Vážené kolegyne, kolegovia!
Dovoľujem si Vás touto cestou požiadať o vyplnenie dotazníka „Poľovnícke zvyky a tradície v súčasnosti“, ktorý bude súčasťou riešenia mojej diplomovej práce na tému: „Analýza histórie a súčastného stavu v dodržiavaní poľovníckych zvyklosti a tradícií na kolektívnych poľovačkách na diviačiu a malú zver v podmienkach Slovenska.“
Dotazník vyplníte prostredníctvom nasledujúceho odkazu, po jeho vyplnení je potrebné ho odoslať prostredníctvom tlačidla submit/odoslať.
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHd0eU5YTVVzREViUnZmRWJVTGp2Y1E6MA
odkaz />
Za účelom získania presných a objektívnych informácií na túto tému Vás prosím, aby ste odpovedali úprimne. Dotazník je anonymný. Jednotlivé odpovede nebudú vyhodnocované oddelene. Do úvahy budem brať zhrnuté odpovede na každú otázku a budem na ne odkazovať v diplomovej práci. Jednotlivé otázky môžu mať aj viac odpovedí. Odpovedať na podotázky (napr. e)iné...aké?) by stemali len v prípade ak ste volili v predchádzajúcej otázke možnosť "iné".
Vyplnenie dotazníka zaberie 5 minút Vášho času. V prípade akýchkoľvek Vašich otázok, námetov alebo pripomienok ma môžete kontaktovať na uvedenej e-mailovej adrese.
Za čas strávený vyplnením dotazníka a za Vašu trpezlivosť vopred ďakujem!
Bc. Bernadeta Velebná
Odbor: Poľovníctvo
Katedra ochrany lesa a poľovníctva
Lesnícka fakulta
Technická univerzita vo Zvolene
Ul. T. G. Masaryka 2117/24
960 53 Zvolen
email: bernadetavelebna@gmail.sk
Kde se co píše a kdo co tvrdí je dosti rozdílné, tak jako zvyky české a slovenské. Vezměme si ale na pomoc logiku. "Poslední hryz" je symbolický poslední kousek potravy z rodného lesa. Není tedy asi zrovna přirozené, aby vlk měl umístěnou v papuly, mordě (zde ať si vybere každý podle národnosti)smrkovou větvičku. Samozřejmě, že to působí dekorativně, ale je to nějak proti přirozenosti. A to už pomíjím vysvětlení, které jsem tu nedávno viděl, že ta větvička má být omočena v krvi, farbe ulovené zvěře. Bylo to popsáno, že jako poslední hryz u jakékoliv zvěře. Opět se mi nezdá vhodné a ani nechápu, proč má jelen dostat do svíráku pobarvenou větvičku. Na druhé straně chápu, že se někteří snaží zanechat svou stopu v historii a proto se snaží prosazovat svou pravdu... Tak ať si z toho udělá každý svůj závěr...:-)
Nech sa páči :) úspešnú obhajobu prajem... ◄ reagovať
vyplnene, drzim palce pri diplomovke ◄ reagovať
ke´d kliknem na odkaz tak ma to hodí na stránku lovuzdar.sk ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.