Dobrý deň Začínam s polovníctvom a poprosil by som vás o cenú radu pri výbere zbrane(gulovnice) podla čoho vyberať a akú značku voliť poprípade či by bola vhodnejšia puška s výmeními hlavnami? Loviť budem vačšinou zver: diviačiu,srnčiu a danielčiu. Cena by sa mala pohybovať okolo 800€ s optikou.
Na 100% súhlasím s jastrabom. Práve včera som nastreľoval puškohľad Hawke Endurance tuším 2-6x40 na malorážke zkm 452 lux. Flinta aj puškohľad sú čisto nové tak že môžem k tomu niečo povedať. Je to presne tá istá česká malorážka ako kedysi. Záver drhne, spúšť na tomto kuse bola kupodivu celkom slušná určite nie super ale slušná, poistka otrasná. Ak si chceš nechať aj mechanické mieridlá a máš objektív puškohľadu 50mm treba vysokú montáž. Pri vysokej montáži a tvare pažby musí človek naťahovať krk ako žirafa aby videl do kukéra. Presnosť s nábojmi federal s dutinkou dostačujúca na tréning streľby do 100 metrov. Puškohľad a zbraň som nastrelil podľa želania majiteľa na 100 metrov na center. Na 50 metrov bol zásah 1,5 cm hore a na 150 metrov bol zásah o 13 cm dole. Na líšku je tento kaliber určite dostačujúci no limitujúca je v tomto prípade vzdialenosť. Pri bezvetrí sa dá použiť tak max do 100 metrov. Ďalej to už nehorázne padá a stráca energiu o bočnom vetre ani nehovorím. Takže podľa mňa za tie peniaze kúpiš slušnú 223ku do ktorej sú náboje len o málo drahšie a bez problémov môžeš loviť na vzdialenosti okolo 300 metrov (dobrý strelec samozrejme). Líška je zver škodiaca poľovníctvu to je pravda, ale tiež je to živý tvor a keď ho mám a chcem usmrtiť tak nech je to bez bolestne a to mi tieto malorážky s okrajovým zápalom s istotou nezabezpečia ani pri perfektnom zásahu.
3006sprg, čo ti vadi na balistike? Pri nástrele na 100 metrov. 150 m = - 5,2 cm, 200m = - 17,6 cm, 250m = - 36,3cm pri strele (18,8). ◄ reagovať
3006, ale však na blasera optika zn. meopta 2-8x42 nepristane ani vzhľadovo, ani cenovo. Taká optika zbytočne dehonestuje kvalitu a cenu zbrane blaser. Na blasera už tak swaro, zeiss, bendera,leica, kahles, dokter, či ako povieš? ◄ reagovať
3006sprg, nechápem tvoju logiku. Tebe vadí, že považujem Blaser za kvalinú pušku, kaliber 9,3x62 za optimálny kaliber a strelivo RWS za kvalitné stelivo. A ty, že tu dookola omielaš nejakú staru zozheganú haraburdu to ti nevadí? Chlapec sa musí rozhodnúť sám, čo si kúpi, je to jeho vec ja tu len prezentujem svoj názor. Prečítaj si tie tvoje prispevky. Uvedom si, že žijeme v demokratickej spoločnosti, takže si môže mdokola prezentovať čo chcem. Ak sa ti to nepáči, moje príspevky nečítaj, nikto ťa nenúti ich čítať. ◄ reagovať
ano msmarian uz sme tu 100 krat poculi ze najlepsia puska je blaser na nu optika meopta 2-8x42, kaliber 9,3x62 a strelivo EVO. Ale tie dristy si uz nechaj pre seba nikoho to tu uz nezaujima. V com je ta tvoja 9ka lepsia ako ostatne kalibre? v tom ze to ma balisticku krivku ako ten najohnutejsi banan? jediny kto tu zavadza chlapca si ty, pises ze kaliber jedine nad 8 mm, aky mas dovod pisat to? inak k teme ja si stojim za svojim ze chlapec nech zo zaciatku investuje do kvalitnej optiky (ziadny tactical a podobne cinske hovadiny) a kvalitneho streliva (minimalne norma) a nech kupi ZKKcku v dobrom stave, po 2 rokoch ju vymeni za nieco lepsie. A kaliber? podla druhu lovenej zveri a postavy lebo ak ma 50 kilo aj s gumakmi tak treba zvolit nieco slabsie. Ak chce univerzal tak vsetko zacinajuc od 7mm ◄ reagovať
Dovoz z Ceska nie je komplikovaný, u nas popaltok za sprievosný list cca 13 EUR a v Cesku 500 CZK. Formality sa dajú vybaviť na počkanie. ◄ reagovať
Ak už je reč o ZKK tak jedna z mojich zbraní je ZKK 601 W308. Kúpil som ju pred 15timi rokmi z druhej ruky. Náboje si do nej laborujem sám a s Lapuou mega 12gr vystrelí na 100 metrov zo stojanu pekný trojlístok a to hocikedy. Po repase je ako nová. Vtedy ma stála necelých 10000sk s možnosťou odskúšania. Kamarát puškár, ktorý zbrane aj vyrába mi raz povedal "ak oprieš frézu o ZKK tak stoná ak o novú 550ku tak ide ako do masla". Nie som zaťažený na ZKK mám veľa iných zbraní, ale tvrdiť o nich že sú nepresné to si nezaslúžia. Je to ako u ostatných zbraní o strelive každej dať to čo jej chutí. Ale dotaz tu bol tuším na novú zbraň a tou ZKK nieje. Všetkým želám do nového roku veľa zdravia, šťastia a krásnych zážitkov v prírode. ◄ reagovať
Edu nova CZ standard stoji okolo 740-750eur Pandur tvrdi ze pod 830eur sa nedostal tak asi CZ bude lacnejsia :) ◄ reagovať
Pepies, v podstet kupuješ optiku z obrázku a z popisu, čo urobíš v prípade ak vyhodnotíš, že popis nesúhlasí so skutočnosťou? Môžeš odstúpiť od kúpy? ◄ reagovať
Uhrineki, veľmi mi vadí, ak sa poľovníci vyjadrujú na verejnosti vulgárne. Časť nepoľovníckej verejnosti nás vníma nie zrovna v najlepšom svetĺe. Používanie nevhodných výrazov im v tom len napomáha. Ja si osobne myslí, že robíme viac pre prírodu ako tí ,ktorí nás kritizujú. Určte sa budeme aj my medzi sebou lepšie cítiť ak sa budeme k sebe chovať slušne a vyjadrovať sa bez nevhodných výrazov. Mali by sme si brať príklad zo šľachticov, ktoré mali ako jediní právo loviť a vedeli sa k prírode a k svojmu okoliu chovať veľmi uctivo. ◄ reagovať
MSmarian Orol alebo Jaro neradí zle stým Egunom ja som si tam vydražil niekolko optík a zbraní a výrazne som ušetril je to síce aj otázka štastia koľko sú ochotný dať ostatný ludia ale nekupuješ mačku vo vreci zbrane a aj optika sú v dobrom stave tam si ťa nedovolí nikto oklamať... ◄ reagovať
Až taký cudzinec niesom, chodil som do Českých škôl a okrem jednej v Uherskom Brode.Za tie vulgarnosti sa ospravedlňujem, ale nechal som sa uniesť niektorými názormi. ◄ reagovať
Orol v podste radíš mladému začínajúcemu poľovníkovi kupovať mačku vo vreci. Nestotožňujem sa s takýmto prístupom. ◄ reagovať
Uhrineki, veľmi zvláštne, že gramatiku neovládaš, ale vulgárne slová používaš vo verejnej diskusii. Je to nevhodné. Ak by si si v profile uviedol, že si cudzinec, všetci by sme vedeli, že ti máme tvoju gramatiku tolerovať, je to pochopiteľné, to bez informácie nikto z nás nemôže vedieť. ◄ reagovať
MSmarian, keď vedia, ako na to, nema problema :-o)) a optiku si dokáže z egunu vydražiť aj malý chlapec a pošlú ti ju až "do bytu". ◄ reagovať
Radšej sa nebudem vyjadrovať a pretože som sa nenarodil na Slovensku, tak je moja gramatika aká je.chcel som tu povedať svoj názor a pomôcť z vlasnej skúsenosti a zatiľ som bol od niektorých osočovaný.Prajem všetkým všetko dobré v novom roku. ◄ reagovať
Chcem vidieť ako bude mladý chlapec ťahať zbraň z Nemecka. ◄ reagovať
Čo sa týka kalibra, minimálne 8, pod 8 je to nezmysel. Optimálny kaliber 9,3 x 62. Viem nájde sa mnoho oponenetov, ktorí s týmto názorom nesúhlasia, je to spôsobené len neskúsenosťou. ◄ reagovať
Uhrineki, na tvoje vulgárne slová tu nie je nikto zvedavý a tvoja gramatika je úbohá. Nikto ti nevraví, že si máš kúpiť Blaser, kúp si aj starý krompáč, je to tvoja vec. Čo mne osobne vadí, že radíš novému neskúsenému poľovníkovi nezmysly. Je to chlapec, ktorému pravdepodobne nemá kto poradiť, takže ak nemáš poradiť dobre radšej neraď. ◄ reagovať
Baxik dobre je pvoedat ci ta puska tak striela vzdy alebo sa ti to len z casu na cas podari, lebo takto to nema ziadnu informacnu hodnotu, skus pre nas urobit test 5x3 vystrelov na 100 m mozes mat oporu co chces, a pouzi Prvy partizan . ◄ reagovať
V ponuke je aj veľa dobrej optiky, odporúčam neprepásť a dražiť… odkaz P.s- uhrinek, ja rozumiem aj tebe veľmi dobre :-o) ◄ reagovať
Edu mozes si o tom mysliet co chces ja ta tu nebudem presviecat ked 15cm tak 15 cm je to sice len v tvojej hlave ale co uz,sak maj radost ◄ reagovať
Orol aspoň rozumieš tým odkazom? Sú to zbrane na aukciu a je tam určitý čas do konca a cena zbrane sa môže vyšplhať až na niekoľko stoviek Euro. ◄ reagovať
majko82-mne partizan isiel katastrofalne-asi 10 az 15 cm rozptyl. Norma 2 cm rozptyl a uz som u nej zostal. ta 243 win je fakt presna. Po vystrele ten partizan smrdel, ako spalena nafta a cpavok dohromady-neviem, aky strelny prach tam davaju... ◄ reagovať
Edu , bol by si prekvapený presnosťou mojej zkk 601 243W a strielam z toho prvého partizána :) ◄ reagovať
Zdravím, som rád že niektorý so mnou súhlasia,že pre začiatočníka z obmedzeným rozpočtom je dobrá aj Ztka,ČZ a lebo ZKK. Tých čo tú píšu o tom že staršie zbrane vyrobené za minulého režimu sú horšie ako tie nové a že sú predražené tak tých ignorujem.Sú to ľudia čo si myslia že keď majú novú zbraň za niekoľko tisíc eur tak sú múdri ako Šalamúnová riť. Ja som mal prvú zbraň ZKK 601 tu som predal a kúpil si Tikku a jedine čo bolo na nej dobre že bola nová zbraň. Nevýhodou bolo že som musel na ňu dávať pozor aby som ju nedoodieral.Teraz mám Ztku a som spokojný, strieľa presne mám na tom starý ale kvalitný puškohľad ktorému sa tie dnešné niektoré nemôžu zo svetelnosťou vyrovnať. nemyslím tým samozrejme značky ako Zeiss,Schmid a Bender a lebo Svarowský.To pre tých rypákov čo tu píšu.Tak na záver mám pušku v kalibri aký som chcel, hlaveň je tam taká že ju nevystrilam i keby som vystrelil 5000 nábojov a kvalita hlavne môže konkurovať Lother Walther.Tý čo tú budu chcieť podjebávať, tak tých upozorňujem že opravujem zbrane na živnosť a som v této oblsti odborník. ◄ reagovať
Napr. tu odkaz si z "tepla domova" vydraž sám flintu a optiku akú len chceš a pôjdeš do sumy, ktorá je vyhovujúca pre teba :-o))) a nemusí to byť len flinta, resp optika… ◄ reagovať
ja pokial by som kupoval teraz zbran od ruky, tak samozrejme by som poziadal jej majitela, aby ma nechal z nej par krat vystrelit na terc. a samozrejme zaujimal by ma aj celkovy stav zbrane. aj u nas mame niekolko takych "krcmovych" polovnikov. O jednom z nich napriklad viem, ze zo svojej gulovnice vystrelil za cely svoj zivot mozno 30 nabojov maximalne. je to krstny mojho suseda. ◄ reagovať
mibe74 ale ktorá je to tá nevystrielaná ? Akú maš záruku ,že nebola roky nečistená pivkárom ? Netvrdím mohlo sa podariť normou trafiť aj do tej istej dierky . Chcelo by to streliť 10 rán a videl by si zmenu centimetrov. ◄ reagovať
musim reagovat na Edov prispevok. Minuly rok 3x na strelnici s dvomi otcovymi zkk-ckami. ZKK 601 243 win-zasahy do 2 cm od seba, strelivo norma oryx a zkk 600 30-06 13 gramova norma oryx zasahy do 3 cm. ked neveris, pan Šuľa spravca strelnice ti to dosvedci. ziadne 15 cm rozptyly sa nekonali-neviem, skade to mas. tym nechcem povedat, ze zkk je najlepsia zbran-dufam, ze sa chapeme. Uz som tu niekde pisal, ze sa da zohnat za dobru cenu nevystrielana zbran, ktorej majitel viac sedel v krcme, ako strielal-viem to podla nasich starych polovnikov, ktori najradsej poluju pri pivku. ◄ reagovať
baxik nova CZ stojí viac ako nový rossler :-D takže v rom vidím ten rozdiel ťažkého českého železa . Starú vystrielanú výbehovú ZKK nebudem porovnávať . Samozrejme dieru do kožucha urobí aj vojenská karabína ktorých je na trhu celá škála :-D S tými 3 cm rozptylu u ZKK to je asi iba žart :-D ešte ak tam má zeiss jena ktorý sa šteluje v bočnej korekcii kladivom a strelivo S&B SPCE bude rák ak trafí 15cm kruh na 100m .Pozri na tú fešandu ZKK s tou lešenárskou trubkou odkaz a to všetko iba za 500€ :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD nádherná :-D ◄ reagovať
bulldok5 samozrejme testov je mnoho v nich sa píše nie len o hlavni ,spracovaní ,váhe ,napináčiku ,presnosti ,montáže lišty Weaver a mnohých iných veciach preštudosvať si to môžeš tu : odkaz odkaz odkaz odkaz odkaz Tu si môžeš vyskladať svoju zbraň podľa gusta kliknutím na hlaveň drevo atď odkaz K tým hlavniam si môžeš pozrieť tu niečo odkaz odkaz Práve preto sú tieto hlavne osádzané do tých najrenomovanejších zbraní na svete. ◄ reagovať
moj brat vlastni zkk600 po otcovi rv.1964 chod zaveru uplne hladky a na 100m rozptyl cca 3cm,na lov uplne dostacujuci parameter a ked podobnu kupis za 300-400 eur neviem preco by to bola zla volba, v rakusku v podobnej cenovej relacii kupis more gulovnic od mausera a pod. PS nechcem tu obhajovat ZKK ale na nasom trhu je ich asi najviac a ked je v dobrom stave neviem co jej chyba alebo vystreleny naboj s blasera alebo s roslera ma iny ucinok na zver? pochybujem ked ma chlapec malo penazi nech radsej si kupi poriadny puskohlad ◄ reagovať
EDU: chcem sa ťa spýtať, či máš nejaký vierohodný porovnávací test týkajúci sa kvality hlaví ZKK a Rossler resp. Walther Lothar? Alebo tvoje tvrdenie je založené len na tom, že Rossler má lepšiu hlaveň lebo ju robí firma Walther Lothar. Nezastávam ani jedno, len ma to proste zaujíma, že z čoho vychádzaš. Diky ◄ reagovať
jaroslav103 z toho rem 222 lovíš čo ? Naozaj si myslíš že rossler je menej kvalitná zbraň ako ZKK ?ZKK je lahšia ? Krajšia ? má možnosť výmeny hlavne ? Lepší napináčik ?Lepší záver? Kvalitnejšiu hlaveň ako má rossler od Walther lothara ? Kvalitnejšiu montáž ? Je v lepšej cene? Či ktoré má výhody v tej istej cene oproti iba jednému menovanému rossleru titán 6 ZKK? Ja by som privítal konkretizovanie v čom je ZKK lepšia prípadne CZ ??? ◄ reagovať
chlapi vďaka za odkazy, ale ja riešim novú flintu nie na inzerát. Edo skúsil som aj so zľavou ale pod 830 som sa nedostal ani u jedného. Ale to som zatiaľ riešil len holú pušku bez výmennej hlavne a montáže. Uvidím čo ponúknu za komplet. Len nikto nechce doniesť pušku bez pažby, takže sa budem informovať priamo v Rossleri a asi to budem riešiť priamo cez výrobcu. Samozrejme záleží na tom či sa to oplatí. ◄ reagovať
Kúp si CZ 550 alebo ZKK a budeš spokojný, keď sa o tie zbrane budeš starať. Ale to sa treba o všetky. Môže byť spokojne prekúpená, treba dať pozor na stav hlavne, nábojovej komory. Kto nevie strieľať, bude ťa nahovárať na iné, to si nevšímaj. Ja som vlani prekúpil ZKK v kalibri .222 rem a optika Zeiss spolu za 300 eur. Dáva sústrel na 100 metrov s oporou všetko do dvojeurovky. Mám ešte CZ 550 30-06 a max. spokojnosť s obidvoma, keď dobre zamieriš tam ide kde chceš. Čo sa týka kalibra,vyber si podľa toho na čo sa cítiš, podstatné je trafiť a výber streliva. Pri každej guľovnici po dobrej rane padne všetko. Ja by som dnes už nebral 30-06 ale 8x57 JS. Lovu zdar ◄ reagovať
Peter1985, ty hovoríš o trápnom love na Slovensku? To si prehnal. ◄ reagovať
edu, ty nevies citat?-dalej-skus sa dohodnut bez optiky a nabojov a urcite kupis pod 800 ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.