Heming hunting
dnes je nedeľa,  24. november 2024,  meniny má Emília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:12,  dnes západ slnka: 15:54
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Výber pušky - guľovnice - diskusia

autor: off Mysho22
pridané: 25.12.2011 15:47

Dobrý deň Začínam s polovníctvom a poprosil by som vás o cenú radu pri výbere zbrane(gulovnice) podla čoho vyberať a akú značku voliť poprípade či by bola vhodnejšia puška s výmeními hlavnami? Loviť budem vačšinou zver: diviačiu,srnčiu a danielčiu. Cena by sa mala pohybovať okolo 800€ s optikou.

počet zobrazení: 156 225
počet hlasov: 7
okruh tém: zbrane

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off rado100, 24.7.2015 o 15:37

Na 100% súhlasím s jastrabom. Práve včera som nastreľoval puškohľad Hawke Endurance tuším 2-6x40 na malorážke zkm 452 lux. Flinta aj puškohľad sú čisto nové tak že môžem k tomu niečo povedať. Je to presne tá istá česká malorážka ako kedysi. Záver drhne, spúšť na tomto kuse bola kupodivu celkom slušná určite nie super ale slušná, poistka otrasná. Ak si chceš nechať aj mechanické mieridlá a máš objektív puškohľadu 50mm treba vysokú montáž. Pri vysokej montáži a tvare pažby musí človek naťahovať krk ako žirafa aby videl do kukéra. Presnosť s nábojmi federal s dutinkou dostačujúca na tréning streľby do 100 metrov. Puškohľad a zbraň som nastrelil podľa želania majiteľa na 100 metrov na center. Na 50 metrov bol zásah 1,5 cm hore a na 150 metrov bol zásah o 13 cm dole. Na líšku je tento kaliber určite dostačujúci no limitujúca je v tomto prípade vzdialenosť. Pri bezvetrí sa dá použiť tak max do 100 metrov. Ďalej to už nehorázne padá a stráca energiu o bočnom vetre ani nehovorím. Takže podľa mňa za tie peniaze kúpiš slušnú 223ku do ktorej sú náboje len o málo drahšie a bez problémov môžeš loviť na vzdialenosti okolo 300 metrov (dobrý strelec samozrejme). Líška je zver škodiaca poľovníctvu to je pravda, ale tiež je to živý tvor a keď ho mám a chcem usmrtiť tak nech je to bez bolestne a to mi tieto malorážky s okrajovým zápalom s istotou nezabezpečia ani pri perfektnom zásahu.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 20

komentáre

zoradiť
zobrazené 761-800 z 1016 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off motaq, 3.1.2012 o 13:51

no ak ta nechytia na colnici a ak mas takeho znameho tak ano, oficialne ak si to nechas poslat s toho e-shopu tak cena puskohladu + dobrava (cca. 30 Eur) a clo co je zanedbatelne tusim 4.7% no a samozrejme DPH co je 20% takze 308+30=338x1.05=355x1.2=426 Eur. a tym by som si nebol isty ze kazdy pozna takych co chodia do USA dost a hlavne takych co to spravia zadar. ale ako som hovoril, az tak na tom nezalezi a nejak velmi to nechcem rozoberat. Ak niekto ma takeho znameho tak ma vyhrate a vie si doniest lacny puskohlad ak nie tak plati co som napisal. to len aby niekto nedopadol ako pred sviatkami jeden pan co som ho stretol na colnici, ze si deti objednali so statov nejake bezecke hodinky za polovicnu cenu ako u nas a on ich isiel vyzdvihnut. dost sa cudoval, ked zistil, ze este treba nieco platit. a ver tomu je takych ludi vela co si to neuvedomia a pridu na to az na colnici. a len pre uplnost clo a DPH sa plati s celkovej sumy teda cena tovaru+doprava. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Edu, 3.1.2012 o 13:31

montaq kolko je teda cena toho zeissu podľa teba ?odkaz Lebo podľa mňa je 399 dolárov podľa dnešného kurzu 308 € .Kto si ho nechá poslať alebo doviesť z USA bude platiť 308€ Tých čo cestujú do USA pozná asi každý dosť . ◄ reagovať

off motaq, 3.1.2012 o 13:12

Edu aj cena toh zeissu je trosku ina ako 300 Eur ale na tom az tak nezalezi. ta tebou odporucana kombinacia je pomerne OK az na tu optiku. ale za 800 Eur sa zazraky robit nedaju. To jedine ak bude mat stastie na nejaku ZKK vo velmi dobrom stave za 300 Eur (da sa aj taka najst, len treba mat stastie na spravnych ludi a trpezlivo hladat) a potom uz za tych 500-600 Eur pozhanat nejaku lepsiu optiku. Aj to sa da, ked clovek hlada, vsetko vsak zalezi na jeho poziadavkach na optiku. ◄ reagovať

off Edu, 3.1.2012 o 13:08

3006sprg k cene nuž nie je len ako píšeš o 200€ drahší ale je drahší viac ako dvojnásobok za leupolda . Netvrdím že je ten leupold horší len nestojí 300€ ale 663 € takže keby som ja mal zdvojnásobť cenu leupolda dostal by som sa tiež inde ! Po červenej bodke ja osobne netúžim okrem toho že ti svieti do oka a nuti oko k zuženiu zreničky za šera nevidím žiaden prínos . Nikdy sa mi nestalo ,že by som videl zver a nevidel osnovu za šera . Treba sa vrátiť k téme kde chce mysho22 kúpiť guľovnicu + optiku + montáž okolo 800€ Leupold za skoro 700€ je len puškohľad . Preto som dával odkaz do 800€ guľovnica + optika + montáž . Keby napísal ,že mu na cene nezáleží poradil by som mu túto kombináciu napríklad v black edition odkaz ak však chce môže si kupiť niečo v bazare nejaku ošuchanu vybuchanu s optikou s pred 60 rokov to je už len na ňom . ◄ reagovať

off 3006sprg, 3.1.2012 o 12:54

edu ako podotkol motaq, zorne pole leupolda je sirsie ako pri tom zeisse. Dovolim si tvrdit ze ten zeiss sa pri tom leupolde moze schovat a to nielen vykonom za sera ale aj tym ze ma svetelny bod a je len o 200 eur drahsi. ◄ reagovať

off motaq, 3.1.2012 o 12:40

Edu tu najdes zorne pole odkaz, no neviem ale 13.6ft je podla mna viac ako 11ft ci? takze az taka trubka to asi nebude :-). Ten Zeiss je sice Zeiss ale nie je to ziadna vyhra, aj ked za tie peniaze lepsie ako lacne cinske napodobeniny puskohladov ci exkluzivne novinky roznych novodobych firiem. ◄ reagovať

off Mysho22, 3.1.2012 o 12:38

Edu-pozri koment nižšie nemusí to byť všetko nové. Keby puška mala za sebou 100striel alebo 2roky používaná(občasne)a zachovalá tak by som ju kludne zobral. No pri optike by som bol radšej za funglovku. ◄ reagovať

off Edu, 3.1.2012 o 11:02

3006sprg ano pozeral privyrába si predajom tohoto zeissu niekoľko ľudí na Slovensku .odkaz To že má niečo tubus 30 mm alebo 50 hypotetickú svetelnosť to ma všetko aj edemberg samozrejme leupold nie je edemberg a preto stojí 2 x toľko ako zeiis ktorú som spomenul ja .Škoda že predajca neuviedol zorné pole aby si vedeli u toho leupolda čo je to za trubku. Conquest 3-9x40mm s osnovou Z . Vynikajúca schopnosť zachytávať svetlo, brilatný a kontrastný obraz aj za súmraku. Ocenený ako najlepší puškohľad v tejto cenovej relácii za rok 2010. Veĺmi odolný, skonštruovaný pre najsilnejšie kalibre zbraní. Doživotná záruka !!! PS: Ano pozeral som sa cez tento puškohľad za šera !!! Doporučujem za 300€ je to super voľba !!!Zastav sa za Milanom Vicikom Telefón: 0905634750 E,mail: milanvicik@gmail.com do ti pozrieť aj za šera môžeš porovnať !!! ◄ reagovať

off 3006sprg, 3.1.2012 o 10:45

edu pozeral si uz s tym zeissom za sera ze ho tak propagujes? ak uz by si chlapec zvolil variabil tak minimalne 50 mm. Ja by som odporucal toto: odkaz pocul som nato same chvaly, leupold je renomovana znacka, ma to cerveny bod a je to 50mm. V tychto parametroch a za takuto cenu mu len tazko bude nieco konkurovat. ◄ reagovať

off Edu, 3.1.2012 o 10:37

nils22 neviem či je cena 620 € za holú lux až taká výnimočná ale určite lepšia ako za starú vystrielanú guľovnicu to je fakt . Faktom je že pri prevedení standart zhruba 500€ + celkom slušná optika Carl zeiss 3-9x40 odkaz+ montáž by sa Mysho22 zmestil do svojho rozpočtu okolo 800€ a to všetko nové !!! ◄ reagovať

off nils22, 3.1.2012 o 9:47

odkaz toto tu ešte asi nebolo nová gulovnica za dobrú cenu u nás ju maju dve a to 8x57js a 308win a že za tie peniaze že sú spokojný ◄ reagovať

off 3006sprg, 2.1.2012 o 22:09

tak potom nevahaj a kup nejaku pouzitu zkk ale over si aby bola v dobrom stave, popripade nejakeho rosslera videl som viacero inzeratov na 2 rocne zbrane. Ale CZ 550 nekupuj v ziadnom pripade, to zelezo je asi take ze sa prejdes raz po hmle a uz budes mat hrdzu. Kaliber zacni od .270win a vsetko vyssie. A zainvestuj do kvalitnej optiky ◄ reagovať

off Mysho22, 2.1.2012 o 20:46

Chlapi neznamená ,že keď sem neprispievam tak nečítam vaše postrehy. K danej cene asi toľko 800€ mal byť pomyselný strop no vidím ,že keď budem chcieť ako takú kvalitu tak budem musieť pritlačiť. K výberu novej či použitej skorej uprednostím radšej použitú v zachovalom stave. K zakúpeniu zbrane zo zahraničia sa nebránim PS:Mám 72kg bez gumakov ◄ reagovať

off 650525, 2.1.2012 o 14:16

3006spr s tou vzdialenosťou si to prehnal!!Vlastním GB Tikka 412S kaliber 6,5x55SE/12 paráda.Táto zbraň je veľmi presná.Treba sa vrátiť k uvedenej téme!!!!! ◄ reagovať

off Edu, 2.1.2012 o 13:46

orol ty máš iný Gb nie ZH moje sabatti je tiež presné .Ja však brok nevyužívam ty naopak ano tak každému samozrejme podľa gusta . ◄ reagovať

off orol, 2.1.2012 o 13:36

Pozerám Jožko, že na dvadsať rokov máš hodne skúseností... ak sa chceš presvedčiť raz a navždy o tom, či je guľobrok maximálne do 150m, veĺmi rád ťa z tohoto omylu vyvediem. Chceš sa postaviť na 200 s pivovým krígľom v ruke?? Potom oprobujeme na 250... ◄ reagovať

off 3006sprg, 2.1.2012 o 13:00

chiko zo ZHckou ja by som sa bal strielat aj na 50 m ◄ reagovať

off Chiko, 2.1.2012 o 12:53

edu... GB je maximálne do 150m Ďalej by som stím isto nestrielal, viem ocom vravým lebo som začínal so ZH.Ale máš obrovsku pravdu,že sólo je sólo. Čo sa tíka výberu ráže tak podľa môjho skromného názoru je na Slovenské pomery strela priemeru 7mm a jej podobná viac ako dostačujúcú. Samozrejme to je iba môj skomný názor a nechcem ho nikomu vnucovať. ◄ reagovať

off Edu, 1.1.2012 o 21:32

správne poznamenal miki01 každému podľa gusta .Nesúhlasím iba s tým ,že každý chváli tú svoju . Respektíve ja to nemám vo zvyku momentálne mám GB sabbati popísalosa tu vela o tejto zbrani odkaz ja však Gb nevyužívam respektíve brokovú hlaveň asi na 1% .Okrem toho som mal rozletované hlavne čo by sa nemalo u kvalitného GB stávať .Nemám problém napísať klad i zápor . Sólo guľovníc som mal tiež niekoľko v rôznych kalibroch 8x57 js či 7x64 . Darmo sólo je sólo . Marco2204 smelo to vyskúšaj a podel sa potom či ti drží nástrel . Terč si však postav na 50 m to je moja rada nie na 100m . kto číta dočíta sa kto nečíta tlač ani net nedozvie sa nič . Marco2204 ja viem prečo má pandur1 vo výbave zetku isto ti to v internej pošte prezdarí .Mimochodom v roku keď sa zetka vyrábala patrila k super kvalitným zbraniam to jej neberiem ! uhineki Hensoldt Wetzlar neviem čo to je za ročník ale ver mi že puškohlady pokročili uplne inde . Samozrejme ak máš vzťak ku starým zbraniam je to tvoja voľba ak si spokojný je všetko v poriadku . Vrátim sa ku kalibru okolo ktoreho sa vedu dlhosiahle debaty . Nuž môj názor je že 7x64 je univerzal ku ktoremu su velmi podobné W270 ktorý má troška navrch máličko . Také veci ako 8x57 ,30-06 a obdobné kalibre sú veľmi podobné . Tu zohrava úlohu strelivo a hlavnú kde je zásah umiestnený . Každý je totiž špecifický !!! mannlicher schönauer patrí k tomu dobrému na trhu podla mna. Takže každému podľa gusta . V Nemecku dosť oblúbená značka . ◄ reagovať

off uhrineki, 1.1.2012 o 20:59

Ako tu niekto poznamenal, tak mám na svojej puške Z-ke puškohľad Hensoldt Wetzlar. Myslím si že do dnes patria do tej lepšie kategórie.to že sa na nič iného nezmôžem, tak to je hlúposť. Mám vsťah ku starým zbraniam a ku starej zbrani ide stará optika.Na strelnicu chodím z dvôvodu živnosti dosť často a strielal som už asi zo všetkých zbraní a kalibrov a ja si o tom myslím svoje.Teraz si chcem kúpiť Manlicher Schonauver a keď mi niekto povie že to nieje kvalitná zbraň, tak fakt zbraniam nerozumie. ◄ reagovať

off pandur1, 1.1.2012 o 20:29

To je na dlhšie. ◄ reagovať

off Marco2204, 1.1.2012 o 20:19

pandur a preco mas potom vo vybave taky srot ako tu pisu odbornici na slovo zvany ako je Z-ka ked si mal vytvor novej doby ako je rosler ◄ reagovať

off pandur1, 1.1.2012 o 20:08

Marco ja som mal na Rossleri weaver lištu a zopár krát som dal puškohľad dolu a držal nástrel. Takisto aj pri výmene hlavne. ◄ reagovať

off MiroSR, 1.1.2012 o 20:07

MIKI STR.MYSHO22 KUP SI TO CO TI SADNE DO RUKY A BUDE SA TI TO PACIT KED VIES STRIELAT BUDE TI DOBRY KAZDY KALIBER . KAZDY KTO TI CHCE PORADIT TAK TI BUDE HOVORIT ZE NAJLEPSI KALIBER A ZNACKA GULOVNICE JE TA JEHO. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off Marco2204, 1.1.2012 o 19:57

Edu mas pravdu lista weaver v kombinacii dvoch dalekohladov som to dnes cital prvy raz, je to dobre riesenie beriem to spat o tej nevyhode pri vymene hlavni,priznam sa ja som osadil na waever na pusku a puskohlad som este nedal dole, ale nastrel by mal drzat aspon myslim ◄ reagovať

off Edu, 1.1.2012 o 19:12

Marco2204 u vás zver krváca ako na jatkách ? U nás farbí. Samozrejme že som skopíroval článok a pridal som i odkaz odkial som to skopíroval! Len si mi zabudol napísať prečo toho rosslera treba nastrelovať po výmene hlavne keď poznáš lištu weaver ??? Či sa už niečo v tom nastrelovaní zmenilo ? ◄ reagovať

off pepies, 1.1.2012 o 18:39

Marek som rád že si spokojný stým kladivkom čo som ti doporučil,pijem coca-colu zero :o) ◄ reagovať

off Marco2204, 1.1.2012 o 18:29

Edu uz som ti raz napisal ze nemam ZH ani som ju nikdy nemal lebo ten vzhlad zbrane sa mi jednoducho nepaci a co je weaver lista viem mam ju na haringtone,ta cestina ti ide dobre hlavne ked to kopirujes a myslim si ze mauser svoj model 98 stale vyraba a je to ich legendrny model od ktoreho je odvodena konstrukcia vatsiny gulovniPS:ja tu neobhajujem ZKK a podobne zbrane mne opakovacky nic nehovoria jednoducho sa mi nepacia ale to je vec vkusu,predvcerom som strelil s mojej jednoranovky 45-70 na 70m diviaka odbehol cca 70 m krvi ako na jatkach a moj pes mal druhe vianoce pri dohladavani, puska je to za 350 euro a v poslednom case chodim von iba s nou aj ked mam aj drahsie zbrane,zatial som nemal potrebu na postriezke opakovat ranu tak mi staci aj jednoranovka a tento kaliber sa mi zacina na diviaky pozdavat cim dalej viacej ale to az po uloveni viacej kusov zvery zatial 2ks ◄ reagovať

off Edu, 1.1.2012 o 18:27

peter 1985 načo sa strácať veď poznáš RWS ,Normu a iné značky ktoré sú spolahlivé vulkán či oryx od norma je dobrá voľba za nejakých 33€ samozrejme RWS je špička .odkaz ◄ reagovať

off 3006sprg, 1.1.2012 o 18:17

marian dosli argumenty tak sa do mna obuvas? co je nenormalne na mojom nicku? to ze som si ako nick zvolil svoj oblubeny kaliber? blaser som mal v ruke viackrat aj som z neho strielal flinta je to slusna ale ja mam radsej mauser a k meopte len tolko ze su to dobre puskohlady strednej triedy no ako orol poznamenal meopta na blaseri je asi ako keby si mal 400 eurovu bundu a 10 eurove topanky z cinaku. Prijemny zvysok dna ◄ reagovať

off Edu, 1.1.2012 o 18:10

Marco2204 mýliš sa dnešný mauser je totiž uplne iný ako na guľovniciach spred 60 rokov KONSTRUKCE M 03 Celková koncepce zbraně je založena na ověřených konstrukčních uzlech doplněných o některé výjimečné novinky, které výrazně zvyšují bezpečnost a pohodlí při ovládání zbraně. Kulovnice M 03 využívá klasický závěr typu Mauser, tedy válcový otočný odsuvný, ovšem vybavený šesti uzamykacími ozuby připravenými přenášet i nejvyšší zatížení nejvýkonnějších ráží určených k lovu těžké zvěře Tu si počítaj viac odkaz Marco2204 kto ti povedal že rosslera musíš nastrelovať po výmene hlavne ??? Vieš čo je to Weaver ??? To asi na tom tvojom zhačku nemáš :-D Nuž tak si počítaj : Uzamykání závěru do hlavně a jeho výhody 1. Primární výhodou uzamykání závěru do hlavně je dosažení naprosto přesné závěrové vůle a eliminace jejího pozdějšího vzniku. To je velmi významný prvek, který má pozitivní vliv na přesnost střelby. 2. Další výhodou je vysoká pevnost uzamčení, kdy je síla výstřelu přenášena přímo z hlavně na závěr bez zprostředkovatele, tedy pouzdra závěru. 3. Tím, že pouzdro závěru nepřenáší žádné síly, je možná jeho výroba z lehkých slitin a tím je následně snížena hmotnost zbraně. 4. V neposlední řadě vzniká technická konstrukce umožňující snadnou a rychlou výměnu hlavní. V čem bych viděl pozitiva možnosti výměny hlavně? Například v ekonomice, že mám prakticky dvě a více kulovnic v jedné a v praktičnosti, kdy používám stále jednu pažbu, na kterou jsem zvyklý, tedy s možností přesnější střelby než při používání dvou různých zbraní. Například moje osobní volba by padla na .243 Win. nebo ještě lépe 6,5 x 65 a k tomu druhou hlaveň 8 x 57 JS. Jednu z prvně jmenovaných ráží, kterou bych nazval jako "letní", bych používal především k lovu selat a srnčí zvěře, při využití skvělé balistiky k střelbě na dlouhé vzdálenosti, druhou 8 x 57 JS "zimní" k lovu vyspělejší zvěře černé a zvěře vysoké. Při kombinaci s montáží Weaver a dvou puškohledů, například pro léto stačí universální 2 - 9 x 42 a pro zimu 3 - 12 s objektivem 50 nebo lépe 56 mm, nevzniká ani nutnost nastřelování po výměně hlavní. Když ke každé hlavni použiji samostatný puškohled na montáži Weaver, mám nastřeleno vždy pro každou hlaveň a není nutno plýtvat náboji a časem na přestřelování při výměně hlavně. Výhodou je, že investici při pořízení další hlavně nebo hlavní je možné rozložit a dokoupit později. Zbraň je dobře vyvážená a velmi příjemně padne do ruky. Vzhledem k nižší hmotnosti se také pohodlně nosí. viac tu : odkaz PS verím Ti že nevieš prečo by 60 ročná zetka nemohla konkurovať rossleru !!! Ale Ty žial toho nevieš oveľa viac ! ◄ reagovať

off peter1985, 1.1.2012 o 17:54

Edu uz sa v tom stracam, lebo je tu hrozny bordel, ale prave ten co tvrdil, ze ma super rozptyl so Z-kou na 100 m prave so strelivom PP tak preto som chcel vidiet relevantny test ◄ reagovať

off Marco2204, 1.1.2012 o 17:43

Edu tvoje porovnavanie jawy a gulovmice je trocha scesne,zbrane zase az taky vivin nezaznamenali,vatsinou su to len kozmeticke upravy,system mauser u gulovnic je stary 100 rokov a stale sa vyraba,a priamotazne zavery tak isto,neviem preco by nejaka z-ka ked ma dobru hlaven nemohla konkurovat roslerovy a remingtonu,a vymena hlavni u roslera ma aku vyhodu ked to musis stale nastrelovat?u blasera je to ine ked vymenis hlaven aj s puskohladom ◄ reagovať

off MSmarian, 1.1.2012 o 17:39

3006, na rozdiel d teba mám aspoň normálneho nicka. Je fajn, že o Blaseri a MEopte diskutujú ľudia, ktorí túto pušku videli lne na obrázku.nenúti kupovať ani MEOPTu. ◄ reagovať

off 3006sprg, 1.1.2012 o 17:29

orol nikto normalny by na blasera meoptu artemis nedal ale ako vidis tuto kolega marian tak ucinil...uz to mi staci aby som vedel nacom som :o) ◄ reagovať

off Edu, 1.1.2012 o 17:28

Orol ano Carl zeiss jena bola pred 60 rokmi kvalitná optika súhlasím . Aj Jawa vyhravala majstrovstva sveta v motocrosse,cestných pretekoch i plochej dráhe . Ale dnes je všetko inak . ◄ reagovať

off orol, 1.1.2012 o 17:24

Podĺa mňa vydražil Hensoldta z egunu, ak sa nemýlim. Edu, to boli kvalitné optiky ( mal ho otec pred 40- rokmi osadený na "trojrúrovke" G. Fuckert ). ◄ reagovať

off Edu, 1.1.2012 o 17:13

uhrineki no že nám napíš čo to máš za kúzelnú starú optiku?Vraj ktorej sa svetelnosťou nemôže vyrovnať dnešná optika !!! :-D V zápätí si vymenoval všetky normálne značky puškohľadov hahaha či s čím si porovnával s edembergom? :-D Alebo si niečo kúpil cez teleshoping :-D Tá babička zetka musí byť naozaj perla medzi zbraňami preto ich je po pár stoviek po bazároch plno :-D Na tej zetke budeš mať zrejme starú Jenu lebo nič iné zrejme nepoznáš a ani si nič iné ako odrhnutú zetku s lešenárskou trubkou bez plynu nezaslúžiš . Máš pravdu keď nosíš na pleci odrhnutú šuntu s puškohľadom s pred 60 rokov nemusíš sa báť ,že ju odrieš :-D to je asi jediná výhoda . Len si zrejme zaspal dobu lebo tak ako Carl zeiss za tých 60 rokov zaznamenal prirodzený vývoj i zbrane prešli vývojom . Preto keď si chce kúpiť Mysho22 guľovnicu myslel som že nechce kupovať novú zbraň nie odrhnutú starú vystrielanu výbehovú v bazare s obstarožitným puškohľadom .Preto som mu poradil remingtona 770 + optika + montáž za 450€ Ty mu radíš bazárové veci bez záruky . Nuž máš iný názor na zbraň ja ti ho neberiem .Je to tvoja voľba kup si v bazáre nejakú ušanku k tej vyzbroji a ihličkáče maskáč a na nohy si kup kanady aby si bol komplet veterán na poľovačke .K tej starej ošúchanej optike a zetke ti to sekne .peter 1985 premýšlam o myšlienkových pochodoch poľovníka ,ktorý príde do obchodu a z desiatok výborných značiek streliva si zakúpi preho partizána ??? Z čoho pramenila táto voľba práve tohoto streliva ??? ◄ reagovať

off orol, 1.1.2012 o 17:13

Meoptu 2-8x42 na blasera by som určite nedával, to je ako mať obuté čínske polobotky za 4,50€ a oblečenú bundu Jack Wolfskin za 450 € Však aj zladiť treba veci a nie chodiť ako kačapult :-o) P.s- inak kaliber 9,3x62 je v mojich očiach dobrým kalibrom -zastavovací účinok, nepoškodzuje zverinu a až tak nekope, ako sa niektorí mylne domnievajú . ◄ reagovať

off 3006sprg, 1.1.2012 o 16:50

marian problem je v tom ze ty to pises v kazdej teme aj tu si to napisal minimalne 5 krat a doslova ma nasrala tvoja veta citujem ,,Čo sa týka kalibra, minimálne 8, pod 8 je to nezmysel. Optimálny kaliber 9,3 x 62." To ako mozes trepnut takuto hovadinu? ze optimalny kaliber? co je optimalne? ten tvoj banan? to ze uz ked ides strielat na 200 m musis rozmyslat kde umiestnit kriz? a dalsi blud ze pod 8 mm nechod...300wm 3006 sprg 308 win 7x64 a este niekolko inych kalibrov je pod 8 mm, mas poit ze tvoja 9ka je lepsia ako 300wm? jediny kto tu poskytuej zavadzajuce informacie si ty. A ked tu uz vyse pol roka v kazdej teme pises ze jedine blaser a jedine 9,3x62 a jedine EVO tak sa necuduj ze som nasrany. A navyse chlapec ked si kupi tento kaliber v nejakej lacnej zbrani tak ho bude odhadzovat pol metra. Ty mu radis nech si kupi nejaku novu zbran, ale to mu potom nezostane na dobru optiku dokonca ani ta tu tvoju svetovu meoptu co si si drbol na blaser. To tiez nedokaze hocikto ◄ reagovať

zobrazené 761-800 z 1016 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM