Ahojte.Chcel by som vediet,že ci si mozem postavit krmelec-jasle na nasom pozemku v hore.Ten revír tu niekomu patrí,ale bohuzial uz dlho som nezbadal nejaku cinnost okolo neho-krmivo pre zver atd... Davnejsie som krmil zver iba tym,ze som dal spagat ,ktory som zaviazal o strom a napchal som tam sena+ak boli popadane jablka po zemi,tak tie som vysypal okolo toho.A rozmyslam,že na tom mieste by si chcel postavit take mensie jasle-krmelcek.Len by som chcel vediet,že ci sa to može,alebo nie.Dakujem za Vase nazory.
Andrej to napsal dobře......třeba to vlk už konečně pochopí))))))))))))!!!! ◄ reagovať
Zver je v období núdze preto gravidná, aby sa mláďatá rodili do obdobia hojnosti, logické nie? :) Pretože dospelá zver toho dosť znesie, tak si "vybrala obdobie gravidity" na zimné mesiace. Naša pomoc predstavuje bonus, ktorý jej pomože prekonať obdobie menšej potravinovej ponuky a zlepší kondíciu matiek a vývin plodu v materniaciach. Nikto nikdy netvrdil, že jadro je dobré v akomkoľvek ročnom období a v akomkoľvek množstve. P.S. Raticová prežúvavá zver sa v období núdze nerozmnožuje... :) ◄ reagovať
vlku nepřekrucuj něco co je 10.let možná i 100 let zaběhlé....o bachorové acidoze už jsem zde psal.....důležité v tomto případě je uvědomit si rozdíl mezi krmením a přikrmováním! ◄ reagovať
Myslím si, že Seth má v zmyslupnosti prikrmovania senom jasno a skôr by ho mohla zaujímať nejaká jednoduchá konštrukcia prikrmovacieho zariadania. ◄ reagovať
Prepáč, goret, že už myslím dopredu. Na to seno. Ale keď ho tam chce postaviť, tak to má byť zmysluplné, nie? ◄ reagovať
Seth, dostalo sa mi pod ruku číslo loveckého magazínu Lovu zdar, 10/2010. A v ňom na str. 46 - 49 zaujímavé informácie, ktoré by ťa mohli zaujímať. Nepíše ich žiadny radový poľovník, ale Ing. Matúš Rajský, Centrum výskumu živočíšnej výroby Nitra, Stredoeurópsky Inštitút ekológie zveri Wien, Brno, Nitra. Iba jedna veta: "Ak zver skonzumuje väčšie množstvo jadrového krmiva, hrozí riziko acidóz a úhynov." Tiež považuje zimu za obdobie núdze. Neuvedomuje si, že zver je prirodzene gravidná. Ale to nielen on. Dr. Selye dokazuje opak - ak je zver v strese, čo je stav núdze, na rozmnožovanie ani nemyslí. Má dosť starostí so sebou, aby prežila. Ja len aby si myslel na to, ak chceš prikrmovať jadrom. ◄ reagovať
Jozi, keďže si doteraz v žiadnej diskusii nerpiniesol relevantný dokaz svojich tvrdení, v oslabení si ty. Takže prestaň používať termíny "viaceré zdoje, periodiká, viacerí odborníci" Naštastie nemáš priestor na Slovensku aby si realizoval svoje choré nápady a polobludy. Tak sa len exibicionisticky zabávaj, bavíš nás vštekých :))solirov, ty si sa dúfam nenechal znechutiť. Seth, prajem ti aby ti tá chuť do roboty vydržala, zver nás potrebuje. Menší krmelček je pre srnčiu zver ideálny, záleží ale i na tom akým typom sena ho naplníš. ◄ reagovať
Seth sa nepýta, či zveri seno chutí alebo nie, ale či môže postaviť menší krmelec, aby im ho tam mohol dávať !! ◄ reagovať
Solirov, tak tu niekto klame - buď ty, pribratislavskí poľovníci, estónska kamera,tvoja zver a neviem kto ešte. Alebo máte zvláštny druh zveri senožravej. Ale pravda môže byť len jedna. Keďže viac zdrojov uvádza, že zveri seno nechutí, si v oslabení. Už či sa ti sníva, alebo si pri vedomí. Ľutujem, ale mňa si nepresvedčil. Tak dobrú chuť tvojej zveri k senu! Len aby si nepolámala behy a nezadrhla sa! Bolo by nám jej ľúto.