Heming hunting
dnes je pondelok,  25. november 2024,  meniny má Katarína,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:13,  dnes západ slnka: 15:53
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Výber pušky - guľovnice - diskusia

autor: on Mysho22
pridané: 25.12.2011 15:47

Dobrý deň Začínam s polovníctvom a poprosil by som vás o cenú radu pri výbere zbrane(gulovnice) podla čoho vyberať a akú značku voliť poprípade či by bola vhodnejšia puška s výmeními hlavnami? Loviť budem vačšinou zver: diviačiu,srnčiu a danielčiu. Cena by sa mala pohybovať okolo 800€ s optikou.

počet zobrazení: 156 273
počet hlasov: 7
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off rado100, 24.7.2015 o 15:37

Na 100% súhlasím s jastrabom. Práve včera som nastreľoval puškohľad Hawke Endurance tuším 2-6x40 na malorážke zkm 452 lux. Flinta aj puškohľad sú čisto nové tak že môžem k tomu niečo povedať. Je to presne tá istá česká malorážka ako kedysi. Záver drhne, spúšť na tomto kuse bola kupodivu celkom slušná určite nie super ale slušná, poistka otrasná. Ak si chceš nechať aj mechanické mieridlá a máš objektív puškohľadu 50mm treba vysokú montáž. Pri vysokej montáži a tvare pažby musí človek naťahovať krk ako žirafa aby videl do kukéra. Presnosť s nábojmi federal s dutinkou dostačujúca na tréning streľby do 100 metrov. Puškohľad a zbraň som nastrelil podľa želania majiteľa na 100 metrov na center. Na 50 metrov bol zásah 1,5 cm hore a na 150 metrov bol zásah o 13 cm dole. Na líšku je tento kaliber určite dostačujúci no limitujúca je v tomto prípade vzdialenosť. Pri bezvetrí sa dá použiť tak max do 100 metrov. Ďalej to už nehorázne padá a stráca energiu o bočnom vetre ani nehovorím. Takže podľa mňa za tie peniaze kúpiš slušnú 223ku do ktorej sú náboje len o málo drahšie a bez problémov môžeš loviť na vzdialenosti okolo 300 metrov (dobrý strelec samozrejme). Líška je zver škodiaca poľovníctvu to je pravda, ale tiež je to živý tvor a keď ho mám a chcem usmrtiť tak nech je to bez bolestne a to mi tieto malorážky s okrajovým zápalom s istotou nezabezpečia ani pri perfektnom zásahu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 20

komentáre

zoradiť
zobrazené 281-320 z 1016 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off fanda, 18.10.2016 o 21:21

Vždyť já jsem napsal jak jsem postupoval, než jsem našetřil lovil jsem otcovou zetkou 8x57JS rok výroby 1947 až jsem našetřil koupil jsem novou CZ 550 lux 30 06 s novou meoptou 7x50 (psal se rok 1996) a lovil úspěšně více jak 15 let zážitků spousta o tom žádná. A to jsem ještě ve sdružení dělal dva roky adjunkta beze zbraně. Chápu, že každý nemá otce polovníka a nějak se začít musí ostatně nemám nic proti koupit i starší zbraň ostatně za 1000 očí ani nic jiného nezbývá. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off Daniel8, 18.10.2016 o 20:02

durijuri: Takychto a podobnych inzeratov najdes za vagon... Myslim , ze ta prva nieje o com, ak je OK. Výber pušky - guľovnice - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off eeddy0, 18.10.2016 o 18:25

otik ano uz ju mam asi zo dva roky..neviem ci to je dlho ale tak uz som s nou prezil vselico:-)je to nemecka gulovnica mauser K98 s kalibrom 8x57JS s kolimatorom a stala ma 589€... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lovec84, 18.10.2016 o 18:10

Nerozumiem preco by mu nemala nejaka starsia ZKK alebo Cezetka s meoptou 7x50 v slusnom stave nejaky ten rocik posluzit. Idealne je kupit komplet pusku montaz a puskohlad. Chytim pusku do ruk a viem ako bolo o nu starane a ak mam aj moznost si z nej vystrelit 3-4 rany a puska nerozhadzuje tak niet o com. Ale treba si zobrat niekomo kto tomu ozaj rozumie lebo to ze je niekto 20 rokov polovnik neznamena ze sa zbraniam rozumie. Ver mi poznam aj takych. Ono povedat ze ked si prihodi 3 stovky ma uz to alebo hento by sa dalo pokracovat az na blasera ale ked ma rozpocet tolko kolko ma tak treba mu radit v hraniciach ktore udal. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off andy8, 18.10.2016 o 16:33

fanda problém, je v tom že sa tu snažíš vyvolať dojem akoby zostava za 1000 -1300(podotýkam pre začínajúceho polovníka ktorý jasne zadal finančné hranice,a tým pádom je jasné že sám počíta s tým a je zmierený že ide cestou kompromisov) ani nebola súca na poľovanie..nikto sa tu nesporí o to že sa oplatí investovať viac do kvality,ani nenahovára durijuriho na nepresné zbrane s nesediacimi pažbami v kalibroch voči ktorým bude mať pri streľbe rešpekt,rovnako ako ho nikto nenahovára na ločkajúce montáže nedržiace nástrel a na kukre v ktorých uvidíš len o trocha viac než vo vodovodnej trúbke...každý kto sa vyjadril sa snažil poskytnúť radu ako by postupoval on pri danom strope,(a mnoho názorov sa nápadne podobá).neviem prečo by taká používaná Cz 550 nebola vhodná pre začínajúceho polovníka?že to nie je žiaden skvost je jasne každému,ale je to funkčná spolahlivá a na polovné vzdialenosti presná zbran.A prečo z druhej ruky?aby ušetril,lebo potom by musel ist do novej za rovnakú cenu,kde by už nemusel ale získať funkčnú spolahlivu a presnú zbran(napr Iž 18MN u mna už takou nie je aspon čo sa % týka oproti CZ).Na takej delte alebo zeiss duralite tiež neviem čo je také strašné...zážitky možno súvisia s kvalitou vybavenia,no ak musím robiť kompromisy tak si musím zvážiť čo mi je prednejšie a čo ešte trocha počká ak nemám naraz kapitál na všetko...Osobne radšej odpoľujem kompromisnou zostavou rok dva kým nedošetrím ako nepoľovať vobec.Mám okrem iných zbraní ešte stále aj CZ 550 na nej zeiss conquest 2,5-10x50,ak som ja nespravil chybu tak ma ešte nesklamala,vobec netuším prečo by som ňou mal minúť parádneho jelena v ruji len preto že som ju kúpil z druhej ruky od kamarátovho otca za 400 eur... ◄ reagovať

off durijuri, 18.10.2016 o 16:03

Daniel8 sorry že až teraz, ale som sem nemal čas ísť skôr, veľa toho bolo:/Čo sa týka toho kalibra, tak to mám predstavu takú tú klasiku buď 8x57IS, 7x64 alebo 7x57 na také tie stredné vzdialenosti. Puškohľad osvetlený nemusí byť a kľudne môže byť aj starší, čo som pozeral napríklad nejaký zeiss, schmidt bender alebo kahless neviem ktorý by si mi poradil. Jednoducho len aby to bola kvalita a môže byť aj staršia. Plánujem poľovať aj v lese aj na poli a na type kríža nezáleží ◄ reagovať

off fanda, 18.10.2016 o 13:53

No tak jste mě to vlastně potvrdili a to, že jsem psal, že zážitky souvisí s kvalitou vybavení je právě to, když flinta rozhazuje nesedí pažba apod. Samozřejmě a s tím souhlasím flinta nedělá zážitky ale zase záleží jak se na to díváte můžete zažít parádní jelení říji a potom přijde ON a vy ho minete budete zklamaní a nebo mít radost nebo smutek ? ◄ reagovať

off shoogo, 18.10.2016 o 11:26

Ja si tiez myslim ze zvysenie na 1250 by pomohlo. ale ruku na srdce ked sa na to divas cez absolutne cisla je to malo alebo vela? - vec nazoru zalezi od danej situacie v skutocnosti je to 25% z hornej hranice co nie je az tak malo, aj vzhladom na povodne zadanie 700 - max 1000 ◄ reagovať

off Durell, 18.10.2016 o 11:08

Myslím, že aj malé zvyšenie limitu na cca 1250 dá slušný komplet na zopar rokov- CZ550 450€ - Duralit 3-12 x50 600€ - montaž jednodielna 200 € všetko použité . S touto zostavou sa nemá za čo hambiť a isto dlho poslúži. V tých 200€ puškár dokáže spraviť aj glassbeding čo väčšine CZ 550 hodne pomôže . Takto som kupoval a predával, keď som staval Custom, ale to je iný príbeh. ◄ reagovať

off Stagstalker, 18.10.2016 o 9:53

V prvom rade si musí sám zadávateľ otázky odpovedať, aký je jeho postoj k poľovným zbraniam a akú časť z jeho "radosti" z poľovníctva zbraň tvorí. Tento faktor je u každého iný. Pre niekoho je zbraň len nevyhnutný doplnok a prostriedok na ulovenie zveri, je spokojný s hocičím čo strieľa a trafí A5 na 100m, niekto je namrzený keď si poškriabe pažbu počas piršu a top stav zbrane a jej presnosť je preňho základ spokojnosti. Niekto je na moderné, nové zbrane, iný hľadá predvojnovú jednušku v kalibri, kde si musí nechať náboje len prebiť. Veď keď to prirovnám k autám, niekto bude jazdiť na hocičom čo ho odvieze a účel mu to splní, spokojnosť nenaruší, auto len tankuje a občas umyje, iný si auto každý víkend starostlivo leští a hnevá ho aj vŕzganie plastu v kabíne a tým mu pokazí celý šoférsky zážitok. A vôbec to nemá nič so snobizmom a podobne. Autá aj zbrane sú hračky chlapov a každý máme k nim iný vzťah. Ja sám mám aj zbraň, ktorá je oveľa staršia ako ja a mám s ňou pekné zážitky lebo ma nikdy nesklamala. Samozrejme, že cena zbrane nemá nič s kvalitou zážitkov, to však neznamená, že si má vybrať hocičo do 1000,-eur a neskôr šetriť na niečo čo si vysníval. Nový komplet(puška,montáž, optika), ktorý nebude mať výrazne slabý článok v cene do 1000,-eur proste neposkladá. Pri kúpe niečoho "ojazdeného" si to treba dobre ohmatať a určite vyskúšať na strelnici. A určite zobrať so sebou niekoho, kto sa tomu trocha rozumie. Neodmysliteľnou súčasťou poľovníctva je okrem pozorovania zveri a starostlivosti o revír aj lov a pri zážitkoch z neho má zbraň podstatnú úlohu. Myslím, že nikomu k spokojnosti nepridá, keď bude prvé úlovky dohľadávať alebo ich vôbec netrafí lebo puška bude rozhadzovať alebo optika neudrží kríž. Prípadne sa bude vlastnej zbrane báť, lebo mu nesadne pažba a kaliber, ktorý ho v takejto kombinácii pravidelne preplieska či mu rozbije obočie. Ja sám viem ako ma vie znechutiť keď chybím hoc i líšku a to mám zbraňový komplet od začiatku nový a kvalitný a teda chyba je teda väčšinou za pažbou. O to viac by som bol namrzený, kebyže miniem drahocenné úspory a z výsledku budem sklamaný. Kúpa staršej zbrane je buď o dlhom hľadaní alebo kompromise- takáto zbraň si totiž v sebe nesie pečať predchádzajúceho majiteľa a to buď vo vonkajšej úprave zbrane (pažba, montáž, optika), ale aj vnútornej (predchádzajúca starostlivosť o ňu, vady vzniknuté nesprávnym používaním)a kombinácia týchto faktorov môžu novému majiteľovi spôsobovať len starosti, nie radosti. Výhoda novej zbrane spočíva v tom, že pokiaľ majiteľovi sadne do pleca, tak v súčasnej dobe výrobcovia aj tých lacnejších zbraní ponúkajú od výroby presnosť okolo 1MOA a samozrejme zákonnú záruku, pričom pri novej zbrani je menšia šanca, že sa niečo pokašle od začiatku, aj keď táto možnosť tam samozrejme je. S uvedeným rozpočtom by som sa pozrel po staršej zbrani v dobrom stave a v preferovanom kalibri(alebo rozsahu kalibrov), je mnoho poľovníkov, čo za život zo zbrane vystrelilo pár rán. Do montáže a optiky by som určite investoval, kúpiť si niečo len aby bolo a potom s tým nevidieť ani počas splnu alebo to nastreľovať každých 5 rán význam nemá. To potom skutočne radšej čakať a šetriť. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off shoogo, 17.10.2016 o 23:18

