Vážení priatelia, ako a akým spôsobom nastreľujete poľovné zbrane? Ako správne korigovať otvorené mieridlá ( mušku a cieľnik) vrátane zámernej zámernej osnovy puškohľadu pri odchýlke zásahov vo vodorovnom a zvislom smere od cieľového bodu? Aký je správny výklad POUČKY „kam puška, tam muška“, resp. „kam muška, tam puška“? Na ktorú stranu sa pohybuje – ide zámerná osnova puškohľadu ( kríž ), keď bočnou korekciu otáčame vpravo? Ak otáčame vpravo výškovou korekciou, ide „kríž“ hore, či dole?
Zdravim. Potvrdzujem tvrdenie motaq. Laserovy nastrelovac a pod. veci sluzia iba na to, aby sa prva rana dostala hned povedzme na paier o rozmere A4 a nemuseli sme spekulovat ze kde to skoncilo a vystrielat niekolko nabojov nez sa dostane na terc. Proste to setri naboje. Ja osobne som to v zivote nepotreboval. Staci ak sa terc da na cca 30 m a skoriguje sa puskohlad s priezorom cez hlaven. Este sa mi nestalo aby som sa netrafil do terca. takze si myslim, ze zbytocne vyhodene peniaze. Ale je to na uvazennie kazdeho strelca. Asi tolko.
Tiež som to mával kedysi tak. Pri nastreľovaní na 50m som ostal s tým, že zásahy po nastrelení mám od cieľového bodu umiestnené 1cm (2) hore ( boky samozrejme tip-top ). ◄ reagovať
ja mám nastrelenú guľovnicu na 50 m, viem že je to málo, ale ja nestrieľam na väčšiu vzdialenosť ako je na 120 m a tým pádom je všetko v kruhu do 3 cm. Moja priemerná vzdialenosť streľby je cca 65 m. Ale každý nech nastreľuje podľa toho ako to jemu vyhovuje. Samozrejme nikoho nenútim nastreľovať na 50 m. ◄ reagovať
Ja osobne nastrelujem vzdy na ONV, idem na 100 m strelnicu, pozriem aku ma balistiku dana strela na 100 m, v mojom pripade to robi na 100 m nejak 4 cm vyssie. Strielam dokym zasahy nie su v potrebnej vyske. Potom necham zbran trochu vychladnut pokecam s niekym aspon 20 min a dam este jednu kontrolnu ranu. ◄ reagovať
mozem nastrelovat zbran aj do mensieho stupania ci to musi sa vzdy robit len na robine? totiyto nemam tu nejake vhodne miesto a strelnica daleko.... ◄ reagovať
Je lepšie nastreľovať dlhú guľovú zbraň na 50-60m, alebo na 100, resp. ONV (optimálnu nástrelnú vzdialenosť)? Ako nastreľujete Vy? ◄ reagovať
Lanus ďakujem, veľmi precízne a logicky vysvetlené, napísané. ◄ reagovať
Základným princípom nastreľovania je "dotiahnutie" mušky resp. kríža optiky na miesto zásahu ! Preto poučka musí znieť :Kam puška tam muška alebo cieľnik naopak !!! Čiže pri vysokej rane musíme zdvihnúť mušku alebo naopak znížiť výšku cieľnika ! Analogicky je to aj pri potrebe stranovej korekcie t.j. pri odchýlke v pravo ,musí ísť do prava aj muška,alebo naopak t.j. do ľava zas cieľnik ! Pri optike si musíme všimnúť popis pri rektifikačnom krúžku ! U väčšiny typov pri točení do prava pôjde rana dole resp. do ľava (to znamená,že sa kríž zdvihne resp. posunie do prava !!!). U niektorých typov napr. Jena ;VOMZ ... je to však naopak ! ◄ reagovať
orol, ono to nieje u vsetkych puskohladov rovnake :) ◄ reagovať
hľadám nastrelovcí stojan za prijateľnú cenu, viete o niečom? ◄ reagovať
je v Zohore spojazdnena uz aj brokova? ◄ reagovať
devin uz zial nefunguje, ale odporucam Narodne strelecke centrum v Trnave.... ◄ reagovať
tak toto už preč nedáš :-)))))))))))))))))))))))))))))))) 1* ◄ reagovať
no my chodime na Lunik IX. tam trafiame do cierneho... vy asi take nemate co? :) ◄ reagovať
Nastrelovanie -
Kde sa dá v okolí Bratislavy nastrelit gulovnica? Dakujem
◄ reagovaťUžívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.