Vážení priatelia, ako a akým spôsobom nastreľujete poľovné zbrane? Ako správne korigovať otvorené mieridlá ( mušku a cieľnik) vrátane zámernej zámernej osnovy puškohľadu pri odchýlke zásahov vo vodorovnom a zvislom smere od cieľového bodu? Aký je správny výklad POUČKY „kam puška, tam muška“, resp. „kam muška, tam puška“? Na ktorú stranu sa pohybuje – ide zámerná osnova puškohľadu ( kríž ), keď bočnou korekciu otáčame vpravo? Ak otáčame vpravo výškovou korekciou, ide „kríž“ hore, či dole?
Zdravim. Potvrdzujem tvrdenie motaq. Laserovy nastrelovac a pod. veci sluzia iba na to, aby sa prva rana dostala hned povedzme na paier o rozmere A4 a nemuseli sme spekulovat ze kde to skoncilo a vystrielat niekolko nabojov nez sa dostane na terc. Proste to setri naboje. Ja osobne som to v zivote nepotreboval. Staci ak sa terc da na cca 30 m a skoriguje sa puskohlad s priezorom cez hlaven. Este sa mi nestalo aby som sa netrafil do terca. takze si myslim, ze zbytocne vyhodene peniaze. Ale je to na uvazennie kazdeho strelca. Asi tolko.
Edu - Zle čítaš !!! ten "pisálek" napísal,že bude zoom 5x a nie ,že také veľké bude "priblíženie" !!! to bude samozrejme 60:50=1,2x !!! ◄ reagovať
Edo zabil si novú profilovku. Pred fotením padol aj nejaký ,, povestný džontík ,, ? ◄ reagovať
durko to máš potom dobré to máš zhruba tak ako dragunov ten striela zhruba do 1,5 moa respektíve 4,5 cm na 100m odkaz ◄ reagovať
lanus zakladne ohnisko je aj zostane základným !!! Ak myslíš full frame tak nemá žiaden vplyv na zoom !!! Iba na zorné pole . Mohol si fotit aj sto rokov ale pravdu nemáš ! odkaz takú volovinu že na ohnisku 60mm bude niečo 5 x priblížené môže napísať iba pisálek ,ktorý zrkadlo asi nikdy v ruke nedržal . Vždy sa začína počítať zväčšenie od ohniska 50 to ostatné je zmenšenie ako keď sa do triedra z druhej strany pozrieš . Je jedno či je to objektív 8-50mm alebo 35-50mm alebo rovno 50mm všetky budú mať na ohnisku 50 nulové priblíženie ako keď sa pozrieš cez trubku . Či už väčšiu alebo menšiu. ◄ reagovať
Edu - ja som s klasickou optikou fotil podstatne skôr ako ty;mám ešte na pamiatku aj nejaké zrkadlovky (Praktica LTL a Pentacon six + výbava ). Keďže moja sestra bola profesionálna fotografka tak som sa mal kde priučiť,takže si na tlačenie volovín do hlavy nájdi nejaký vhodnejší objekt ! Základné ohnisko kinofilmu má síce vplyv na subjektívne "vynímanie priblíženia" ale nie na oficialnu definíciu zoom-u !! ◄ reagovať
Edu zase máš zbytočné pochybnosti.Už sme to tu preberali že po tých úpravách na tej IŽ-ke sa dá streliť dosť slušne. A práve to GECO z nej lieta najlepšie a na 100 m. do kruhu 7 cm neni problém. ◄ reagovať
durko ked strielaš z jednotky ižky a ešte na 150m tak to sa nečuduj . To všetko vysvetluje . Teraz mi je už všetko jasné . Pochybujem ,že sa ižka dá nastreliť na 100m do 10cm kruhu . To bude naozaj nemožné . ◄ reagovať
lanus stale žiješ v tom istom omyle . Absolútne ignoruješ ohnisko 50. To je totiž realny pohľad ľudského oka od toho sa odvíja priblíženie . čiže ohnisko 100 je priblíženie 2 x ohnisko 150 3x . Keby si niekedy držal zrkadlovku vôbec o tom nepochybuješ . Mýliš si zorný uhol a miešaš hrušky s jablkami . odkaz Tvoj obrázok bol zmazaný preto lebo podobné fotky terčov maže za radom správca . Mohol si ho pridať sem odkaz a pridať odkaz ,lebo sa tváriš ako by som ti ten obrázok ja zmazal . ◄ reagovať
durko neboj sa nemáš.u 243 Win je to normalne,všeobecne v praxi sa odchýlky viac prejavujú u rýchlejších ráží ako u pomalých,navyše 6,8g je už na twist 10 vela a neutiahne to,ale zas prax pri nastrelovaní ukázala,že zrovna ZKK s touto gramážou nemali problém.To GECO nech ti nie je luto-je to hnoj a do mojej hlavne má zákaz-REMINGTON 700VLS-AJ ked so stupanim 9 aj niečo nemá problem to ustabilizovat.MMaska-bežne sa mi stáva,že po odstránení tej neštastnej skrutky sa u ZKK hlavne v kalibri 30-06 pri nastrelovaní zlepší rozptyl. ◄ reagovať
durko - Tu sa nejedná o smolu ,ale o štandardnú vlastnosť Iž-iek t.j. že ťažko zvládajú zdvih hlavne pri výstrele ! ◄ reagovať
Edu - Tie prepočty vôbec neboli čudné a práve preto boli odstránené !!! (Popisovali profil dráhy strely u guľovnice s výškou optiky 5cm majúcou prevýšenie 3cm vo vzdialenosti 50m a jeho následok vo vzdialenosti 100m !) Čo sa týka definície zoom-u tak tu je taká ako tvrdím ja : odkaz a tvoja definícia je kde uverejnená ?! ◄ reagovať
Edu už je to pasé je to 20 rokov. Ale aj najnovši priklad Federal Nosler® Partition® Vital-Shok® 6,5g a GECO 6,8g na 100 m. 15 až 18 cm rozdiel výškový.Možno že mám len ja takú smolu?! ◄ reagovať
som rád že mám nenormálnu guľovnicu :-D a po zmene streliva mi nestriela 20cm hore a 16cm do prava . Lanus nemám byť na čo nafúkaný ani zaslepený . Ja som popísal iba vlastnú skúsenosť . Škoda že si ušiel z debaty kde si za boha nechcel pripustiť že digitalny foťák ktorému ohnisko končí na 500m má zoom - priblíženie - zväčšenie alebo nazvi to ako chceš vždy len 10x tiež si nechcel ustúpiť a dával si nejaké čudesné prepočty tak ako tu 5 + 3 a neviem čo ešte . Potom kto je tvrdohlavec ?Durko mal si to spätne preveriť so strelivom spce a zistil by si či odchýlku spôsobuje zmena streliva ! ◄ reagovať
BLEIKER- SPEC 11,2 Siera 11,35. Bol som velmi spokojný zo Sierou a viac som iné neskúšal. Kupil som 100ks. jednéj série a pušku som po rozpadnutí združenia predal aj z krabicou nábojov.Hlaven bola volná. ◄ reagovať
BLEIKER viem kam mierys ci skrutka neodtlasa hlaven alebo nenarazi na skrutku pri vystrele mmmmm je to otazka le ked S&B sam od seba lieta kade tade to mohlo robyt ze nastrel s tymi nabojmi robyl ten velky rozdiel podla mojich skusenosti je to max na 150m 6-8 cmna 100m 4-5cm bokom a to je normal pri hociakej vymene naboja znacky gramaze typu streli atd ◄ reagovať
durko-dobrý príspevok,ale chcem sa spýtat,či sa jednalo o rovnaku vahu oboch striel,ako aj či si sa potom spatne nevrátil aspon 3 ranami k SPCE,pre overenie,že ten rozdiel je skutočne taký,lebo sa priznám,že s takým rozdielom som sa ešte ani ja nestretol.i ked na 150m to je možné.Ešte jedna otázočka k tomu ZKK-čku-prednu skrutku spajajucu hlaven s pažbou tam máš,alebo ti hlaven volne kmitá?dik za odpoved ◄ reagovať
edu to priznavam ze som ho prehliadol ale to na veci nic nemeni ja nemam problem priznat chybu to len teba nik nepresveci a neuznas ze sa mozes mylit co je na skodu.!? ◄ reagovať
Edu - Tvoj pôvodný komentár k tabuľke ako aj ten súčasný plne potvrdzuje ,že balistické tabuľky nevieš čítať,ako aj ,že vo svojej nafúkanosti a zaslepenosti sa odmietaš čokoľvek naučiť ! ◄ reagovať
MMasska ako to že si prehliadol durkov komentár ?:-D Zase si nepozorný :-D ◄ reagovať
MMaska (10:39), napredkladaj mi neodôvodnené výzvy. Vyjadril som sa ( 10.08.-15:00 v druhej časti ) a preto nechcem poznať to, čo už dávno poznám. P.s- v názve oslovenia osoby aspoň v mojom prípade píš pre budúcnosť veľké "T", vďaka. ◄ reagovať
Chlapi, nedá mi zase nezareagovať. Tých 20 hore a 16 do prava som uviedol ja, ale musím sa opravit, nie na 100 m, ale to bolo na 150 m z pevného stojanu. A je mi jedno, kto si o tom čo myslí. Ja som uviedol len to, čo sa mi stalo pri zmene streliva z SPCE na Sieru v cal. 7x64 ZKK600. A zodpovedne môžem prehlásiť, že sa mi ešte nestalo, aby mi strielala puška rovnako s nábojmi rôznych výrobcov. A rozdiely na 100 m 20 cm úplne v pohode. ◄ reagovať
edu ale aj tvoje prazne reci k tejto teme sa tej nule rovnaju dokonca by som povedal ze - 5 su uplne mimo!!! :-DDD ked ti to tak mimo aj triafa ako keca tak sa nedivim ze nechces ist na strelnicu! ◄ reagovať
lanus a čo dokazovala tvoja tabuľka ??? Dokazovala že strelba z guľovnice ktorá bude mať puškohľad 40mm nad osou bude strelať na 50 presne tam kde na 100m . Tvoje doplnenie tabuľky dokázalo že Gb sa puškohľadom 60 mm nad osou hlavne bude mať rozdiel na 50m jeden centimeter na 80m 4 milimetre a na 100m žiaden . To bolo tie obrovské odchýlky ? ◄ reagovať
mne mazal pravidelne terc kde som uviedol ako striela sako hammerheand oproti accubondu aj vyskovo aj stranovo s GB proste spravca foto si zmysli ze to nieje vhodne a sunda to a pritom chcu aby to bola stranka zaujimava a poucna a das praktycku ukazku a hned to oddrbe ◄ reagovať
MMasska - Nič si neprehliadol !!! predmetná téma ako aj fotografia s balistickou tabuľkou Normy boli jednoducho vymazané!!! (Bolo v nich totiž priveľa dôkazov o niekoho "múdrosti" !!!) ◄ reagovať
orol Poacher, to bol v teme vykrik do tmy ten sa uz nikdy do temy nezapojil a ineho som tu v teme okrem edu nevidel napisat take cislo 16-20 cm by to mohlo robit podla mojho odhadu na 300m ale pochop realne ze bocna odchylka je mozna zo zmenou streliva aj sa to deje su to dajake 4-5cm na 100m tak ako vyskova aj stranova proste je to tak a nespochybnujte zbran ani montaz ani puskohlad ak edu nechce prijat vyzvu na strelnicu tak ju primi ty a dokaz nam ze sa to nedeje ja osobne donesiem zbrane aj zasponzorujem strelivo 5 zbrani 5 roznych znaciek streliva iny vyrobca gramaz atd strielat budes na 100 m stojan a 10 nabojov a dokazes vsetkym ze ty a edu mate pravdu ! co ty nato? ◄ reagovať
Napr. 10.08.- 9:43 ( tretí riadok ), ale je toho viac. Hľadaj, nájdeš. ( súčasne mimo témy myslím pri fotke GB, nie som teraz hneď istý ). ◄ reagovať
orol kto a kde napis kto pisal a kedy nech si to pozriem tych 20 cm na 50m ako to tu tvrdite mozno som to prehliadol ◄ reagovať
MMaska, písalo sa aj o 20 čísel "doboku" a myslím si práve to Eduarda vytočilo... ◄ reagovať
edu zasa tvoja demagogia skade si nabral tych 16cm do boku? ja som presiel diskusiu dozadu a nenasiel som to tu kto to povedal okrem teba? ◄ reagovať
Ja by som len doplnil Belsona má tam maličkú chybu ak na gumipuške nič nevychýliš a strielaš stále presne do stredu pri kamienku inej farby rovnakej hmotnosti a rovnakej rýchlosti zrazu kamienok začne svojvolne lietať 16cm do prava a 20cm hore . Balisticky sa táto odchýlka nedá vysvetlieť ale po konzultácii s Vatikánom sa zisilo ,že ide o tzv. sily pekelné ,ktoré strelu ovládajú . ◄ reagovať
Belson - Veľmi výstižné a vtipné ! Škoda len,že ten čo by si to mal zobrať najviac "k srdcu" to vo svojej bezmedznej nadutosti a hlúposti vôbec nepochopí !!! ◄ reagovať
dede (včera o 13:08) - Gumipuška ako extrémne nebezpečná zbraň je ženevskou konvenciou zakázaná, preto skúsenosti s nastreľovaním nie sú. A tak narýchlo zvolanému konzíliu stredoeurópskych puškárov (nebolo to vo Ferlachu) nezostávalo iné, ako operatívne jeden prototyp vyrobiť. Dúfam, že nie je na závadu veci, že sa nastreľovalo bez kaleidoskopu. V kamarátovej pivnici s dĺžkou 58m sme zistili, že ak vychýliš parôžky gumipušky o 16cm doprava a 20cm dohora, triafaš na 50m stred. A to bez ohľadu na váhu kamienka a dĺžku a napínaciu silu gumy........Alibistická doložka: Vzhľadom k tomu, že ide o super zakázanú zbraň kategórie AA, vyrábate ju a experimentujete s ňou len na vlastnú zodpovednosť! ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.