Dobrý deň Začínam s polovníctvom a poprosil by som vás o cenú radu pri výbere zbrane(gulovnice) podla čoho vyberať a akú značku voliť poprípade či by bola vhodnejšia puška s výmeními hlavnami? Loviť budem vačšinou zver: diviačiu,srnčiu a danielčiu. Cena by sa mala pohybovať okolo 800€ s optikou.
Na 100% súhlasím s jastrabom. Práve včera som nastreľoval puškohľad Hawke Endurance tuším 2-6x40 na malorážke zkm 452 lux. Flinta aj puškohľad sú čisto nové tak že môžem k tomu niečo povedať. Je to presne tá istá česká malorážka ako kedysi. Záver drhne, spúšť na tomto kuse bola kupodivu celkom slušná určite nie super ale slušná, poistka otrasná. Ak si chceš nechať aj mechanické mieridlá a máš objektív puškohľadu 50mm treba vysokú montáž. Pri vysokej montáži a tvare pažby musí človek naťahovať krk ako žirafa aby videl do kukéra. Presnosť s nábojmi federal s dutinkou dostačujúca na tréning streľby do 100 metrov. Puškohľad a zbraň som nastrelil podľa želania majiteľa na 100 metrov na center. Na 50 metrov bol zásah 1,5 cm hore a na 150 metrov bol zásah o 13 cm dole. Na líšku je tento kaliber určite dostačujúci no limitujúca je v tomto prípade vzdialenosť. Pri bezvetrí sa dá použiť tak max do 100 metrov. Ďalej to už nehorázne padá a stráca energiu o bočnom vetre ani nehovorím. Takže podľa mňa za tie peniaze kúpiš slušnú 223ku do ktorej sú náboje len o málo drahšie a bez problémov môžeš loviť na vzdialenosti okolo 300 metrov (dobrý strelec samozrejme). Líška je zver škodiaca poľovníctvu to je pravda, ale tiež je to živý tvor a keď ho mám a chcem usmrtiť tak nech je to bez bolestne a to mi tieto malorážky s okrajovým zápalom s istotou nezabezpečia ani pri perfektnom zásahu.
to sú tie bushnel puškohľady tak zle že ste sa ani nevyjadrili?? :-D ◄ reagovať
Mysho22 samozrejme môžem ale dozvieš sa tam asi len to čo som ti ja poradil :-D odkaz ◄ reagovať
MSmarian a čo Ty tu robíš z témy vo svoj prospech inzerciu?? Však furt každého upozorňuješ, aby písal k téme a zas tu vymýšĺaš a špekuluješ... :-o)) Mysho22, neposlúchaj ho, za 250-300 € si vydraž puškohľad podľa Tvojho gusta a.... lepší :-o) drž si len pekne ťažko zarobené korunky a sedem razy meraj a raz rež- pred kúpou:-o) ◄ reagovať
MSmarian to s tym Swarom a svetelnostou si myslel vazne? ◄ reagovať
MS MArian:aby som mal na Swarovskeho tak by som musel predať obličku na čiernom trhu. Radšej si chvílu počkám až budem mat pravidelný príjem :-D ◄ reagovať
Edu:vidím,že máš aj skúsenosti s fotoobjektivmi vedel by si mi poslať nejakú stránku kde by sa dalo najisť všetko v čom by sa mal začiatočník orientovať ohladne optiky na pušku ? ◄ reagovať
Mysho ak chceš predam ti za 250 môjho seedlera ◄ reagovať
Mysho22 kup si Swarovskeho a nebudeš musieť riešiť svetelnosť a podobne, Swarovski ju ma najlepšiu. ◄ reagovať
Mysho, puškohľad, ktorý ti navrhol EDO je v poriadku. ja mám MEOPTu na Blaseri. A tiež sa tu niektorí idú z toho............. ◄ reagovať
volil som 7x 50 ktorá je pre ľudské oko veľmi vhodná ma dobré zorné pole a v tej cenovej kategorii je to podľa mňa dobrá voľba . Pevné ohnisko je vždy lepšie ! ◄ reagovať
Edu: ide mi hlavne o svetelnosť v noci a zorné pole. Klidne rozpíš aj dôvody ktoré by si volil ty pri výbere optiky. Samozrejme bol by som rád keby si sa pohyboval v udanej cene ◄ reagovať
Mysho22 preto lebo je v tej cenovej kategórii ,ktorú požaduješ podľa mojich skúseností vhodný puškohľad .Samozrejme sú i iné značky a výber je podľa gusta . Neviem či chceš variabil alebo aké sú tvoje kritériá na puškohľad . ◄ reagovať
ahojte.. chcel som sa opýtať. .a čo tie bushneli na tej stránke?? stoja zaprd?? poškohľad som od bushnelu nevidel neskúšal.. no kamoš má dalekohlad od tejto firmy a je fakt fajn.. odkaz elite je najvyšia trieda tejto značky hádam by to nemuselo byť zlé či?? alebo tento druhý.. odkaz dakujem za nazory.. čo nevidieť budem aj ja niečo hľadať takže už teraz som sa začal obzerať.. rozpočet ako som napísal nižšie tiež nie je privisoký.. ◄ reagovať
Edu:Ty navrhneš ostatný skritizujú ,alebo odobria a poskytnú daľšie skúsenosti na základe ktorých vyhodnotím najvhodnejší výber. Tak napr. Prečo zrovna ten Artemis? Pandur1:dajme tomu ◄ reagovať
Edu asi tak...... nieco si najdi na internete kup a hotovo. Za tie peniaze cele zle, uplne jedno co kupis...... A daj tu pokoj.....kto to ma citat.....:)ALebo zavolaj svokrovi, ci nema este nejakeho kamarata a ten nech sa Ti ozve....:)))) ◄ reagovať
elevovi v tvojom stave je ťažko niečo navrhnúť. ◄ reagovať
Chlapi mohli by ste sa vrátiť k téme a svoje žabomyšie vojny presúnúť poštou ,alebo si najdite čistinku a tam si rozbite huby podľa chute.Naspať k téme: Pušku by som ako tak mal obstaranú. Budúci svokor ma zoznámil s jeho bratrancom ktorý je aj zbrojár a náhodou som mu spomenul ,že za nejakých pár mesiacov by som si chcel kúpiť pušku.Tak sme sa dohodli ,že keď bude vedieť o niečom schopnom za rozumný peniaz v 7x57 alebo 8x57 tak sa ozve.No teraz mi ostáva ešte poriešiť optiku a montáž. Pozeral som po Meopte na CZ stránkach do nejakých 8000-1000CZ Poprípade vedeli by ste elevovi v mojom stave navrhnúť niečo iné za taký istý peniaz? ◄ reagovať
Páni na Vaše hádky je tu iné vlákno, toto je o výbere novej zbrane pre začínajúceho poľovníka. Za pochopenie ďakujem. ◄ reagovať
Belson myslel si nejakého odborníka na podzvukové strelivo čo mi mi tlmič vyrobil ? No veď na tlmiče si odborník Ty :-D montuješ aj baterku na tie podzvukové pytliacke zbrane ? :-D Či ? Potom im napíš ako majú správne dohladávať pri tých tvojich tlmičoch :-DDD Kruci čo ťa zhovadili už aj na tých zámorských servroch ktorým dávaš prednosť nie len na pid či lovu zdar atď? Uf to tvoje narcistické ego sa muselo poriadne otriasať :-D ◄ reagovať
Je to vážnejšie ako sa na prvý pohľad zdá. Mal by si vyhľadať odbornú pomoc. ◄ reagovať
Belson ja Ti asi dosť ležím v žalúdku :-D Nuž debatuj o svojej genialite na PID tam ťa majú radi a sundavaju ako Michal :-D odkaz Prípadne urob prednášku poľovníkom o podzvukovom strelive a návodoch ako urobiť tlmič :-D Určite ohúriš celú pytliacku verejnosť :-D odkaz Sem tam upozorni na to akú ťažkú skúšku si robil z poľovníctva v Canade aký si majster :-D no a tak veď vieš sám ako na to :-D Nemám prečo zaliesť do lesa mám právo i na oddych . Aj keď Ty si sa neraz zapovedal ,že so mnou nebudeš debatovať . Nezapovedávaj sa!!! Nebudeš si potom musieť robiť z huby riť . Každopádne tvoje humorné príspevky plné ironie a sebectva voči všetkým na PID ma bavia len pokračuj zábava je preveliká :-D Nejaký tlmič by si mi nevedel zmajstrovať ? ehm tuším som ťa naštartoval ujo Belson :-D Ty už neprispevaš na zamorské servre ? Že máš čas i na hlupákov na Slovensku ma prekvapuje :-D Pred nedávnom si vyhlasoval iné niečo :-D ◄ reagovať
Edko-pletko, tentoraz si si poplietol vlákno. Tvoja invektíva patrí do toho novozaloženého MSmarianom. Ale zareagujem ešte tu. Najlepšie by bolo, keby si znova zaliezol do nejakého lesa. Ak ťa už nechcú v tom hesenskom, nájdi si nejaký iný. Prospeje to tvojej psychike...:))) ◄ reagovať
Belson kto vie prečo ťa na pid označili za starého narcisa ? :-D Po tých odkazoch si sa trocha zamyslel nad svojim lenonovstvom a už tu zase púšťaš svoju ironiu a narcizmus . Darmo Ty sa nezmeníš !Takto sa vieš ironicky zhovadiť iba ty : odkaz Mal by si si zachovať trocha ľudskej dôstojnosti !!! ◄ reagovať
Presne tak Seedler a to je zásadný rozdiel. Sedler je optika nižšej triedy ako MEOPTa, napriek tomu je to puškohľad použiteľný na lov. Ak má Mysho rozpočet 800 EUR, pravdepodobne si Swarovskeho nekupi. Che poradiť, čo si má kúpiť a zaujímajú ho naše skúsenosti. Samozrejmä. že každý rozumný poľovník mu poradí aby si radšej došetril a kúpil kvalitnú výbavu. Mysho má určité finančné obmedzenie dané 800 EUR, takže by bolo nerozumné viesť diskusiu o výbave, ktorá túto sumu prevyšuje. EDO poslal odkaz, s puškou, ktorá zabezpečí Myshovi jeho potrebu, je to nová pouška, použiteľná na lov a jej cena sa zmestí do limitu. Tiež je tu možnosť nákupu použitej zbrane. Aj to je reálny možnosť. Veľmi veľa poľovníkov sa stará o zbrane a a jpo niekoľkých rokoch používania vyzerajú ako nové. Treba si uvedomiť, že aj v tomto prípade existuje určité riziko. ◄ reagovať
3006sprg, teraz si dal najavo, že vôbec nechápeš čo je diskusia a hľadanie riešenia. Založil som pre teba a orla novu temu, skus sa presunut tam a tam sa môžeš dohadovať, a osočovať, koľko len chceš. ◄ reagovať
ospravedlnujem sa malo tam byt seedler.. ◄ reagovať
3006sprg, puškohľad norkonia som nikdy nepomenul. ◄ reagovať
Belson Ty musíš vždy dať na javo že si viac a iní sú len hlupáci :-D Je to tvoja rétorika nie iba na lovu zdar ale všade kde sa pasuješ do role naj zbrojára a odborníka na svete vo všetkých fórach musíš upozorniť ,že Ty si tá jednička ktorá sa nemá kedy baviť so Slovačou pre veľké zanepriazdnenie na zámorských servroch :-D Potom si následne naserieš sám do huby a pridávaš ironické poznámky detinského charakteru o vševedkoch ,pletkoch ,pridávaš siahodlhých smejkov a pod rúškom sebavedomia ťažkého kalibru nám nakoniec nič neprezradíš . Nemyslím sústavné navážanie sa do mňa ale Ty sa navážaš do všetkých ,ktorým dávaš najavo aký si Ty majster !Naozaj reč nebola o Paname .Popíš si radšej s xwolfom dajte nejaké inzeraty na puškohľady určite sa nájde niekto čo si niečo kupi . Keď tvrdím nezmysel môžeš konkretizovať v čom spočíva rád sa nechám poučiť . ◄ reagovať
marian to ze ti tato optika postacuje na lov za sera je sice pekne, ale ked si nevyskusal nic lepsie nemozes posudzovat co je dobre a co nie. Meopta je slusna optika nizsej strednej triedy, ale na blaser uplne nevhodna resp. neesteticka. Ja osobne tiez nechapem tvoje neustale opakovnaie rovnakych bludov ze rws evo je najlepsie strelivo a 9,3x62 najlepsi kaliber. Druhy fakt je ze si seres do huby, lebo tu vkuse hovoris ako je dolezite hned na zaciatku kupit si kvalitnu zbran ktora ti vydrzi cely zivot, a nakoniec tu napises ze ty si mal cezetu a puskohlad norkonia. Naozaj kvalitna vybava pre zaciatok. ◄ reagovať
Orol, veď ty nie si poľovník, tak o čom tu rozprávaš. ◄ reagovať
Orol, chel by som vidieť tvoju výbavu. Nechápem tvoje príspevky a ani tvoje neustále narážky, Skús mi vysvetliť o čo ti ide, kam tieto tvoje rady a názory smerujú. ◄ reagovať
orol tak nejak :o) akurat tie za tie cinske poloboty by som dosadil vypredajove adidas boty, lebo meopta je s kvalitou naozaj trosku vyssie. Osobne by som sa vsak hanbil prist na spolocnu s blaserom a na nom meopta, keby este meostar, tak to by sa dalo nejak prehltnut ale artmeis...tam nieje co riesit ocividne niesu vsetci doma. ◄ reagovať
To je, máš pravdu, ale podľa mňa nie na blasera. To je také zladenie, ako keď má človek obuté čínske poloboty za 5 € a oblečenú značkovú bundu Jack Wolfskin za 450€. ◄ reagovať
MEOPTA je veľmi kvalitná optika. Je použiteľná pre všetky pušky, pre všetky kalibre. ◄ reagovať
MSmarian 10:25 - s tým výrokom mi pripadáš ako Motylkár z filmu Winnetou: - pane, budu se na vás stežovat, pane oznámim vaše nevhodné chování do novin :-o))) P.s- MSmarian tú optiku meoptu 2000 by si mal z toho blasera predsa len dať dole, lebo tá len dehonestuje kvalitu flinty. Ale máš pravdu, je to každého osobná vec. ◄ reagovať
CZ550 skutočne nehrdzavie, je to veľmi kvalitná puška. Používal som ju 6 rokov, nemal som na nej jedinú závadu, nosil som ju von za každého počasia. Povrchová úprava bola veľmi kvalitná. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.