Pozdravujem všetkých návštevníkov tejto stránky. Chcem sa opýtať na zimnú obuv, vhodnú do snehu i na posed, aby zdržala aj mrazy 15-20 stupňov. Pozeral som aj v diskusiách, moc som toho nenanšiel. Poprosím vaše názory, skúsenosti, linky, odkazy.
Ďakujem.
Nemáte ich niekto ? Spracovanie nevyzerá zle, má to Vibram podražku, zateplenie Pimaloft a membranu e-vent.S cenou okolo 160€ by to mohlo stáť zato.
Ja používam 2 sezónu počas chladných nocí aktívne LOWA TIBET SUPERWARM GTX, ak mi je zima zapnem vyhrievacie vložky. Bez pohybu končatiny, telo chladnú. Môžeš byť zateplný ako novostavba, ked neprodukuješ telesné teplo alebo nieje nahrádzané iným zdrojom môžeš maš obuv zateplenú čím chceš, chlad príde, najmä od noh. ◄ reagovať
Mne Jezisko doniesol Meindl Solden a som velmi spokojny, su teplucke, vnutro je vlozka a chodi sa v nich pohodlne, 6km som dal dnes v snehu a blate a nohy v pohode. Inak deriem uz 7 rok LOWA Hunter Extrem, najlepsie topanky co som mal, ale na dlhe vysedavanie v minusovych teplotach nie su idealne. ◄ reagovať
No ja osobne patrím k tým, ktorým je od nôh na posede zima už pomaly v septembri...:) Už dve sezóny používam Seeland North Pac a spokojnosť! ◄ reagovať
Ešte musím napísať o tých Chevalieroch. Dostal som ich od otca na 18. narodeniny. Chodil som v nich do pohonu, na štandy a na posed. Sedel som pri -23 na posede (len taký rebrík so sedačkou) asi 3 hodiny a jediná časť tela, kde mi nebola zima, boli nohy. Kým som ich mal, vystriedal som 3 autá, 2x som sa presťahoval, oženil som sa, syn bol na 2. stupni ZŠ... Boli nezničiteľné. Keď som ich dal preč,boli síce už trochu odraté, ale nikde sa nerozpadávali, problém bol len v tom, že už nemali tie tepelno izolačné vlastnosti. Bola mi v nich už proste zima. Človeku, čo ich stvoril, by som dal Nobelovu cenu. Dnes sa už nevyrábajú, ale čo som našiel, veľmi sa na ne podobajú Chevalier Tundra, to bude asi nástupca. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od klastorcan, 3.2.2023 o 20:04 :
Musím Ti dať za pravdu. Mal som výborné čižmy Chevalier, Hanwag... Ale všetko sa časom zničí. Aj keď tie Chevalier vydržali neskutočne dlho. Tieto Demar Yetti som kúpil myslím za 80 €, čo je smiešna cena vrámci poľovníckej obuvi. Sú veľké, škaredé, dobre sa v nich nechodí, ale v zime na posede je to absolútna pohoda. Po každej poľovačke z nich vyberiem vložky, aby sa vysušili, nie sú tam totiž žiadne goretexy a iné super moderné membrány. Sú to proste také vlnené "mamusky" ako naši dedovia nosili. Jednoduché a hlavne teplé
◄ reagovať
Demar yetti pro,sú najteplejšie,najpohodlnejšie,chodiť sa mi v nich nechodí dobre tak 1km ale mam ich o cislo väčsie ,na posede ale super izolacia nikdy mi nebola zima. NAJ KOMBINACIA CENA A TEPLO. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od sporko1234, 10.1.2020 o 19:50 :
Kamik je výrobca, Yetti výrobok, ja mám kamik cody, tie sú lepšie ako Yeti ale aj trikrát drahšie. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od vladimir82, 10.1.2020 o 16:29 :
Co je podľa tvojich skúseností lepšie Kamik alebo Yeti? ◄ reagovať
Vladimír 82 Ďakujem za odpoveď.... ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od skorpion71, 10.1.2020 o 15:28 :
Mal som špeciál potom hunter pro. Dosť mäkká gumená časť, nohu nedržia pevne, takže do pohonu asi nie. A na štande je v nich zima, tam radšej verziu Yetti. Ja som po mojich dvoch skúsenostiach prešiel na obuv Kamik a neľutujem. ◄ reagovať
Chlapi aké máte celkovo skúsenosti zo značkou DEMAR? ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od mibe74, 31.12.2019 o 18:02 :
mam ich aj pracovne a civilne vodu pri spravnej inpregnacii neprepusia v zime ich pracovne nosim od novembra do konca marca a na jazyku je datum vyroby 08/14 takze co k tomu dodat maju dobre vymyslene dotahovanie snuriek cez gulicky . budes s nimy spokojny vcera napriklad v 25 cm snehu skoro 6 hodin a pohode. tu ktosi kedysi pisal ze sa budu parat kde su zosite co mozem vylucit a povazovat ako blbost DEMAR zacal vyrobu DEMAR DEFENDER a tie idem skusat od marca asi tak LOVU LESU ZDAR ◄ reagovať
Ze je ukoncena vyroba to viem, podarilo sa mi kupit tieto topanky, nosim ich uz tyzden do lesa a nemozem povedat, zeby boli dajak extra teple, ale nie je v nich ani zima. Skor by som povedal, ze drzia telesnu teplotu. Ponozky nosim dvoje, najprv tenka ponozka a na nu hruba termo. Zatial v pohode. Topanky som naimpregnoval sprejom asi 3x od nova a zatial neprepustili vodu. Celkom dobre sa mi v nich chodi. Urcite to ale nie je topanka na 3-4 hodiny na cakanu bez pohybu. Skusal som aj meindl, viacero typov, ale nesadli mi na nohu. Tie demary mi sadli okamzite, preto som ich kupil. Kto ich ma, nech sa podeli so svojimi poznatkami. ◄ reagovať
Reakcia na príspevok od mibe74, 31.12.2019 o 14:06 :
aha prepac pytal si sa ci niekto ma skusenosti odpovedam ano ja mam ◄ reagovať
Chcel by som sa spytat, mate niekto skusenosti s obuvou demar alpy gtx??? Ďakujem. ◄ reagovať
Odporúčam Vám z porovnania s Hunterami. ◄ reagovať
Dolezite su aj ponožky, odporucam X-Socks ponožky z Merina, je v nich krásne teplucko aj kde ozaj mrzne. ◄ reagovať
Pozdravujem všetkých poľovníkov, pokiaľ sa jedná o dobrú obuv vyskúšal som od maindl po kade čo až som natrafil na ručne šité od Makara obuv tá podrážka vás nesklame a komfort si pri objednávke vyberiete sami doteraz som nič lepšie nemal,s pozdravom Gancarčík ◄ reagovať
Má niekto skúsenosti s touto obuvou odkaz ◄ reagovať
Po troch či štyroch rokoch mi praskla gumova papuča na meindl solden. Keď sa mi spotila noha, kondenz pod gumou namrzal na vlozke a v topánke mi bola zima. Takisto mám pocit že časom tepelný komfort klesal. Rozmýšľam nad meindl nordkap, topánka je asi priedusnejsia, je z kože a cordury. aj vložka je iná. Takže horeuvedene problémy by sa nemali opakovať, alebo? aké sú vaše skúsenosti po čase s nordkap topánkami, vďaka ◄ reagovať
Ma niekto skusenost s Demar yetti pro? Zvazujem na posed a cakanu na lisky, ziadne dlsie prechadzky. ◄ reagovať
Nemáte ich niekto ? Spracovanie nevyzerá zle, má to Vibram podražku, zateplenie Pimaloft a membranu e-vent.S cenou okolo 160€ by to mohlo stáť zato. ◄ reagovať
ja mam Chiruca Dogo Boa maximalna spokojnost ◄ reagovať
Pandur 1 ďakujem za odpoveď,aj ja nosim už asi 6 rokov jednu Chiruku (neviem presny typ) jar-jeseň,som veľmi spokojný,preto by som chcel takuto značku aj na zimu. ◄ reagovať
Teraz sú za dobrú cenu odkaz ◄ reagovať
huber mam chiruca urales je to v podstate to isté len canada má vyššiu sáru. Max. spokojnosť, pohodlné, pevné a aspoň mne super sedia na nohe. ◄ reagovať
Má z Vás niekto skúsenosti s topánkamy Chiruca Canada? ◄ reagovať
Nordkapy mám už pár rokov,ale určite 100% spokojnosť.Vrele odporúčam.Aj napriek vyššej cene absolútna pohoda.Samozrejme netreba zábudnúť sa o obuv aj vhodne pestarať a naozaj vydržia pár rokov. ◄ reagovať
Keď už sa spomenuli ponožky, tak tieto sú absolútne bez konkurencie odkaz avšak len na posed, lebo pri chôdzi je v nich extrémne teplo, takže na posliedku radšej tieto odkaz ◄ reagovať
kaso ako ja to nemám v pláne kupovať..len ma to zaujímalo že čo to je..nekúpil by som to kvôli tej gume dole a za rok by tá guma popraskala v namáhaných miestach.. ◄ reagovať
jozef, podma na co si poslal su kalsicke Hunterky, len v novom designe...Niekym zatracovane, niekym chvalene :D ◄ reagovať
K zimnej obuvi padne dobre aj dobrá ponožka odkaz ◄ reagovať
no čo je toto zač?máte to niekto? odkaz ◄ reagovať
Slavis , tu sú za lepšiu cenu odkaz ◄ reagovať
Tiež som na nich počul chválu, je to niečo ako podmodel spomínaných Nordkap, sú mierne lacnejšie a údajne vhodnejšie na chodenie. Nordkap som však držal v ruke a pozdávali sa mi ohromne. Ľahučké, na pohľad teplé, na túto zimu to budú vynikajúcim posedovým doplnkom k posedovému vaku a určite aj na štand :) ◄ reagovať
Veľmi mi boli doporučované Meidl Garmisch GTX. Uvažujem o nich. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.