M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  10. január 2025,  meniny má Dáša,  spln: 29. január 2025,  dnes východ slnka: 07:39,  dnes západ slnka: 16:09
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

vstup do revíru - diskusia

autor: off brandys
pridané: 25.10.2011 13:01

Ahojte.Píšete sa do knihy návštev revíru keď idete sám alebo z kamošom stavať trebárs,krmelec,solisko a podobne prospešné zariadenia.Za dobu 19 rokov čo sa venujem poľovníctvu,ma nik nezdrbal že som nebol napísaný v knihe návštev do revíru a pritom som bol stavať iba solisko,nemal som žiadnu zbraň, iba motorovú pílu a batoh z náradím.Vďaka za poznatky.

počet zobrazení: 19 702
počet hlasov: 0
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 70 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Edu, 20.2.2012 o 22:45

lowec ano nevšimol som si že to nie je aktualne . Ospravedlnujem sa . ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off smetko, 20.2.2012 o 21:14

lowec, my s tým nemáme žiadny problém, lebo žiadne povolenia nevybavujeme, pretože ich nepotrebujeme. Plne sa stotožňujem s názorom Edu. Aj to potvrdenie o členstve v poľovníckej organizácii, ktorá má príslušný revír v užívaní je podľa mňa nezmyslom, ak mám pri sebe povolenku na lov (niekedy tam ešte bolo uvádzané, či sa jedna o člena, alebo o hosťa). Ale ak by to Policajtom pri prípadnej kontrole nestačilo, to potvrdenie im pokojne dodatočne doručím. Toto je môj názor, tak funguje a bez problémov naše PZ. ◄ reagovať

off lowec, 20.2.2012 o 20:07

EDU som rád že si jeden s mála ktorý má záujem a nezneužíva funkciu stráže prírody , odkaz ktorým poukazuješ na počet strážcov je z roku 1997 odkaz zrejme už velmi neaktuálny. ◄ reagovať

off lowec, 20.2.2012 o 19:27

smetko ak máte problém vybavím Vám legislatívne čo potrebujete , nemám problem ani s počtom majitelov. uved revír kde ? ◄ reagovať

off Edu, 20.2.2012 o 16:50

lowec ja som nedal nikomu pokutu . Zatial som nepovažoval za potrebné niekoho pokutovať . Obyčajne postačuje slovné upozornenie aby ustúpil od svojho konania . odkaz Každoročne pribúdajú nový členovia a nečinný odchádzajú . To je normálny jav. Neznamená to že zneužívali právomoc verejneho činiteľa . ◄ reagovať

off smetko, 20.2.2012 o 16:38

lowec v 4,5 tis. ha revíri máme takých vlastníkov 30 (tých ostatných je cez 3 tisíc) ◄ reagovať

off lowec, 20.2.2012 o 16:29

smetko .preto som nápisal ako napr. su mestské lesy,štatne lesy ,s.r.čky, prípadne iný vlastník . ◄ reagovať

off smetko, 20.2.2012 o 16:19

lowec z Edu odkazu: Podľa riaditeľa legislatívneho odboru na ministerstve pôdohospodárstva JUDr. Pavla Ňuňuka lesné úrady už povolenie na vjazd nevydávajú a užívateľ poľovného revíru by ho mal žiadať od vlastníka, respektíve od správcu poľovného pozemku. ◄ reagovať

off lowec, 20.2.2012 o 16:17

EDU Bratislavský kraj je dost veľký ako každý iný ale ,ako strážca by si mal vedieť trošku ak si robil niekedy skúšky, pod bratislavský kraj patria rôzne prírodne rezevácie ,chránené územia, či na záhorí alvinium moravy je to krásne územie, samotný dunaj a jeho ramená , malé karpaty CHKO, jursky šúr prirodna rezevácia a mnoho dalších ,mnohí strážcovia chodili práve do zákazaných uzemí nie za účelom kontroly ale za účelom svojho vyžitia ,ako strážca by si mal mať záznami o tvojich vykonaných kontrolách neviem ako funguješ priamo ti ale to nechám na tvoj príslušný krajský urad životného prostredia a jeho dohlad nad tebou ,len sa spítam na okraj kolko pokút si dal ti ako strážca prírody ?Respektíve napiš mi niečo o tvojej činnosti v tvojom príslušnom obvode?K tím zrušením strážcom je to číslo za roky nie rok ! ◄ reagovať

off Edu, 20.2.2012 o 15:15

lowec neviem na čo potrebuje zrovna Bratislavský kraj toľko stáže prírody? Každopádne keď idem do prírody a mám za oknom tabuľku nič nezneužívam . Či si zoberiem dubák ,chytam ryby alebo poľujem . I poľovnícka stráž poľuje či si odtrhne hríbik a nezneužíva tým právomoc taktiež rybárska stráž môže chytať ryby . V Bratislavskom kraji je myslím okolo 100 strážcov prírody . Preto ma udivilo že 218 ich zneužívalo pravomoc verejneho činiteľa . ◄ reagovať

off lowec, 20.2.2012 o 15:05

EDU je to tiež riešenie ale neštandartné, v Bratislavskom kraji takto pohorelo 218 strážcou prírody ktorý znežívali oprávnenie stráž prírody ,chodili tak na ryby ,na hríby ,chodili všade tam s vozidlom kde ostatný mali zakázané s vedomím ,že zneužívaju svoje postavenie ,bez toho aby ho riadne vykonávali. ◄ reagovať

off Edu, 20.2.2012 o 14:23

ja mam za oknom stáž prírody tak to moc neriešim :-D ◄ reagovať

off lowec, 20.2.2012 o 14:22

smetko treba ist len na lesný urad ,ak máte uznaný polovný revir neni to žiaden problem. ◄ reagovať

off lowec, 20.2.2012 o 14:20

EDU na vstup s autom postačuje presne platná povolenka bez dalších potrebných povolení ,nakoľko sme kontrolovali mnoho krát prázdne vozidlo "v lese" bez osátky ,ktoré nemalo žiadne označenie ,je logické ,že nikdo si nebude dávať za okno auta svoju povolenku ,preto sme navrhli aby si dodatočne vybavili povolenia také ako som ti poslal vzory podla potreby. Pre lepšiu informáciu ti poskytne lesný úrad info pre ten vstup s autom do lesa s platnou povolenkou. ◄ reagovať

off smetko, 20.2.2012 o 13:39

...a keď je vlastníkov 100, tak choď a vybavuj...a vždy nechaj za oknom to správne povolenie... a vôbec nevadí, že je to nepotrebné, veď my sme si na tu byrokraciu už tak zvykli... ◄ reagovať

off Edu, 20.2.2012 o 13:36

lowec mohlo to byť globalizované a nebolo by potrebné ďalšie vybavovanie . Takéto povolenie mohla obsahovať napríklad povolenka na lov . ◄ reagovať

off lowec, 20.2.2012 o 13:25

Osobne v tom nevidím žiaden problém ,PZ- PS si spíše zoznam vozidiel ,ktoré používa pre výkon práva poľovníctva a povolenie vydajú bud štátne lesy ,obv.lesný úrad ,prípadne mestské lesy podľa toho kto je vlastníkom .Doteraz som to vybavil všetkým ktorý to potrebovali. ◄ reagovať

off Edu, 20.2.2012 o 12:42

Hekler keby ten aparát pracoval v spk tak ako má .Mal by takéto povolenie každý poľovník a nebolo by čo riešiť . ◄ reagovať

off Hekler, 20.2.2012 o 12:29

to máš pravdu, ale v tomto štáte je srandy a srandy ... ◄ reagovať

off Edu, 17.1.2012 o 8:32

srandovný zákon odvolávajúci sa na roky neplatný zákon o polovníctve č. 23/1962 Zb. Môže byť platný vôbec zákon ktorý sa odvoláva na iný neplatný zákon? Pre výkon práva poľovníctva môže poľovník použiť motorové vozidlo .Citujem " V súčasnosti sa môže stať, že na poľovníka bude čakať nemilá pozvánka na dopravný inšpektorát. Vtedy si musí vziať so sebou nielen poľovný lístok, ktorým doloží, že je členom „Hubertovho cechu“, ale najmä potvrdenie o členstve v poľovníckej organizácii, ktorá má príslušný poľovný revír v užívaní. Najlepšie by hádam bolo mať takéto potvrdenie od vedenia organizácie niekde poruke v aute." odkaz ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off lowec, 17.1.2012 o 1:01

1. Podľa § 31 ods. 2 zákona o lesoch je zakázané neoprávnene používať, alebo poškodzovať lesné pozemky, lesné porasty, stromy, kry, stavby a zariadenia slúžiace lesnému hospodárstvu („ lesný majetok“). V § 31 ods. 1 zákona o lesoch sú upravené činnosti, ktoré sú na lesných pozemkoch zakázané, pričom zákazy uvedené pod písm. a) až j) sa nevzťahujú na obhospodarovateľa lesa pri zabezpečovaní hospodárenia v lese a využívaní ostatných produktov, ak nie sú tieto činnosti upravené osobitnými predpismi a pri činnostiach na zabezpečenie ochrany života, zdravia a majetku. Zákaz uvedený v § 31 odsek 1 písm. d) až f) zákona o lesoch sa nevzťahuje na štátnych zamestnancov pri výkone štátnej správy v obvode svojej pôsobnosti podľa zákona o lesoch a osobitných predpisov, na fyzické osoby a právnické osoby, ktoré vykonávajú činnosti lesníckej ochranárskej služby, vyhotovujú lesné hospodárske plány, vykonávajú monitoring lesov a národnú inventarizáciu lesov, vykonávajú činnosť lesnej stráže, stráže ochrany prírody a fyzické osoby, ktoré majú oprávnenia stráže prírody. Fyzické osoby, zamestnanci právnických osôb a pracovníci štátnej správy lesného hospodárstva sa pri pohybe po lesných pozemkoch preukazujú oprávnením, alebo označením podľa časti A, body 4, 5 a 7. 2. Orgán štátnej správy lesného hospodárstva môže po písomnom súhlase vlastníka, alebo správcu lesa povoliť okrem iného výnimku zo zákazu uvedeného v § 31 odseku 1 písm. d) aj iným právnickým osobám, alebo fyzickým osobám. Povolenie výnimky sa vydáva formou rozhodnutia podľa zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov. Na základe právoplatnosti rozhodnutia orgán štátnej správy lesného hospodárstva vydá právnickej osobe, alebo fyzickej osobe „oprávnenie“ podľa vzoru uvedeného v prílohe č. 4. 3. Podľa § 31 ods. 8 zákaz uvedený v odseku 1 písm. d) sa so súhlasom vlastníka, alebo správcu lesa nevzťahuje na výkon práva poľovníctva podľa zákona č. 23/1962 Zb. o poľovníctve v znení neskorších predpisov. Prenajímateľ poľovného revíru vydáva pre užívateľa poľovného revíru na dobu platnosti Zmluvy o postúpení výkonu práva poľovníctva v poľovnom revíri „oprávnenie“ podľa vzoru uvedeného v prílohe č. 5. ◄ reagovať

off Edu, 16.1.2012 o 22:17

Hekler prosím ťa konkretizuj . Nemienim sa hrabať v zákonoch . Aj keď budem nie som právnik aby som sa v tom obludáriu zorientoval . Podla mojich vedomostí sa polovník môže pohybovať vo svojom reviri autom . ◄ reagovať

off Hekler, 16.1.2012 o 22:03

smetko, len sa dobre pozri v zákone kto je užívateľ poľovného revíru pri výkone práva poľovníctva a zistíš že to nie je poľovník, ale PZ alebo PS, nehľadaj v zákone len to čo sa Ti hodí ... ◄ reagovať

off michalvt, 13.1.2012 o 22:18

Stary Sluk na Vyrave Brano o nom je rec, ze? :)) Z toho si nič nerob, važne, ved ked sme sli na spoločnu poľovačku, už pri rozostavovani strelcov pustil svojho psa z domu,aby poprehanal vsetku zver na Halaškove, pritom on na poľovačke nebol zučastnený,takto on dodržiava.... ◄ reagovať

off MSmarian, 25.12.2011 o 18:51

Je to smutné, ak je potieraná iniciatíva členov v združení. Niektorí sa riadida heslom, kto nič nerobí nič nepokazí. Smutná realita. ◄ reagovať

off Edu, 24.12.2011 o 15:13

smetko kto je bez viny nech hodí kameňom . Nerobme si život ťažším nenachytávajme sa pri zločinoch výroby soliska a nechytajme sa za slovká . Ja som sa pýtal aké zločiny či priestupky vyriešila PS konkrétne vo vašom PZ okrem nachytania brandysa pri výrobe soľníka ? Ja si myslím ,že veľa toho za posledných napríklad 10 rokov nebude . Riešia sa smiešne veci a tie čo by mala PS riešiť nerieši a vie o nich . Nemyslím si , že u vás neexistuje napríklad pytliactvo. Všeličo sa zakazuje ak to zákon iný inak neupravuje. Zbytočne si robíte peklo z ničoho . Príjemne prežitie vianoc prajem tiež . ◄ reagovať

off smetko, 24.12.2011 o 14:57

Ešte k tomu vstupu autom do poľovného revíru.Zákon č. 247/2009 Z.z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov, § 24 - Ochrana poľovníctva, ods.3 Zakazuje sa v poľovnom revíri: písmeno l)"jazda na motocykli, motorovej trojkolke, štvorkolke, motorovom vozidle alebo motorovom člne, snežnom skútri a vodnom skútri v poľovnom revíri, okrem cestnej premávky; 20) zákaz neplatí pre vlastníkov pozemkov pri ich bežnom obhospodarovaní, pre užívateľa poľovného revíru pri užívaní poľovného revíru a orgány štátnej správy pri výkone dozoru alebo kontroly." Takže máme paragraf, na základe ktorého môžeme pri výkone práva poľovníctva do PR vstupovať aj motorovým vozidlom. To je hlavný rozdiel oproti predchádzajúcemu zákonu, kedy ešte boli potrebné povolenia vlastníkov. Samozrejme, že PZ to ešte môžu mať upravené svojimi stanovami. Nehádajme sa, diskutujme, učme sa navzájom, aby sme sa nedali nachytať. To zapisovanie do knihy pri brigádach a iných činnostiach súvisiacich s výkonom práva poľovníctva je pre nás vlastne výhodou - môžeme ísť autom. Skončil som. Všetkým pokojné a požehnané vianočné sviatky. Užite si to, ja pracujem do rána ◄ reagovať

off rado100, 24.12.2011 o 14:40

A tak to má byť. Treba sa nad tým povzniesť a nerobiť si život ešte ťažším ako je. ◄ reagovať

off brandys, 24.12.2011 o 13:56

Vdaka za vaše poznatky.Teraz po dlhšej dobe ktorá prešla sa tomu už iba smejem. ◄ reagovať

off smetko, 24.12.2011 o 13:40

Ešte raz citujem zo zákona: "člen PS je oprávnený zastaviť v PR doprav. prostriedok na vykonanie kontroly osôb a priestorov doprav. prostriedku, ak je dôvodné podozrenie, že... Kedy som tvrdil, že PS má právo liezť niekomu do kufra? Čítaj pozornejšie, ak chceš diskutovať. Je samozrejmá vec, že PS vyzve dotyčnú osobu, aby do priestorov doprav. prostriedku dovolila nahliadnuť, ak nedovolí, privoláva Políciu. Ako som písal, že u kolegov poľovníkov, alebo napr. hubárov, ale aj celkovo je to citlivá záležitosť. O reálnej možnosti využívania týchto kompetencií nebudem písať, situácia je taká, aká je. A ešte raz. Pri výkone práva poľovníctva a pri prácach súvisiacich s nim nepotrebujete žiadne povolenia na vstup na lesné, alebo poľné cesty. Samozrejme, že musíte byť riadne zapísaný v knihe návštev poľovného revíru a PS pri výkone svojej činnosti sa musí zahlásiť poľov. hospodárovi. ◄ reagovať

off Vlado2406, 24.12.2011 o 11:49

preco to tak hlupo rozhadzuje odstavce v prispevkoch?? ◄ reagovať

off Edu, 24.12.2011 o 11:47

Smetko práve tvoje vyjadrenie znamená ,že si zákon nesprávne vysvetluješ . Poľovná stráž má právo zastaviť dopravný prostriedok v revíri liezť do kufra auta nemá ani policat . Môže ťa iba požiadať aby si ho otvoril !!! Odhliadnuc od toho ,že ak bude straž iba jeden človek môže ho kontrolovaná osoba veľmi rýchlo poslať do riti . Žial svoje kometencie poľovná stráž málokedy ovláda ,lebo je zvykom ,že je odborne neškolená . Ja som stráž prírody a moje kompetencie sú o dosť rozšírenejšie ako PS. Absolvoval som nejedno školenie i skúšky . Obyčajný človek si vysvetlí že ked ide dedo na huby autom a chytím ho tam automaticky spachal trestný čin čo je samozrejme iba blud jedná sa iba o priestupok .Ten sa dá riešiť napríklad slušným ústnym upozornením! Nemysli si že polovna straž ti má právo otvoriť kufor . Má právo ťa požiadať aby si ho otvoril ak odmietneš má pravo privolať políciu ako a za akých podmienok ťa môže donutit neodísť to je všetko na dlhú debatu . Každopadne ja by som bol opatrný pri kontrole . U nas sa taketo robia vždy s políciou a minimálne dvaja členovia . Stráž by mala byť pre poriadok nie hladanie ako koho zbuzerovať za nič. Položím Ti otázku aké výsledky vykázala vaša poľovná stráž za posledných 10 rokov ??? Koľko chytila pytliakov ??? Myslím že okrem nárušania medziludských vsťahov a buzeracie vlastneho kolegu toho moc neurobila . Je to poslanie P.stráže ??? Ako spomenul Yegi kniha brigád je tiež riešenie . Môj názor je chlapci s nemenovaného PZ odkial je i brandys robíte si sami sebe pakáreň !!! Som si istý ,že tieto potiaže nenastali ani pre neoznamenie stavby soľnika ani pre jazdu po polnej ceste ani pre nezapísanie do knihy . Bola to iba hra hľadajme chybu . Nedoporučujem takto stupňovať napätie v pz lebo miesto zabavy sa vám stane poľovníctvo nechutnou nočnou morou . Budete premýšlať ako to tomu druhemu vratit a ten zase ako vám . To nie je však účel dobrovolnej organizácie . Myslím ,že si treba podať ruky a pozrieť sa do budúcnosti neriešiť vojnu v PZ . Prajem lovu zdar a všetko dobre v novom roku . ◄ reagovať

off Vlado2406, 24.12.2011 o 11:46

§ 31 zákona o lesoch Zákaz niektorých činností (1) Na lesných pozemkoch je zakázané a) vykonávať terénne úpravy, stavať ploty alebo budovať chodníky, narúšať pôdny kryt, odvážať lesnú pôdu alebo hrabanku, b) zakladať alebo udržiavať otvorené ohne na nich alebo v ich ochrannom pásme mimo vyznačených miest, c) stavať posedy, príbytky alebo táboriť mimo vyznačených miest, d) jazdiť alebo stáť motorovým vozidlom, skútrom, motorovou trojkolkou alebo štvorkolkoumimo vyznačených miest, e) vstupovať do lesných škôlok alebo do oplotených miest, ako aj miest označených zákazom vstupu, f) vstupovať do lesných porastov na miestach, kde sa vykonáva technologická príprava pracoviska, výrub stromov a sústreďovanie dreva na odvozné miesto alebo plošné chemické ošetrenie, g) rušiť ticho a pokoj, h) zbierať v nadmernom množstve semená, vyberať semenáčiky alebo sadenice lesných drevín, i) manipulovať s látkami nebezpečnými pre prírodné prostredie, j) ťažiť stromy alebo kry, získavať z lesa čečinu, živicu alebo živú kôru, k) zakladať skládky odpadov alebo znečisťovať lesné pozemky odpadmi,46) l) fajčiť alebo odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru,42) m) narušovať vodný režim najmä odvodňovaním pozemkov alebo úpravami vodných tokov v rozpore s osobitnými predpismi,47) n) pásť hospodárske zvieratá,48) o) voľne púšťať psov okrem psov poľovníckych a služobných49) pri výkone povinností, alebo iné domáce zvieratá, p) vypaľovať porasty bylín, krov alebo stromov.42) Zákaz uvedený v odseku 1 písm. g) a so súhlasom vlastníka alebo správcu lesa tiež zákazy uvedené v odseku 1 písm. a), c) a e) sa nevzťahujú na výkon práva poľovníctva podľa osobitného predpisu.51) ◄ reagovať

off Vlado2406, 24.12.2011 o 11:37

ano yegi,mas pravdu,podla zakona o lesoch musi mat na vstup do lesa motorovym vozidlom suhlas uzivatela alebo vlastnika lesneho pozemku na ktory sa vstupuje,ani prikrmovat a ani pocas spol. polovaciek by sa podla zakona o lesoch nemalo svojvolne vyuzivat MV na prepravu po lesnych a polnych cestach,ale podla mnohych polovnikov to tak nie je,lebo im nikto nikdy nezakazal,statne lesy s toho zatial vedu nerobia a ked ma niekto sukromne v uzivani lesy tak tam uz aj poluje a sam sebe povolenie nemusi vydat ◄ reagovať

off yegi, 24.12.2011 o 11:26

smetko,podľa teba stačí ústne prehlásiť,že som polovník a môžem hocikam vstúpiť na polnú,či lesnú cestu ?načo sú potom také zbytočnosti,ako povolenie ku vstupu? Zbytočne som si potom vybavoval papier,aby som mohol chodiť po polných cestách,na ktorých hospodári družstvo?A lesné cesty?lesy tiež nevydávajú povolenia ku vstupu na lesné cesty? ◄ reagovať

off Vlado2406, 24.12.2011 o 11:16

yegi,ano stanovy podliehaju vyssim pravnym normam,ktorymi su stanovy SPZ,zakon o polovnictve a ostatne predpisy tykajuce sa vykonu prava polovnictva,ale ani v jednej nie je napisane,ze sa nemozu clenovia PZ pisat do knihy navstev ked idu do reviru nieco robit,ci uz aj spominany krmelec,preto si moze kazde PZ do svojich stanov tuto podmienku navrhnut,nikto im to nezakazuje,v zdruzeni,v ktorom som poloval bol jeden paragraf v stanovach ktory urcoval odstavne miesta pri vstupe do reviru,kde sa museli nechavat auta,tiez to nie je nikde v zakone a ani vo vyhlaskach,ale ani to nikto nezakazuje,ked chce niekot mat poriadok tak si moze navrhnut podobne nalezitosti do stanov PZ ◄ reagovať

off smetko, 24.12.2011 o 11:15

yegi- nič som nezabudol, žiadny písomný súhlas nepotrebuješ. Podozrením môže pre nikoho byť už len to, že si tam. Zákon to nijako nešpecifikuje. Kniha brigád je zbytočná, keďže tieto činnosti sa zapisujú do knihy návštev. Neviem či je to presne tak zákonom stanovené, ale my na to máme v knihe návštev vyčlenenú zadnú časť. Je to aj preto, aby aj PS mala prehľad, kto v teréne je a čo robí. Ak to budeš ignorovať a opakovane sa nebudeš zapisovať, tak sa nečuduj, že vzbudzuješ podozrenie. ◄ reagovať

off Vlado2406, 24.12.2011 o 11:12

dobre ze si spomenul toho polovneho hospodara,vy vo vasom PZ nemate brandys hospodara,preco si tuto situaciu neriesil s nim,clen polovnej straze je voleny clenskou schodzou a ako bol zvoleny moze byt aj odvolany ak je podozrenie,ze si nevykonava svoju funkciu zodpovedne,alebo zneuziva svoje pravomoci k "buzeracii" ostatnych clenov,toto je situacia,ktora sa riesi na clenskej schodzi a nie vo verejnej diskusii ◄ reagovať

off rado100, 24.12.2011 o 11:11

U nás používame dve knihy. Jednu knihu návštev a druhú knihu brigád. Do knihy brigád sa zapisuje všetko čo urobíme nové, alebo opravíme staré prípadne iné aktivity v revíri. Ak idem do revíru bez zbrane tak sa nikam nepíšem. V združení sme šiesti aktívny členovia takže nejaké upodozrievanie u nás nehrozí. Ak staviam nové zariadenie, samozrejme len po dohode s poľ. hospodárom. Čo sa tíka vjazdu s autom do revíru sme mi poľovníci asi najmenším problémom. U nás chodia na huby autom aj medzi stromami a trhajú ich tak len že otvoria dvere a zohnú sa po ne. Som lesná stráž a auto mám riadne označené. ◄ reagovať

off rado100, 24.12.2011 o 11:08

U nás používame dve knihy. Jednu knihu návštev a druhú knihu brigád. Do knihy brigád sa zapisuje všetko čo urobíme nové, alebo opravíme staré prípadne iné aktivity v revíri. Ak idem do revíru bez zbrane tak sa nikam nepíšem. V združení sme šiesti aktívny členovia takže nejaké upodozrievanie u nás nehrozí. Ak staviam nové zariadenie, samozrejme len po dohode s poľ. hospodárom. Čo sa tíka vjazdu s autom do revíru sme mi poľovníci asi najmenším problémom. U nás chodia na huby autom aj medzi stromami a trhajú ich tak len že otvoria dvere a zohnú sa po ne. Som les ◄ reagovať

zobrazené 1-40 z 70 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM