobec zatvaraci pokial som nevidel znameho doslova "olupat a rozmetat" s wengerom - rangerwood - v dreve cca 9 rocneho jelena a este stale bol schopny ako tak holiť!!!! vtedy som si konecne ako stary somar po rokoch uvedomil ako je potrebne stale rozmyslat kam s ostrim zarezat a hlavne ze hruba sila je zbytocna a clovek aj nie je tak potom unaveny ak rozobera sam....zaroven je super mat zatvarak v ktorom je vyvrhovak - co setrí hlavnú cepel a pilka co rozreze bez enorm. sily akykolvek zamok velkej zveri do minuty. Odvtedy striedam podla nalady browning kodiak 645 FDT - este origo made in Japan - uz sa nevyraba, Wenger Snow 50-kvoli farbe dobre viditelny v noci ked ho smarim niekde do travy, Wenger v parohu 45, Mikov Hunter 230... a Mossberg FDT a mozem zodpovedne pre potesenie dalsich rovnako zmyslajucich lovcov odporucat lebo nic ma v lesnych podmienkach, zime, noci, daždi nezaskocilo. Vsetky noze s pevnou cepelou zatial stoja v skrini. Co sa tyka cistenia nie je to katastrofa...hlavne nespomenut si na noz a to uz hocaky cca o tyzden, noz si zasluzi udrzbu ako podakovanie za svoju pracu. Wengre ci teraz uz vsetko Victorinox-i..su lahke, spratne vzdy bezpecne zatvorene a myslim ze jedny z najkvalitnejsich komercne hromadne vyrabanych nozov PS: ohnut pilku na švajciarskom nozi je fakt sila, resp. to mohla byt ta najmensia vreckova rada alebo ja uz potom neviem
Príspevok presunutý z diskusie vyber kvalitneho loveckeho noza (autor: sako80).
kvalita je dobrá v porovnaní s ostatnými čo mám tie sú ako britva ale len kým nenatrafia na kosť ale tento je ostrý celkom dlho no neviem či existuje taký nôž aby si s ním rozoral zvera a potom rozkrojil mekú paradajku no neviem !!! ◄ reagovať
aka je kvalita, si snou spokojny? ◄ reagovať
Ja mám viac nožov ale tento mám asi najradšej odkaz ◄ reagovať
pani o nozoch sa tu popisalo dost,kvalitu noza sme v nasom zdruzeni vyriesili jednoducho ak sa niekto chce pochvalit kvalitnym nozom dame mu stiahnut s koze aspon 80kg diviaka,a tam sa ukaze co ma kdo ako kvalitny noz,a pokusmi nam vyslo ze nie je nad praskovu ocel ale noze s tohto materialu su niekde uplne inde cenovo ako limit ktory si zadal autor temy ◄ reagovať
dede napisal som v cene lepsieho noza PUMA ... motaq a co tak napisat konkretnemu noziarovi?povies mu svoju predstavu,na co to chces,on ti odporuci material a na zaklade toho dohodnete cenu ... pre priklad,noz podobnych rozmerov (21,5cm) z elmaxu ta vyjde o cca 60€ viac. ◄ reagovať
mna zaujalo nieco taketo odkaz. netusim co by to vyslo u noziara. ◄ reagovať
handmede Puma, originál Solingen, to máš skoro 2 kvalitné nože u nožiara... Ja osobne mám tiež radšej od nožiara, ale mám nožov habadej, od lacných šuntov po kvalitné drahšie a občas venčím každý :D Záleží aj od toho na čo ich používaš a koľko ;) ◄ reagovať
pepies, pandur dakujem za kontakt, dnes som bol u p. Paskevica, okrem toho, ze bol velmi ochotny mi ukazal aj svoju pracu, musim povedat velmi pekna robota. ◄ reagovať
PUMA je tiez hand made, ale jasne teba nezaujima a mna zaujima preto sa na to pytam. ◄ reagovať
MOTAQ- zn,PUMA ma nezaujíma, mám radšej ,,hand made,, výrobky, podľa vlastných požiadaviek. ◄ reagovať
Dede takze jedna babka povedala. Pokial ja viem tak PUMa ma tri nazvyme to poznacky PUMA (made in germany, handmade), PUMA IP (nieco je handmade, tu uz PUMA noze neoznacuje made in Germany) a PUMA TEC to je asinajslabsie. kto ich vlastni neviem. cenu teraz neriesim ani to ci platim za znacku zaujima ma kvalita. ◄ reagovať
GROWLER- len ten materiál Elmax sa zle leští, teda dlhšia robota zo strany nožiara, takže sa to premietne do ceny noža. Materiál je to kvalitný. ◄ reagovať
MOTQ - hovoril mi to jeden zákazník v predajni GRUBE na Kováčovej, keď som tam obzeral nôž zn. PUMA, ◄ reagovať
zalezi od konkretnych nozov PUMA,ale ja by som to nekupoval,35% z ceny je znacka a v cene lepsieho noza PUMA si das spravit u noziara noz na mieru v pohode z ELMAXU ,co je asi najlepsi material ... odkaz ◄ reagovať
V cene nožov Puma zoženieš aj kvalitnejšie nože alebo si necháš vyrobiť nôž nožiarovi... ◄ reagovať
ja maam tento už dlho.. a zatial pežil všetko a s ostrostou nemam tiež problem.. je to lacny nožik ale som snim nad mietu spokojny odkaz ◄ reagovať
dede je to len vraj alebo mas aj nejaku skusenost osobnu pripadne od niekoho kto noz od nich ma? ◄ reagovať
PUMU vraj kúpili bratia z ruska a kvalita išla do.. le ◄ reagovať
Moja stranka je na odkaz. kliknite si na výroba nožov a galériu. ◄ reagovať
mate niekto skusenosti s nozmi PUMA, Nemecke noze so Solingenu. ◄ reagovať
dakujem, google ho nenasiel ◄ reagovať
Pavol Paškevič a nick na LZ frenki... ◄ reagovať
Pavol Pškevič tu je pod nickom frenki, poďakuj pepiesovi :-)) ◄ reagovať
chvíľu počkaj skúšam aj ja a možno si spomeniem. ◄ reagovať
skusal som ale nenasiel som ale este skusim ked viem ze je z dubravky. nevies meno_ ◄ reagovať
motaq v dubravke je jeden nožiar, skús sa spýtať priteľa googla ja som ho tak našiel. ◄ reagovať
nechcem kvoli tomu zakladat novu temu, vedeli by ste mi poradit noziara v okoli BA co by mi vedel opravit zatvaraci noz, je to noz sauer ◄ reagovať
Príspevok presunutý z diskusie Lovecký oštěp a lovecký tesák (autor: AREV).
tesák nestačí ještě na to musíš mít psa a fyzičku abys nedopadl jako jeden šílenec co běhal s daxlem kolem selete s mikovem v ruce :-)) ◄ reagovať
Mám kamaráta ktorý oštep a tesák využíva bežne na polovačkách na diviaky. Ročne ich absolvuje so psíki cca.40. Všetko v čechách. ◄ reagovať
kubik856 ked prišli europania do ameriky indiani nemali nič 30 000 rokov boli po zadu čiže v dobe kamennej . Mali kamenný oštep kus kameňa uviazaného kožou na paličke . Žiadneho koňa nepoznali žiadneho mustanga ani ani odev nemali . Všetko dostali od europanov najmä španielov ,portugalcov a angličanov. Nastávalo pnutie medzi prisťahovalcami z europi ,ktorí sa snažili budovať . Preto nejaké prestrelky o trate vlakov atd . nasávali medzi indianmi a europanmi . To už sa však bojovalo zbranami z europi :-D ako i na koňoch tiež privezených najmä zo španielska . ◄ reagovať
edu vinetu mal winchestrovku :D to bol iný pán :D ◄ reagovať
Medvede zásadne lovím nožom ako vinetu ◄ reagovať
ja som minule ulovil medveda s oštepom je to trochu riskantnejšie , ale doporučujem pre tých ktorý maju radi adrenalín :D ◄ reagovať
Doporučuji podívat se do listopadového čísla Světa Myslivosti. Bude tam o tom řeč. ◄ reagovať
Na Slovensku je to legislatívne nemožné. ◄ reagovať
Mám tušení, že v ČR je zákaz použití chladných zbraní. Jinak ale mám píchlých několik lončáků a selat. Kamarád ale "skočil" na medailovýho kance a dobře to dopadlo. Já si tehdy netroufl, ale on má ruce jak dekly od hajzlu a měl by mít na ně zbroják. ◄ reagovať
Ano ja bežne lovím diviaky oštepom . ◄ reagovať
Ty máš ešte odložené koruny ? To si vymeň čím skôr ,za to už nič nekúpiš . ◄ reagovať
docela dobrý nůž za slušné peníze jsem si koupil na odkaz. Ze začátku jsem tomu moc nevěřil, tak jsem se zajel na ty nože podívat fyzicky.... A koupil jsem.... Ten nůž perfektně řeže a drží ostří, ale má sklon reznout (nevýhoda damašku). Musí se ošetřit. Ale to stejně děláv vždycky, takže no problem. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.