Dobrý deň Začínam s polovníctvom a poprosil by som vás o cenú radu pri výbere zbrane(gulovnice) podla čoho vyberať a akú značku voliť poprípade či by bola vhodnejšia puška s výmeními hlavnami? Loviť budem vačšinou zver: diviačiu,srnčiu a danielčiu. Cena by sa mala pohybovať okolo 800€ s optikou.
Na 100% súhlasím s jastrabom. Práve včera som nastreľoval puškohľad Hawke Endurance tuším 2-6x40 na malorážke zkm 452 lux. Flinta aj puškohľad sú čisto nové tak že môžem k tomu niečo povedať. Je to presne tá istá česká malorážka ako kedysi. Záver drhne, spúšť na tomto kuse bola kupodivu celkom slušná určite nie super ale slušná, poistka otrasná. Ak si chceš nechať aj mechanické mieridlá a máš objektív puškohľadu 50mm treba vysokú montáž. Pri vysokej montáži a tvare pažby musí človek naťahovať krk ako žirafa aby videl do kukéra. Presnosť s nábojmi federal s dutinkou dostačujúca na tréning streľby do 100 metrov. Puškohľad a zbraň som nastrelil podľa želania majiteľa na 100 metrov na center. Na 50 metrov bol zásah 1,5 cm hore a na 150 metrov bol zásah o 13 cm dole. Na líšku je tento kaliber určite dostačujúci no limitujúca je v tomto prípade vzdialenosť. Pri bezvetrí sa dá použiť tak max do 100 metrov. Ďalej to už nehorázne padá a stráca energiu o bočnom vetre ani nehovorím. Takže podľa mňa za tie peniaze kúpiš slušnú 223ku do ktorej sú náboje len o málo drahšie a bez problémov môžeš loviť na vzdialenosti okolo 300 metrov (dobrý strelec samozrejme). Líška je zver škodiaca poľovníctvu to je pravda, ale tiež je to živý tvor a keď ho mám a chcem usmrtiť tak nech je to bez bolestne a to mi tieto malorážky s okrajovým zápalom s istotou nezabezpečia ani pri perfektnom zásahu.
mibe74 ten edemberg je zbytočné kupovať lebo ho môže rovno hodiť do koša . Pandur ak požiadaš o zlavičku pri kupe novoho rosslera dostaneš ho určite za 800€ ◄ reagovať
Tuto odkaz si z "tepla domova" vydraž sám flintu akú len chceš a pôjdeš do sumy, ktorá je vyhovujúca pre teba :-o))) a nemusí to byť len flinta... P.s- ale takých odkazov, kde sa dá kupiť je viac. ◄ reagovať
dalej-skus sa dohodnut bez optiky a nabojov a urcite kupis pod 800: odkaz ◄ reagovať
Asi mu stacilo, ze mi mohol viac krat napisat. ◄ reagovať
GRINGO 09 - dlho si to tu nevydržal od registrácie 30.12. 2011.. ◄ reagovať
Peťo maš pravdu, písal že má vyhradený strop 800 eur, tak som mu na začiatku radil, nech si vyberie nejakú schopnejšiu ZKK alebo CZ a nech radšej investuje do montáže a optiky. Ssamozrejme je riešenie aj čo si radil Ty a Edo, aj keď ten buschnell na 770siatke je nič moc a aj tá montáž sa mi nezdala nejaká stabilná. Ale za tú cenu cca 400 Eur ak by to bolo bez montáže a puškohľadu nejakých 300-350 eur, už by som tam dal meoptu, keď len 6x42 a aspoň kozapácku montáž. Neviem aké ceny majú gulovnice HOWA, ale ževraj tiež nie sú zlé ( nemám s nimi skúsenosť, viem len z počutia). ◄ reagovať
zase to končí kde vždy... edu: koĺko je poštovné z USA? ◄ reagovať
Tak to je potom celkom ine, ked je srnec na prudkom madarskom slnku foteny. To sa ti ospravedlnujem, to sa naozaj nedalo lepsie postavit. Aj to prasa, co si uz stiahol, aj na to svietilo prudke madarske slnko medzi dverami? Ked mas zlomene tago, prid. Darujem ti niektore z mojich. ◄ reagovať
