Zdravim.
Poradte kvalitne odskušane polovnicke oblečenie za prijatelne ceny (bundy,nohavice,klobuky)Atd. NIE rozne camo veci ale zelene,hnede kombinovane farby .
Dakujem.
Nebude to tym ze tam polovnictvo nikdy nebolo " ludove " ako u nas ? ◄ reagovať
maskovacie oblečenie bolo známe už za vojny, takže nie je to len o tom, či pokrok napreduje alebo nie...mal som možnosť v Rakusku pozorovať pri pár príležitostiach činosť tamojších poľovníkov.. či šli na poľovačku / drobná zver /, či pripravovali krmne zariadenie na zimu, či varili gulaš pred Vianocami, vždy boli oblečení všetci ako pred možno aj 80 rokmi :-D nikoho by tam nenapadlo sa strápniť v maskačoch / alebo pod / i keď tam čo i len drevo rúbal a vrecia nosil..nikoho! A to máme kus historie spoločnej... ◄ reagovať
Bohuzial alebo chvalabohu pokrok ide dalej a co bolo a ako sa obliekalo a polovalo pred x rokmi a ako dnes nezmenis ani Ty ani ja. Uz som zazil aj povysovanie za lovca ked strelec bol obleceny ako snowboardista na olympiade :@( ◄ reagovať
soson no lebo som postretal onoho času pár poľovníkov /?/, ktorí keby nebola era výpredajov maskačov a tiež keby ich u čiňanov alebo poľských trhoch nebolo dostať za tých 5 eur, tak do hory chodia buď nahý alebo naopak, oblečený ako sa patrí...Neviem, pred 40 - 50 - 60 rokmi sa tak do lesa nechodilo, a možno tiež bolo treba rozbiť siluetu postavy a približiť sa ku zvery... Samozrejme napr wildlife foto chapem, ale to nie je vykon poľovníckeho práva..:-D A ešte jedna vec. Ja samozrejme za poľovačku považujem aj individuálu formu lovu, nie len spoločnú poľovačku. Teda obliekať sa v duchu tradície a preto, že som poľovník, a nie sa predpisovo obliecť preto, že ma tam niekto vidí... To je pokrytectvo podľa mňa.. tak neviem...:-D snipko : ale zase ked si tak prezrieš foto "úlovky SR" tam nejak CAMO oblečenie nie je vidieť na poľovníkoch... zato maskače určite ano :-D ◄ reagovať
veru nie je CAMO ako CAMO. Na spolocne je myslim ze vhodne pouzit CAMO BLAZER vestu, clovek je dostatocne viditelny a zaroven aj maskovany.. ◄ reagovať
bobo1 netušim čo si chcel s tými výpredajmi po 5 E povedat. Za mna na spolocnu tradicny odev zelený, v zime na skodnu biele camo, v lete indivindy - ako mam chuť zelené alebo camo. Najväčšia výhoda camo oblečenia nie je cena 5 E, ale to že Ti rozbije siluetu a možeš sa lepšie priblížiť k zveri, či už lovíš alebo pozoruješ, či fotíš. A ďalej by som opomenul aj funkčnosť takéhoto oblečenia. Ihličkove maskače nepovažujem za camo. ◄ reagovať
namor676: biela farba je neutrálna :-DDD ◄ reagovať
namor676: je to kazdeho osobna vec. To je ako ked prides na spolocnu na diviaky s Marlinom 336W a ostatny maju CZ, sauer, blaser a pod..potom po tebe kukaju ako na kovboja.. Porusil som tymto etiku a poriadok? nie neporusil. A to iste je aj s maskovacim oblecenim. Niekomu vyhovuje niekomu nie, je to vec vkusu a vyuzitia. Myslim si ze v polovnictve ma svoje opodstatnenie.. aj ked male ale ma. Aby to nevyznelo tak ze ja ho silou mocou propagujem a niekoho presviedcam aby ho kupil a pouzival, to nie. Kolko ludi tolko chuti.. ◄ reagovať
soson nechcem polemizovať ale ja som výpredaje na poľovnícke maskače za 5 eur nemal šťastie vidieť..:-DDD možno su neviem... Lebo podľa mňa je len toto ich najväčšia výhoda. ČL 23 hovori o i : Na výkon práva poľovníctva sa poľovník oblieka slušne a účelne. Za poľovnícku farbu sa považuje farba zelená a hnedá. atď... Čiže brigáda a pod dajme tomu... Ale keď ide o akúkoľvek formu poľovačky už podľa mňa v maskačoch nie... Nemam teda detailný prehľad o maskačoch / poľovníckych ako vy píšete /, lebo sú úplne mimo môjho záujmu, ale určite dostať vhodné a odolné oblečenie aj na prácu na brigádach a pod. Odolné proti roztrhaniu aj zašpineniu. To viem! :-D ◄ reagovať
Osobne maskovacie oblečenie nemám rád a napriek tomu biele zimné kamuflážne oblečnia v zime používam, myslím si však že vrcholne nevhodné používať kamuflážne oblečenie na spoločných poľovačkách. ◄ reagovať
bobo1: mas pravdu. Len je rozdiel vojenske maskace a polovnicke "maskace" to nemozes porovnavat. Ja nehovorim ze to musia vsetci pouzivat len ani v zakone a ani v poriadku sa nepise o tom ze polovnicke maskovacie oblecenie nemozes alebo nesmies pouzivat. Myslim ze netreba to odsudzovat. Je na zvazeni jednotlivca ako sa oblecie na polovacku, samozrejme ze v ramci slusnosti. O sokoliaroch som nehovoril ze ho pouzivaju. Lukostrelci tiez patria do polovnicva a myslim aj pravom.. ◄ reagovať
bobo1, polovnicky poriadok hovorí o nevhodnosti policajných a vojenských maskáčov ak sa nemýlim ◄ reagovať
snipko prepáč :-D už som aj tu :-DDDD CAMO oblečenie má možno tradíciu a je rozšírené v amerike, kde ale o poľovníctve v našom chápaní hovoriť nemôžeme... Naše tradície historicky vychádzajú z nemecky hovoriacich krajín no a tam to je vylúčené. No a náš / vlastne váš :-D / poľovnícky poriadok o tomto type oblečenia hovorí podľa mňa dosť jasne...Sokoliarov som v tomto tiež nejak nevídal, lukostrelba je úplne iná trieda podľa mňa.. Dnes si myslím že sa nik nemôže sťažovať na to, že si zodpovedajúce oblečenie nemôže dovoliť a preto musí do hory v maskačoch za 5 uer chodiť... Úprimne sa dosť čudujem, že to mnohé PZ tolerujú... ◄ reagovať
naozaj je v dnesnej dobe velky vyber polovnickeho oblecenia, kvalitneho aj nekvalitneho. Myslim si ale ze netreba sa bat ani polovnickeho CAMO oblecenia. V inych krajinach je to bezna vec, takze nechapem tzv. odpor k tomuto obleceniu. Lukostrelci to bezne pouzivaju a su spokojny, netreba to zavrhnut a ani odsudzovat. Je to proste styl tak isto ako styl sokoliarstvo, lovecka lukostrelba.. ◄ reagovať
Ono je to v zásade o tom ako tu už niekde bolo napísané, ktorým smerom sa vyberieme, či klasickým oblečením tradičného vzhľadu väčšinou vychádzajúceho z nemecky hovoriacich krajín alebo funkčné oblečenie väčšinou severských firiem, úprimne sám som niekedy v rozpakoch ako si vybrať, čo sa týka estetiky viac sa mi páči tradičné oblečenie avšak mám veľmi dobrá skúsenosti aj z tými severskými. Pokiaľ nie su zlé poveternostné podmienky eventuálne sa jedná o kolektívnu akciu uprednostním tradíciu a v iných prípadoch funkčné oblečenie. V dnešnéj dobe nepreberného množstva značiek štýlov a modelov sa na túto jednoduchú otázku dá len veľmi ťažko odpovedá, nakoľko ľudí ktorí otestovali viacero modelov veľa nebude a tak bude každý doporučovať len to z čím má osobnú skúsenosť. ◄ reagovať
igoret ponopan má dobré výrobky ale nohavice do dažda určite nie... ◄ reagovať
odkaz kupoval som ich v Lesone BB za 70EUR. ◄ reagovať
Znaciek je neskutocne vela....ja volim klasicky vzhlad a styl..ale modernu technologiu. ◄ reagovať
Treba podporiť našich výrobcov Marko, Margita, Stella,... šijú krásne výrobky z kvalitných prírodných materiálov. Nastúpení poľovníci v Hubertusoch sú predstavitelia nášho cechu, pre Rakúšanov a Nemcov je to vec cti. ◄ reagovať
Myslim si ze dobre oblecenie za dobru cenu je JAHTI JAKT. Samozrejme kto na to "ma" nech zvoli tu uz spomenute znacky. ◄ reagovať
Osovbne doporučujem Anderson Geoff. Skvelá kvalita a funkčnosť ◄ reagovať
Sporko znáš mě a věř mi.Afars exklusive.8let nohavice každý den.Skvělý vzhled, vodoodpudivé. ◄ reagovať
sporko pouzivam Fjall Raven Barents - uplna spokojnost. V zime termo pod. v lete nic. Uplna parada co sa vody tyka. ◄ reagovať
pani a nejake naj nohavice na cely rok? odolne proti vode? ◄ reagovať
ak chces lacene kukni to odkaz odkaz ◄ reagovať
Ja by som doporučil zn. HART a SWEDTEAM. ◄ reagovať
odkaz kukni tento obchod je tam toho dost a celkom dobre ceny ◄ reagovať
Vedeli by ste mi poradiť nepremokavé nohavice aj bundu, topánky na leto hlavne pri rannej rosy, mierna prehánka. Za rady dopredu dakujem ◄ reagovať
Ano cena je za celý set, neviem čo si myslíš pod pojmom zateplené, až si myslíš že to má zvnutra nejakú kožušinu tak nie, ale má to membránu a podšívku a používal som to aj v týchto mrazoch so spodnými dvomi vrstvami na telo ešte tretia plus mikina a v úplnej pohode. ◄ reagovať
A je zateplená alebo taká hrubšia tá bunda aj gate či iba také letné a toto termo prádlo to je cena 47 za všetky 3 veci ? odkaz ◄ reagovať
Je to možno iba farebná varianta, každopadne ja som si ten set objednal z moravy a nohavice su také ako v deerlande ◄ reagovať
Aj tieto gate sú Granasen a sú iné ako v Deerland.sk v tom sete odkaz, odmeral som si pás a všetko a tá 46 bi mi bola aj dobrá, namor676 a mal si už ten set v ruke ? lebo ani neviem čo je hrubí alebo či je nieako zateplený alebo je to len taká letná blúza ? ◄ reagovať
Ale no, mi snaď nechceš povedať že máš postavu ako odmocnina z ihly, aby Ti bola veľkosť č.46 veľká odkaz A nezabudaj že to nekupuješ na jeden rok a ak máš 15 rokov za nejaké dva, tri roky bude tvoja veľkosť úplne iná, keď tak poraď sa z rodičmi ohľadom veľkosti. ◄ reagovať
namor676 :ja som si ho chcel objednať ale to sú všetko velké velkosťi :( nemajú moje číslo ◄ reagovať
Fehir veď práve to že je celoročný, alebo si myslíš že na leto by doporučili hrušie oblečenie. Kúp si tento akciový set odkaz a budeš vysmiaty, je len o málo drahší, ale neporovnateľne kvalitnejší a keď bude veľká zima tak termo prádlo od nich a potom ťa nič neprekvapí. ◄ reagovať
odkaz doporučujem mám dobré skusenosťi ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.