Dobrý deň Začínam s polovníctvom a poprosil by som vás o cenú radu pri výbere zbrane(gulovnice) podla čoho vyberať a akú značku voliť poprípade či by bola vhodnejšia puška s výmeními hlavnami? Loviť budem vačšinou zver: diviačiu,srnčiu a danielčiu. Cena by sa mala pohybovať okolo 800€ s optikou.
Na 100% súhlasím s jastrabom. Práve včera som nastreľoval puškohľad Hawke Endurance tuším 2-6x40 na malorážke zkm 452 lux. Flinta aj puškohľad sú čisto nové tak že môžem k tomu niečo povedať. Je to presne tá istá česká malorážka ako kedysi. Záver drhne, spúšť na tomto kuse bola kupodivu celkom slušná určite nie super ale slušná, poistka otrasná. Ak si chceš nechať aj mechanické mieridlá a máš objektív puškohľadu 50mm treba vysokú montáž. Pri vysokej montáži a tvare pažby musí človek naťahovať krk ako žirafa aby videl do kukéra. Presnosť s nábojmi federal s dutinkou dostačujúca na tréning streľby do 100 metrov. Puškohľad a zbraň som nastrelil podľa želania majiteľa na 100 metrov na center. Na 50 metrov bol zásah 1,5 cm hore a na 150 metrov bol zásah o 13 cm dole. Na líšku je tento kaliber určite dostačujúci no limitujúca je v tomto prípade vzdialenosť. Pri bezvetrí sa dá použiť tak max do 100 metrov. Ďalej to už nehorázne padá a stráca energiu o bočnom vetre ani nehovorím. Takže podľa mňa za tie peniaze kúpiš slušnú 223ku do ktorej sú náboje len o málo drahšie a bez problémov môžeš loviť na vzdialenosti okolo 300 metrov (dobrý strelec samozrejme). Líška je zver škodiaca poľovníctvu to je pravda, ale tiež je to živý tvor a keď ho mám a chcem usmrtiť tak nech je to bez bolestne a to mi tieto malorážky s okrajovým zápalom s istotou nezabezpečia ani pri perfektnom zásahu.
A čo tak 270 w. To je na uvedené podmienky dobrý kaliber. 30.06 aj osmička sú podľa mňa zbytočné silné. ◄ reagovať
Jasné že v pohode, ja som iba chcel poukázať na subjektívnosť vnímania výstrelu, čo sa kalibru týka. A na dôvažok moja 7x64 bola ZKK. Mysho22 myslím si že výberom ktorého koľvek z uvedených kalibrov nič nepokazíš, záleží len na Tvojom vnímaní výstrelu a ako Ti čo sadne, ja som si 30-06 vybral pre veľku rozmanitosť streliva a pomerne dobrú balistiku. ◄ reagovať
v pohode, len som napisal svoju skusenost, s kombinaciou 30-06 a zkk, podla mna bol problem v tej kombinacii :-) ◄ reagovať
No vidíš motaq a ja som vymenil kalibre úplne opačne a som šťastný a mám 80kg ◄ reagovať
mal som a ten kaliber mi nesadol. kalibe je to sice dobry ale ja som mal zkk v tomto kalibty a dost to kopalo, proste pohodlie strelby mi nevyhovovalo, zmenil som na 7x64 a ten mi sedi lepsie. a to ja mam cez 100kg. ty si pisal, ze mas 70, mozno ti sedi ale odporucal by som ti si ho vyskusat aby si nekupil nieco co ti nebude sediet...kaliber je to dobry, ucinny a pri volbe dobreho streliva je aj poskodenie diviny ok. ◄ reagovať
motaq:Zatial to je všetko len v rovine teorii.Možno než nahrabem peniažky ešte sa niečo zmení a natrafím na lepšie ,ale to je daleká hudba budúcnosti. Prečo nie 30-06 ? ◄ reagovať
osobne by som zvolil radsej ten roessler, ked remington tak potom radsej 700. lepsie spracovanie, chod zaveru, .... roessler ma vyhodu moznosti vymeny hlavni. co sa tyka kalibru so 30-06 by som ma tvojom mieste nesiel. ◄ reagovať
motaq:Safra teraz som si to všimol a máš pravdu mi tam utieklo čísielko takže sa ospravedlňujem za mistifikáciu a napravujem svoju chybu 7x57 a 8x57. A teraz naspať k téme:Škúlim po Rosslerovi titan 6 alebo plastový remington 770.Pýtal som sa majitelov ako sú spokojný a v jednom sa zhodli za málo peňazí veľa muziky :-D ◄ reagovať
Mysho mas to nejak popletene, kaliber 7x56? no ale osobne odporucam 7x64. a prezradis co si si vybral? myslim zbran ◄ reagovať
Tak páni puška by bola vybratá možno aj ten dalekokuk na pušku ked sa poštastí a už len zvoliť ten správny caliber. Čo takto 30-06 Springfield alebo 7x56, 8x56? Revír povačšinou polného typu sem tam les karpatského typu. Lovená zver bude srnčia,diviačia,daniel a sem tam migrujúca vysoká. Moja váha bez gumákov 70kg ◄ reagovať
Peťo ale to potom nie je tak ako píšeš, rusy zdraželi Ižky :-)))) ◄ reagovať
MS Marian je to myslene tak ze si nekupim Blaser v luxe ale povedzme v standarte aby mi vyšlo na kvalitnu optiku.Pandur1 na Ižku jedine tactical alebo Edenberg aby bol pomer kvalita a cena. ◄ reagovať
toto neviem ale ja to presne tak mam :-D akurat ne swara ale zeiss ◄ reagovať
Peťo, takže keď si kúpim na Ižku Swara a ERU tak je to v poriadku? :-)))))))))))))))))))))) ◄ reagovať
Myslim si, že táto diskusia už stratila svoj význam. ◄ reagovať
Blasera s Meoptou používam 4 roky a nie som sám, kto používa Blasera s MEoptou. Doteraz som neprišiel na nijakú nevýhodu. Lovím cez deň aj v noci a zašera. Nech si myslí kto čo chce, mne je to skutočne jedno. ◄ reagovať
pepies, každý si kúpi to na čo má a to čo mu vyhovuje. Až ty budeš živiť dve deti, možno nebudeš mať ani na Blasera a Swara. ◄ reagovať
Mňa nahnevala na nej tá povrchová korózia, lebo inak čo sa týka presnosti, tak s kvalitným strelivom ( momentálne používam Hirtenberger 9,7 g strela Nosler Partition) tak to je tak, presné, že človek môže vrabcom oči vystrelovať. Kamoš mal s tikkou problémy s napináčikom, niekedy mu nebuchol úderník, keď strieľal s napináčikom, alebo pri rýchlom prebití zase nemal natiahnutý úderník. Ja s ňou až takéto problémy nemám, mňa len serie tá korózia povrchová, stačí keď s ňou idem ráno von, a na druhý deň už sú tam bodky. Podľa mňa nekvalitná povrchová úprava fínov. ◄ reagovať
Marian konečne si povedal pravdu optika by mala byt určite drahšia a kvalitnejsia ako flinta.radsej nejaku kvalitnu a lacnejsiu flintu napr.Browning....a Zeissa na kvalitnej montáži ale nikdy nie naopak... ◄ reagovať
Len neradno Blasera s Meoptou krížiť, to je nie dobré. ◄ reagovať
poznam viacero ľudí ktorých tikka sklamala pepes33 . Od hlbkovej povrchovej korozie po iné veci . Reklamovali a bolo im vyhovené . Blaser či manlicher sú výborná voľba . Každému podľa gusta . ◄ reagovať
Ani ja veru Edu, pred rokom som kúpil Tikku, no nenaplnila moje očakávania, ak by som si mal znovu vybrať guľovnicu, tak Tikka by to už určite nebola, išiel by som skôr do Manlichera, alebo Blasera. ◄ reagovať
Ešte je možnosť pepes33 ,že ju daroval . Ja by som ju však ani darom nechcel . ◄ reagovať
marco2204 každopádne teba stál 300€ teda ako som sa od teba dočítal . Som rád ,že si spokojný a ,že si dobre nakúpil . ◄ reagovať
edu ja v usa nakupujem pravidelne ,my sme sa len o tom volakedy bavili ze mi robili prieky za konkretne spominany bushnel na colnici drzali mi ho tam asi 3 tyzdne,rada elite 4200 je trocha drahsia ako 300 euro u nas sa predava za 600 a v usa okolo 500 dolarov co je asi na rovnako s poplatkami treba len vymaknut nejaky vypredaj a oplati sa to ◄ reagovať
No neviem, tuším sa ten zadávateľ inzerátu spamätal a už ho vymazal. :D :D :D Asi ju za takú krátku dobu nepredal..:D ◄ reagovať
ano aj bushnel elite 4200 2,5-10x50 napríklad je dobrá optika v pomere kvalita a cena . Marco2204 ja som vedel ,že ty budeš v tej amerike nakupovať :-D Vidíš nebolo to také tŕnisté ako sa zdalo . Dúfam že mi niekto nenapíše že píšem ako je bushnel lepší ako zeiss či swarovski :-D Bavíme sa o puškohľadoch okolo 300€ samozrejme . Pepes33 presne o tom som písal za starú pýta viac ako by kupil fungel novú :-D odkaz toto má podľa mňa skutočnú realnu hodnotu od 100 do 200€ max. nie požadovaných 1000€ :-D ◄ reagovať
pepes- no pri tej zbrani z toho inzerátu predsa platíš za to "umelecké dielo" na pažbe :-) a nadčasovú optiku... ale 999.-euri je už silná káva... ◄ reagovať
:D tuto je jedna v inzerátoch..:D niektorý ľudia nevedia čo za také haraburdy pýtať...a ešte aj tá optika skvelá..:D odkaz ( Je to myslené ironicky, pre niektorých kto by chceli zarypnúť). ◄ reagovať
Orol, je to k téme, je to informácia určená priamo Myshovi. ◄ reagovať
No v prvom rade mu ho ponúkaj v inzercii, alebo poštou, NIE v téme... píšem Ti to VÝLUČNE LEN PRETO, lebo Ty SÁM VYŽADUJEŠ u DRUHÝCH PORIADOK, NEUSTÁLE ICH NAPOMÍNAŠ, ALE SÁM HO PORUŠUJEŠ.Teda vodu kážeš a víno piješ... ◄ reagovať
Orol, na Slovensku sa zarábajú EURá. Mne je to jedno čo si Myshjo kúpi, je to len a len jeho vec, jediný kto bude strieľať z Myshovje pušky je Mysho. Ak bude chceiť, môže si käpiť aj môjho seedlera, ak nie ,tak si ho nekúpi, nemám dvod prečo by som mu ho neponúkol. ◄ reagovať
Archer ja mam bushnel elite 4200 2,5-10x50 a som spokojny,dobra svetelnost jemna bodka,drzi nastrel spolahlivo na 7x65,trocha hrubsi kriz to je jedine co by som mu vytkol,cena s USA ma vysla do 300e ale to bol vypredaj a dodnes banujem ze som si neobjednal aspon dva ◄ reagovať
hadam by ten blaser od tej meopty nezhrdzavel a nechapem prečo by tam nemohol byt,videl som i na lepšich skvostoch nedrahe dalakohlady,ved každy nech si kupi to na čo ma,Michal maš pravdu ◄ reagovať
Nech žijú rypáci, bez nich by bolo na tomto svete asi otupno. ◄ reagovať
ano mysho jednoznacne meoptu. Ale ked budes mat blaser tak si tam predsa len kup nieco lepsie :o) ◄ reagovať
Mysho, mojou poznámkou som ti len chcel dať najavo, že pri tvojom rozpočte špekuluješ nad nákupom pušky a puškohľadu ako hodinársky učeň. Pri tvojom rozpočte na nákup optiky, vychádza jednoznačne ako najlepšia voľba MEOPTA. V tej cenovej triede, kam smeruješ, je to najlepšia optika akú môžeš kúpiť, potom už skutočne len Swaro, Zaiss, atd. Či už sa ti páčia hádky v diskusiách alebo nie, keď si to celé zrekapituluješ, každý ti tu chce rozumne poradiť. Čo sa týka optiky, to môžeš Edovi dôverovať, zaoberá sa optikou profesionálne. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.