Zdravím všetkých psíčkarov. Rád by som sa opýtal na Vaše osobné skúsenosti s plemenom: Švajčiarsky durič (história plemena má siahať do Rímskej doby), prípadne jeho odnože: 1. Bernský, Jurský, Luzernský a Schwyzský durič. Je to plemeno podľa papierov popisované priam ideálne-ale takto popisujú 95% plemien! Nikdy som ich nevidel pracovať na vlastné oči. Máte niekto reálne skúsenosti s prácou tohoto plemena v revíri v našich podmienkach pri nadhánke, prípadne pri dohľadávke? Ževraj ich využívajú aj pri dohľadávaní. Ako sa správa plemeno k iným psom? Je ľahko cvičiteľné? Aké špecifiká vyžaduje výcvik? Ako vychádza plemeno s malými deťmi?
Ďakujem za rady,
Nofi
Zdravim, plánujem krytie mojej fenky Švajčiarskeho duriča, durič s nádherným hlasom, ktorý nejde s diviakom na kontakt, vďaka citlivemu čuchu ideálny na dohladavky(moja fenka hlási aj zhasnutu zver) nikdy sa nestratia vďaka perfektnej orientácie, k iným psom nekonfliktný, ľahko cvicitelny, s malými deťmi vychádza veľmi dobre, jednoducho v lese lovec, doma maznak ◄ reagovať
Bernska segra 4 mesiace - zatiaľ sa javí veľmi dobre , uvidíme časom aký s nej bude lovec. ◄ reagovať
p. Petro chystá krytie svojej feny tak možno jar / leto budú šteňatá. ◄ reagovať
V ČR ich máš mnoho no jedince ktoré sú aj pracovné vedené tých nie je mnoho. ◄ reagovať
A poznate neaku chovnu stanicu na uzemi SR alebo ČR? ◄ reagovať
Niekolko mojich postrehov o plemene odkaz- ◄ reagovať
Dryas Olaska a Polly Bencilla - planovane krytie - jar 2013. Pripadny zaujemcovia nech pisu cez sukromnu postu. ◄ reagovať
nikdy som takeho psa na zivo nevidel,az pred tyzdnom som mal to stastie na spolocnej na diviaky spoznat tochto super psa,uplny kludas,voci inym psom neagresivny....a robota??keby nebolo jeho na vyrade je nula a v poslednom pohone s borderkou postavili criedu 30 kusov diviacej!!!ak mas moznost kupi tohto plemena,nevahaj,neolutujes. ◄ reagovať
nejaka chovatelska stanica tohto plemena? ◄ reagovať
UZ nie su . Zakon sa zmenil . ◄ reagovať
Môžem sa opýtať z švajčiarskym duri-čom poľovať nieje privysoký ma viac ako 50 cn niesu stým ťažkosti z DS ďakujem za odpoveď . ◄ reagovať
A musi to byt len bernsky ? nemoze to byt ina farebna varieta ? ◄ reagovať
a neviete neake inzeraty ze kto preda bernskeho durica mam n ho velky zaujem ◄ reagovať
Teraz uz len chyba posledny krok, presvedcit polovicku na dalsieho psa :-) ◄ reagovať
Mozno budes mat teraz stastie na lepsie :) ◄ reagovať
Kolegyna z Prahy mi chcela darovat 5 mes stena Bernskeho durica kvoli jej tehotenstvu, zial nemal som ho pred dvomi rokmi kde dat. Teraz zacinam lutovat. ◄ reagovať
Dados, nieco najdes tu odkaz, a ak si pozries majove cislo casopisu Lovu zdar tak tam tiez si precitas nejake info ;) tu je clanok z lovu zdar - odkaz ◄ reagovať
ale mozte to sem aj napisat :D urcite sutaky ktory si o plemene ajeho vlohach , praci atd radi precitaju :) ◄ reagovať
Stopinko, dakujem za link. Rad sa nan pojdem pozriet. Ozvem sa mailom. ◄ reagovať
Nofi, jeden mi tu lezi pri nohach. Ako citam si z BA , tak sa mozeme stretnut a pokecat resp uvidis psa na zivo a v akcii. Ako niekto mudry raz povedal raz vidiet je ako 1000x citat :) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.