Heming hunting
dnes je pondelok,  25. november 2024,  meniny má Katarína,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:13,  dnes západ slnka: 15:53
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Výber pušky - guľovnice - diskusia

autor: on Mysho22
pridané: 25.12.2011 15:47

Dobrý deň Začínam s polovníctvom a poprosil by som vás o cenú radu pri výbere zbrane(gulovnice) podla čoho vyberať a akú značku voliť poprípade či by bola vhodnejšia puška s výmeními hlavnami? Loviť budem vačšinou zver: diviačiu,srnčiu a danielčiu. Cena by sa mala pohybovať okolo 800€ s optikou.

počet zobrazení: 156 267
počet hlasov: 7
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off rado100, 24.7.2015 o 15:37

Na 100% súhlasím s jastrabom. Práve včera som nastreľoval puškohľad Hawke Endurance tuším 2-6x40 na malorážke zkm 452 lux. Flinta aj puškohľad sú čisto nové tak že môžem k tomu niečo povedať. Je to presne tá istá česká malorážka ako kedysi. Záver drhne, spúšť na tomto kuse bola kupodivu celkom slušná určite nie super ale slušná, poistka otrasná. Ak si chceš nechať aj mechanické mieridlá a máš objektív puškohľadu 50mm treba vysokú montáž. Pri vysokej montáži a tvare pažby musí človek naťahovať krk ako žirafa aby videl do kukéra. Presnosť s nábojmi federal s dutinkou dostačujúca na tréning streľby do 100 metrov. Puškohľad a zbraň som nastrelil podľa želania majiteľa na 100 metrov na center. Na 50 metrov bol zásah 1,5 cm hore a na 150 metrov bol zásah o 13 cm dole. Na líšku je tento kaliber určite dostačujúci no limitujúca je v tomto prípade vzdialenosť. Pri bezvetrí sa dá použiť tak max do 100 metrov. Ďalej to už nehorázne padá a stráca energiu o bočnom vetre ani nehovorím. Takže podľa mňa za tie peniaze kúpiš slušnú 223ku do ktorej sú náboje len o málo drahšie a bez problémov môžeš loviť na vzdialenosti okolo 300 metrov (dobrý strelec samozrejme). Líška je zver škodiaca poľovníctvu to je pravda, ale tiež je to živý tvor a keď ho mám a chcem usmrtiť tak nech je to bez bolestne a to mi tieto malorážky s okrajovým zápalom s istotou nezabezpečia ani pri perfektnom zásahu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 20

komentáre

zoradiť
zobrazené 241-280 z 1016 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Booris, 15.11.2016 o 11:26

@zacho kam sa chystáš do hory?..tiež som premýšľal že možno by som v sobotu niekam vybehol ale ešte neviem aké bude počasie a hlavne aká bude nálada doma či budem môcť niekam ísť, či ma žena pustí:D ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off lovec84, 14.11.2016 o 19:36

Preboha o akom certifikate to tu stale tocite? Tlakovka nie je ziaden certifikat toho ze ta zbran za nieco stoji. Tlakova skuska je len zarukou toho ze ti pri prvom vystrele nevyleti zaver a nerozbije ti pusu ale vobec nezarucuje to ze gulovnica nebude mat rozptyl 2 metre. Najlepsie je na tom to ze najviac radia co o tom najmenej vedia. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off zacho, 14.11.2016 o 17:37

maburak mozno ze pokial prejde zbran tlakovou skuskou tak by zbran mala mat celkom fajn minulost, ci sa mylim?..myslim, ze keby mala nejaku zlu tak by sa ani nepredavala a tym padom by nemala ani certifikat..neviem aspon moj osobny nazor.. Btw ide niekto tento vikend na pecienku?ja uz sa neviem dockat, tesim sa na sobotu a na horu:-) ◄ reagovať

off mamilittt, 12.11.2016 o 18:08

maburak mas palec hore ◄ reagovať

off maburak, 12.11.2016 o 17:31

neviem preco ale mam pocit, ze niekto si tu robi reklamu na bazar:-). Co sa tyka mojho nazoru dat za stary Manlicher Schoenauer so starou ak ked povedzme vo svojom case kvalitnou optikou 790 Eur je prilis vela. Zbran aj ked ma tlakovu skusku z roku 2016 nevies aku ma minulost, montaz ja nepouzitelna na inu optiku ako tu co tam je a pripadna vymena za inu optiku bude stat dalsiu investiciu. Puskohlad sam o sebe aj ked na svoju dobu mohol byt sebe viac kvalitny bez zbrane nema velku hodnotu. Podla mna je 790 Eur za tu zbran dost vela. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

off viktor37, 11.11.2016 o 15:59

@mirrorr aku mas prosim ta zbran, a ako dlho ju uz mas?Si novu kupoval alebo uz pouzivanu?Chcel by som teraz dalsiu,len neviem ci na novu budem mat dostatok €.A co je lepsie ci pockat,nasetrit a kupit novu alebo aj pouzivanu,hm?Aky mas ty nato nazor,alebo aj ostatny diskutujuci? ◄ reagovať

off sedo-dodo, 11.11.2016 o 14:58

Durijuri vsak toto ze to nebudem a este ked som s nou spokojny..tak daj potom vediet ktoru si vybral, ak teda nejaku vyberies... ◄ reagovať

off lovec84, 11.11.2016 o 14:25

Bral by som túto Gulovnica-ZKK-600-30-06 Výber pušky - guľovnice - diskusia ◄ reagovať

off eeddy0, 10.11.2016 o 13:56

stupjak serus ako si dopadol? pozeral si si stranku a nasiel si si nejaku zbran ktora by ti vyhovovala? ◄ reagovať

off durijuri, 10.11.2016 o 11:31

Sedo-dodo to chápem že nebudeš nadávať na svoju zbraň že je zlá a že jedine mi ju poradíš. Však idem v sobotu už do toho bazáru, tak uvidím ktorú napokon vyberiem. Už mám ako také informácie načo mám dávať pozor pri výbere, tak snáď vyberiem dobrú ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off mirror, 9.11.2016 o 16:25

Áno, určite máš pravdu že je to len vec, ale tak toto fórum je aj nato aby sa ľudia pochválili čo doma vlastnia a je úplne jedno ako nazvú tú svoju guľovnicu, no nie? ◄ reagovať

off sedo-dodo, 9.11.2016 o 14:52

Durijuri ako sledujem sa ti zalubila rovnaka zbran aku mam aj ja..takze vies aka bude moja odpoved..ze by som ti ju poradil, aj ked ako pozeram tak vsetci ti tu pisu ze je to stara a pouzivana zbran z bazaru, ale ja si na svoju nedam dopustit..pretoze aj ked som ju kupoval z bazaru tak je zachovala a mala spravenu novu tlakovu skusku..vsak skus este aj niekde inde pozriet ale kludne by si mohol ist aj do tejto gulovnice ◄ reagovať

off peterber, 9.11.2016 o 13:50

Presne tak ako pise Lanus. 100% lepsia volba, ako stare necistene "vychytavky" za "dobru" cenu na nejakom bazare. ◄ reagovať

off durijuri, 8.11.2016 o 20:31

Lanus vidíš to som si vôbec nevšimol, však by mi to napísal že to je rovnaká ktorú má aj on. Hej? Kuknem ju. Však ako nie som ešte na isto rozhodnutý takže som otvorený viacerým možnostiam, takže si nechám poradiť ◄ reagovať

off lanus, 8.11.2016 o 20:12

durijuri - A nezdá sa ti ,že na tom tvojom odkaze je flinta ktorú už kúpil sedo-dodo :odkaz ??? Na poľovanie aj s perspektívou zmeny optiky je napr.táto :odkaz však podstatne rozumnejšia voľba !!! ◄ reagovať

off durijuri, 8.11.2016 o 18:35

Sedo-dodo túto som pozeral že presne podľa tých parametrov ktoré ja hľadám by aj mohla byť, nie? odkaz. Čo hovoríš? Keď som ju posielal kamarátovi ktorý sa tak viacej vyzná do zbraní tak mi písal že je fajn, že by mi ju kľudne odporúčil, tak dosť nad ňou premýšľam... ◄ reagovať

off sedo-dodo, 7.11.2016 o 20:24

Durijuri nie je zaco..a ktora sa ti tam pozdava?napis nazov, kuknem ju..ved hej vyskusaj kuknut aj ine stranky a bazari, zato nic nedas.. ◄ reagovať

off lovec84, 7.11.2016 o 20:04

Tak ja mam tiez slusnu pusku odkaz ( nieco podobne ) ale nebudem sa nad tym rozplyvat. Jeto len vec, ktora odzrkadluje postavenie, alebo status svojho majitela podobne ako auto. ◄ reagovať

off mirror, 7.11.2016 o 18:00

Určite že môže byť kráska aj guľovnica, pokiaľ máš k poľovaniu taký vzťah ako k žene:-))..Ja teda taký mám, poľovanie zbožňujem a tiež mám dve krásky(guľovnice) doma.. ◄ reagovať

off fanda, 6.11.2016 o 18:25

lovec84 Nevím proč by nemohla být kulovnice krásná já zrovna jednu krásnou vlastním :-) ◄ reagovať

off lovec84, 5.11.2016 o 17:41

Pani krasna moze byt zena. Gulovnica je len dobra. ◄ reagovať

off durijuri, 4.11.2016 o 13:33

Sedo-dodo vďaka aj za názov tvojej guľovnice a aj za fotku..peknú krásku si si zaobstaral:D..už som pozeral ponuku toho bazáru ktorý si mi ty písal ale keď mi tu písal ešte ten jeden chalan tak kuknem aj tam a už snáď kúpim, v tom bazáre som jednu našiel ktorá sa mi pozdávala tak keď nič iné tak ju pôjdem kuknúť a potom ju aj kúpim ◄ reagovať

off stupjak, 4.11.2016 o 11:11

@eeddy0 a akurat pozeram aj tuto na boku ze mi vyhadzuje ich reklamu..diky ale za info aj od teba, idem pozriet ich stranku ake maju teraz v ponuke zbrane a ked tak sa skusim na nich kontaktovat..bol by som rad keby som toto uz vyriesil a kupil nejaku ◄ reagovať

off eeddy0, 3.11.2016 o 21:09

stupjak mne sa zda ze tu uz niekto ten hunting bazar aj spominal..z tade mam tu moju zbran, oni vacsinou maju dovazane zbrane z nemecka..ci maju aj taku istu ako mam ja to ti neviem povedat ale vsak si skus pozriet ich stranku a tam uvidis ake maju v ponuke..ale sa mi zda ze maju aj nieco take ze pokial ju nemaju a chces taku istu tak im len napises a oni sa budu snazit ti ju zohnat..neviem presne ako to funguje kedze som to takto este nikdy neriesil ale za skusenie nic nedas.. ◄ reagovať

off sedo-dodo, 3.11.2016 o 16:29

Peterber vdaka za informaciu ale uz svoju zbran mam, vsak som sem hodil aj fotku takze momentalne novu nezhanam. Ale tak fajn cena, hadam nejaky polovnik ju kupi ked je taka moznost a za taku dobru cenu. Vtedy ked som zhanal, tak tento typ ktory si ty napisal mali v ponuke ale znacne drahsiu, a moj limit bol nizsi takze preto take rozhodnutie ◄ reagovať

off mamilittt, 30.10.2016 o 19:50

chlapi poradte kde kupim tikku t3x hunter alebo forest za najnissiu cenu? ◄ reagovať

off peterber, 26.10.2016 o 16:47

Maju posledny kus v 308w za 769eur dokonca. Pozor, je to ale compozit.pazba. Ale prekvapili s beddingom v nej. ◄ reagovať

off peterber, 26.10.2016 o 13:50

Vincze, mas to v sprave. ◄ reagovať

off vincze, 26.10.2016 o 7:13

peterber aj mna by zaujimalo kde to maju za taky peniaz ◄ reagovať

off peterber, 25.10.2016 o 19:50

Mas to v sprave. ◄ reagovať

off pandur1, 25.10.2016 o 18:32

peterber daj kde maju nový x bolt za takú cenu. ◄ reagovať

off peterber, 25.10.2016 o 15:53

Sedododo: za 799e mas aj novy Xbolt v 308 alebo 6,5x55. Alebo strielany Rem.700 XHR v 300wm s montazou a kruzkami od Leupold...zvazoval by som kupu jazdenky. ◄ reagovať

off sedo-dodo, 25.10.2016 o 13:10

Durijuri este ma napadlo ze ti sem aj fotku tej mojej krasky pridam, som si prezeral teraz subory v mojom PC a nasiel som tam tuto fotku..este len ked som sa rozhodoval ci ju kupit alebo nie som si ju fotil a teraz je uz aj moja:) Výber pušky - guľovnice - diskusia ◄ reagovať

off sedo-dodo, 25.10.2016 o 13:06

Durijuri tuto mam: Steyr Mannlicher Schonauer 7x57 s puškohľadom a dal som za nu 790€..hej, mali by mat aj v sobotu otvorene ale asi iba doobeda, pre istotu si to pozri na ich stranke, tam maju napisane otvaracie hodiny ich bazaru ◄ reagovať

off stupjak, 24.10.2016 o 17:06

@eeddy0 ak by si to aj mne mohol napisat bud sem alebo do spravy, lebo ma to dost zaujima kedze zhanam tiez novu zbran, teda nie novu ale uz pouzivanu a do nejakych 900€..pozeral som ze ty si kupil za fajn cenu, taka by sa aj mne zisla a aj s takym kalibrom hladam..len taku istu uz asi nebudu mat, alebo ako to tam u nich chodi? ◄ reagovať

off durijuri, 24.10.2016 o 13:42

Sedo-dodo a aký typ gulovnice si kúpil a za koľko?Pôjdem asi cez víkend, majú aj v sobotu otvorené,že? ◄ reagovať

off eeddy0, 21.10.2016 o 18:19

otik ano ano je uz pouzivana z druhej ruky, ale ako uplne zachovala..ani som nejako nespozoroval..by som povedal ze bola velmi malo pouzivana a za tu cenu som ju hned kupoval..vies co z bazaru som ju kupoval.. ◄ reagovať

off sedo-dodo, 21.10.2016 o 8:57

Durijuri ano mame,teda mam z tade moju zbran..kupoval som ju u nich minuly rok a nemozem nic zle na ten bazar povedat..ked som ju vyberal bol som tam osobne a boli ochotny mi poukazovat aj viacej zbrani,aj som ju vyskusal predtym ako som ju kupil..takze kludne behni aj tam kuknut ◄ reagovať

off durijuri, 20.10.2016 o 13:09

Daniel8 vďaka za typ, idem to omrknúť a idem ešte pozrieť aké sú v ponuke aj iné. Ale táto vyzerá celkom fajn a je aj do toho limitu čo chcem. Síce som ešte pozeral aj iné bazáre ako hunting, z tadiaľ máte niekto zbraň? O tom mi hovoril kamarát(poľovník) že tam majú v ponuke celkom slušné zbrane a tiež do môjho limitu ◄ reagovať

off otik, 19.10.2016 o 14:36

@eeddy0 to si za tak lacno kúpil, ale to si kupoval už používanú že?Ak by si mi mohol do správy napísať aj z kade si ju kupoval, bol by som za to vďačný, dík ◄ reagovať

zobrazené 241-280 z 1016 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
www.LUK.sk