Chlapi mám na vás otázku.
Majú jelene aspoň približné trasy kadiaľ chodia, resp. teritórium kde sa zdržujú? Alebo sú stále v pohybe? Ja som jedného zahliadol neďaleko nášho mesta, čo som sa dosť začudoval a preto sa pýtam či je šanca ho tam vidieť aj inokedy alebo to bola len náhoda. Miesto je dosť nízko položené, nie je nablízku ani nejaký veľký les. Predsa len teraz je ruja a možno len hľadná lane...
fotit jelenov je jednoduche, musis byt len v spravnom case na spravnom mieste :) ◄ reagovať
Ja len dodám ze je vhodne najst si jelene ktore nechodia v noci ale cez den . Lebo v noci nie je vhodne svetlo na fotenie . ◄ reagovať
Adam moje skromne skusenosti iba v skratke. Jelen je dost tulak, ale lane si radi drzia svoje stanoniste pokial tam maju potravu a ukryt. Tam kde su lane sa hlavne pocas ruje motaju i jeleni. Radi sa vracaju na svoje oblubene rujoviska. Zvyknu si i na blizkost cloveka, takze nie je problem ho vidiet kusok za dedinou alebo rusnym mestom. Teraz konci jelenia ruja a jelene sa dost tulaju, lebo hladaju dalsie rujne lane. Odporucil by som ti trocha sa potulat po okoli a najst pobytove stopy lani - lezoviska, trus, ohryz krikov a podobne. Ak ich najdes je velky predpoklad, ze tam jelenia zver zije a to ze uvidis dalsieho jelena uz nemusi byt iba nahoda, ale trpezlive cakanie na mieste, kde sa mozu chdit napr. popasat. Najdi si vo svojom okoli nejakeho seriozneho polovnika, ktory ta urcite na nejake pekne miesto, kde je mozne zver pozorovat zoberie.... ◄ reagovať
prečítaj si odkaz a možno na to prídeš aj sám :) ◄ reagovať
Edu poprosím k veci sa vyjadriť ak ... ;-) Vďaka. ◄ reagovať
Tomu sa hovori dobra rada nad zlato:) ◄ reagovať
Jelene sa fotografuju velmi jednoducho . Zaostris a stlacis spust .odkaz- ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.