Vaše skúsenosti, rady a postrehy v chove bažanta.
Ja osobne by som ich nechal pod sliepkou (ak nejde o veľkochov), v liahni sa dá síce liahnuť viac kurčiat ale je problém ich vypiplať, sliepka sa o ne pekne postará.. ◄ reagovať
Chov Bazan - Chcel by som sa opítať je lepšie dať bažantie vajíčka do liahne alebo ich nechať pod sliepkou (BAŽANTICOU) prípadne ako to robíte vi ? ◄ reagovať
Bažantnca v ROzhanovciach - Ahojte nemá náhodou niekto z KE a okolia kontakt na bažantnicu v Rozhanovciach? Alebo nie je tu niekto kompetentný kto tam pracuje? DIKY :) ◄ reagovať
topolecka - kúp si landenské sú ako divé. ◄ reagovať
To nieje téma ale inzerát. Čo je na tom keď chcem na chov husy divé? Chovám bažanty, kačiče a morky divé a chcem aj husy. ◄ reagovať
topolecka je nejaký provokatér, založil divnú tému a odkaz .... toto poľovník zháňať nebude ◄ reagovať
Nie to je v poriadku. Nevedel som to tak preto som sa spýtal skúsenejších. ◄ reagovať
topolečka,ked sa ta to dotklo prepač,ale ako polovnik sa niečo take opytat na pol, stranke nieje zrovna dobrý napad,radšej niečo poštudovat a lebo sa opýtat poštou,yegi ma uplnu pravdu ◄ reagovať
topolček,toto vás mali naučiť už v kurze o 1.poľ.lístok, je však možné, že si bol akurát na WC,ked to preberali :-D myslím,že lubenko chcel poukázať práve na toto,že si poľovníkom mesiac,to na veci nič neuberá...Pernatá sa poľovníckom spôsobom usmrcuje zápichom, ale to si už nájdi,číta to tu kde kto... ◄ reagovať
lubenko: Pýtam sa preto lebo ešte nemám s tým skúsenosti, nakoľko som poľovníkom len necelý mesiac. Raz som bol u jedného chlapíka čo predáva bažanty a ten ich zabíjal tak že ich chytil oboma rukami a pri krku zatlačil prstami a bažant zhasol. Žiadne sekery, ani nič podobné. ◄ reagovať
topolečka ako sa ako polovnik môžeš pýtat na taku kok....u,predsa zajdeš ku veterinarovi nech mu da iniekcu a je to vybavene,ale nechapem prečo ho chceš utratit,zlomena noha sa da lahko vyliečit,robili sme to v bažantnici normalne ◄ reagovať
no predsa ako sliepku, sekerou .. je to rýchle ◄ reagovať
Ahojte chovatelia bažantov. Chcem sa spýtať ako mám usmrtiť bažanta poľného humánnym spôsobom, keď má zlomenú nohu? Ďakujem ◄ reagovať
Pozri inzerciu ,,zver" a máš tam predaj bažantov . ◄ reagovať
V okolí PO je bažantnica Rozhanovce. ◄ reagovať
Bazant kuriatka - Nevedel by mi niekto poradiť kde by sa dali v okolí PO zakupit bažantie kuriatka alebo nenašiel by sa niekto kto by mi ich odpredal na volierovy chov. Ďakujem ◄ reagovať
myslím že stačí aby mali kupírované krídla, potom by už nelietali .. ja idem v nedelu po skupinu Tenebrozov ◄ reagovať
Čo keby som mal chovať Bažanta na záhrade? Aký vysoký plot by mal byť tak cca na 7-10 bažantov a čo v zime? S čím je najlepšie prikrmovať? ◄ reagovať
Goret nie v celku cca 4 cm dlhe a mensie ◄ reagovať
áno, predpokladám, že pomleté, ale zo začiatku opatrne (ako keď šteňa zvykáš na novú stravu) ◄ reagovať
Zohnal som po 2 .30 e. Mozem dat 7 tyzdnovim kurcatam ryby? Napr belicky ako zivocisnu bielkovinu ◄ reagovať
Teraz sa pohybuje cena cca 3€ za kus 6.týždnove vysexované.Ale keď ich máš chovať ,tak sa ti lepšie oplatí kúpiť v septembri po 6 €. ◄ reagovať
Neviete niekto o rozumnej cene na 6 az 8 tyzdnove bazantie kurcata? Za dobru radu poslem flasku ;) ◄ reagovať
Servus, my také používame pre diviaky - zavesený sud, uprostred dna diera vrtákom, na vrchák reťaz, ktorú prevlečieš dierou - keď diviaky budú pod tým ryť, a narážať do tej retiazky, tak budú vypadávať zrniečka kukurice - toto kŕmidlo pre bažanty funguje na podobnom princípe - ale u nás by neprežilo - prvý diviak alebo medveď by s ním narobil paseku. ◄ reagovať
Samospadove krmelce bažantiu -
Mohol by mi volakdo poradiť? V časopise LUVU ZDAR marcovom čísle som videl zaujímavý krmelec, vlastne to bola nadoba na nohách a na spodku niaká struna cez čo vypadáva zrno, len vtedy keď sa tej struny dotkne bažant. Má niekdo stým skúsenosti?
hartge30 na tej stránke bažant-zajac tam neviete že kolko stojí jeden bažant ? aj bažantice tam predávajú? a ešte jedna otázka predávajú aj v menšom množstve? za odpoved diky!! ◄ reagovať
v umelom odchove 1 ku 2 máš málo, robil som na bažantnici v Dolných Štitároch, keď chceš poradiť ,tak cez poštu ◄ reagovať
vie mi niekto poradiť kde by som kúpil bažanty:1 kohút a 2 sliepky by som potreboval na chov na začiatok? ◄ reagovať
kaveee, začni svojpomocne: uštrikuj sieťku riedku ako sveter na leto, podľa možnosti z prírodného materiálu a musíš ju zakopať do minimálnej hlbky 40 cm.a sčím zabrániť líškam a mačkám podhrabaniu? osvedčila sa lopata s dlhšou násadou ◄ reagovať
mohli by ste mi poradiť že akú sietku nato dať z drôtu alebo z pletiva ? a s čím mám zabrániť aby pes alebo mačka líška nepodhrabala ? za odpoved vopred dakujem ◄ reagovať
jožko,jožko, podľa Teba uýavretá miestnosť je Vaša komôrka v paneláku?videl si už niekedy veľkovýkrmne ošípaných, či hov.dobytka, ktorého chov u nás neletí?tak takéto niečo som myslel...hm a, ak to podľa Teba nie je možné, prídi, ukážem Ti. ◄ reagovať
veľká, svetlá a suchá, napr. nejaká bývalá výrobná hala s vylepšeným osvetlením a nie betónovou, ale napr. piesočnatou (dobre priepustnou) podlahou :) ◄ reagovať
yegi chcel by som vidieť ako chováš bažanta v uzavretej miestnosti...málo svetla atd. ◄ reagovať
pokial by bola dostatočne veľká, hej ◄ reagovať
Mohli by sa chovať bažanti aj v uzavretej miesnosti? ◄ reagovať
ešte som zabudol ze voliera ma rozmery 5x9 m a vyska 3m... ake pletivo tam mozem dat ? mal by som dat pogumovane alebo staci obycajne ???....viem ze sa sprosto vypytujem ale nemam to kde zistit a som este neskuseny :) ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.