Fanda, moj nazor je taky ze vyber pusky je skor o pocitoch. Povedat ze nieco je kvalitne je strasne subjektivne. Moj osobny nazor je ze za 1000 oci kupim tak akurat skoro kvalitnu optiku. A to nemam ani pusku ani montaz. Ja som zacinal s otcovou kozlicou 7x57/16 a na tom bol hako superb. Bol som stastny ze mam vobec nieco. A zazil som pekne chvile. Nemyslim ze by sa s tym neddalo polovat. Teraz sa vlacim so sauerom strielam to iste zazitky tie iste. Je pravda ze teraz asi vidim dlhsie a dociahnem dalej. Ale stale je pre mna aj tak najdolezitejsie ist do lesa a kochat sa tym co tam rastie a beha. Proste asi mame len iny pohlad na polovnictvo ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off fanda, 17.10.2016 o 19:55

No dobrá já zase tvrdím, že když už se na něco dám, tak to chci dělat pořádně a k tomu patří i kvalitní vybavení (tj.nové) a do 1000E bohužel flintu a optiku v dobré kvalitě těžko pořídí raději tedy levnou flintu a kvalitní optiku a montáž. ◄ reagovať

off otik, 17.10.2016 o 18:57

@eeddy0 tú zbraň už máš dlho?Akú to máš a za koľko si ju kupoval? ◄ reagovať

off eeddy0, 17.10.2016 o 17:26

suhlasim s tym co napisal shoogo pretoze aj ja ked som zacinal tak som vela financnych prostriedkov nemal a chcel som velmi zbran na polovanie tak mi nc ine nezostavalo len si zaobstarat z druhej ruky..mam ju vsak doteraz a ta zbran patri medzi tie najlepsie ake mam aj ked patri medzi tie lacnejsie kusky..niky by som ju nepredal pretoze ma s nou spaja kopu zazitkov..proste lacna zbran, kupovana z druhej ruky ale stojim si za tym ze aj taka zbran moze byt dobra a kvalitna ◄ reagovať

off fanda, 17.10.2016 o 15:26

shoogo: Kdyby si četl níže tak jsem se snažil poradit a to i konkrétně a netvrdím, že s "levnou" flintou nemůžou být dobré zážitky, ale je potřeba si uvědomit, že pokud chce člověk jakýsi komfort jak při lovu tak při samotné střelbě bude ho to něco stát a flinta s optikou, kterou už z mého pohledu lze považovat za kvalitu je nad limit 1000E (neuvažuji starší zbraně) To jsem chtěl jenom říct. Podotýkám, že jde o můj názor nikomu ho nevnucuji, ale taky už jsem si čímsi prošel tak to nemyslím zle. ◄ reagovať

off shoogo, 17.10.2016 o 7:04

Fanda, mozno som to len zle pochopil, ale ako suvisi draha (a asi aj kvalitna) zbran s dobrymi zazitkami?! Moje najlepsie zazitky su paradoxne bez zbrane. aj ked je pravda ze sa chodi lepsie v dobrej topanke ako v cinskej teniske. Mam taky pocit ze v poslednej dobe sa z polovnictva stava akysi sport kde plati priama umera cim drahsia zbran a fajnovejsia kamizola tym lepsi polovnik. Poznam x ludi, ktory maju normalnu (podla niekoho mozno kompromisnu az nedostatocnu) vybavu vo forme zhciek a podobne a garantujem ti ze maju daleko lepsie zazitky ako 90% vsetkych co tu maju manlicherov sauerov a blaserov dokopy. cely zivot je kompromisoch tak preco by o nich nemala byt aj polovacka. Ked ma niekto rozpocet 1000E a chce polovat so zbranou a optikou tak mu treba poradit a nie ho za to odsudozvat. prisiel si sem po radu nie pre posmesky. tych 200 eur by si mohol setrit donekonecna. z 1200 bude 1500 a potom 2000 a nakoniec zistis ze si akurat stratil cas. ano mas pravdu kazda sranda nieco stoji, a bude ho stat maximalne 1000 E v prvom kole. v dalsom kole mozno nieco dosetri a kupi si "kvalitnejsiu bezkompromisnu" vybavu a nepochybujem o tom ze ho to bude celkovo stat viac ale v tejto situacii je zadanie jasne max 1000E. Ja osobne keby som mal dat za zbran s optikou max 1000 tak idem do niecoho jazdeneho trebars aj cz550 + delta ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

off fanda, 16.10.2016 o 16:19

Ono je to už s principu nesmysl, buď chci dělat myslivost na úrovni a k tomu si koupím patřičné KVALITNÍ vybavení a nebo budu dělat kompromisy a nikdy nebudu moct očekávat kvalitní zážitky, i když třeba budou. PS každá sranda něco stojí. Ale za 1200E už se dá koupit nová flinta i s optikou. ◄ reagovať

off Durell, 16.10.2016 o 9:59

Je, len to hladanie môže náklady vyhnať na cenu novej zbrane. Toto si málokto uvedomí. Poprípade môže dlllho čakať kým sa objaví. Ak mám obmedzený rozpočet idem pragmatickou cestou. Sny odložím na dobu keď budem mať vyšší rozpočet. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off balance, 15.10.2016 o 1:31

andy8 - dobre si to napísal ◄ reagovať

off fanda, 14.10.2016 o 21:57

andy8 Ono to že chce 270W má určitě nějaký důvod, nevidím důvod proč by nemohl sehnat zbraň v ráži kterou si vybral, tento pocit je taky důležitý. ◄ reagovať

off andy8, 14.10.2016 o 15:52

Ak by som mal na cely komplet rozpočet 1000 eur,tak by som šiel do zbrane z druhej ruky.Ano máš i nové zbrane cca za 500 eur a nieje ich málo napr. RUGER American Rifle, a ešte ti ostane 500 eur na optiku,ale mne na tých amerických zbraniach zväčša nesedí pažba a kedže sú zväčša v plaste,bola by to dalšia investícia do novej z dreva a už si zas cenou niekde inde,takže záleží i od tvojej postavy.Tiež nepíšeš či to má byť zbran i na spoločné na diviaky napr., lebo tam zas musíš riešiť u amerických gulovníc zväčša absenciu mechanických mieridiel nejakým kolimátorom alebo vhodným puškohladom,čo je opäť investícia navyše min. 300 eur za kvalitnejší kolimátor.Takže za mna skor nejaká bazárová cz550 ktorej ceny sú priblizne do tých 500 eur za holú zbran,a k tomu nový puškohlad na začiatok napr. puskohlad delta optical titanium 2,5-10x50 a montáž napr. alfa cz550 zkk zg, 2,5 násobné zväčšenie by mohlo pokryť i spoločné polovačky ak nie tak optika dole a dá sa cez mechanické mieridlá. nieje to žiaden luxus no poznám x ludí ktorý majú obdobnú zostavu x rokov a nesťažujú si.Ak by som časom došetril,osobne by som skor potom kupoval kvalitnejšiu optiku než zbran,tzn deltu predám a kúpim napr. puskohlad zeiss conquest dl 3-12x50 ak časom opäť došetrím porozmýšľam o zbrani,za 1000-1300 eur už máš dosť kvalitných guľovníc,už bude len záležať čo ti sadne do pleca i do "oka" aj tém na zbrane tejto cenovej kategorie je tu habadej...Pri kúpe používanej zbrane zobrať niekoho kto sa rozumie a určite vyskúšať na strelnici.kaliber by som v tomto prípade neriešil vôbec pokiaľ by šlo o bežný štandardný kaliber s dostatkom výkonu,ver že zveri je to úplne jedno či dostane kvalitný zásah s kvalitnou strelou z 270.Win alebo 308.Win či 30-06.Fixáciou na určitý kaliber si ale ty rapídne okrešeš výber,myslím že je hlúposť zobrať zbran len preto že je v kal. 7x64 na ktorý sa upnem a precestovať pri tom celú SR,ak na mna za rohom čaká zbran možno v lepšom stave ale nechcem ju lebo mi nejaký mudrlantko povedal že kal.30-06 mi odtrhne rameno...takto by som postupoval a aj som tak vlastne postupaval ja. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 9

off Daniel8, 14.10.2016 o 15:12

No tak to je podstatne info. Aku mas predstavu o kalibre?? Polujes les,pole resp do kolko metrov a naco najviac budes s nou polovat? Alebo preferujes viac posliedku? Puskohlad s cervenym bodom, alebo bez. Typ kriza klasicke T alebo 4A a podobne.... ◄ reagovať

off durijuri, 14.10.2016 o 14:59

Chlapi zo všetkým sa chcem zmestiť do 1000€ ◄ reagovať

off Daniel8, 14.10.2016 o 11:03

Bez puskohladu mozes ist aj do novej. Zmestis sa. S puskohladom uz len do pouzivanej. ◄ reagovať

off motaq, 14.10.2016 o 11:02

durijuri, 1000 Eur len do zbrane alebo do zbrane s montazou a optikou. To je dost velky rozdiel a z tvojho prispevku to nie je celkom jasne, teda ak ho nechceme zobrat doslovne. ◄ reagovať

off durijuri, 14.10.2016 o 9:01

Daniel8 do zbrane by som chcel investovať max. 1000€. Viacej nechcem a druhá vec že mám len toľkoto vyčlenených na zbraň. Takže ako som čítal aj ostatné príspevky od iných poľovníkov, tak do tejto sumy asi len používanú dostanem kúpiť že? ◄ reagovať

off Daniel8, 12.10.2016 o 22:01

Jasne chapem. 100 ludi, 100 chuti. Je to len moj nazor. pohodka ◄ reagovať

off Peter10, 12.10.2016 o 21:57

Durell-súhlas. Aj keď super kúpa môže byť aj od majiteľa zbrane,ktorý to poriadne ,,čistil". Daniel ak chcem investovať 1500 Eur a mám možnosť kúpiť nový Sauer 101,alebo pri troche šťastia používaný a podotýkam v dobrom stave Sauer 202, asi by som nemal o čom rozmýšľať. Tým som chcel povedať, že neexistuje výška peňazí,kedy sa oplatí ísť do novej a kedy do používanej zbrane.Ale sto chutí,sto názorov. A chápem aj takých,ktorí dôverujú iba novej zbrani. ◄ reagovať

off Daniel8, 12.10.2016 o 20:17

Preto ked vystrelim 5 a viac cistim vyvrt pripravkom MILFOAM FOREST.Neznesem, aby som videl v hlavni ked zasvietim od ustia baterkou tombakovy oter na poliach,drazkach. ◄ reagovať

off Durell, 12.10.2016 o 20:03

Použité cca 3-4-5 ročné zbrane od majiteľa ktorý to poriadne nečistil môžu byť aj super kúpa. Po cca 70 ranách je nános tombaku už slušný a začne to rozhadzovať. Panika flintu rýchlo z domu. Väčšinou stačí vyčistiť dobrou chemiou a je hotovo. zbraň bude strielať slušne . Pri 10-15-20 ročných to už môže byť ich smrť. Príklad je moja prestavaná 6,5-284 z 6,5x55 SE CZ 550 tá hlaveň bola na pohľad hrozne zanesená po vyčistení chemiou jak víno. :-))) aj tak išla na zošrotovanie . ◄ reagovať

off Daniel8, 12.10.2016 o 19:36

Myslim tak, ze ked idem kupovat pusku za cca 1500€, tak osobne nebudem kupovat uz pouzivanu. Ak dam do toho 300-1000€ tak budem zavazovat kupu pouzitej zbrane. ◄ reagovať

off Peter10, 12.10.2016 o 19:22

Daniel8- nejako tomu nerozumiem. To ako podľa toho, koľko chcem do zbrane investovať, tak mi odporucis či novú,alebo pouzitu ? Podľa mňa kupujes pouzitu zbraň vtedy,ak chceš usetrit na vstupnej investicii. A je jedno či investujes 300, alebo 3 000 eur či... ◄ reagovať

off Daniel8, 12.10.2016 o 18:54

Prva zakladna otazka. Kolko € chces do toho investovat? ◄ reagovať

off mamilittt, 12.10.2016 o 17:35

kup novu nespekuluj ◄ reagovať

off durijuri, 12.10.2016 o 17:09

Mám sa obávať kúpy použitej zbrane/z druhej ruky? - Čavte poľovníci! Chcel by som sa spýtať aký máte názor na kúpu zbrane z druhej ruky? Plánujem si teraz zaobstarať nejakú zbraň a dosť zvažujem či kúpiť novú alebo už použitú. A či kúpiť cez inzerát alebo skôr z nejakého bazáru? Vďaka za všetka názory! ◄ reagovať

off shoogo, 11.10.2016 o 9:29

Ahoj, nie som teda ziaden super strelec a znalec streliva. Vlastnime oba tieto kalibre (270 aj 8x57) ale tu osmu pouzivame malo (mauser M98) vobec nerozporujem opodstatnie kaliborov, kazdy je urceny na nieco ine ale netvrdil by som ze 270 je slabsia ale dostacujuca. Ja si myslim ze je viac nez dostatocna. len letmo som porovnal energie troch vybranych nabojov win 270 sako hammerhead 10.1g a 2x SB 8x57 12.7g tu je vysledok 270 3482 2756 2155 2660 8x57 3201 2340 1710 1250 8x57 3863 3351 2907 2522 takze asi hodne zalezi od laboracie a typu daneho naboja. nemyslim si ze by sa volbou niektoreho z tychto kalkiborov spravila nejaka zasadna chyba. je to o preferenciach strelca ◄ reagovať

off jaro1, 10.10.2016 o 23:08

Ja nemozem povedat kriveho slova na kaliber 8x57JS ! ( a vyssie), 270 Win (6,9x64) sa mi zda ponekud slabsi, ale dostacujuci. ◄ reagovať

off Hunter243, 10.10.2016 o 20:19

Ahoj Martin, mal si tu veľa ponúk a rád, všetko od chlapov, čo tomu rozumejú a majú niečo odstrieľané... ALE, rozhodnutie je len a len ne Tebe a podľa toho, čo čítam od Teba, tak píšeš, že sa Ti páčia celopažbenné pušky, tak si začal aj uvažovať o variante z CZ UB a to v kalibri .270W. Pridám sa aj ja..., lovím momentálne s .270W a som nadmieru spokojný aj preto, že môj otec s týmto kalibrom lovil tiež a nemôže na 270tku povedať krivého slova. Vezmi tú 550-tku FS v kalibri .270W a daj si na to odporúčanú optiku Delta Titanium podľa rady "predrečníkov" a budeš maximálne spokojný..., zmestíš sa cca do Tvojho "rozpočtu", predpokladám, že nie si Majster sveta a keď sa budeš správať ako rozumný poľovník, tak zažiješ s touto zostavou krásne poľovnícke chvíle, prajem ti všetko dobré a LaLZ !!! ◄ reagovať

off perkox, 10.10.2016 o 18:22

jakubec82 - cauko, chcel som sa len spytat ci si bol cez vikend v tom bazare ktory si tu spominal, hm? Zaujimalo by ma ci si si tam nejaku gulovnica aj vyhliadol a vyskusal. Planujem tam tiez zajst, len ci sa to tam oplati alebo nie, to ma dost zaujima. Diky ◄ reagovať

off Durell, 10.10.2016 o 16:20

Otočíl by som myslenie . Radšej kvalitnú optiku a k nej aj lacnú pušku bars aj za 250-300 €. Keď našetriš flintu dokúpiš. Ak si to povieme z mosta do prosta, ako to tak sledujem tak večšinu rozhasení nástrelu má na svedomí optika a montáž nie samotná zbraň. ◄ reagovať

zobrazené 281-320 z 1016 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM