Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Výber pušky - guľovnice - diskusia

autor: off Mysho22
pridané: 25.12.2011 15:47

Dobrý deň Začínam s polovníctvom a poprosil by som vás o cenú radu pri výbere zbrane(gulovnice) podla čoho vyberať a akú značku voliť poprípade či by bola vhodnejšia puška s výmeními hlavnami? Loviť budem vačšinou zver: diviačiu,srnčiu a danielčiu. Cena by sa mala pohybovať okolo 800€ s optikou.

počet zobrazení: 156 213
počet hlasov: 7
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off rado100, 24.7.2015 o 15:37

Na 100% súhlasím s jastrabom. Práve včera som nastreľoval puškohľad Hawke Endurance tuším 2-6x40 na malorážke zkm 452 lux. Flinta aj puškohľad sú čisto nové tak že môžem k tomu niečo povedať. Je to presne tá istá česká malorážka ako kedysi. Záver drhne, spúšť na tomto kuse bola kupodivu celkom slušná určite nie super ale slušná, poistka otrasná. Ak si chceš nechať aj mechanické mieridlá a máš objektív puškohľadu 50mm treba vysokú montáž. Pri vysokej montáži a tvare pažby musí človek naťahovať krk ako žirafa aby videl do kukéra. Presnosť s nábojmi federal s dutinkou dostačujúca na tréning streľby do 100 metrov. Puškohľad a zbraň som nastrelil podľa želania majiteľa na 100 metrov na center. Na 50 metrov bol zásah 1,5 cm hore a na 150 metrov bol zásah o 13 cm dole. Na líšku je tento kaliber určite dostačujúci no limitujúca je v tomto prípade vzdialenosť. Pri bezvetrí sa dá použiť tak max do 100 metrov. Ďalej to už nehorázne padá a stráca energiu o bočnom vetre ani nehovorím. Takže podľa mňa za tie peniaze kúpiš slušnú 223ku do ktorej sú náboje len o málo drahšie a bez problémov môžeš loviť na vzdialenosti okolo 300 metrov (dobrý strelec samozrejme). Líška je zver škodiaca poľovníctvu to je pravda, ale tiež je to živý tvor a keď ho mám a chcem usmrtiť tak nech je to bez bolestne a to mi tieto malorážky s okrajovým zápalom s istotou nezabezpečia ani pri perfektnom zásahu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 20

komentáre

zoradiť
zobrazené 881-920 z 1016 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off gringo09, 31.12.2011 o 10:11

Kamarát môj Blaser300VM ja na rozdiel od teba rešpektujem názor všetkých a reagujem nezaujato. Tebe chýba sebareflexia. Teda ak vieš čo to znamená. Čo by si povedal na to keby toto fórum bolo len tvoje a nikto by ti nemohol nič napísať nikto by ti neodporoval? Len ty a tvoj názor? Si vyznavač veľkých kalibrov. Je jasné asi prečo. Tie horšie umiestené zásahy a tak. Čo sa týka tých fotiek. Ty si profesionálny fotograf? Fotka diviaka bola daná za účelom ukázať deštrukciu strely tak malého kalibru ako je 243WSSM. Ty si takú pušku ani v ruke nedržal a nie to, aby si strielal a mal s tým kalib. nejakú skúsenosť. Tak sa trošku spamätaj a zatiahni brzdu. Sú aj zbrane s ranivým efektom veľkých kalibrov a nemusia dosahovať váhu od 3,8 kg. čo sa týka tých horších zásahov . Streľba sa páni trénuje na strlniciach nie na poľovačkách. Preto to aj tak u nás v revíroch vypadá vystrelíme pár nábojov za rok a všetci sme veľký strelci cez uši a tak.Revír patrí nejakému zbohatlíkovi , ktorý ho dostal za úplatok od ŠL teda ukradol nám naše roky zveľaďované bohatstvo a pýchu aj vo svete kúpil zbraň za 10.000-ce Eur avšetko vie za rok , to čo skúsený poľovník vie za desaťročia vystriela čo sa dá a aj čo sa nedá a po skončení nájmu sa na to kašle.. Vážení páni je veľký rozdiel medzi rozumnosťou a múdrosťou. A o žvástaní vraví a píše väčšinou ten, kto sám takto koná! O tom srachu ísť do hory , to je škoda reči. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Blaser300VM, 31.12.2011 o 9:52

Len kolko navstevnikov tejto strany je zakaznikom ferrari a podobnych manufaktur, ked rozmysla do coho uderi s financiami na zaciatok polovnickej kariery. :o))) ◄ reagovať

off m98, 31.12.2011 o 9:46

Mne je to úplne jesné. Ja som len chcel na okraj, že taká manufaktúra nie je na zahodenie ani v dnešných časoch. Či uz je ta Perazzi, Rigby, alebo Ferrari či Bugatti. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 31.12.2011 o 9:45

Tu ale porovnavame novu Tiku, Sauer, Browning a pod so starymi Z-kami a CZ-kami. Neporovnavaj olympijskeho vitaza za zaciatocnikmi. Davidovi robia pazbu podla potreby aj niekolko krat do roka alebo raz za 5 rokov. Ako si zela. ◄ reagovať

off peter1985, 31.12.2011 o 9:40

Hej sak urcite to nerobia rucne :D tolko kusov to by museli mat armadu zamestnancov, ono ani CNC nieje zazrak lebo su tam vyrobne vole a vsetko to treba este dolapovat, zalezi tiez ake CNC pouzivaju ale kazdu zbran trba poskladat a tzv. "sfunkcnit" vedel by o tom hovorit jeden moj kamrat ktory robi v nemenovanej zahranicnej zbrojovke ◄ reagovať

off m98, 31.12.2011 o 9:39

Manufaktúry sú drahé. Je to logické. Viac ako výroba, zaberie dolaďovanie. Čím dôležitejšia osoba tam príde, tým dlhšie to trvá. Keď treba, tak kmitá aj šéf. Skús sa opýtať Davida, koľko mu dolaďovali pažbu. Aj mňa by to zaujímalo. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 31.12.2011 o 9:29

Videl som na vlastne oci niekolkokrat vyrobu v Perazzi. Bez laku pazba na mieru tak 2 hod z kusa dreva, ktore si vyberies. ◄ reagovať

off m98, 31.12.2011 o 9:22

V Perazzi a Rigby pri tých pažbách onanujú dlhšie ako 2 dni. A na každú blbosť jedna nekompetentná sila. Preto sú tie manufaktúry také lacné. Všetko dolaďovať, no čo už keď je to tam samý nedorobok. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 31.12.2011 o 9:06

Dakedy to tak fungovalo, ze zaciatocnik sa musel uspokojit s puskou po otcovi, ci dedovi. Na vyber toho tiez vela nebolo, tak si kazdy mysli, ze tak je to spravne. Na druhej strane, preco sa nezbavit starej haraburdy a sebe kupit nieco nove ked mam kupca. Ale vydavat to tu za jedinu pravdu ma vie dost nadvihnut. ◄ reagovať

off MSmarian, 31.12.2011 o 8:55

Nechápem ako môže niekto doporučiť začínajúcemu poľovníkovi nákup starej haraburdy. Niektorí ľudia sú úplne mimo. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 31.12.2011 o 8:52

Ja mam vzdy pravdu. Som na to zvyknuty. ◄ reagovať

off MSmarian, 31.12.2011 o 8:47

Blaser, máš pravdu, silnejší kaliber je omnoho lepší. Aj ja som kupoval 9,3 x 62 trochu s obavami, nechal som si poradiť od kamaráta, ktorý poľuje viac ako 30 rokov a skutočne vyskúšal mnoho zbraní a rôznych kalibrov. Ani raz som neoľutoval. Veľký kaliber je omnoho výhodnejší v našich podmienkach. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 31.12.2011 o 8:41

Naozaj to asi nebude preciznost vyroby, ked suciastka vypadne zo stroja hotova a nemusi ju doskrabkavat plna dielna "zbrojarov", aby vobec dostali zaver do baskule a je smola ked mali nahodou pracovnu sobotu. Vtedy to hodia medzi hotove vyrobky s tym, ze to sa zbehne. Naco je dobry stroj, ktory vypluje hotovu pazbu z kusa dreva, ked moze pazbar onanovat pri nej dva dni? Pardon, chcel som napisat doladovat. Pre zaciatocnika by som doporucoval silnejsi kaliber. Minimalne 3006 a vyssie, aby aj pri horsom umiestneni strely dosiahol stop efekt a nenahanal sa po horach za poflakanou zverou. Ked dosiahne aku taku uspesnost, potom moze po 6,5x57 poskulovat. Ked sa boji, nech sa netrepe do lesa ale na strelnicu. Takze si myslim, ze to mas gringo009 trosku pomylene. Vsetko zle. Zboznujem taketo dristy "skusenych" polovnikov. Radsej nerad, ked mas takto trepat a ani fotit nejak extra nevies. Malokto sa vi tak blbo postavit pred srnca a vy ste tam boli dokonca niekolki. A ani diviak medzi dverami nema chybu. To tiez hocikto nedokaze. :o))) ◄ reagovať

off MSmarian, 31.12.2011 o 8:32

Peter, škoda s tebou diskutovať, mám v tom poriadny chaos. Je predsa nemožné porovnávať lovecké zbraje so športovými. To je úplná hovadina. Koľko máš doma tých kvalitných zbraní za desaťtisíce Eur? ◄ reagovať

off peter1985, 31.12.2011 o 0:04

"kvalitu železe a precíznosťou výroby" si robis prdel nie? :D ano presne to rucna vyroba a kazdy zaver a kazda hlaven bola ina " jedinecna" :D dnes su vsetky casti robene na CNC za desiatky milionov eur :D ◄ reagovať

off gringo09, 30.12.2011 o 23:55

uhrineki ak sa nemýlim máš predajňu zbraní niekde pri Košicoch. Ale nejde tu o to . Máš absolútnu pravdu s výberom zbrane pre začiatočníka. Nemali by sa zapájať ľudia ktorí nemali možnosť vyskúšať niekoľko kalibrov a značiek a to niekoľko nie je 5 ani 6 a písať zaujato . Staré zbrane sú lepšie pre jednu jedinú vec a to kvalitu železe a precíznosťou výroby. všetko išlo rukami a nie cez stroje. Málo kto vie že pre firmy SAUER, Steyer, ČZ a neviem koho robí hlavne firma HEYM alebo dokonce taliani . Samozrejme pre niektoré kalibre. Je to lacnejšie a výhodnejšie.Niekedy, každá zbrojovka mala vlastné hlavne a vlastných zbrojárov , ktorí každú zbraň dolaďovali. Začiatočník by si mal kúpiť presne takú zbraň akú si Popísal ty uhrineki . Ja by som pridal aj kaliber. Jednoznačne 8x57JS možno že by som váhal ešte niečo v 308Win alebo 6,5x57. Prečo? Menší spätný ráz a menšie sklamenie pri strhnutí po výstrele zo strachu z rázu a neúspech. Treba jednoznačne výstrel natrénovať na sucho. Aby bol plynulý. ◄ reagovať

off peter1985, 30.12.2011 o 22:57

Cena 10 000 e za Blaser je uz cena umeleckeho diela ako samotnej zbrane tvrdit ze je najkvalitnejsia je uplne mimo , je to seriova vyroba teda tovaren!!, tie skutocne kvalitne zbrane su robene na zakazku kde ceny zacinaju na 5-6 000 eur za uplny bazal splhaju sa az do 10 000 e nehovorim o sportovych specialoch a zbraniach na sniping ale aj o loveckych puskach. ◄ reagovať

off MSmarian, 30.12.2011 o 22:03

Orol, vysvetli mi, k čomu mi je na puške exotické drevo ,alebo spúšť zo zlata. ◄ reagovať

off MSmarian, 30.12.2011 o 22:01

orol ja hovorím o loveckých puškách, normálne použiteľných na lov a nie o zbraniach do trezoru. Nakoniec aj Blasera kúpiš za viac ako 10 tisíc EUR. ◄ reagovať

off orol, 30.12.2011 o 21:47

MSmarian, to má ďaleko od kvality aj ceny pušiek významných majstrov puškárov zo sveta. Niektoré sa šplhajú aj ku desiatkam tisícov €, ba aj viac. ◄ reagovať

off MSmarian, 30.12.2011 o 21:26

uhrineki, žiješ na Slovensku. Slovák (nie všetci) si radšej kúpi staru haraburdu, pretože udanlivo ušetrí a radšej si kúpi cigarety ako by si mal kúpiť poriadnu kvalitnú pušku. Chceš mi povadať , že Blaser je nekvalitná puška? Môžno si to niekto aj myslí. Ver tomu, že Blaser je najkvalitnejia puška na trhu. ◄ reagovať

off MSmarian, 30.12.2011 o 21:22

uhrineki, nepoznáš vybrané slová po "P" doporučeujem zopakuj si gramatiku ◄ reagovať

off pandur1, 30.12.2011 o 19:47

uhrineki ja mam jednu Ztku na predaj, napiš poštu či maš zaujem ◄ reagovať

off Blaser300VM, 30.12.2011 o 19:14

Nepoznam stare zbrane, ktore su kvalitnejsie ako nove. Tak ako nepoznam stare auta, ktore su kvalitnejsie ako nove. Mozno su len trosku menej poruchovejsie, lebo su jednoduchsie. Urcite vsak potrebuju vacsiu udrzbu a castejsie osetrovanie ako nove. To plati aj pri zbraniach a aj pri autach. Ked pytaju stare, treba im ich predat. Aspon s tym nemas problem, su ich plne inzeraty. Baranov treba sklbat, ked sa daju, ale urcite nebudem tvrdit, ze su lepsie ako nove. Nie su. Jedine, ze by sme vsetci cuvali. ◄ reagovať

off uhrineki, 30.12.2011 o 18:49

Neviem či poznáš staré zbrane Blaser, sú vetšinou kvalitnejšie ako tie nové, písal som zo svojej skúsenosti.U mňa zákazníci vetšinou pítaju staré ZGčky,Ztky a ZKKčky. (To asi preto lebo sú nespoľahlivé a zastaralé). ◄ reagovať

off MSmarian, 30.12.2011 o 9:12

Dobrá rada nad zlato. ◄ reagovať

off Blaser300VM, 30.12.2011 o 8:49

Co insie by si mu aj poradil, ked nechces stratit obzivu. Repasovat stare rarohy je najlepsi napad. Len pre koho asi. ◄ reagovať

off uhrineki, 30.12.2011 o 7:53

No ja neviem, každý tu hovorí o také zbrani, hentaké zbrani že sa dá kúpiť v Amerike lacnejšie.Já robím zo zbraniami asi 15 rokov a podľa mňa by si mal Mysho22 kúpiť na začiatok Ztku a lebo ZKK sú to zbrane staré a kvalitné a čo sa týka mechaniky jednoduché a spoľahlivé.Ja sám by som mohol mať hociakú novú zbraň ale keď že tie zbrane opravujem tak mám starú Ztku v kal.8x57 JS a som spokojný. ◄ reagovať

off Edu, 30.12.2011 o 0:03

Rozprávky o vyradených nepodarkoch sú pre deti :-D ako i o testovaniach armádou a podobne :-D Tu som vybral zopár gulovníc v cal. 30 - 06 odkaz odkaz odkaz odkaz odkaz odkaz odkaz Tikka za 400€ tiež nie je super drahá :-D odkaz americký trh je proste iný a konkurencia veľká . U brokovníc je to obdobné odkaz odkaz ◄ reagovať

off Edu, 29.12.2011 o 23:33

montaq spomínaný rem 770 stojí v USA niečo cez 200€ s montážou i optikou bushnel 3 - 9 x 40 :-D odkaz Tých lacnejších je na americkom celá kopa :-D Dovoz sa asi oplatí keď ich tu predávajú za dvonásobok a ešte stále sa nám zdajú lacné :-D ◄ reagovať

off motaq, 29.12.2011 o 13:11

EDU kupit v USA nie je problem ale ako je to z dovozom? Ale suhlasim, na trhu je uz siroky vyber gulovnic za rozumnu cenu, kvalitu tazko posudit nakolko vacsinu tych lacnych som nemal moznost vyskusat v praxi ale na prvy pohlad su to zbrane, ktorych kvalita zodpoveda cena a vo vela pripadoch ich predbieha. Ja som sice pred par rokmi kupil ZKK, ale za dobru cenu a vymenil som ju za CZ537, ktora tiez bola za dobru cenu ale ak by som sa mal dnes rozhodovat tak by som viac ako 300 eur za ZKK nedal. asi by som nesiel ani do tebou uvadzaneho remingtona 770 za 400 z optikou (vacsinou ta optika stoji za ....) ale remington by bola jedna z moznosti, dalej Howa, Marlin (ak by som bol nuteny sa pohybovat v cenovej hladine uvadzanej zakladatelom temy). ◄ reagovať

off Edu, 29.12.2011 o 12:50

Kupit v amerike guľovnicu za zhruba 300 € nie je vôbec problém či už savage ,remington ,watherby alebo iné značky odkaz Nemmusela ich ani armáda testovať :-D ◄ reagovať

off misoZG, 29.12.2011 o 10:09

A čo tak Z-tka alebo ZG čka? ◄ reagovať

off MSmarian, 28.12.2011 o 21:50

Som veľmi zvedavý čo si nakoniec Mysho vyberie ◄ reagovať

off Marco2204, 28.12.2011 o 21:34

ked nemas vela penazi skus ist do jednoranovej zlamovacky harington..ja som si ju kupil ako doplnkovu pusku vyslovene na lov s posedu na diviaky do 100m v razi 45-70 a som spokojny,cena okolo 350e,montaz cca20e,neskutocne presna puska na dany kaliber po piatich ranach na 50m len jedna velka diera,na prvy pohlad nezvycajny dizain,na ktory si musi europan zvyknut,pazba je spravena tak trocha na hrubo,po sezone ju dam dolicovat ale pozitivum je ze je hruba a da sa krastne upravit na mieru,spust vyborna bez mrtveho chodu cca 2,7kg,a ten mechanizmus natiahnutia spuste to je jednoducho sila nic bespecnejsie a jednoduchsie som este nemal v ruke konstrukter to vymyslel pred 150rokmi a netreba tam nic nove vymyslat,pri natiahnuti to vyda nepatrnejsi zvuk ako ked si dam napinacik na GB,vyrabaju to aj v inych kalibroch v myslivosti je na to recenzia za tie prachy vyslovena spokojnost ◄ reagovať

off MSmarian, 28.12.2011 o 19:08

Brandys to sme tu už všetci Myshovi radili, aby počkal, došetril a kupil si poriadnu pušku a nie krám za pár stoviek. ◄ reagovať

off brandys, 28.12.2011 o 19:00

Myshoo22.Edu ma pravdu.Vyhodit dnes 600 euro za starú flintu je blbost.Investuj do nevoj pušky ktorá ti poslúži roky a bez problémov.Rosler titan ako uvádza Edu je dobrá voľba.Poprípade remington.Ak nemáš dostatok penazí tak počkaj a zbytočne sa neunáhli.Vid príloha na remington 700odkaz ◄ reagovať

off Edu, 28.12.2011 o 16:49

Orol ok - Mysho22 demižon ani alkohol to žial neporieši. To nie je riešenie do budúcna ! Snáď dnes ano .Osobne netúžim po tom aby uplatok a rektálny alpiniznus boli faktorom ktoré by mali mať na prímanie vážny vplyv . Nuž ale žijeme dnes- Kto chce s vlkmi žiť musí s nimi vyť . Nevidím do buducna zlepšenie v prímaní členov ! Mne osobne sa to nepáči ani to ,že mám právo rozhodovať o iných a ešte v tajnom hlasovaní !!! Som iba človek . Polujem v revíri ktorý si prenajímame . Aj ked som vlastníkom polovných pozemkov necítim sa ako človek ,ktorý by mal rozhodovať o tom kto môže polovať a užívať národné bohatstvo štátu ! Národné bohatstvo by mali užívať všetci ludia na Slovensku . Ano zver žije na našich pozemkoch . Čiže mal by mať prednosť vlastník . Všetci by sme sa pomestili keby sme chceli a boli ludia. ◄ reagovať

off mibe74, 28.12.2011 o 16:22

drzim palce mysho22... ◄ reagovať

off Mysho22, 28.12.2011 o 16:20

mibe74:NEboj zbroják dorobím roku prijdu sami a revír no asi budem museť zobrať demijon dobrého vínka a rozumne pohovoriť s predsedom :-D ◄ reagovať

zobrazené 881-920 z 1016 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM