Chcel by som sa spýtať fotografov čo majú skúsenosti s tymito dvomi objektívmi na ich praktické skusenosti.Tá 120-400 má vraj problémy s ostrením a 150-500 slabú svetelnosť ale lepšie ostrenie.Rozmýšlam o jednom z nich ,tak každá rada dobrá.Peniaze na orig.canon nemám,foták bude pravdepodobne Canon EOS600D.Viem že tu už boli rozoberané ,ale diskusia sa vždy otočila niekde inde,ďakujem .
Sigma 150-500 - Chcel by som vediet názory na tento objektív, kresba, za a proti a podobne. Dakujem ◄ reagovať
Canon 500d tak je určite lepší ako 450d. Čo sa týka nahrávanie videa, možnosť vyššieho ISO, kvalitnejší display, viac mpx,... ◄ reagovať
sigma120 400 - ahojte priatelia chcel by som poprosit o radu čo sa tyka zrkadlovky neviem sa rozhodnut co je lepsie na tento objektiv canon eos450 alebo eos500 ◄ reagovať
Takto ak si niekto zavesí foták ked pôjde dolu Piargom vo V.Fatre a drbne ho,tak domov donesie iba ten remenec na pleci a ten šrot čo ostane z fotáka tam rovno môže nechat,tak môže nosit foták ked ide po asfaltke.To čo popisuje batuska môže byt lepšie. ◄ reagovať
edu ale ty si kapacita ! a dokazes nafotit perfektne fotky aj s pinhole (: ◄ reagovať
Pekné fotky si urobil.Je jasné že sa to nedá posudzovat podla jedného fotografa. Ale ked si človek pozre galérie dajme tomu 5 fotografov čo fotia s tym istým sklom a približne podobným telom tak už sa z toho dá usúdiť čo to sklo dokáže. ◄ reagovať
Noseie foťáka na to sú iste zlahčenia ale on je stale dosť ťažký :-D ú na to i špeci popruhy a iné veci.Mincol ani fotky pridané fotené istým objektívom Ti nedajú dostatočné info . Jeden to dokáže odfotiť inak ako druhý . Veľa záleží od fotografa nie od objektívu . Pred 6 rokmi som mal taký maličký kompakt konicaminolta 4 mpix fotil takto odkaz odkaz ◄ reagovať
To zavesenie foťáku o batoh je dobrý nápad isto to potom vyskúšam. ◄ reagovať
Na sulacku so si spravil maly zlepsovak :-) objektiv s fotakom, co je asi 2,5 kg nenosim zaveseny na krku, ale karabinkou zaveseny na batohu, ktory mam na chrbte. Popruh mam vedeny iba cez jedno plece a je znova karabinkou zapnuta jedna strana fotaku. Idealne riesenie - fotak z batohom sa vzajomne vyvazuju a ked si zapnem popruh okolo pasa, tak si zan zastrcim patku na objimke a mozem sa prechadzat po lese s rukami vo vreckach a ani necitim, ze by som nieco nosil. A pritom mam fotak stale pripraveny na fotenie.Super riesenie, ktore setri vasu chrbticu, vrele odporucam.... ◄ reagovať
Stačí si zadať do vyhladavača new canon 100-400 a je tam par odkazov.Teda ak som to správne pochopil v tom predvianočnom zhone :-)Bol tam niekde aj nákres rozmiestnenia šošoviek v tom objektíve.Len tú stranku kde o tom písali najviac neviem ani za toho teraz nájsť...Inak tá 70-300 je ozaj ľahká,teda hlavne v porovnaní so sigmou 120-400.700g rozdiel je v horách už aj dosť.Ale pokial tú 70-300L niekto nebude mať a nehodí sem fotky tak sa môžeme len dohadovať ako by to bolo s výrezmi. ◄ reagovať
357AS myslím že do plného výrezu je vždy strata sa púšťať odhliadnuc od toho že strata dpi je jasné sito . Žiaden zoom Ti nenahradí keď máš možnosť prísť bližšie . Každopádne vlačiť 100 - 400 je omnoho ťažšia záležitosť ako 70 - 300 . To je fakt . Nie je to lahké ak mam ešte fotovak s 10 kilo sklami je to aj na mňa dosť . Ale zasa pre takmer dvojmetrového človeka cez 100 kilo váhy nie je 100 - 400 problem nosť na krku aj celý deň . Keď fotím festival mám toho plné bríle nosiť to na krku tri dni je naozaj dosť . ◄ reagovať
Medzi 100mm a 400mm je vo foto malý rozdiel,ked mám canon 18MP tak výrez z 300mm na 400mm nie je žiadna strata a je rozdiel chodit po hore s objektívom 100-400 a s 70-300,obrazová kvalita 70-300 je ešte o niečo lepšia,tiež je o dost lahší,takže tak. ◄ reagovať
canon 200 - 400 už je davno odkaz cena je pod 5000€ novej 100 - 400 som nič nepočul . Mne osobne pumpa absolutne vyhovuje. ◄ reagovať
bude 200-400 f4 is usm + 1,4 TC ale za min. 8000€ odkaz ◄ reagovať
otom nic neviemn ani som sa nic podobne na fotografických forach nedocital ale bolo by to super ... skadiaľ maš tieto informácie ? ◄ reagovať
nemal som na mysli odkaz na recenzie 100-400L ale dakujem. To porovnanie spomenutych objektivov pri praktickom foteni,tabulky a grafy moc neštudujem.Čo sa tyka tej novej canon 100-400 tak pokial viem na buduci rok by to mala byt realita.mala by uz mat klasicke zoomovanie.Preto som sa pytal či nevie niekto viac. ◄ reagovať
Dakujem za ten link,ten 70-300L je podla testov super sklo.Len na zver sa mi zdá 300mm ozaj málo.Škoda že s tymto sklom tu ešte asi nikto nefotí,na konkretnych fotkách a ich výrez na ekvivalent cca400mm by sa dalo najlepšie zistiť čo sa s ním dá odfotiť.Nákup plánujem až na jar tak možno sa dovtedy niečo ukáže..Nemáte náhodou info ako to vyzerá s tou novou 100-400 od canonu? ◄ reagovať
mincol ja mam 100 - 400 6 rokov fotím motokros uplne bežne pumpujem v prachu na festivaloch kde je vidiet v prachu na pár metrov . Za 6 rokov pumpovania som nebadal na žiadnej fotke žiaden prach . O objektív sa nijako nestaram samozrejme uv filter je prve čo na objektív treba nahodiť . Zatial nebol čistený ani o tom neuvažujem . Mám nacvakaných státisíce fotiek a pracuje stále spolahlivo .Takže to je môj postreh z praxe . Tu sú nejake fotky odkaz aby som len nekecal ,ale pridal aj výsledky :-D obrazová kvalita 100 - 400 je podla mna brilantná samozrejme veľa záleží od fotografa a jeho zdatnosti. Staršiu 100 - 400 by som sa nebal kúpiť cvakol by som si oblohu zistil by som či nema nejaku vadu či fachá IS a za dobru cenu je použitý objektív dobrá voľba . 357AS píšeš ,že si má pozrieť testy a uvidí . Uvidí iba skrytú reklamu v testoch nič viac . Kto chce vidieť musí si nafotit a potom uvidí . Ohnisko 300 je na fotenie zveri málo takže canon 70 - 300 ja osobne nedoporučujem . ◄ reagovať
100-400 je drahší a používaný by som tento objektív nekupoval nikdy ◄ reagovať
70-300 je dobrý ale drahý ◄ reagovať
z akej zliatiny je vlastne telo L-kovych skiel ? ◄ reagovať
mincol,poslal som Ti porovnávací test na objektívy,pozri a uvidíš. ◄ reagovať
nad touto možnosťou som zatial nerozmýšlal,dakujem za typ pozrem sa na to.neviem či tu má s tým niekto praktické skúsenosti. ◄ reagovať
ak by som mal kupit canon 100-400,tak to radšej najnovší canon 70-300 IS L-kový,ovela lahší spratnejší obrazová kvalita je super a výrz na 400mm určite taký ako z tej 100-400 ak nie lepší. ◄ reagovať
100-400 s prachom môže mať problémy ale prevedenie je super je z velmi dobrého materialu. Podľa toho ako sa on staráš! ◄ reagovať
Ten canon by bol isto lepší,uvidím ako budem na tom s peniazmi a možno sa rozhodnem radšej pošetriť do jari.Pri tom canone 100-400 sa trošku bojim tej nie moc dobrej povesti s nasávaním prachu a celkovo citlivosti celeho toho zoom mechanizmu a po servisoch sa mi moc behať nechce.Ale fotky to robi pekne to je bez debaty. ◄ reagovať
Tu je rada jednoduchá jednoznačne sigma 120 - 400 neviem o tom že by mala problém z ostrením . Je to kvalita primeraná cene . sigma 150 - 500 to by som ja osobne nechcel pre mnoho dôvodov. Najlepšia volba je canon 100 - 400 L ako spomenula vandička. ◄ reagovať
Za 900e kúpiš použitú canonacku 300-ku f4. Ak máš niekoho známeho v Anglicku tak odtial sa oplati zobrať fototechniku. ◄ reagovať
Ahoj... ja fotim sigmou 120-400 samozrejme ze sa to neda porovnat s objektivmi od CANON ale za tu cenu je to velmi schopny objektiv...ak by si chcel nieco tak napis do posty.... ◄ reagovať
racej tu 120-400 ked inak nedas 500 sa neoplati krezba je tak zla ze ked z tej 400 spravis vyrez na 500mm budes mat krajsi obraz na tej 120-400 ako na 500 to mas nieco take ako keby na canonacku 300f4 L das TC III generacie od canonu vysledny obraz bude mat horsiu krezbu ako keby si spravil rovno vyrez z 300 v tomto su telekonventory velmi zavadzajuce vyhodne su len pre vybraný par skiel ... davat na sigmacky zoom TC ani nerozmyslaj bude to onicom ! ◄ reagovať
Ak sa stale rozhodujes medzi tymito dvomi sklami,tak by som bol skor za tu 120-400.Ak ti neda pokoja vacsie horne ohnisko 500mm na tej druhej,tak vedz,ze rozdiel medzi 400mm a 500mm je minimalny.Co je vsak dolezite je to dost na ukor svetelnosti,co je na fotenie zveri najhlavnejsia vec.A v neposlednom rade mne osobne by uz nepripadalo rozumne dat tolko penazi za 150-500,to uz by som ozaj radsej dosporil na L-kovy canon,rozhodnutie je uz na tebe. ◄ reagovať
Nejlepší sklo pro tebe by bylo Canon EF 70-300 mm F 4-5,6 L IS USM, ale je to drahé, ale kdyby soudruzi od kanonu udělali tento objektiv bez stabilizace a cenově by to bylo jak s objektivem 70-200, tak by cena byla na nějakých 20 000 Kč a rázem by to byl podle mého jeden z nejprodávanějších objektivů :-) Jestli se rozmýšlíš mezi těma sigmama, tak beru tu 120-400, tam je ta světelnost na únosné míře. ◄ reagovať
Rozhodujem sa medzi tymi dvomi sigmami a to ostatné je skôr také nahlas rozmýšlanie lebo ma zaujma nazor na tieto maje špekulácie:-) ◄ reagovať
Mincol, podla mna moc spekulujes, parametre objektivu su jedna vec a druha, kedy ho budes vyuzivat...kedy najcastejsie chodis do lesa fotit zver, lebo mozes mat akokolvek svetelny objektiv, od urciteho casu ti ani ten nepomoze...my mame doma na zver canon 100-400L, nema najuzasnejsiu svetelnost, ale zatial som s nim lese problem nemala (aspon v casoch kedy chodime my), ak mas oporu da sa pekne aj za sera fotit. Viem ze sa rozhodujes medzi sigmami, 70-200 je super, na portrety a pod, neviem si s nou predstavit fotit zver, pride mi dost tazka sama o sebe a ked na to das este kruzky, no neviem...ale svetelnost ma super, ale bez kruzkov, tie automaticky zhorsuju tieto vlastnosti a tym padom to mas za jedno. Ja by som sa na tvojom mieste (ked uz mas vybratych horucich favoritov medzi objektivmi) pozrela z toho praktickeho hladiska a nie len podla parametrov :-) drzim palce v rozhodovani. ◄ reagovať
Rozmýšlal som aj nad dákou sigmou 70-200 f2,8+TC ale neviem ako táto kombinácia funguje.mať 200mm objektiv s dobrou svetelnostou je hlavne v lese dost dobre ale na najdlhšom ohnisku s TC to bude asi slabé... Najviac sa mi páčia výstupy z pevnej 400 od canonu ale tento rok sa mi už pár krát stalo že zver prišla tak blízko,že som musel ubrať zoom na tej mojej hračke a s pevnou 400 by som cvakol tak hlavu...Som už z toho trošku jelen,tak ak by ešte niekto vedel poradiť budem rád.Za všetky príspevky vďaka. ◄ reagovať
zigi9 na zoom davat TC neni moc dobry napad vystup bude onicom alternativou je Canon EF 200mm f/2.8 L II USM + TC2x III generacie od canonu u ktoreho môze byt vystup uz zaujimavy odkaz len treba ratat s asi 50% poklesom rychlosti AF ◄ reagovať
sigmu raccej nie je velka sanca ze narazis na kus ktory bude mat problem z ostrenim a to potom môzes 100x reklamovat aj tak to neopravia a ktomu ete telo v plaste - vydrzi ti to neake tie 3 roky ale nebude to bohnieco .. co sa krezby tika sprav si otom obaz sam odkaz porovnanie zo sigmou 120-400 som nenasiel ale bude to velmi podobne... na tvojom mieste by som rcej dosporil na pevnu canonacku 400mm alebo na 100-400 inak budes za pol roka banovat ze si si kupil sigmu ( ja idem ties v marci kupovat teleobiektiv a som rozhodnuty pre canonacku 400stofu a to som mal na rozhodovanie a zvazovanie asi pol roka tiez niesom ziaden bohač ale za 6 mesiacov som dokazal naskrabat na 400 + stativ + hlava) ◄ reagovať
Ak tie sigmy chceš kúpiť použité ,od ruky za cenu okolo 400€, tak to nieje zlá kúpa, ale ak si ochotný dať za ne okolo 800€ (za nové) tak radšej kúp nejaký ojazdený originál,najlepšie nejaké pevné sklo... :) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.