Heming hunting
dnes je pondelok,  25. november 2024,  meniny má Katarína,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:13,  dnes západ slnka: 15:53
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Výber pušky - guľovnice - diskusia

autor: on Mysho22
pridané: 25.12.2011 15:47

Dobrý deň Začínam s polovníctvom a poprosil by som vás o cenú radu pri výbere zbrane(gulovnice) podla čoho vyberať a akú značku voliť poprípade či by bola vhodnejšia puška s výmeními hlavnami? Loviť budem vačšinou zver: diviačiu,srnčiu a danielčiu. Cena by sa mala pohybovať okolo 800€ s optikou.

počet zobrazení: 156 264
počet hlasov: 7
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off rado100, 24.7.2015 o 15:37

Na 100% súhlasím s jastrabom. Práve včera som nastreľoval puškohľad Hawke Endurance tuším 2-6x40 na malorážke zkm 452 lux. Flinta aj puškohľad sú čisto nové tak že môžem k tomu niečo povedať. Je to presne tá istá česká malorážka ako kedysi. Záver drhne, spúšť na tomto kuse bola kupodivu celkom slušná určite nie super ale slušná, poistka otrasná. Ak si chceš nechať aj mechanické mieridlá a máš objektív puškohľadu 50mm treba vysokú montáž. Pri vysokej montáži a tvare pažby musí človek naťahovať krk ako žirafa aby videl do kukéra. Presnosť s nábojmi federal s dutinkou dostačujúca na tréning streľby do 100 metrov. Puškohľad a zbraň som nastrelil podľa želania majiteľa na 100 metrov na center. Na 50 metrov bol zásah 1,5 cm hore a na 150 metrov bol zásah o 13 cm dole. Na líšku je tento kaliber určite dostačujúci no limitujúca je v tomto prípade vzdialenosť. Pri bezvetrí sa dá použiť tak max do 100 metrov. Ďalej to už nehorázne padá a stráca energiu o bočnom vetre ani nehovorím. Takže podľa mňa za tie peniaze kúpiš slušnú 223ku do ktorej sú náboje len o málo drahšie a bez problémov môžeš loviť na vzdialenosti okolo 300 metrov (dobrý strelec samozrejme). Líška je zver škodiaca poľovníctvu to je pravda, ale tiež je to živý tvor a keď ho mám a chcem usmrtiť tak nech je to bez bolestne a to mi tieto malorážky s okrajovým zápalom s istotou nezabezpečia ani pri perfektnom zásahu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 20

komentáre

zoradiť
zobrazené 201-240 z 1016 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off haninaAjozo, 11.1.2017 o 14:59

@sisiliyk a do ktoreho planujete ist kuknut?..Teraz momentalne pouzivam zlamovaciu gulovnicu HEYM kal.5,6x50R mag...kupovala som ju uz jazdenu ale stale super fici a dobre sa mi s nou poluje.. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off sisiliyk, 10.1.2017 o 14:42

Hanka veď práve pre toto chcem ísť do predajne alebo teda do bazáru a poskúšať si zbrane aj chytiť a aj vystreliť zopár skúšobných. Ty máš akú zbraň? ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Huskyman, 10.1.2017 o 13:08

Tikka t3 kal.6,5x55se optika Meopta 3-12x56 ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off MAFARAUCI, 8.1.2017 o 20:46

Durell, schau najskor na zadanie. ◄ reagovať

off Durell, 8.1.2017 o 15:03

A to aký blbý vtip ? Horší výber asi už ani nemôže byť. Ešte drevennú montáž a je to v cajku . NO NEE! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 5

off MAFARAUCI, 7.1.2017 o 21:40

Odporúčam Bajkal - flinta za pár stoviek na celý zivot, optiku Fomei. ◄ reagovať

off haninaAjozo, 4.1.2017 o 9:35

@sisiliyk najviac zalezi na tom aky budes mat pocit ked danu zbran chytis do ruky..to uvidis ze ked to bude ta prava tak to budes citit..ja som bola vyberat zbran s manzelom,kedze on sa do toho rozumie viacej ako ja..ale hned som vedela ze ktoru:-)je to take zvlastne puto:D..taktiez som si kupovala jazdenu z bazaru a dodnes ju mam.. ◄ reagovať

off sisiliyk, 3.1.2017 o 10:20

Chlapi vďaka za všetky rady, som tu dlhšie nebola, všetko som si teraz prečítala a fakt záleží na tom ako mi sadne zbraň, takže pôjdem popozerať do nejakých bazárov a predajní a uvidím. Zoberiem so sebou kamoša poľovníka nech mi vie poradiť a snáď tú pravú nájdem;-) ◄ reagovať

off Lisiak73, 22.12.2016 o 6:39

Absolútny súhlas s lukas36.Mám 6,5x57 a aj 308W a rozhodne nemôžem povedať že by po 308w zver lepšie padala.Je obrovská škoda že 6,5x57 nemá väčšiu podporu od výrobcov streliva,aj keď ani s tým čo je teraz v ponuke to nie je vôbec kritické.Verím vo vzkriesenie tohto kalibru,podobne ako sa stalo pred časom z 8x57. ◄ reagovať

off Durell, 21.12.2016 o 18:23

Pravých - no tak ?. 6,5x55SE sa robí aj v zlamovačkách. Výber a dostupnosť streliva je rádovo lepšia. CDP ano super . Radšej drahú optiku a lacnejšiu pušku. 1000 € je málo bez dobrej montáže to bude aj tak všetko také " slabé ". ◄ reagovať

off Schmid, 21.12.2016 o 9:00

6,5x57 je stary nemecky kaliber pravych horalov a horarov. Myslim, ze pre nasu zijucu zver a pre zeny ako stvoreny. Mam skusenosti so 6,5x57R a cim dalej ho pouzivam, tym sa mi viac a viac paci. Mozno este viac ako 7x64 popravde. Tam by som so strelivom ani nespekuloval - jednoznacne Blaser CDP. Zver od 200kg do 250kg (co je samozrejme nie bezne stretnut) sa nebojim stlacit kohutik aj na 150m - na blat. Zver vynikajuco farbi a neodchadza ak odide, tak do okruhu 10m. Strelbu ani necitit v pleci. Pre zenu kozlica podla mojho nazoru vobec nepasuje, ked tak jednuska. 270 win je tiez super kaliber.Podla mna sa casom najde Haenel Jaeger 9 alebo Sabtti Skl 98 za 1000€ na internete ako pouzita. Netreba sa uponahlat. Prajem vela stastia v kupe. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off motaq, 20.12.2016 o 16:32

osobne by som do kalibru 6,5x57 nesiel nakolko je dost maly vyber streliva a pri prvej zbrani ta to moze limitovat. ked uz 6,5 tak 6,5x55SE, ale vobec by som sa nebal ist do 308Win pripadne ineho kalibru .270Win. ci nova alebo pouzita zbran sa musis rozhodnut sama. Ja osobne by som isiel do pouzitej zbrane len ak by som poznal jej historiu. Ale to je moj nazor. Rovnako by som zvazil ako prvu a jedinu zbran ci ist do jednoranovaj zlamovacky, osobne by som sa radsej rozhodol pre opakovaciu gulovnicu. Do kozlice by som osobne nesiel, hlavne koli jej hmotnosti, vacsinou to nie su prave najlahsie zbrane (teda ak sa bavime o cene do 1000Eur). 1000Eur nie je vela ale ani malo, tu si musis zvazit ty co si mozes dovolit. Ak je 1000 Eur suma pre zbran, montaz a optiku tak vela moznosti nemas, zbran do 1000Eur kupis bez problemov len co potom s optikou. Na optike by som nejak zvlast nesetril, myslim tym ze by som nekupoval puskohlad za 300 Eur. Osobne aspon Deltu optikal (ak sa bavime o novom puskohlade). Tak ako napisal Durell mozno by som zvazil kupu zbrane a optiky na splatky, ale to si musis zvazit sama ci si to vies dovolit. Nepotrebujes vela mozno 500-600 Eur aby si vedela vyskladat novy slusny komplet. ◄ reagovať

off GRIZZLY74, 20.12.2016 o 15:54

Skus pušky Bergara Scout BA13 je aj v 6,5x57R cena je 549eur a ostane ti aj na puškohľad . Dovozca je Ibo.sk .Lovu zdar ◄ reagovať

off Adam16, 20.12.2016 o 15:30

Mozes nad tym uvazovat a nechat si poradit, ale aj tak si musis hlavne tu zbran chytit. Ja som cital fora a pisal s ludmi a nakoniec ked som si tie pusky chytil v priebehu minuty som vedel ktoru chcem. Hlavne aby ti sadla ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off sisiliyk, 20.12.2016 o 14:57

No chlapi lenže teraz momentálne si nemôžem dovoliť dať za zbraň viac ako tých 1000€, je to fakt môj strop. Aký máte teda názor na jazdenú zbraň? Rozmýšľala som nad kalibrom 6,5x57, to by som aj mohla takú zohnať, nejaký bazár alebo pod.? Či? ◄ reagovať

off nyborg, 19.12.2016 o 19:34

Durell dobre radi,taky sauer 101 artemis by ti sekol. ◄ reagovať

off Durell, 19.12.2016 o 18:47

No závisí aj od tvojej telesnej schránky, kolko je schopná absorbovať spätného rázu. 6,5x55 výborná volba 7-08 rem , aj 7x57 308W . Ale do 1000 € s optikou fakt problem kúpiť slušnú flintu - jedine použitú. Ak by som mohol radiť daj 1000 a 1000 dosplácaj a máš širší výber a na dlhé roky pokoj . No pred tým ako čokolvek kúpiš dobre zváž kde, čo a ako budeš loviť. ◄ reagovať

off lovec84, 19.12.2016 o 18:23

Idealne pre zenu by bola nejaka jednoranova zlamovacka v 6,5x57 R, ale do 1000 ecok dobru zlamovacku novu nekupis. Skorej nejaku opakovaciu gulovnicu v 6,5x55 SE. ◄ reagovať

off sisiliyk, 19.12.2016 o 17:20

Chlapi cawte, chcela by som vás poprosiť o jednu radu a to ohľadom zbrane pre ženu. Poradilo sa mi úspešne absolvovať poľovnícke skúšky a tak by som si chcela nejakú zaobstarať. Všetci mi radia skôr gulobrok ale mne sa nepáči, ja by som skôr guľovnicu. Neviem ale aký kaliber a cenou by som sa chcela zmestiť tak do max. 1 000€. Vďaka za rady ◄ reagovať

off viktor37, 13.12.2016 o 19:41

Okey chlapi, sorry, ja uz idem z tadialto prec. Zistil som co som potreboval a prepacte teda za poslednu spravu ze som sa verejne podakoval. Uz budem vsetko radsej riesit cez spravy, aby to ostatnym teda neprekazalo. Osplavedlnujem sa este raz a prajem pekny vecer vsetkym ◄ reagovať

off maburak, 9.12.2016 o 12:37

nechcem sa do toho velmi starat ale pani co keby ste odkazy a odpovede patriace do sukromnej posty posielali sukromnou postou? kvoli dakovaniam a inym nepodstatnym strkaniam sa navzajom do.... sa tato tema stava neprehladnou a zbytocne zahltenou nepodstatnymi nic nehovoriacimi prispevkami typu "vdaka za spravu. Ked pridem domov z prace tak si pojdem pozriet ponuku toho bazaru, ktory si mi napisal a z kade si ty kupoval zbran. Este raz vdaka! Ozaj oni maju aj nejaku zaruku na zbran?" Myslim, si ze toto je typicky priklad prispevku.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 4

off maburak, 9.12.2016 o 12:33

zaruka 12 mesiacov na pouzivanu pusku, dobry marketingovy tah, ale co vlastne ta zaruka pokryva??? Aj niektore autobazare davaju 12 mesiacov zaruku na jazdenky, ale ked pride na lamanie chleba tak sa zisti, ze to nie je zavada pokryta zarukou a zodpoveda veku atd... tak ako napisal durell cisto marketingovy tah.... ◄ reagovať

off Durell, 9.12.2016 o 9:25

Bola vadná,a menili ju prvemu majitelovi , alebo navymenená v predpísanom intervale. No to sme mimo pisoar . ak máš takú flintu čo má vodnú pumpu nechvalil by som sa s tým MAXIM je zakázaná zbraň. :-) ◄ reagovať

off dusab, 8.12.2016 o 17:11

Co ked odíde termostat alebo vodná pumpa... ◄ reagovať

off Durell, 8.12.2016 o 6:52

Čo odíde ? Zbrane od výroby fungujú naprd, dobre alebo super. To je o konštrukcii a type. Ak bola nejaká materiálová alebo montážna vada bola odstranená už u pôvodného majiteľa. Nevýhody (Nedostatky) zbraní sú u jednotlivých typov známe. Prvoradá je bezpečnosť - to by sa inak nemohla dostať ani na trh. Takže sme zase len u toho či striela presne a spolahlivo a či v takom stave vydrží aspoň 200- 300 rán t.j. 20-30 rokov :-). Na toto zárukui nedá nikto. To je ako 7 ročná záruka u KIE na kľuku, blok motora, poloosi ...... Marketingový ťahák . ◄ reagovať

off viktor37, 7.12.2016 o 18:37

@mirror hej, to je vyhoda, urcite. Vdaka za odpoved, toto bola snad posledna otazka na ktoru som chcel poznat odpoved. Vdaka este raz za vsetky rady:-) V piatok tam planujem behnut, do ich predajni, tak som zvedavy ◄ reagovať

off mirror, 6.12.2016 o 13:13

Viktor37 majú záruku na zbraň 12 mesiacov. Čo je si myslím že aj celkom výhoda, keďže ide o používanú zbraň a tým pádom je tam väčšie riziko že niečo odíde ◄ reagovať

off maburak, 30.11.2016 o 17:09

neviem preco ale mam pocit ze tato diskusia sa zmenila na CHAT dvoch ludi. ◄ reagovať

off viktor37, 30.11.2016 o 14:56

@mirror vdaka za spravu. Ked pridem domov z prace tak si pojdem pozriet ponuku toho bazaru, ktory si mi napisal a z kade si ty kupoval zbran. Este raz vdaka! Ozaj oni maju aj nejaku zaruku na zbran? ◄ reagovať

off zacho, 29.11.2016 o 12:54

to je ako "fakt" dobre prirovnanie..ale aj to je dolezite lebo aspon vies ze zbran ktoru pouzivas ta hned niecim neprekvapi, ked prejde aspon akousi skuskou..teda aspon podla mojho nazoru..ale ako si vsimam pre kazdeho je nieco ine dolezite..osobne ked si vyberam zbran tak si davam dokladny pozor nato, v akom stave ju kupujem ◄ reagovať

off mirror, 28.11.2016 o 13:33

Viktor37 nie, nechcel som drahú. Tak ako si aj ty napísal, chcel som len lacnejšiu, taká mi zatiaľ stačí a predsa len mám rodinu o ktorú sa treba starať, takže peniaze skôr idú tam ako na moje koníčky. Hej, idem ti to napísať do správy ◄ reagovať

off viktor37, 25.11.2016 o 13:41

@mirror za fajn cenu si ju kupil, som cakal ze napises vyssiu sumu. No ved premyslam ze mne by tiez stacila takato lacnejsia a nemusi byt ani nova, lebo mam polovanie len ako hobby. Mohol by si mi este do spravy napisat z kade si ju kupoval? ◄ reagovať

off mirror, 22.11.2016 o 18:41

Viktor37 kupoval som ju za 499€. A čo sa týka tvojej druhej otázky, tak vôbec som sa nebál. Nechcel som novú zbraň, keďže až tak často poľovať nechodím, takže mi stačí aj takáto z druhej ruky ◄ reagovať

off Durell, 18.11.2016 o 13:47

To že má tlakovú skúšku vraví len o jednom . Nedeštruovala s nábojom o 30 % vykonnejšim ako štandardne používaný. Nehovorí o tom kolko rán ešte vydrží ani ako presne striela . Certifikátov si môže kto chce natlačiť kolko chce. Cena použitých zbraní sa drží bezdôvodne vysoko. Pokial nekúpiš takpovediac " od suseda " , môže byť výhodnejšie kúpiť novú . Posúdenie technickeho stavu je minimálne vhodné. A pri našej slovenskej povahe a streleckej latine má každý o svojej 10-20-30 ročnej flinte prehnane vysokú mienku a myslí si že zlaví 100-200 € a všetci sa budú hrnúť . Najdeš dobrú flintu - ber . Ak mám cestovať k dvom trom zbraniam - treba zobrať novú a stojí to tolko isto. To nevravím o akciovkach za 400 € s optikou . Slušne flinty začínajú v triede CZ 550 aj keď , no ehm je to to minimum. ◄ reagovať

off viktor37, 18.11.2016 o 13:00

@mirror a kolko ta stala? Jasne, vsak to chapem. Nebal si sa kupovat uz pouzivanu? Vidim ze tu mnoho chlapov pise ze radsej novu ako pouzivanu. Preto neviem ze co spravit a kde hladat ◄ reagovať

off lovec84, 16.11.2016 o 20:14

Te ked zbran prejde tlakovkou by som prirovnal k tomu, ako ze ti pri jazde autom neodpadnu kolesa. ◄ reagovať

off zacho, 16.11.2016 o 18:52

tak nie certifikat ale tlakovu skusku a teda zaruku, vsak uz aj to ze ta zbran ju ma o niecom svedci..a radia aj taky co o tom nieco vedia..Boris tebe prisem sukromnu spravu.. ◄ reagovať

off Booris, 16.11.2016 o 12:39

@lanus sorry viem kde čo patrí, ospravedlňujem sa teda zato že som to napísal sem. Napíšem súkromnú správu. Nevedel som že to je až taký problém ale okey, beriem to.. ◄ reagovať

off mirror, 15.11.2016 o 14:07

Viktor37 momentálne mám guľovnicu Voere kal. 7x64. Je to moja prvá zbraň a mám ju už rok a pol, bola lacnejšia a kupoval som ju ako používanú ale tak mne zatiaľ stačí a keď budem potrebovať niečo lepšie tak potom budem zháňať ale zatiaľ si vystačím aj s touto ◄ reagovať

off lanus, 15.11.2016 o 12:17

Booris - 30 r. chlap by mal vedieť rozlíšiť aký príspevok prináleží k predmetnej téme a čo patrí do súkromnej správy !!! ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 6

zobrazené 201-240 z 1016 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov