chcem sa opýtať : aké mate skúsenosti s praktickou časťou prípravy na poľovnícke skúšky? ako to prebieha a tak okolo toho čo ste tam robili......
dobre , ďakujem ešte sa spýtam radšej hospodára ◄ reagovať
LuboT ano pocita sa to, mne p. hospodar pisal - ucast na individualnej polovacke, pozorovanie zveri a tome 83 mas pravdu akurat spocitaju tie hodiny ◄ reagovať
kludne tam napis pozorovanie zveri, z vlastnych skusenosti aj tak viem ze na komore do toho ani nepozru akurat spocitaju hodiny... ◄ reagovať
Najlepšie bude, ked sa opytaš hospodára toho združenia,kam chodiš so susedom na srnca. No podla mna sa to nepočíta, ako nejaka brigada atd... Ja som ako kandidát urobil solisko,vyvážal som jablka, kukuricu, letninu atd... ktore som si sam zadovazil a to sa mi pocitalo do hodin. Ale spolocna polovacka by sa uz mala počitat do hodin. ◄ reagovať
chcem sa spýtať či sa do praxe píše aj napr. účasť na poľovačkách ako pozorovateľ - trebárs teraz behám so susedom na srnca už asi 6 krát a neviem či sa to ráta do hodín ... nikto z kurzu mi neodpovedá tak skúšam tu ◄ reagovať
... čo tak naštudovať si § 42 Vyhlášky MPaRV SR č. 344/2009 Z.z. a bude to každému jasné, uchádzač sám musí na kurze nahlásiť SPK poľ. revír kde chce prax vykonať (je tam uvedené množné číslo teda môžu byť dva aj viac), SPK to potom dohodne s užívateľmi PR a potom ho písomne zaradí na prax v daných revíroch, čo písomne oznámi poľ. hospodárovi, len pozor užívateľ s tým musí súhlasiť teda mal by si to s predsedom a poľ. hospodárom predjednať aby sa nestalo že s tým nebudú súhlasiť ◄ reagovať
Jeger netreba 10 ale 2-3 sa dá v pohode zvládnuť, ak je čas a hlavne chuť a vzťah k tomu ◄ reagovať
Praxuj, poľuj, staraj sa v jednom a poriadnom združení...načo v 10-tich? o ničom ◄ reagovať
heimdall kludne môžeš polovať aj v 350 PZ . Nemusíš ani srnke seno nosiť stačí ak tým poveríš iného občana ◄ reagovať
heimdall- áno je to možné ◄ reagovať
Zdravím páni, chcel by som sa opýtať, či je možné vykonávať prax aj v dvoch združeniach naraz, myslím potvrdenia od dvoch predsedov z dvoch združení, alebo je praktická príprava viazaná len na jedno PZ. ◄ reagovať
deivid, uplna pravda a pekne napisane. ◄ reagovať
Moje hodnotenie? Poľovníctvo je moja veľká záľuba takže som túto prax vykonával veľmi rád dá sa povedať že s nadšením keďže pán ku ktorému som bol pridelený ma za ten rok naučil veľmi veľa. S brigádami som nemal problém či sme pracovali spoločne alebo som to dostal za úlohu spraviť sám. Keď som to spravil pýtal som sa na ďalšie veci ktoré boli za potreby. V revíre je stále načom pracovať. Za ten rok som mal myslím nejakých 140 hodín. Nikto nepovedal že nemôžeš spraviť viac záleží to od toho ako to berieš ty. Poniektorý revír ani nevidia pečiatka a podpis niesu až takým problémom. Záleží to od jednotlivca. ◄ reagovať
goret: kludne bez otáznika. Áno dá sa aj takto "nahrabať" pár hodín.. Ale kto má seriózny záujem má hodím do roka cez 100, bez zaváhania... ◄ reagovať
časť praxe je možné (??) vykonať aj pre OkO-RgO, kde sa pripravuješ, napr. pri organizovaní chovateľskej prehliadky, skúškach psov a pod. ◄ reagovať
Ahojte, takze moja skusenost (cerstava). Po ukonceni teroretickej prip. dostanes taku zelenu knizku. V nej mas kolonku na potvrdenie praxe. Musis odrobit 100 hodin praxe a po kazdej brigade si napises co si vykonaval a hospodar ti to musi podpisat a nezabudnut aj na peciatku. Ta tam musi byt. Ku skuske budes pripusteni len po absolvovani tychto 100 hodin. Medzi tym mas este strelecku pripravu a skusku zo strelecta kde musis nastrielat urcity pocet bodov z brok a gul. zbrane. A potom uz len spravit testy a skusky na zbrojak si polovnik :-) ◄ reagovať
ja sa iba pýtam , ja nič nechcem urýchľovať ◄ reagovať
jancigas: Prečo chceš všetko urýchľovať? Všetko chce svoj čas a treba vytrvaať a byť pokojný. Rýchlych strelcov nám do lesov netreba. Nič v zlom. Nepoznám ťa, ale s tvojich príspevkov je cítiť, že rýchlo, rýchlo... ◄ reagovať
teraz keď to už máš za sebou, tak pár slovami to zhodnoť ak chceš ◄ reagovať
Áno boli sme vlastne prvý ktorý robili skúšky formou testu cez Pc. ◄ reagovať
to deivid: ty si robil skúšky už po novom? ◄ reagovať
Nemôžeš vykonať skúšky skôr. Praktická čast trvá 1 rok či si tých 100 hodín odrobíš za rok alebo za mesiac. Ale aj tak to nieje možne keďže v inom termíne sú napr spoločné poľovačky v iných mesiacoch zase streľby taktiež kynologické podujatia. ◄ reagovať
jeden cely rok budes chodit s polovnikmi do reviru a robit to co oni! samozrejme nebudes lovit zver... ako to chces urychlit? zacnes zimnym prikrmovanim, ucastnenim sa na spol. polovackach ako honec, jarnym scitavanim zveri a v lete opravami a stavbou polovnickych zariadeni atd..... ak to potrebujes nakreslit, dam si tu namahu ◄ reagovať
nie je mi celkom jasne následovné: teoreticky 100 hodín môžem absolvovať aj za pár mesiacov a otázka znie: môžem vykonať skúšky aj skôr ako po uplynutí 1 roka ako to všade píše, že praktická trvá 1 rok? ◄ reagovať
No ja pokiaľ viem je potrebné odslúžiť 100 hodín. Potom ti bud predseda alebo hospodár zapíše prax a je to. Čo na praxi budeš robiť záleží na tvojom mentorovi, resp PZ. Po absolvovaní praxe možeš byť pripustený k skúškam. ◄ reagovať
Neviem čo máš presne na mysli ale máš určený počet hodín koľko by si mal vykonať z každého predmetu (napr. predmet starostlivosť o zver - príprava krmiva, prikrmovanie, oprava kŕmnych zariadení atď. v počte dajme tomu 10 hodín.) aspoň ja som to mal takto. Samozrejme robiť budeš to čo dané PZ robí a to čo potrebuje. Ak si chcel vedieť niečo iné tak to upresni. Nazdar ◄ reagovať
ja sa len pýtam a myslím kandidátsku prax ◄ reagovať
Janči a ty si čo objavil, ako funguje diskusia na lovuzdar.sk? Daj jeden komplexný dotaz a nepýtaj sa na každý detailík. Raz kurz, potom puška, potom praktická príprava,..... ◄ reagovať
máš na mysli streľby alebo kandidátsku prax počas 1 roka v PZ? ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.