Ahojte.Píšete sa do knihy návštev revíru keď idete sám alebo z kamošom stavať trebárs,krmelec,solisko a podobne prospešné zariadenia.Za dobu 19 rokov čo sa venujem poľovníctvu,ma nik nezdrbal že som nebol napísaný v knihe návštev do revíru a pritom som bol stavať iba solisko,nemal som žiadnu zbraň, iba motorovú pílu a batoh z náradím.Vďaka za poznatky.
brandys. Nemusíš sa na mňa hnevať, veď ja ťa z ničoho neobviňujem. Len som sa snažil na základe tvojho popisu vysvetliť, ako to v skutočnosti je. A 2x som napísal "ak si použil poľné, alebo lesné cesty". Ale aj napriek všetkému mal právo kontrolovať teba, aj tvoje auto. A to aj vtedy, ak by si bol v knihe zapísaný. Inak je to veľmi citlivá vec a väčšinou ide o dôveru a medziľudské vzťahy. Ja osobne už neverím ani sebe, nieto ešte niekomu inému. :-) ◄ reagovať
k smetko,zákon jasne hovorí,že lesné a polné cesty môžeme používať my polovníci...,zabudol si doplniť,že musíme mať písomný súhlas na vstup na polnú,či lesnú cestu.A navyše bolo tam vážne podozrenie!? Čo bolo tým vážnym podozrením?vysvetlíš mi to?A čo tak zaviesť knihu brigád,aby sa zbytočne nezahlcovala blbosťami kniha návštev revíru?Vlado stanovy PZ nemôžu byť v rozpore s inými,vyššími právnymi normami,to len u nás je možné...:D ◄ reagovať
smetko.Píšeš síce poučne ale nepoužíl som ani lesné ani polné cesty,stál som na rázcestí štátnej cesty pred vjazdom na lesnú cestu do revíru.Inak zásadne po lese chodim pešo a nerozvážam sa autom nemam to za potrebí,chodzou po lese relaxujem,vozit sa možem na asvaltovej ceste.Bol som stavat solisko za bieleho dna,nemal som čo tajit.Nič nekalého som nerobil ako uvádzaš.Inak v tej časti kde som bol robiť solisko je k mojmu domu kde bývam 27 km po štátnej ceste,myslíš si žeby som si dovolil riskovat problem a viezt f kufri auta ulovenu zver bez plomby za bieleho dna a riskovat že ma zastavi polícia.Nikdy som sa nepísal do knihy návštev revíru ked som išiel stavat prospešné zariadenie pre zver a ani hospodár a ani domáci poriadok nám to neprikazuje.Vidím to tak podľa tvojej diskusie žeby ma bolo treba potrestat že som niečo urobil v lese pre zver prospešné,čo ja sa snažím robit dost často a nikdy od kedy sa venujem poľovníctvu som sa do knihy nepísal a ani nebudem.Tak to je, že ten člen združenia čo má záujem niečo robiť dobre tak je zlý a ten čo nerobí nič je najlepší.To je všetko čo k tejto téme požem napísat. ◄ reagovať
Najmä Smetko, ale aj Vlado to ešte precízne rozšírili a upresnili a s ich dôvodmi a stanoviskom jednoznačne súhlasím. Myslím si, že najmä po právnej stránke veci je to naozaj tak. Bohužiaľ. ◄ reagovať
a dalsia vec,skus si pozriet brandys aj stanovy vasho PZ,je to akysi vnutorny poriadok kazdeho PZ a moze aj v nom byt zapisane,ze sa vyzaduje zapis do knihy navstev pri kazdej cinnosti clena PZ,ja osobne v tom nevidim nijaky problem zapisat sa do knihy navstev aj ked nejdem lovit a ako pise zvara ma to viacero dovodov,preco by sa tak malo robit ◄ reagovať
smetko,presne toto som mu chcel aj ja napísať o tom nepovolenom vstupe podľa zákona o lesoch,netreba sa hneď na všetkých hnevať,ale treba sa pozrieť najskôr na seba... ◄ reagovať
Brandys, člen poľovnej stráže mal minimálne dva dôvody, aby ťa na základe svojich práv a povinností vyplývajúcich zo zákona mohol kontrolovať. 1. Z tvojich príspevkov som pochopil, že si pri preprave k miestu výkonu práce použil motorové vozidlo. Použil si lesné, alebo poľné cesty? Mal si na to povolenie vlastníka? Zákon jasne hovorí, že lesné a poľné cesty môžeme používať (my poľovníci) len pri výkone práva poľovníctva, alebo pri prácach súvisiacich s ním. Člen PS má dokonca neoprávnené vstupy hlásiť príslušnému LÚ, alebo Polícii. 2.Podľa zákona č.274 zo 16. júna 2009 o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov § 29 ods.1 pís. b, je člen poľovníckej stráže oprávnený zastaviť v poľovnom revíri dopr. prostriedok na vykonanie kontroly osôb a priestorov dopr. prostriedku, ak je dôvodné podozrenie, že osoby nachádzajúce sa vo vozidle lovili zver bez povolenia na lov zveri, alebo že sa preváža neoprávnene ulovená alebo privlastnená zver... Nebol si v Knihe návštev poľov. revíru zapísaný, tak si tam s autom nemal čo robiť (ak si samozrejme využil poľné, alebo lesné cesty). Je to jasné porušenie zákona. A navyše tam bolo vážne podozrenie, že si tam mohol niečo nekalé tvoriť. Práve z týchto dvoch dôvodov sme povinní sa do tej druhej "nepotrebnej" časti knihy zapísať. Ber to tak, že nabudúce to nemusí byť "člen poľovnej stráže starší pánko stará totalitná garnitúra" ale niekto mladší a šikovnejší, alebo nekompromisní príslušníci PZ a môžu byť väčšie problémy, ako len "vyhubovanie". ◄ reagovať
Nie nepíšeme sa do knihy návštev revíru ak staviam solnik. Nemám sa prečo písať . U nás je povinnosť sa zapísať do knihy návštev iba keď idem do revíru so zbraňou . Tiež nepíšem do knihy nepoľovníka ,ktorý by išiel napríklad so mnou lebo na konci roku by tam mohla byť celkom slušná zbierka mojich mileniek :-D Nemám znalosť že by mi zákon prikazoval do knihy písať niečo iné ako navštevu revíru so zbraňou . Samozrejme môžem sa i mýliť .Toľko môj názor na vec. ◄ reagovať
Zvara, tiež zastávam podobné stanovisko, ako uvádzaš najmä v dolunižšom príspevku, ale aj hore. ◄ reagovať
Ahoj Edu, ja tu čítam v otázke od brandysa:Píšete sa do knihy návštev revíru keď idete sám alebo z kamošom stavať trebárs,krmelec,solisko a podobne prospešné zariadenia.Preto som sa pýtal, či o jeho aktivite, stavba soliska vedel PH.Ak áno je všetko OK.Druhá časť knihy návštev podľa mňa súvisí len ako dôkaz pri poistnej udalosti súvisiacej s výkonom poľovníckej činnosti. Tú knihu vstupu do PR si nevymyslel nikto z PZ tá sa dodáva z SPZ. ◄ reagovať
Ja si myslím ak brandys týmto soliskom poškodil PZ trestajte ho čo najprísnejšie podľa poškodenia PZ . Ak má solisko slúžiť zveri zapíšte ho do mapy revíru a pridelte body . Ak sú právne nezrovnalosti právnik poradí a zdarma a je rozsúdené hneď a zaraz. Niekedy sa z veľkého poriadku stáva anarchia . Viem ,že nie každý si vie vysvetliť zákon . Neviem to presne ani ja a dokonca niekedy ani právnik či sudca až po prezidenta z jeho poradcami . Neviem dôvod prečo sa mal pootáčať? § 55 Evidencia návštevy poľovného revíru (1) Každý, kto sa nachádza v poľovnom revíri so zbraňou!!! veď je to uplne jednoducho definované . Všetci iný Ľudia chodia po revíri bez zápisu do knihy . Nevidím dôvod o akú bezpečnosť sa jedná ak sa bude jeden z 10 000 povinne zapisovať ešte k tomu poľovník . Ostatní volne pohybujúci sú nejako vo vašom PZ ohrozovaní ? Vtedy nevadí že rušia ak nie sú poľovníci ? Je ich naozaj nepomerne viac ! ◄ reagovať
zvara čo sa týka činnosti tá nebola predmetom debaty ale s tvojim vyjadrením ohladne poľovníckych zariadení súhlasím . Do knihy návštev revíru sa jednoznačne zapisuje iba poľovník ,ktorý ide do revíru so zbraňou. Neviem čo sa sledovalo tým rozdelením knihy ,ktorá by mala korešpondovať so zákonom o poľovníctve a članok 23 ustavy zaručuje slobodu pohybu . Nemožno si odsúhlasiť protiústavné nariadenia ani proti zákonné . Možno iba niekto v PZ pri schvalovaní premýšlal ako dostať pod kontrolu aj to keď bude niekto v revíri bez zbrane .Samozrejme účelovo ! To je podľa mňa dosť nešťastný počin a ak sa opýtaš právnika napríklad na polovnictvo .com odpovie Ti a uvidíme jeho názor na úpravu knihy podľa vlastných predstáv pz . Je jasne definované ako ma vypadať aj to čo sa tam má písať . Nemožno z tohoto dokumentu robiť svojskú kroniku vymyslenú len tak na kolene .Toľko môj názor . PS: Naozaj by ma zaujímal názor právnika ! Aby sme vedeli zbežne na čom sme . ◄ reagovať
Kolegovia , dovoľte, aby som sa zapojil do tejto debaty,ohľadne zapisovania sa do knihy návštev PR. Brandys , ak tvoja činnosť nebola schválená pol. Hospodárom, nebola v súlade zo Zákonom o poľovníctve a vykonávacou vyhláškou. Z 274/2009 v § 26 písmeno c hovorí o povinnosti užívateľa PR : Poľovní hospodár po dohode z vlastníkom pol. pozemkov organizuje výstavbu pol. zariadení. Ďalej V: 344/2009 §21 Poľovný hospodár vykazuje všetky zariadenia v jednotlivých štatistických hláseniach , ktoré predkladá OLU. Poľovnú stráž riadi poľovný hospodár. On upresňuje úlohy poľovníckej stráži .V knihe návštev revíru máme rozdelenú činnosť na návštevu PR súvisiacu z lovom zveri a nesúvisiacu z lovom. Táto činnosť je rozdelená nielen z dôvodu, aby sme vedeli kde sa kto v PR nachádza, aby sme sa navzájom nerušili a nebodaj neohrozili,ale aj z dôvodu nášho spoločného poistenia. Či už za škody spôsobené výkonom práva poľovníctva ,alebo vlastného poškodenia zdravia pri výkone práva poľovníctva. ◄ reagovať
Ja to viem že ma dotyčna osoba nemala právo zdrbat ale stalo sa a bol som z toho znechutený.Nedal si dotičný vysvetlit že na to nemá právo.Stále tvrdil to samé do okola,že možem mat nabudúce problémy.Jedná sa o starého deda ktorý je už za zenitom,no je to stará garnitúra. ◄ reagovať
Zákon jednoznačne určuje, kto má byť zapísaný v knihe návštev. Je to len pľovník ak má pri sebe zbraň. V opačnom prípade by musela byť zavedená kniha návštev revíru a musel by sa tam zapísť každý návštevník. Nikto nemal právo v tomto prípade voči Tvojej osobe vznsť výhradu. ◄ reagovať
Admin, príspevky s neslušnými výrazmi by si mal automaticky mazať a tiež vymazať login písateľov ,ktorí sa nevedia slušne chovať. Ja skutočne nie som zvedavý na nijaké vulgárne výrazy. ◄ reagovať
brandys keby to bola aspoň nejaká švárna poľovníčka napríklad takéhoto typu :-D odkaz- to by uplne zmenilo náladu .Tej by si sa aj nechal :-D ◄ reagovať
Nič som neporušil ani zákon ani domáci poriadok to je celé.V každom PZ sa proste najde blb podobného tipu čo ma drbal za nič. ◄ reagovať
No Vlado2406 neviem aký pocit bezpečia a sucha môže mať pacient čo ide na huby a napíše to do knihy návštev poľovného revíru ??? Týmto počinom iba zavádza lebo do knihy sa totiž nepíše akú zbraň ani kaliber si poľovník berie !!! Môže si zobrať všetky zbrane čo má v trezore a nemusí ich písať do knihy alebo si nemusí zobrať žiadnu ale to sa zase nemá prečo písať do knihy návštev revíru . Proste tam nemá písať že otriasal slivky potom zberal huby potom fotil srnku potom vyšvacal priatelku potom zberal bylinky a večer hodinu po západe opúšťaľ milonaný revír bez zbrane s pocitom bezpečia a sucha . ◄ reagovať
a k tej perlicke este,spol.polovacka musi byt schvalena OU :) na zaklade planu spol. polovaciek. co sa tyka diskutovaneho problemu,urcite si nic neporusil a nemas povinnost sa zapisat ked ides do reviru bez zbrane,ale niektori polovnici sa zapisuju aj ked idu len na huby napr.,ide o ich pocit bezpecnosti a ani polovna straz sa nemusi zapisat do knihy navstev reviru,ale musi ist do reviru s cielom plnenia funkcie polovnej straze a nie s ucelom lovit ◄ reagovať
Každopádne iba ukázal svoju znalosť zákona :-D U nás tiež panuje názor u jedného člena ,že keď idú 3 poľovníci na poľovačku spolu sa píšu do knihy na postriežku každý na uplne iné miesto tak vlastne robia spoločnú poľovačku :-D trvá to roky :-D On totiž urobil skúšku správnosti a zistil že keď sa spoločná polovačka môže uskutočniť za prítomnosti minimálne troch strelcov a psa tým padom naopak keď sú traja strelci vzniká spoločná poľovačka :-D Darmo som sa snažil vysvetliť,že keď si traja chlapi sadnú na posed a to i so psom nejedná sa o spoločnú poľovačku :-D Ale to iba perlička. ◄ reagovať
Dotyčnému vadilo, že by si ho mohol vidiet, ako si niečo odnáša z revíru načierno. Iné na tom nevidím. ◄ reagovať
§ 55 Evidencia návštevy poľovného revíru (1) Každý, kto sa nachádza v poľovnom revíri so zbraňou určenou na poľovné účely, okrem účastníka spoločnej poľovačky, musí byť pred vstupom do poľovného revíru zapísaný v knihe návštev poľovného revíru . So zbraňou !!! ◄ reagovať
No keď ťa zdrbal mal Ti povedať nie len A ale i B . Čiže čo si porušil ??? Nemusím čítať váš domáci poriadok aby som vedel že si neporušil nič !!! Ak máte v domácom poriadku ,že sa polovník musí písať do knihy návštev aj keď ide na huby ,vychádzku ,či za iným účelom bez zbrane je to sprostosť ,ktorá je neplatná lebo ti bezdôvodne obmedzuje tvoju slobodu a voľný pohyb . ◄ reagovať
brandys ? máte už novú knihu o návšteve do revíru ? ◄ reagovať
pre orol.Zdrbal ma člen poľovnej stráže starší pánko stará totalitná garnitúra,no ked som mu chcel ukázať že mám v kufri motorvu pílu tak nemal záujem ani pozriet do kufru,táral iba že sa mám zapísat na budúce do knihy,nedal si vysvetlit že sa písať do knihy nemusím .Drevo som nehotovil lebo miesto kde som solisko staval je od mojho bydliska 30 km.Zatim ďakujem za vaše poznatky. ◄ reagovať
Ktorý funkcionár bol v približnom čase zapísaný v tvojom okolí ?? :) ◄ reagovať
No veď práve, tá motorová píla a osobná iniciatíva bez súhlasu "iných" niekomu vadila a tak Ťa zdrbal, že máš byť zapísaný :-)) alebo Ťa podozrieval, že si bol s pílou na drevo a schovávaš záležitosť za "činnosť PZ" :-)) pozn: teraz vážne - treba pozrieť domáci poriadok, stanovy, či tam nie je niečo. ◄ reagovať
zákon to neprikazuje...takže u nás nie ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.