M.K.P. AGRO služby
dnes je pondelok,  24. február 2025,  meniny má Matej,  spln: 14. marec 2025,  dnes východ slnka: 06:39,  dnes západ slnka: 17:19
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

"PÁN POĽOVNÍK" - diskusia

autor: off fubonaci
pridané: 4.9.2011 8:26

Práve som sa vrátil z lesa (respektíve z poľa) a chcel by som sa s vami podeliť o zážitok s jedným "PÁNOM POĽOVNĺKOM". Odohralo sa to v PZ, ktorého názov neviem ale rozprestiera sa na poliach medzi dedinami Ďanová, Folkušová, Necpaly, v okrese Martin. O 4:00 som prišiel na miesto, sadol som si, vybalil statív a kameru, a čakal. Bola aj nejaká zver ale to v tomto príbehu nehrá rolu. S vychádzajúcim slnkom spoza mňa vyšiel aj automobil SUZUKI GRANT VITARA ZELENEJ METALĺZY a špz MT 781AF. Vystúpil z neho "PÁN POĽOVNĺK" (zrejme psychicky narušená osoba, ináč si to neviem vysvetliť) a začal mi nadávať až sa hory zelenali. Mimo iné som sa dozvedel, že som kokot (tak díky). Neostalo však len pri tom a "PÁN POĽOVNĺK" v záchvate svojej šialenosti popadol môj statív aj s kamerou. Tajne som dúfal, že ním nechce udreť mňa. Moje dúfanie sa našťastie potvrdilo, a tak som ho upozornil, že je to celkom drahá výbava. On na moje slová zareagoval v stýle, že to má v piči alebo také niečo. A v tom momente letel statív aj s kamerou na zem. Tento hod sa mu asi zdal príliš slabý, takže znova chytil moju výbavu a hodil ju druhý krát o zem. Pri dopade som zbadal ako zo statívu odletelo jedno rameno. Zrejme si to všimol aj on a usúdil, že tretí krát už hádzať nebude. "PÁN POĽOVNĺK" však v agresii neprestal a keď už nemal čo hádzať o zem, tak sa zameral na mňa a zaútočil mi na hlavu. Tento útok bol však (zrejme cielene) slabý, za čo "PÁNOVI POĽOVNĺKOVI" taktiež ďakujem a neutrpel som žiadnu fyzickú ujmu. Utrpeli však okuliare, ktoré skončili pokryvené. Ale dali sa vyrovnať, takže v pohode. Následne asi usúdil, že je dostatočne vyventilovaný, nasadol do auta a odišiel. Po celú dobu bola v aute aj druhá osoba, ktorá sa do tohto incidentu vôbec nezapájala a ďalekohľadom prečesávala okolie. Výsledok stretnutia je nepoužiteľný statív v hodnote cca 20 ojry a nepoužiteľná kamera v hodnote cca 250 ojry. O tom, že mi pokazil, tak pekne začínajúci deň sa tu nemusím baviť. Bohužiaľ nemám dôkazy takže "PÁN POĽOVNĺK" ušetrí.

Chcem upozorniť, že po celú dobu som bol slušný, pozdravil som sa, predstavil som sa, povedal som čo tam robím, ani raz som nezvýšil hlas a už vôbec som nenadával.

Mám vyštudovanú SLŠ Liptovský Hrádok a TU vo Zvolene odbor lesníctvo, som veľký fanúšik poľovníctva, divej zveri a prírody vôbec ale nie je mi súdené byť v žiadnom PZ. Tak mi to "PÁN POĽOVNĺK" prepáčte. Ja už budem radšej sedieť doma.

počet zobrazení: 67 846
počet hlasov: 50
okruh tém: voľná diskusia

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off Stagstalker, 1.11.2013 o 13:12

viktor. Keby som ťa nepoznal ešte z PID ako mnohí na tejto stránke a nevedel by som, kto si, čosi, do akej skupiny patríš a aký je tvoj všeobecný rozhľad a postoj k problematike najmä v tejto téme, resp. postoj k poľovníctvu ako takému, tak by som sa s tebou do diskusie aj pustil, len by určite nebola produktívna. Tu je jeden tvoj príspevok z PID, google mi ho vyhodil medzi prvými a vystihuje ťa, reagoval si v téme lov líšok "idioti. na tak bezbranne a krasne zviera musite ist s puskou.. co tak ju dobehnut? vrahovia zvierat" A navyše kedže viem, čo je tvojím cieľom a väčšina diskusií medzi tebou a inými skončila vzájomnými urážkami(tvoja prvá reakcia na mňa bola, že som nebezpečný človek :) ), lebo ty si proste niečo chápať odmietal, nebudem mrhať energiou a nenechám sa vtiahnuť úroveň, v ktorej sa ty cítiš ako doma :) Pekný deň a verím- a myslím to úprimne, že s tvojím prístupom nenatrafíš na osobu, ktorá bude labilnejšia a spraví z teba vozíčkara, les býva často bez svedkov a ty si proste chodiaci provokatér. Ja byť tvoja mama, sedíš doma a bojuješ od počítača ako to robíš väčšinu času.

dať hlas príspevku | počet hlasov: 45

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 281-320 z 456 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off bobo1, 29.3.2013 o 7:20

...pri ťažobnej činnosti nemajú v lese čo robiť ani poľovníci... ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Leon, 28.3.2013 o 23:09

aby se nepostříleli :-) ◄ reagovať

off bratour, 28.3.2013 o 23:04

bora222 zákon o lesoch hovorí napr. aj o tom, že pri ťažbovej činnosti je pohyb ľudí v lese zakazaný.Zakon o polovnictve uklada polovníkom pre nauštevou polovného reýru zapísať sa do knihy náuštev pol.revyru prečo asi? ◄ reagovať

off lct-S, 28.3.2013 o 22:45

orol, môže biť. Suhlas, niekedy aj prianie. Nie je fotograf ako fotograf. A pani fotografi, by nemali zabudat,ze polovnici su uzivatelia polovneho revíru a platia si za tuto prenajatu plochu, casto nemalu financnu ciastku. Môzte si aj vy prenajat, na ucel aky len chcete a potom si môzte chodit akokolvek a kedykolvek. Fotograf na urovni sa pozna, ohlasi sa, dohodne sa, nevyrusuje. S hodnotnou snimkou sa z radostou pochvali, podebatí s polovnikmi. Radost spolupracovat ◄ reagovať

off orol, 28.3.2013 o 21:36

Lesný muž, kľudne sa môže stať, že napr. tohto roku príklad v máji vyhlási obec rozhlasom " zákaz vstupu do lesa pre verejnosť od - do, preto a preto"... resp. lesný úrad vyhláškou, vyhlásením... a pri vstupe do lesa budú tabuľky, označenie o zákaze vstupu. Platí pre všetkých ( mimo majiteľov pozemkov, užívateľa či obhospodar. pozemkov, kontrolných orgánov ). Či to nemôže byť ?? ◄ reagovať

off lesny muz, 28.3.2013 o 20:49

Do lesa už chodím pekných pár rokov, a nikde nie je napisané že ja ako fotograf ktorý nehuláka v lese nerobí bordel, neodhadzuje odpadky iba potichúčku chodí po lese dokanlé zamaskovaný a snaží sa niečo odfotiť že nemôžem ísť do lesa to sa zakázať nedá!!! ◄ reagovať

off orol, 28.3.2013 o 20:48

Lesný úrad, obecný úrad, atď môžu zo zákona v odôvodnených prípadoch dočasne zakázať verejnosti vstup do lesa, alebo jeho časti a čoraz častejšie sa to v SR začína aj realizovať - predchádzanie požiarom v lesoch, enormný zber lesných plodov, rušenie mláďat v ich prirodzenom vývoji a prostredí , atď atď... ◄ reagovať

off 15domino1, 28.3.2013 o 20:25

WolfHunter ale konkretne riešenie si stale nenapisal, zatial len "hajis" polovnikov ake je to voči nim nefer....moj nazor je asi tolko najepsie s kazdym vychadzat ako kamarat pokial sa to da, myslim si že žiadny fotograf alebo kameraman nie až taky "škrob" aby ti ako polovnikovi neukazal čo v tvojom reviri natočil alebo nafotil, a ty budeš mať aspon lepsi prehlad v reviri predsa len viac oči viacej uvidi...a zaroven budes mat z toho stretnutia lepsi dojem ako ked mi mlady stretneme nejakeho "chuja s puškou" ktory nam vynada do kokotov.... ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.3.2013 o 17:42

dobre borza222...poštudujem ale vieš dobre ako je to z niektorými zákonmi v praxi zbytočne ich bude človek dodržiavať a poukazovať na ne ked´neznalí sa riadia tým že možu všetko a im nikto nič...ospravedlnujem sa za horuce reakcie ale mam pocit že sa používa dvojaký meter ◄ reagovať

off borza222, 28.3.2013 o 17:27

WolfHunter nič nevypaluj a rešpektuj iba zákon, ktorý občas aj poštuduj. ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.3.2013 o 17:13

borza222 aké rady rozšírim je na mne rad by som rozšíril ešte jeden a to ten kde takým ako ty vypálim rybník...mam rešpekt pred staršými a skusnejšími ale nie pred premudrelcami ako ty... ◄ reagovať

off 357AS, 28.3.2013 o 16:57

borza222,16:09 aj iné,úplný súhlas. ◄ reagovať

off borza222, 28.3.2013 o 16:43

:-DDD Bude na čo polovat, len ty už nemusíš byť medzi tími ktorí budú v zelených radoch. ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.3.2013 o 16:32

borza222...neplieskaj tu o oplotení a bobo1 som rád ako to vnímam iba podtýkam že jedna vec je čosi dovoliť a druhá sledovať dopad....ale vám to vysvetľovať maš pravdu aj vdka takým ako vy prídu časy zrkadloviek lebo nebude kde a na čo poľovať lebo všade budu aktivisty zo svojími aktivitamy... ◄ reagovať

off borza222, 28.3.2013 o 16:24

A ešte aj oplotený, inat ti tam zase môže chodiť kto chce. WolfHunter tebe a podobným horlivcom so silnými vlastníckimi právami by som skorej radil žačať sa zaujímať o obnovenie nájomnej zmluvy, vzhľadom k tomu že už čoskoro nás čaká nový zákon a po týchto zmenách možno aj ty budeš rád ked si kúpiš zrkadlovku. ◄ reagovať

off bobo1, 28.3.2013 o 16:20

WolfHunter máš zastreté reálne vnímanie...škoda ďalej márniť čas...je tu jedno riešenie pre takých ako si Ty ...vlastný revír...s plotom :-DDD ◄ reagovať

off ajven, 28.3.2013 o 16:15

tu vobec o tom netreba komunikovat... je to tak, inac to nemoze byt. ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.3.2013 o 16:14

čo nie je zakázané je dovolené??? :D :D :D to si ma pobavil ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.3.2013 o 16:12

TU JE PROBLEM ZMYSLIM SI A IDEM....ok ajven zorganizuj vo vašom revíri hromadné fotenie kedykoľvek a kdekoľvek potom asi pochopíš... ◄ reagovať

off bobo1, 28.3.2013 o 16:11

WolfHunter nerozčuluj sa...Borza222 ma pravdu. Čo nie je zakazane je dovolene. A to že niektore zakony sú aké sú ešte neznamená, že ich netreba dodržiavať. Pokial viem okolo 90 % výmery republiky sú vedené ako poľovná plocha tak k týmto stretom bude dochádzať či sa Ti to páči alebo nie ◄ reagovať

off borza222, 28.3.2013 o 16:09

Ked si môže niekto kúpiť gulovnicu a začat polovat prečo si nemôže kúpiť zrkadlovku a začat fotiť. Kedysi som bol tiež zanietení polovník, ktorý si myslel že okrem neho nemá v lese kto čo robiť. Keď získaš nadhľad zistíš že poluješ na prenajatých pozemkoch a môžeš byť rád že ti ich práve možno aj ten fotograf podpísal. ◄ reagovať

off ajven, 28.3.2013 o 16:06

kludne tam moze ist aj 1000 ludi s 1000 zrkadlovkami... nemozes s tym nic urobit. Ak sa rozhodnu, tak tam pojdu. ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.3.2013 o 16:05

Borza222ohanaj sa zákonmy koľko chceš mnohe su pritahnute za vlasy a nedomyslené ak by si si poriadne čítal moje riadky možno by si si uvedomil že obyčajny a normalny človek rešpektuje prírodu ako takú z rozmachom techniky su ľudom prítupnejšie veci ktoré kedysi samozrejmosťou neboli chceš mi povedať že je v poriadku aby si 450ľudí kupilo 450zrkadloviek a 450z nich sa hned vydalo na fotlov? 500si kúpi štvorkolku a hajde po lesných cestách nepleť tu to čo robia normálny ľudia ale to čo sa deje vo voľnom čase poniektorých samozrejme každeho osobna vec ako nakladá so svojím voľným časom pokým nezsahuje alebo neobmedzuje výkon prava poľovníctva predstav si rujovisko kde sedíš na posede a nedaleko je fotograf v maskovacom oblečení on nevie o tebe ty o nom medzi vamy je jeleň vystrelíš minieš a trafíš porast presne v miestach kde je kameraman čo potom ??? ved ty maš davať pozor kameraman si može byť kde chce kedy chce ...narážem ak si so nevšimol niekde inde v prvom rade na to že ak by si zažíval toto pravidelne tvoja tolerancia by bola tiež len odtial potial tak mi netvrd že všetko je dnes ok ved je demokracia ...nemáme nahodu vyčleniť čosi ako národný park pre fotgrafov? ◄ reagovať

off borza222, 28.3.2013 o 15:52

WolfHunter, tak teraz čakám aby si mi ukázal ktorý zákon riadi občana, resp. fotografa kde sa môže a nemôže pohybovať a v akom časovom rozpätí. To som teda zvedavý....Niekoľko rokov som pracoval v štátnej správe a zákony poznám pomerne dobre, pretože občas boli prípady aj tohto tipu. A páni nezabúdajte na to že Výkon práva polovníctva sa vykonáva takmer vždy na prenajatých pozemkoch a aj ked sa jedná o štátne lesy sú to lesy nás všetkých. Tak prečo by som sa mal ako bezúhonný občan Slovenskej republiky pýtať pánov poľovníkov či im náhodou nebudem zavadzať v revíri. A teraz si nezastávam ani fotografov, kameramanov, ani ochrancov prírody ale uplne obyčajného človeka bez drahého džípa a vlastného revíru. ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.3.2013 o 15:38

Poviem konretny príklad poznam asi 20ročného chlana ktorý si zakupil zrkadlovku a začal sa u nás venovať foteniu...kedže máme prístupnu knihu revíru zajde si pozrieť kto sa kde nachádza aby vraj nikomu neprekážal problem je však v tom že kým on o nás vie mi o ňom nie pretože aj ked´sa ide pozrieť do knihy návštev vždy može po nom niekto prísť a zapísať sa do lokality kde je už on v domení že tam nikto nebude...dotyčná osoba sa pohybuje kade tade to je jedno v ktoru kolvek hodinu s odvovodnením ako mnohý fotografi sem že je mu nikto nikde pohyb zakazať nemože...či sa jedna o obdobie ruje alebo kladenie mládat je v teréne...skratka chová sa ako neriadená strela...o zbere parohov ani nehovoriac kedy je schopný nadávať pretože každoročne pod 50kusov nejde a je jedno či zber relizuje u nas v susedných revíroch alebo v susednom polsku...proste normalne aktivity normalneho občana...čo by som navrhoval?...prečo ta osoba nepožiada o mžnosť výjsť si z členmi v našom združení tak ako to robia ostatný či už na lov alebo aktivity...keby sa zapajal do diania niečo zvery vinesol prikrmil zhody nemal len tak na povale ale bol ich ochotný predložiť na výstave alebo aspon uakazť hospodárovi nepoviem nič...keby rešpektoval vysoku snehovu pokrývku čas kladenia mládat alebo zvýšený tlak počas ruje nepoviem nič...diť je u nás problem z rozmachom turizmu so štvrkolkami skútrami a ešte k tomu taketo indivídum a to nie je jedno...človek ho pozná dokáže z ním výsť ale čo je veľa to je veľa...čo by som navrhoval spolupracu na oboch stranách nie len argumenty ja možem ved to nie je zakázane...takisto mi máme práva ale aj povinnosti prečo maju fotografi iba práva a neobmedzené?...máme rovaný predmet zaujmu tak fotografi ako aj polovníci ale rozne prístupy česť výnimkám...čo by ste robili ak by ste na každej lúke stretli niekoho ako u nás v ktoru kolvek nočnu hodinu vas niekto prekvapil či na chodníčku na čistinke v mladie?...nepotiekly by vám nervy???nemali by ved to sa smie... ◄ reagovať

off growler, 28.3.2013 o 15:32

orol,kde v prispevku zadavatela si sa docital,ze pan polovnik respektive PZ obhospodarujuce danu lokalitu je najomcom/majtelom lesa?maloktore PZ je vlastnikom pol.pozemkov(reviru),vacsinou su LEN uzivatelmi polovneho reviru - opravnenie vykonu prava polovnictva - NIC VIAC.uzivanie pol.reviru a uzivanie pol.pozemkov (napr.prenajom lesa) su dve rozdielne veci a z nich vyplyvajuce prava a povinsoti co si mnohi polovnici pletu! ◄ reagovať

off 15domino1, 28.3.2013 o 15:18

wolfhunter čo konkretne by si odporučil fotografom a kameramanom?, alebo ako by si sa ty snažil dohodnut keby si bol na jednej alebo druhej strane? ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.3.2013 o 15:07

tak ako su idioti medzi namy najdu sa aj idoti medzi fotgrafmi skratka ludia su taký ako ide o komunikaciu ale v prvom rade o to s čým sa stretávama dnes dennodenen o ten mylný názor že si možem robiť kde chcem čo chcem...tak polovník tak fotograf...ludia zobudme sa každy sytem ma pravidla bez ktorých poriadok nikdy nebude a je jedno kto začne mať konečne rozum...dohoda je možná ale tiež za určitých podmienok ◄ reagovať

off Margot, 28.3.2013 o 15:07

Myslím,že každý kto fotí prírodu sa s niečim podobným stretol alebo sa skôr či neskôr stretne,samozrejme nie v takýchto extrémnych prípadoch.Je ideálne sa s poľovníkmi dohodnúť,v prípade,že ide človek do úplne neznámeho revíru,tak sa to skratka nedá.Ja som sa osobne pokúšal dohodnúť s poľovníkmi(najmä počas jelenej ruje)viackrát,nepodarilo sa mi to však ani raz.Musel som teda skratka zmeniť lokalitu(ideálne taká,kde sa nedá široko-ďaleko dostať tereniakom),keďže do lesa idem kvôli oddychu a zážitkom a nie handrkovaniu.Paradoxom je,že som sa stretol mnohokrát s prípadmi,kedy sa práve poľovníci nesprávali v lese najtichšie... ◄ reagovať

off jan2222, 28.3.2013 o 14:41

WolfHunter tu sa jedná hlavne o spôsob komunikácie. Ak by niekto aj urobil nejaký prešľap, dá sa to vždy normálne v kľude vykomunikovať a nemusí do neho hneď vystrieľať autogram a ničiť jeho majetok na dôkaz toho, aký som ja king. ◄ reagovať

on WolfHunter, 28.3.2013 o 12:49

teraz sa zastanem orla....dianie v lese má svoje pravidla láskavo si vyhodte z hlavy to že každy sa može pohybovať kedy chce de chce tých zakonov je trochu viac ...ide o to že by bolo dobre sa navzajom rešpektovať aj medzi sebou aj v rámci svojích aktivít nejde o to že tu niekto čosi zakazuje aleide o to že každe konanie ma určitý dopad a do čohosi zasahuje to si asi malokto uvedomuje k čomu všetkemu dochadza každy ma neaky zaujem ale bolo by dobre aj rozmýšlať pri tom...ved nech každy vezme kameru foťak a pojde hufne do lesa robiť to svoje asi ako ten les bude vyzerať bordel hluk chaos vystresovana zver respektíve žiadna zver ...podme všeci bez rozdielu do lesa ved sa to može .... ◄ reagovať

off borza222, 28.3.2013 o 12:38

Orol, komu chceš dohovárať ? Poznáš zákon ? podla ktorého sa môžeš volne pohybovať po lese. Les plní aj iné funkcie ako len na výkon práva polovníctva. Takisto kameraman mohol povedať že mu tam zavadzajú polovníci. Ja viem všetci si zanadávame, ked sedím ráno o šiestej v lese a ťažbári tam skoro ráno hlavne cez leto žačnú vrčať pílou. Ale môžem si len zahundrať popod nos a pochopiť aj ich. V žiadnom prípade neobstojí tvoja námietka ktorá určuje slobodnému človeku časovú hranicu kedy sa môže pohybovať v lese. Prestanme prosím Vás zabúdať na základe ľudské práva a stavať nás polovníkov do pozície neobmedzených pánov lesa. ◄ reagovať

off orol, 28.3.2013 o 12:37

Pozor, to nie je len právo lovu !! ◄ reagovať

off Leon, 28.3.2013 o 12:35

orol jaké napomenutí schvaluješ od kdy má právo někoho napomínat že si někdo sedne a fotí z jakého titulu má pronajaté pouze právo lovu nic víc kdyby nastoupil na mě tak mu vyskočí ten gumovej mozek z palice ◄ reagovať

off orol, 28.3.2013 o 12:24

Sa len čudujem, že práve Ty, s lesníckym vzdelaním sa zavčasu ráno o 4 hodine provokačne posadíš v cudzom prostredí v lese proti vôli ľudí majúcich les v prenájme, resp. vlastníctve, evidentne ich rušíš pri ich legálnych činnostiach vyplývajúcich zo zákona a chceš fotografovať zver? P.s- keby si mal rozum a nevyhľadával konflikt, určite by k nemu nedošlo !! Napomenutie a dohovor zo strany uvedeného pána schvaľujem, tvrdo však odsudzujem osobné napadnutie a škodu na majetku a toto bolo potrebné riešiť buď na mieste, alebo podaním trestného oznámenia atď... P.s- ak sa to stalo podľa Tebou opísaného... ◄ reagovať

off borza222, 28.3.2013 o 12:02

Tento príbeh ma vôbec neprekvapil. Osobne poznám pána s veľmi podobným správaním ale z nášho okresu a zaujímavé je že dokonca majú aj rovnaké vozidlá, len ŠPZ je iná. Podobné prípady som zažil na vlastnej koži len naštastie bez fyzického kontaktu. Viem aj aké to je ked si predseda alebo hospodár myslí že polovné združenie je jeho vlastníctvo. Poviem Vám nie su to príjemné zážitky ale človek sa stím musí vysporiadať po svojom. Aj v takejto forme bohužial náš štát dáva najavo svoju nefunkčnosť. ◄ reagovať

off chemdog, 28.3.2013 o 11:52

hamba...ale by som mu to kruto vratil...az by nevedel s ktorej strany vietor fuka... ◄ reagovať

off Daniel8, 28.3.2013 o 11:24

jan2222 suhlas! ◄ reagovať

off jan2222, 28.3.2013 o 8:13

To sa až rozom zastavuje, aký dement môže mať zbrojný pas. To čo napísal snipko to iba potvrdzuje. Revír nie je môj majetok, môže tam ísť kto chce. Koľko krát sa mi stalo, že som čakal na čakanej a niekto tam jednoducho prišiel. Naposledy si spomínam, čakal som na líšku a prišli tam na pole nejakí traja ľudia robiť dozber kukurice. Pomaly som sa zbalil a šiel som domov. Oni ani nevedeli že tam niekto bol. Príroda patrí každému, kto sa vie k nej slušne správať. ◄ reagovať

zobrazené 281-320 z 456 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Poľovníctvo TEREM