Posledná sms pre Blaser300VM. Ty vychytralý beťár, viackrát som ti napísal že útočíš ako had. Zákerne a sproste , presne tak, ako žiješ. Si nafúkaný a strašne sprostý. Tá fotka nie je fotená na Slovensku ale v Maďarsku Gemenec Teda ŠL Maďarska. Iné tradície a obyčaje. Srnca sme neprehadzovali takto zostal a tienili sme preto , že svietilo prudké slnko a nič by neodfotil. Stále sa len naparuješ a snažíš niekoho prešťať, ale stále preštíš len sám seba a to sa málo komu podarí.Tvoja arogancia je nekonečná ako tvoje zákernosti. Opýtam sa na teba čo si ty zač. To sa neboj . Ty majster sveta v hlúpasti a arogancii. Čo ty vlastne si? Si majster sveta? Alebo Európy. Si hovno a nie to . Tak si zatvor papulu ty beťár arogantý.Takých strelcov je na Slovensku a v Európe halda. Len poučuješ a špiníš na skoro všetkých, ale nič múdre si ešte do kopy nenapísal.Čo má spoločné guľová strelba s brokovou? Píšeš len čo si, koľko strilaš brokov nábojov a takéto somariny, ako najväčší chvastúň. Si riadny zákerák tebe by som nepodal ani zlomenú palicu z gulečníka. U mňa si nikto . Nerešpektuješ názor nikoho ako svoj , alebo totožný s tvojim. Týmto končím debatu na túto tému. Ostatní prepáčte, ale už ma to naštvalo! ◄ reagovať
dnes je trh zo zbranami tak presiteny ze nie je problem pri trocha hladani najst kvalitnu pusku za zlomok povodnej ceny,lepsi je podla mna ojazdeny mercedes ako nova skodovka,MSmarian chces povedat ze ten tvoj blaser je uz haraburda a vymenil by si ho za novy remington,pochybujem ◄ reagovať
pore OROL a PANDUR: mysho22 na zaciatku pisal ze 800 e je pre neho "POMYSELNY STROP", z prispevkov co pisal skor je to viac menej jasne ,inak mysho22 tu uz nenapisal nejaku dobu takze je to uz len ako krcmova debata, ktora sa udrziava len invektivou na niekoho adresu a rekciou na nu ... ◄ reagovať
pandur n.j., tak je to :-o))) ◄ reagovať
pre orol a peter bude to síce mimo tému, ale jeden príklad objednal som si majstra na obklad, keď prišiel prvý krát a obzrel si to spýtal som sa ho koľko to bude stáť. Povedal okolo 50 eur. Vedel som že pod 50 nepôjde, ale keď okolo tak som rátal + 5-10 Eur. Po dokončení si vypýtal 85.- :-))). Veď aj to je ešte okolo. ◄ reagovať
Peter, vieš aké je slovo dôležité a koľko sporov bolo práve kvôli nesprávnym slovám iného významu prehratých? :-o)) inak OK, trochu "žartov" nezaškodí, pozdravujem. ◄ reagovať
3006 sprg. a menili ste aj puškohľad alebo to bolo len cez pevné mieridlá. Daj trochu popis. ◄ reagovať
Orol , sa uz hrajes so slovickami ◄ reagovať
On píše "OKOLO" 800 € a nie "ZA" 800€ :-o))) ◄ reagovať
To platilo pre vsetkych ◄ reagovať
3006 kedze Mysho pise ze ZACINA s Polovnictvom je dobre aby si kupil taku " low cost" zbran ktoru aj neskor preda , myslim si ze taku Marlinku alebo 770 tku preda ak by bol z polovnictva rozcarovany, starych ZKK ciek je za nehorazne prachy po bazaroch dost ,a este raz a znou bola poziadavka 800 eur cca tak neviem co sa tu furt ohanate puskou za 800 eur ked on chce v tej cene :( ZBRAN , OPTIKA, MONTAZ ) jedine kto mu tu ponukol v tejto cene pusku so sklom bol EDU a JA ostatni tu len plieskate kto ma vacsieho :D a co je lepsie, lepsie stoji viac ale on chce za 800 E a TYM TO HASNE!!! ◄ reagovať
pandur no ja som bol s kamaratom naschval na strelnicu lebo ma zaujimalo ci to bude drzat nastrel, zas az taky rozdiel tam nebol ze meter vedla povodneho nastrelu ale tych 30 cm tam bolo, a to som skusal strielat aj ja aj kamarat, mozno to bol iba chybny kus alebo neviem, v kazdom pripade flinta isla z domu. Edu bolo to mierene myshovi. Pisal som to s vedomim, ze ked niekto neni ochotny investovat za flintu aj s optikou viac ako 800 eur, nieco nieje v poriadku a zrejme je tomu cloveku jedno co kupi. Je to na jeho zvazeni ako sa rozhodne, ale podla mna nezrobi chybu ani tou zkkckou, mnohi nou lovia dodnes a dovolim si tvrdit ze bez vacsich problemov. ◄ reagovať
3006sprg . Neviem či si odpovedal mne alebo Mysho22. Ja mám 195cm a 110kilo bez gumákov :-D Neiem tiež čo som ešte stale začiatočník na poľovačká sa zúčastňujem cez 25 rokov . Nemyslím ,že je dobrý nápad kupovať si pre začiatok haraburdie v bazaroch . Ja si myslím ,že i začiatočník by si mal kupiť dobrú gulovnicu na celý život a nie predávať a kupovať kadejaké vystrielané staré guľovnice odrhnuté. A to často za cenu novej zbrane . K rossleru tolko odkaz odkaz odkaz Neviem čo si predstavuješ po výmene hlavne či budeš pilovať mušku alebo ako ju budeš nastrelovať ? ◄ reagovať
3006 ja zase takú skúsenosť nemám. Skúšal som pár krát vymeniť na rosleri hlaveň a ako Ty hovoríš obával som sa, že po každej výmene to bude treba prestrelovať. Ale nebolo to nutné, pri výmene hlavne a dvoch-troch kontrolných výstreloch rozdiel oproti pôvodnému nastreleniu úplne zanedbateľný, čo pripisujem aj ľudskému faktoru. Ale zase tvoju skúsenosť Ti samozrejme neberiem, možno máš inú skúsenosť. ◄ reagovať
Mibe daj link kde kúpim roslera za 800 eur, lebo ja som ho lacnejšie ako za 860 .- nenašiel. Nie v zlom, aby sme sa pochopili, mám záujem sa k roslerovi vrátiť a kúpiť, len hovorím ja som ho pod 860 eur nenašiel. ◄ reagovať
Ty si to tu vycapil, ci uz si to fotil alebo nie. Minimalne si tam urcite stal a zaclanal. Bol si pri tom, ked ste ho na zly bok zvalili a posledny hryz ani plombu nedali. Alebo sa tulas po horach a sem tam daco cvaknes a utekas na LZ vycapit? ◄ reagovať
Blaser300VM dám ti dobrú radu. Neurážaj druhých a nie všetci poľujú takým spôsobom ako ty, že to hádžeš do kufra a ta ho. Toto bol s tvojej strany osobný útok na moju osobu nemiestny a sprostý. Ja som to ani nefotil . ◄ reagovať
edu stale sa ohanas tou vymennou hlavnou na rossleri, je to total blbost totiz po vymene hlavne musis celu pusku znova nastrelovat, co sa pochopitelne dalo cakat lebo za 800 eur sa ani iny zazrak cakat neda. To len tolko z praktickych skusenosti, aby niekto nenaletel na reklamny tah vymenne hlavne. Inak moj osobny nazor je, ze je uplne jedno co si na zaciatok kupis, ak ta suria financie kup staru zkkcku, 2-3 rocky s nou odlovis potom aj sam prides nato ze ti treba nieco lepsie a ked budu peniaze tak si to kupis. Zameral by som sa skor na optiku a strelivo pretoze kombinacia kvalitne strelivo a menej kvalitna puska je ovela ale naozaj ovela lepsia ako dobra puska a nekvalitne strelivo. A ak chces kvalitnu optiku tak zacni minimalne od meopty. Casom aj tak zistis co presne ti vyhovuje. Kaliber si zase vyberaj podla druhu lovenej zveri a podla vzdialenosti a takisto aj ber v uvahu svoju postavu lebo ak mas aj s gumakmi 50 kil tak je jasne ze springfield pre teba neni celkom najvhodnejsi. Ale ako zaciatocnik pod 7 mm nechod. ◄ reagovať
Nebudem na teba reagovať. Nestojíš mi za to. Snívaj svoj sen ďalej. Majster športu. A ty sa načo stále pýtaš akú zbraň , keď si aj sám odpovedáš a stále neviš akú . Čo si aj ty chorý? Zapni internet a tá, ktorá sa ti vidí kúp. Nič ti nevravia parametre tak čo špekuluješ. Aj s kolegom vychytralým. Nakoniec aj tak kúpiš nejakú chobotinu a bude pokoj.Dám ti ešte jednu radu. Skús to kliknúť na HOWA 1500. Výborná za super cenu a je . Veľa kalibrov vyber a pokoj. ◄ reagovať
Nuž keby bol taký extremny záujem o obstarožné ZKK neboli by plné inzeráty týchto zbraní po par stoviek euro.Ja som dal alternatívu za 449€ presná gulovnica s montážou i optikou .odkaz Samozrejme nie je to zbraň ktorú by som mohol porovnávať so zbraňami za 10 násobnú cenu . Tiež je to v plaste ale pažba za 150€ sa tiež dá dorobiť keby prekážal ten plast. Myslím si že remington 770 je lepšia alternatíva ako kupovať kočku v mechu nejakej obstarožitnej zbrane ktorej vývoj zastal pred 60 rokmi . Za 800€ sa dá kúpiť bez montáže a optiky rossler .Kvalitná zbraň v pomere cena a kvality .Možnosť dokupenia si hlavne iného kalibru . Toľko môj názor ◄ reagovať
Mysho22 s moznostou dokupit vymennu hlaven-tak to najlacnejsie ta vyjde rossler-ale len gulovnica bez puskohladu. Gula s moznostou vymeny hlavne a aj s puskohladom za 800 eciek-to si dal cenu hodne nizku. Za taku cenu, co si dal, tak jedine z inzeratu nieco vybrat. Ale ako uz tu bolo napisane, su aj ine moznosti-remington, marlin... ◄ reagovať
Ano suhlasim, ale za 800 to bohuzial nebude. ◄ reagovať
Teraz neviem o co ti ide , dotaz bol jasny vyskladanie schopnej pusky do 800 eur aj s optikou. a za tu cenu sa na ten trapny lov na slovensku da vyskladat puska ktora splni dany ucel a rozhodne bude lepsia ako nejaka obstarozna ZKK. Inak tu nikto nechce upliect bic ( jedine ty ), ale FAKT je taky ze dnes akakolvek zbrojovka dokaze urobit schopnu zbran , je to skratka tak, lebo technologicky outsourcing a outplacing je uz dnes po celom svete, bez ohladu na to ci sa ti to paci alebo nie ◄ reagovať
K teme len tolko, ze z hovna bic neupleties. To hovorievala moja babka. ◄ reagovať
Nic v zlom nechcte sa vratit k teme? :) ◄ reagovať
Ani som to nedocital, lebo nerozumiem, co chcel basnik povedat. Tento rok som takmer z 300WM ani nevystrelil. Nevidim velky rozdiel medzi 243 a 6,5x57 a tu mam a polujem s nou. Do smrti nestravis tolko casu na strelnici ako ja priatelu. Nech sa ti dari a netrep uz tolko. Nevystrelis tolko brokovych nabojov ako ja brokovych a brokove ti ani nebudem prezradzat okradnuty priatelu. Diviaka si uz zmazal, ale ten srnec tiez nie je ziadna vyhra. To ste ho narychlo fotili, skor ako skoncil v kufri? ◄ reagovať
Presne ako som predpovedal, téma o zbrani a nakoniec skončí pri vývrhu a politike. ◄ reagovať
gringo09, tiež by si si mohol zopakovať gramatiku. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.