Dobrý deň Začínam s polovníctvom a poprosil by som vás o cenú radu pri výbere zbrane(gulovnice) podla čoho vyberať a akú značku voliť poprípade či by bola vhodnejšia puška s výmeními hlavnami? Loviť budem vačšinou zver: diviačiu,srnčiu a danielčiu. Cena by sa mala pohybovať okolo 800€ s optikou.
Na 100% súhlasím s jastrabom. Práve včera som nastreľoval puškohľad Hawke Endurance tuším 2-6x40 na malorážke zkm 452 lux. Flinta aj puškohľad sú čisto nové tak že môžem k tomu niečo povedať. Je to presne tá istá česká malorážka ako kedysi. Záver drhne, spúšť na tomto kuse bola kupodivu celkom slušná určite nie super ale slušná, poistka otrasná. Ak si chceš nechať aj mechanické mieridlá a máš objektív puškohľadu 50mm treba vysokú montáž. Pri vysokej montáži a tvare pažby musí človek naťahovať krk ako žirafa aby videl do kukéra. Presnosť s nábojmi federal s dutinkou dostačujúca na tréning streľby do 100 metrov. Puškohľad a zbraň som nastrelil podľa želania majiteľa na 100 metrov na center. Na 50 metrov bol zásah 1,5 cm hore a na 150 metrov bol zásah o 13 cm dole. Na líšku je tento kaliber určite dostačujúci no limitujúca je v tomto prípade vzdialenosť. Pri bezvetrí sa dá použiť tak max do 100 metrov. Ďalej to už nehorázne padá a stráca energiu o bočnom vetre ani nehovorím. Takže podľa mňa za tie peniaze kúpiš slušnú 223ku do ktorej sú náboje len o málo drahšie a bez problémov môžeš loviť na vzdialenosti okolo 300 metrov (dobrý strelec samozrejme). Líška je zver škodiaca poľovníctvu to je pravda, ale tiež je to živý tvor a keď ho mám a chcem usmrtiť tak nech je to bez bolestne a to mi tieto malorážky s okrajovým zápalom s istotou nezabezpečia ani pri perfektnom zásahu.
ja mam tikku t3 forest....zeiss duralyt 3-12x50...era montaz 2200€ ◄ reagovať
Dobrý návrh Flinta aj optika - len to spojiť dobrou montážou. ◄ reagovať
Napríklad Tikka T3 + optika ZEISS CONQUEST DL 3–12×50 osvetlený, poprípade MEOPTA MEOSTAR R2 2,5 - 15 X 56 RD. ◄ reagovať
Gulovnica s optikou do 2000-2200€ - Opakovacia gulovnica s optikou do 2000 - 2300€
Poradte neiaku dobru kombinaciu.Raž by som si predstavoval 8x57 a velkost objektivu puškohladu
50 alebo 56, variabil. Ďakujem za rady. ◄ reagovať
Ma niekto skúsenosti s Voere 2165 alebo LBW,existuje dovozca na Slovensko? ◄ reagovať
kolegovia čo poviete na savage za 850 eur ? odkaz ..len u fraňa je na tom optika Nikon ◄ reagovať
Gratulujem. Strelivo Norma VULKAN patrí k tomu najlepšiemu pre poľ. prax. Majú s ním vynikajúce skúsenosti poľovníci z PO kraja, rovnako ako z NR/TN kraja, vo veku 62 rokov rovnako ako vo veku 26 rokov. ◄ reagovať
puškohlad Yukon ? môj ty poklad, mal som v rukách akože pozorovací dalekohlad Yukon..atrapa ! ◄ reagovať
No keď už šetrí človek na flinte, aspoň puškohľad by mal za niečo stáť... ◄ reagovať
aspiuserectus 11.2.2012 o 15:25 :DDD, si hral nejakú hru na PlayStation-e? ◄ reagovať
dobre si vybral za tu cenu ◄ reagovať
Tak páni ako poniektorý registrovali pušku už som kúpil a zvolil som Remington 770 v 308w. Kupoval som už rok používanú od jedného polovníka z vedlajšej dediny s puškohladom Edemberg s červen bodom. Pred kúpou sme si zašli na strelnicu aby som si ju skusil ako mi sedí a bol som milo prekvapený pri strelbe na 50m kde sa strely dotýkali a na 100m kde boli v kruhu nie vačšom ako 2Eurovka-používané strelivo Norma Vulkan. K puške som dostal puzdro a kožený remeň. Za 400E myslím celkom podarená kúpa. Už len vymeniť puškohlad za Leupold VX3 s german dot4 a budem nadmieru spokojný. Ešte raz vďaka Eduovi ktorý ma na túto pušku naviedol a chalanom ktorý mi poslali správy a trošku ma naviedli . ◄ reagovať
no to uz len je kombinacia ....:) ◄ reagovať
Ja som za : Haenel Jager 10. Cena: cca 950 €. K nej puškohľad napr. Yukon 8x56S / 280 €/, 3-12x56 /285€/, alebo 1,5-6x42 /265€- ten je ľahký-0,555g/. Vyhovujúce strelivo - a hotovo, máš zbraň- na furt.Pozri si ju v googli. Ostatné stoja - za nič! ◄ reagovať
Podporujem (už tradične) názor Jager-a68. S tým rozdielom, že "Remington/rôzni producenti" nedoporučujem. ◄ reagovať
Páni už som to dole písal puška bude remington 770 v kalibri 308win a neskoršie docestuje puškohlad z USA- Leupolod VX3 3.5-10x50 Crockett Illuminated Reticle ◄ reagovať
ZAcat aspon s českou zbranou..alebo nejaky Remington..Kaliber je uz na tebe.podla toho co poľuješ tak od 6,5mm hore. ◄ reagovať
Len v krátkosti by som odpovedal na pôvodnú otázku, pri lacnejších zbraniach by som preferoval firmu rossler kôli pomeru kvalita-cena, s tých drahších asi Blaserku prípadne adrenalinovku Benelli poloautomat :) ◄ reagovať
značka zbrane nie až tak dôležitá, vyhliadnite si niečo z českej zbrojovky Uherský brod, prípadne Brno (už krachla, ale na trhu sa predávajú rôzne zbrane) vyberte si kaliber 308W a nemáte čo riešiť. 308W je vynikajúci kaliber s veľkým výberom striel. ◄ reagovať
Páni viem ,že to moc nepatrí k tematu vyberu pušky ale nebudem zbytočne zakladať nové vlákno kvôli banalite. Tak sa spýtam rovno. Mal niekto možnosť porovnať dalekohlad značky Fomei typ Leader 8x56 s normálnymi sklami a novými ED sklami ? Rozdiel medzi týmito dvomi typmi je 130E čo je pekná cifra ,ale zase či to nie je len ťahák pre lepší predaj novej verzie? :-D ◄ reagovať
Mysho22 a to sa tak bojis spatneho narazu zbrane??? Mna to docela stve, ked niekto sa furt a dookola pyta-nemyslim teraz konkretne teba-ze jak ta a ta zbran kope. Samozrejme, ze gulovnica kopne. A kto sa toho boji a zmuri oci, tak nech nestriela, aby nespravil este dajake nestastie. proste sa zameriam na ciel a potiahnem-to je cela veda. ◄ reagovať
Mysho22 nie je . Stručná odpoveď . ◄ reagovať
Páni mal by som ešte jednu otázku ohladne pažby. Možno pre niekoho hlúpa ,ale pre mňa podstatná. Je odpor zbrane vačší(berem do úvahy ten istý kaliber) pri plastovej pažbe ako pri drevenej? ◄ reagovať
za tie peniaze volis dobre ◄ reagovať
Edu - asi nemáš šajnu, čo všetko sa dá, neďaleko ukrajinských hraníc. To je iný svet. Vrátane polície, prokuratúry, súdov, colníkov... a Tebe vŕta v hlave taká maličkosť. ◄ reagovať
Uz si nieco kupil Mysho22 ci nie? ◄ reagovať
aspiuserectus pozerám ,že si rybár . To som i ja od roku 1978 člen srz . Udivilo ma ,že nám tu píšeš veci ako sa dá dragunov kúpiť na poľovnícke účely či a že si z neho ako nepoľovník dokonca strielal na medveďa ,líšku a na 500 sa skladá srnec :-D Ako rybár máš právo na prehánanie ale toto je už veľa :-D ◄ reagovať
aspiuserectus,na polovnicke ucely sa neda kupit ◄ reagovať
Dnes sa dá kúpiť, ruský Dragunov, na poľovnícke účely, strieľal som už s toho, aj na líšku, aj na medveďa, na 500m sa dá spolahlivo zložiť srnec, aj s celoplášťovou guľometnou klasickou strelou, len kúpiť originál, robí to aj China, a pažbu si treba dať spraviť k tomu, tá lisovaná drevotrieska na poľovačku nepatrí ◄ reagovať
Chlapi pre ozrejmenie ten remington beriem z jedneho prosteho dovodu bo ako combo zbraň(puška,optika a montáž)za cca 500€ nemá konkurencie navyše je to jednoduchá zbraň a presná čo sa mi javí ako začiatkočníkovi velké plus. Kebyže mám zvyšné peniažky tak jednoznačne volím drevenú pažbu sice aj ked plast mi nie je vôbec cudzí. ◄ reagovať
lanus:Vďaka za typ ale ta cena je pre mňa privysoká keby už som dal tie peniaze tak radšej by som išiel do Roslera ◄ reagovať
Mysho22 - Skús pozrieť túto : odkaz .Je to veľmi presná,ľahká,bezúdržbová a na omak mimoriadne príjemná flinta; v kalibry 308 Win. "na všetko" . ◄ reagovať
V tejto cenovej kategorii by som rem 770 či 710 porovnal s jednotkou iž . Presnosť ,kvalita a spracovanie sú u mňa pre rem .Ižku treba dopracovať .remingtona nie . Ešte k tomu je to opakovačka . Za tie peniaze je to tiež voľba . Hlavne je to nová zbraň skoro bezúdržbová , pracovná a dostatočne presná . odkaz ◄ reagovať
Otec má Remington 770 v kalibri 30-06 Spr. Je to dosť podobné. Presnosť 100%-tná, jednoduchá zbran poistka sa mi zdá z môjho laického pohľadu v pohode, až na ten záver ten je tam dosť neistý ako píšeš. ◄ reagovať
Filip len ja som nehovoril o spracovani pazby...ale o spracovani zbrane ako takej, chod zaveru, presnost spracovania kovovych casti, poistka...to ci to ma plastovu alebo drevenu pazbu to je jedno je to vec vzhladu ale ide skor o spracovanie zeleza, mechaniky.... ◄ reagovať
Nevravím že to musí biť spracovaním perlička medzi zbraňami. Každý vie že uemlyna je umelyna ale kedže mne nejde o vzhľad zbrane tak by som si ju jednoznačne kúpil v tomto kalibri. Pretože som rozmýšľal nad malokalibrovkami či už LR alebo WMR a ceny boli značne vyššie-myslím nových zbraní. ◄ reagovať
Remington 710 je este horsi spracovanim ako 770 (drzal som v ruke obe a je to moj nazor), je to sice pomerne presna zbran a tak ako Edu hovori da sa v statoch kupit za lacne peniaze, tak isto ako mnoho dalsich, ale rovnako sa na americkych forach objavuje vela nazorov, ze je to zbran kvality velmi nizkej co sa tyka spracovania. ale je za dobru cenu. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.