dnes je utorok,  3. december 2024,  meniny má Oldrich,  spln: 15. december 2024,  dnes východ slnka: 07:24,  dnes západ slnka: 15:48
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Zimná obuv - diskusia

autor: off Discover5
pridané: 11.10.2011 13:40

Pozdravujem všetkých návštevníkov tejto stránky. Chcem sa opýtať na zimnú obuv, vhodnú do snehu i na posed, aby zdržala aj mrazy 15-20 stupňov. Pozeral som aj v diskusiách, moc som toho nenanšiel. Poprosím vaše názory, skúsenosti, linky, odkazy.

Ďakujem.

počet zobrazení: 43 103
počet hlasov: 1
okruh tém: poľovnícka obuv

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Fehir, 6.11.2016 o 1:11

Nemáte ich niekto ? Spracovanie nevyzerá zle, má to Vibram podražku, zateplenie Pimaloft a membranu e-vent.S cenou okolo 160€ by to mohlo stáť zato. Zimná obuv - diskusia

dať hlas príspevku | počet hlasov: 17

komentáre

zoradiť
zobrazené 41-80 z 215 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off motaq, 29.8.2013 o 19:28

serax zalezi na co ic v zime chces pouzivat, ak na chodenie tak budu podla mna v pohode, ak na posed tak to moze byt rozne.... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off serax, 29.8.2013 o 19:21

Cize si myslite, ze tie Dover GTX nebudu dobre v zime?? ◄ reagovať

off brandys, 29.8.2013 o 13:02

Pridam aj ja zo svojho súdka. Som vlastníkom už 2 roky topánok Meindl Taiga GTX. Topánky sú fak super na celo denné chodenie v akom koľvek počasí a prostredí.Hodia sa samozrejme aj do zimy ale na dlhé vysedávanie na posede to není to pravé orechové.Na otvorenej sedačke v zime v -15 som v ních v zime vydržal sediet 3,5 hodiny a to bol max.Moje dalšie topánky budu určite Meindl. Zvažujem ale kúpu Meindl Corvara na zimu na sedenie na posede su zateplené tak uvidíme. ◄ reagovať

off polovnicek96, 29.8.2013 o 12:09

V mojom pripade neide o statie na stande ale do pohonu a na prikrmovanie atd. Dakujem za skusenosti a rady ◄ reagovať

off m98, 29.8.2013 o 12:07

Stagstalker - Určite toto rozhodnutie neoľutuješ. Starší model mal podrážku priamo od Meindl- multigrip, novší model má Vibram, tým pádom je tam trošku vyššia cena. Takže rozdiel bude pohodlie versus spevnenie. Ideálne by bolo skúsiť oba modely. No podľa mňa to až tak riešiť netreba. ◄ reagovať

off motaq, 29.8.2013 o 12:02

Polovnicek, pokial si v pohybe tak ziaden problem a aj spolocne na stande sa daju zvladnut pri pouziti dobrych ponoziek. Topanka ak ti sedi a nikde ta netlaci tak je to aj pri -15 v pohode. Ja ich pouzivam aj v zime a zatial ziaden problem. ◄ reagovať

off polovnicek96, 29.8.2013 o 11:36

Steyr tie la sportivi su super na VHT ale myslím ze na behanie po lese budu tvrdé. Motaq tie Islandy su v pohode aj v snehu pri cca -15?? ◄ reagovať

off Stagstalker, 29.8.2013 o 11:08

M98 dík za info, to som potreboval počuť. Je nejaký zásadný rozdiel medzi starým a novým modelom? Okrem zvýšenej ochrannej gumenej časti a troška iného tvaru vrchnej sťahovacej časti topánky som si nič zásadné, aspoň po vizuálnej stránke, nevšimol. Tiež ich plánujem zobrať aj otcovi, kvalitná obuv je u mňa základ, na tej nešetrím. ◄ reagovať

off m98, 29.8.2013 o 9:48

Stagstalker - ja ich mám už pár rokov. Kúpil som ich aj otcovi. Máme predchádzajúci model. Ten sa dá kúpiť okolo 250 odkaz novší model nájdeš aj trošku lacnejšie odkaz + zľava, skús aj sportrysy- ak majú na predajni + zľava=dobrá cena. Na Tvojom mieste neváham, zima sa blíži. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off serax, 29.8.2013 o 6:19

Viem.ze niesu vyslovene zimne topanky.su to celorocky.ale ja v zime som vacsinou v pohybe.cize na vysedavanie na posede nebudu urcite spickove.ale nato naco ich chcem.by mali byt dobre. ◄ reagovať

off motaq, 29.8.2013 o 1:21

ale vyzeraju dobre ◄ reagovať

off pandur1, 29.8.2013 o 1:03

serax, ale to nie su vyslovene zimné topánky ◄ reagovať

off serax, 27.8.2013 o 22:17

Premyslam nad tymto modelom, co Vy nato ma niekto skusenosti ??? odkaz ◄ reagovať

off Stagstalker, 27.8.2013 o 21:10

Ma niekto praktické skúsenosti s Meindl Nordkap GTX? odkaz Uvažujem nad nimi, sú hodné svojej sumy? Využitie 70% posed, resp. státie na štande, 30% chôdza v zime (sneh, ľad, presuny, kŕmenie atď...) ◄ reagovať

off steyr, 27.8.2013 o 14:29

Zvažujem to isté ako polovnicek96 ale nakoniec asi zoberiem tieto odkaz lebo robim aj VHT. ◄ reagovať

off urssus, 27.8.2013 o 14:17

Ked je na obuvy napisane ze je do -50 stupnov Celzia, znamena to ze material z ktoreho je vyrobena je odolny do tej teploty. ◄ reagovať

off Solirov, 27.8.2013 o 14:12

ja mam Prabosy.. odkaz - pouzivam ich jar - jeseň - zima - na dlhe statie ci na posed by som volil nejake zateplene, pripadne vyhrievanie k nim, ale inak su skvele.. sam som bol prekvapeny. ◄ reagovať

off polovnicek96, 27.8.2013 o 13:46

motaq dakujem... rozmyšlam nad Meindl Island a Hanwag Alaska GTX ◄ reagovať

off namor676, 27.8.2013 o 10:52

Discover5 tie mám aj ja, tiež majú za sebou drhú zimu, jediné čo sa im dá vytknuť je slabá opora členku, už sa mi dva krát stalo že som si ho povrtol. ◄ reagovať

off Discover5, 27.8.2013 o 10:38

Tak ja som asi po mesiaci od založenia tejto témy kúpil tieto.odkaz Zatiaľ maximálna spokojnosť. Testované dve zimy v podmienkach Oravy. Po zľave som dal za ne 155 €. ◄ reagovať

off polovnik223, 27.8.2013 o 9:36

pripajam sa k Ondrikovmu nazoru... ◄ reagovať

off Ondrik, 27.8.2013 o 9:13

inak vždy ma pobavia tie údaje, že obuv do -50, či nebodaj ešte viac...v podstate je to obuv v ktorej Vám bude zima na nohy o čosi neskôr než v bežnej celoročnej topánke...teda ak sa nehýbete samozrejme. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 3

off motaq, 27.8.2013 o 8:21

polovnicek96, ano ja mam, pouzivam ich uz 3 sezonu a max spokojnost. Mam model Meindl Island Wide ktora je sirsia ako klasicky Island. Ked budem potrebovat nove (co predpokladam nebude tak skoro) tak opat pojdem do Islandov. ◄ reagovať

off urssus, 27.8.2013 o 0:11

Js mam tie Soeldeny a myslim si ze za tych 100€ co za ne pytaju je to solidna topanka. Do vysokeho snehu super. ◄ reagovať

off polovnicek96, 26.8.2013 o 23:16

Mate niekto skusenosti s Meindl Island ?? ◄ reagovať

off Fehir, 26.8.2013 o 18:37

Zdravím , potreboval by som poradiť ohľadom obuvi na zimu , rozmýšľal som medzi Meindl Solden odkaz a Kamik Nationplus odkaz , len sa neviem rozhodnúť ktoré, ak ich máte tak napíšte skúsenosti. ◄ reagovať

Príspevok presunutý z diskusie Zimná obuv na posed (autor: adoxxx123).

off Hekler, 13.1.2013 o 21:26

teraz vážne, posedový vak a dva benzínové ohrievače rúk, jeden do vaku medzi topánky a druhý za opasok na kríže ... nie je to ani drahé, ináč mi bolo zima ako vo vyhnanstve... dobrá je aj termoska ... samozrejme s kvalitným čajom na zahrievanie z vnútra ◄ reagovať

off Hekler, 13.1.2013 o 20:20

ale garantuje, pozáručné platené opravy ◄ reagovať

off axon, 13.1.2013 o 18:39

Hekler - to už tu nikto nič negarantuje???:--DDDD Ani som nečakal, že v nich vydržím pri -20 sedieť 2 hodiny a nebude ma oziabať, očakával som, že 2 hodiny pri -10 by sa dali zvládnuť. Ale hlavne som očakával, že mi poskytnú lepší tepelný komfort ako hunterky... bohužiaľ nie, ale to nevadí, musím kúpiť vyhrievané vložky alebo vyhrievané ponožky ◄ reagovať

off Stagstalker, 13.1.2013 o 16:20

Lanus, veci čo garantuje výrobca týkajúce sa teplotného komfortu sú prudko individuálne v závislosti od fyziológie konkrétneho jedinca. Niekto má večne studené nohy, niekomu omŕzajú prsty na rukách, jeden sa v danom spacáku do -6C v termoprádle potí a ďalší bude naobliekaný a bude sa cítiť len tak tak v pohode. Rovnako tie údaje čo výrobca garantuje platia pri istom type používania, (ktorý výrobca samozrejme v rámci marketingu nešpecifikuje, možno kebyže chodíš tak ti v topánkach pri -20C zima nebude, ale sadni si na posed a po hodine už chlad cítiš) Čo do toho má povedať aj váha jedinca, vek, prekrvenie atď. Pri reklamácii uplatníš v pohode vizuálne vady a vady materiálov, nepremokavosť a pod. Ale že ti je v nejakej topánke zima..to ťažko, jedine, že zimu bude spôsobovať mechanické poškodenie topánky. Tú istú topánku obuje iný a môže byť v pohode, čo potom? Čo sa týka mojich skúseností, mne býva od nôh chladno a keď výrobca garantuje niečo do -20C, viem, že u mňa je hranica -10C. tu to máš vysvetlené na príklade spacákov, obuv funguje podobne. odkaz stačí keď si prečítaš prvú časť- teplotné určenie. v tomto linku odkaz je podrobnejšie rozpísaný rating, resp. popis teplôt Tmax, Tmin atď.. ◄ reagovať

on lanus, 13.1.2013 o 14:15

Stagstalker - Keď je to tak ako píšeš tak prečo tie "nepodarky" nejdeš reklamovať ?! resp. na akom základe deklarované teploty delíš dvomi ?! kde je predpísaný taký postup ?! Na základe "získanej skúseností" sa žiaľ reklamovať nedá ! ◄ reagovať

off Stagstalker, 13.1.2013 o 11:02

Lanus: podľa mňa sa mýliš. Materiály, z ktorých je vyrobená dnešná obuv určite znesú teploty vyšše ako -15C či -20C, nezlomia sa ani nič podobné. To číslo určuje spodnú hranicu tepelného komfortu pre človeka, ale určite nie hranicu použiteľnosti a výdrže materiálov. Je to podobné ako pri spacákoch, kde sa udáva teplotný komfort, ale aj extrém, čiže teplota, pri akej by si nemal v spacáku úplne zmrznúť. Ja sa tiež držím pravidla, že čísla treba deliť minimálne dvoma, mať kvalitné ponožky a keď chcem v mraze vydržať dlhšie, tak posedový vak, suché nohy a prípadne aj výhrevne vložky do topánok. Ja používam posedový vak a pri -6C som naposledy vydržal v hore celú noc. (na ránom som cítil chlad najmä na kolenách) ◄ reagovať

on lanus, 13.1.2013 o 10:00

axon - Teplotné údaje pri obuvi resp pri oblečení neznamenajú do koľko stupňov v nich vydržíš Ty !!!, ale koľko stupňov vydrží materiál z čoho sú vyhotovené t.j. napríklad, že sa pri nosení nezlomí !!! ◄ reagovať

off Fehir, 12.1.2013 o 20:53

Čo poviete na tieto topánky oplatia sa ? máte niekto skúsenosť ? odkaz alebo toto odkaz Dakujem. ◄ reagovať

off pandur1, 12.1.2013 o 20:33

Hekler lenže tu by ani dvomi nepomohlo :-)))) ◄ reagovať

off Hekler, 12.1.2013 o 20:32

axon, papier, mŕtvi, náhrobný kameň a reklama znesú všetko, všetky mínusové čísla treba deliť dvoma (: ◄ reagovať

off axon, 12.1.2013 o 19:56

ja som si chcel kúpiť nejaké vhodné cenovo prijateľné topánky na posed, kde vydržím sedieť 2 hodiny v mrazoch -10 - 15 stupňov a na spoločné poľovačky, kde sa stojí 2 hodiny na streleckom stanovišti, pričom ma nebude oziabať na prstoch na nohách. Výber som zúžil na Meindl Solden, Kamik Nationplus a Kamik Alborg. Nakoniec som si vybral Kamik Alborg. Vybral som si ich hlavne preto, že výrobca píše, že sú do -50. Meindl Solden je do -20 a Kamik Nationplus do -40. Používam ich od začiatku decembra. Ak ich mám zhodnotiť jedným slovom, tak je to katastrofa. Na postriežke pri teplote do -3 -4 stupňov je v nich prvú polhodinu príjemne teplo, druhú polhodinu nieje v nich ani teplo ani zima a po ďalšej hodine ma v nich oziabe. Dnes ráno u nás na Záhorí bolo -12 stupňov, po hodine sedenia na kazateľnicovom posede ma v nich oziabalo, že sa to nedalo už vydržať. A to vždy po použití dám vyberateľnú vložku vysušiť a používam termoponožky. Z topánok Kamik Alborg som veľmi sklamaný, čakal som od nich oveľa väčší tepelný komfort počas postriežok. Rovnakú službu poskytnú zaznávané zelené gumáky Demar Hunter, ktoré sa síce každému po 3 rokoch dopraskali, ale stoja o viac ako polovicu menej ako kamik, čo mám. ◄ reagovať

off Vladenko, 12.12.2012 o 11:10

Steyr, tak ja mám papučky, ako kapce z poľských trhov nad kotníky z ovčieho rúna do posedového vaku, do nich dám vyhrievacie vložky a nech sa trasie zima, nie ja. Super kombinácia, odporúčam, ale aj ten tvoj odkaz je zaujimavý. ◄ reagovať

off steyr, 12.12.2012 o 10:43

Páperové papučky - super do posedového vaku i do deky a vôbec nie sú drahé! odkaz ◄ reagovať

off henrik, 12.12.2012 o 10:25

ved prave, nejak sa mi nezdalo, preco tu nikto nenavrhoval toto riesenie. predpokladam ale, ze nejaki skuseni jagri budu mat vyhrady? v com je hacik, okrem ceny, ktora sa mi zda prijatelna? ◄ reagovať

zobrazené 41-80 z 215 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov