Heming hunting
dnes je piatok,  22. november 2024,  meniny má Cecília,  spln: 15. november 2024,  dnes východ slnka: 07:09,  dnes západ slnka: 15:55
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

GPS obojok pre psa - diskusia

autor: off jozef
pridané: 6.8.2011 20:15

Zdravim.

Ake mate skusenosti aku značku by ste poradili pripadne kolko vas to vyšlo?Aky ma dosah a pod..

Dakujem.

počet zobrazení: 83 705
počet hlasov: 1
okruh tém: poľovné psy

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

komentáre

zoradiť
zobrazené 321-360 z 537 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Tomino86, 14.6.2012 o 0:19

vojenske rusicky rusia kazdy signal a frekvenciu, preto mi je jasne ze to tam asi nepojde. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Tomino86, 14.6.2012 o 0:16

netvrdil by som kde to ide a kde to nejde pokial som tam nebol a neukazal, ze tu poziciu neposiela. V demänovskej to ide, lebo som tam bol ;) Moznoze sa mozme dakedy dohodnut a ist to vyskusat. Potom uvidime co poviete. ◄ reagovať

off motaq, 14.6.2012 o 0:14

ja uz nemam viac co dodat, kazdy si chvali svoje perie, ja som moje argumenty povedal a pre mna je jednoznacne na tom lepsie Garmin. ◄ reagovať

off Tomino86, 14.6.2012 o 0:10

prave na losy sa v skandinavii pouziva hlavne tento system, skor ako garmin. Mobil mas zakazdym pri predlzeni pausalu a par eciek, takze to moc neriesim. ◄ reagovať

off matulkoh, 14.6.2012 o 0:09

ani v dobroci v pralese mu to nepojde. ani v demenovskej kdeje hotel na hoteli. ◄ reagovať

off motaq, 14.6.2012 o 0:09

pridem sa pozriet :-) ◄ reagovať

off matulkoh, 14.6.2012 o 0:08

Tomas ja ti vravim, ze ti to nepojde ani vo vojenskych lesoch malacky v niektorych castiach a ani nad tou ba. daj mi obojok a ja ti ho skryjem 3km nad Ba a mozes hladat kolko chces. ok? ◄ reagovať

off motaq, 14.6.2012 o 0:06

no v dedine problem so signalom nie je ale v horach pod veprom, v dolinach, dolinkach...ziadna slava:-)...ver mi poznam to tam viac ako dobre. ◄ reagovať

off Tomino86, 14.6.2012 o 0:04

softver na obojku nemusis menit. G500 nie je G400 s novym softverom. Tam ide o ten obojok ako cely, takisto ako o tie prijimace. ◄ reagovať

off Tomino86, 14.6.2012 o 0:02

G400 a G500 su obojky ako DC30 a DC 40. Tracker Hunter je aplikacia - cize ziaden prijimac ako Astro 220 alebo 320. Neviem ci ti upgrade poskytnu zadarmo alebo sa po roku rozhodnes pre novu verziu aplikacie. rozhodne nepojdu na 500€ Cierny Balog... tam to trochu poznam. Myslim ze som raz tadial z obojkami presiel a bez problemov. Bol som ale autom a nie v dolinach, takze by to trebalo vyskusat. Uprimne priznam, ze by som ruku do ohna nedal, ci to funguje aj tej najtmavsej doline na Muranske planine. Pokrytie sa ale bude zlepsovat, nie zhorsovat ;) ◄ reagovať

off matulkoh, 13.6.2012 o 23:59

ja robim upgrade softveru zadarmo an na dc 20, 30, 40 a aj na 220 a 320 a pokil viem garmin to ani neuctuje. ◄ reagovať

off motaq, 13.6.2012 o 23:59

ok beriem, to mas pravdu, len obojok od garmin stoji polovicu. a neviem ale ak si kupis mobilny telefon ako casto ho menis??? ◄ reagovať

off matulkoh, 13.6.2012 o 23:58

ja teraz poviem len jednu, Rudlovi chlapi chceli povodne garmin, aj sa so mnou o tom radili asi sa im to nepodarilo tak vozia toto, uz len to spracovanie ma odpudzuje, zadalsie ak je to tak dobre ako ich vesta ochranna tak dakujem. vsade na svete a to sa kazdy moze docitat na zahranicnych forach venovanych lovu prasat, pum, losov kde sa pouzivaju durice tak z 99perc sa pouziva garmin. vsakto je vidiet aj na vela youtube videach. ◄ reagovať

off Tomino86, 13.6.2012 o 23:54

G400 a G500 su obojky ako DC30 a DC 40. Tracker Hunter je aplikacia - cize ziaden prijimac ako Astro 220 alebo 320. Neviem ci ti upgrade poskytnu zadarmo alebo sa po roku rozhodnes pre novu verziu aplikacie. rozhodne nepojdu na 500€ ◄ reagovať

off motaq, 13.6.2012 o 23:52

tomino, cierny balog, najcastejsie ◄ reagovať

off motaq, 13.6.2012 o 23:51

matej, ja len tolko a mam to zo spolahliveho zdroja, tento system sa mal v roku 2011 ked dosiel do SR predavat za 550-600 Eur teraz uz stoji o 100 Eur menej. Soft mal byt 85 eur rocne teraz uz len 59 Eur. no kazdy nech si urobi zaver sam. ◄ reagovať

off Tomino86, 13.6.2012 o 23:51

tak povedz kde polujes? ◄ reagovať

off Tomino86, 13.6.2012 o 23:50

Tak to uz mas, Matej, Garmin so vsetkymi dodatkami co su asi k dispozicii. Garmin funguje do urciteho rozsahu.\r\nTracker ma podla ich stranky novy produkt G500, ktory stoji 699,-, urcite pride aj na SR a CR. Este raz, ked si pozries tie ako su tie obojky su stavane s externou antenov funguju aj tam, ked uz ti mobil skonci a to este uplne spolahlivo. Ja to uz mam dost odskusane a nielen na slovensku. Pokial si ten system neskusil, tiez by som netvrdil kde je GSM a ci obojok ma alebo nema signal.\r\nSoftver je rocne, ale je to normalne. ked pride nova verzia, tiez ju chces mat, inaksie by si neprechadzal z Astro 220 na 320, len platis 59€ namiesto 500 € ;) ◄ reagovať

off motaq, 13.6.2012 o 23:48

Tomino, myslis tu esternu antenku na obojku??? radsej nic nepoviem. Garmin si kupis raz a ziadne dalsie poplatky. ak chces prejst z 220 na 320 to je take iste ako prejst s G400 na G500 alebo nebodaj ti upgrade daju zadarmo pochybujem. Viem, ze teba o vyhodach garminu nepresvedcim, a viem preco to tvrdim. Podla mna si kazdy musi zvazit co mu bude postacovat. Tam kde ja vacsinou polujem ma tvoj system velku nevyhodu oproti garminu.... ◄ reagovať

off matulkoh, 13.6.2012 o 23:47

ja som mal garmin ako jeden z prvych v europe kedze som to mal hned ako to bola novinka v usa, snazil som sa o tom pisat informovat....320 som chcel lebo je lepsia. ked prijde dalsia verzia tak ju kupim. budem rad ak to kupi niekto v mojom okoli a budeme moct porovnat. inac podobne systemi uz aj v nemecku maju dlhsie ale tusim garmin to tam teraz valcuje . co sa tyka skandinavie tak kamarat co tam chodi tak vravi, ze garmin je am jednotkou a hned ako si skandinavia vybavil povolenie tak sa to tam predavalo na mraky, inac asi by garmin neurobil verziu Nordic, je tam uprava frekvencii tusim verzia pre Europu ma tiez ine nastavenie. co s tyka odolnosti a vodotesnosti u inych zariadeni neviem, garmi spica. pripad zo skandinavie ked tam bol kamos, pod psom sa prepadol lad utopil sa obojok vysielal ese na dalsi den. ◄ reagovať

off matulkoh, 13.6.2012 o 23:40

to iste ba - malacky - kuty. Garmin nefunguje v oblasti so silnymi vojenskymi radiami. ◄ reagovať

off Tomino86, 13.6.2012 o 23:39

Tak to uz mas, Matej, Garmin so vsetkymi dodatkami co su asi k dispozicii. Garmin funguje do urciteho rozsahu. Tracker ma podla ich stranky novy produkt G500, ktory stoji 699,-, urcite pride aj na SR a CR. Este raz, ked si pozries tie ako su tie obojky su stavane s externou antenov funguju aj tam, ked uz ti mobil skonci a to este uplne spolahlivo. Ja to uz mam dost odskusane a nielen na slovensku. Pokial si ten system neskusil, tiez by som netvrdil kde je GSM a ci obojok ma alebo nema signal. Softver je rocne, ale je to normalne. ked pride nova verzia, tiez ju chces mat, inaksie by si neprechadzal z Astro 220 na 320, len platis 59€ namiesto 500 € ;) ◄ reagovať

off motaq, 13.6.2012 o 23:36

matej nic si s toho nerob, ja som cestaval vlakom mynuli tyzden z leopoldova do ba, a signal medzi leopoldvom a trnavou miestami ziaden, miestami uplne min. telefonovat sa nedalo, net nesiel...a to ma dvojsimkovy fon. operatori nakecaju vselico a na stranke napisu kadeco. Tracker hunter nemusi byt uplne zly ale v niektorych oblastiach nepouzitelny, ale to som uz pisal. ◄ reagovať

off motaq, 13.6.2012 o 23:31

Tomino a kde Garmin nefunguje???, to my skus vysvetlit, lebo nejak tomu nerozumie, radiovy signal nie je obmedzeny pokial viem, jediny problem moze byt dosah ale to je riesitelne bez problemov, staci pohnut rozumom a ritou a posunut sa z doliny na hreben. ohranicujem svoje myslenie na podmienky kde polujem. K cene zabudol si povedat, ze za soft je to 59 Eur rocne za licenciu aspon podla stranky. ◄ reagovať

off matulkoh, 13.6.2012 o 23:29

s tymi dolinami to nemyslis vazne. vsak chod z race na biely kriz na bratislavou a nemas signal x krat. vo stvrtok som siel na biku magistralu na pezinsku babu s bachom a kamosom, a ani orange, ani o2 ani tmbile a ani ziadny rakusania a madari. v raj na geavach kusok od hotela si uz mimo, na strbskom som robil instruktora a signal nebol vsade, ani v tichej ani koprovej. tych 98perc si snad videl na reklame operatora. ◄ reagovať

off matulkoh, 13.6.2012 o 23:22

inac niektori davaju gsm system na obojky garmin. ale pes nemusi behat s vyzbrojou za 2000eur, garmin, gsm, vesta a pre istotu aj loktor ak by terier zaliezol pod zem. ◄ reagovať

off Tomino86, 13.6.2012 o 23:22

ale ja by som v tvojom pripade netvrdil, ze garmin je lepsi. Obojok je 499 € na elovec.cz, softver 59 € + simkarta s kreditom ~ stale som pod 600€ a mam to v slovencie a s mapamy. Obojok posle asi tak 0,2 - 0,5 MB za den, platim len za prenesne data 0,7€ za MB. Po novom roamingove data budu len 0,2 €/MB, takze asi by som nocne mory nemal. Ak ti je vela dat 10-20 € za rok na kredit tej simkarty, tak sa asi nemusim bavit o Garmin vs. Tracker ale poriadis si tu krabicku co visi ako reklama. Koordinaty posle napr. cez sms, to dostanes skor ako cez gprs. ty hladas par dolin kde ten GSM moze ale nemusi byt, ale tie spocitas na prstoch alebo aj palcoch, ale to ze Tracker Hunter funguje super na 98% uzemi, kde sa poluje zabudas ;) Mas garminovske myslenie, ohranicujes svoje pole kde garmin funguje, ale zabudas kde nefunguje + kopu dalsich funkcii, ktore si teraz povies ze ta netrapia, ale 1-2 krat skusis a potom mozes napisat znovu. ◄ reagovať

off matulkoh, 13.6.2012 o 23:19

no tesim sa az to uvidim v realy, ja mam garmin 6 ci 7r, presiel som cez dc 20, 30 a 40 s 220 na 320. som max spokojny. pre mna maka garmin na 100pec, mam aj externu teleskopicku antenu aj antenu na auto. mam to ako autonavigaciu, navigaciu na bike s tachometrom a meracom kadencie. chlapi lesaci to pouzivaju na vypocet plchy vyrubu. co sa tyka bitia frekvenci je tam 50 kanalov, 320 dokaze serovat obojky a nastavenia tak si mozu viacery naraz kontrolovat navzajom psov, pri hladani azdy moze vybehnut na opacny kopec aobrovske pokrytie. x krat som to pouzil na oznacenie nastrelu a nasledne aj po tme som ho lahko nasiel a mohol dohladavat. na hostvacej polovacke aj ked sa to nema ma posadili na posed sameho a stretli sme sa na chate, tu som si pred tym oznacil a v poho som sa vratil.tych vyhod oproti mobilu je nespocet. a dolin bez gsm je vela. co sa tyka mapoveho vybavenia tak tu mam k dispozici mapy topo dost presne neviem ako je to u truckeru. ◄ reagovať

off motaq, 13.6.2012 o 23:10

tie ceny co som uviedol boli ceny v roku 2011 odporucane zastupcom vyrobcu pre SR. Ak sa znizili otazka je preco???? ◄ reagovať

off motaq, 13.6.2012 o 23:09

takze 5 sekund, ok takze teraz ti pes bezi horou posiela spoju polohu kazdych 5 sekund, zrazu sa strati pes so signalu GSM a bezi mimo signalu 10 minut dolinou....zrazu narazi na diviaka co ho zrani, tak ze pes nebude vediet dalej utekat a zatiahne sa do hustiny, pripominam, stale je mimo GSM signalu. posledna poloha je znama, co dalej, kolko mohol za 10 min prebehnut, ktorym smerom???ako a kde ho hladat??? ako ti v tejto situacii pomoze Tracker Hunter??? Este raz len tolko som chcel povedat, netvrdim ze Tracker Hunter nefunguje a tam kde je signal GSM ze je nepouzitelny, ale slova ze je lepsi ako garmin su prisilne. ◄ reagovať

off Tomino86, 13.6.2012 o 23:03

ja poznam svoj system uplne dokonale ;) pozicie vysiela kazdych ca 5 sekund ked to chces mat v realnom case, v pozadi to posiela kazdu minutu. vsetko si mozes nastavit ako chces (kazdych 10-20-30 sekund). Banovat asi nebudes, ale o rok ta to bude velmi hnevat ;) Lebo, ked vidim tvoj vek jozef, tak ma prekvapuje ze sa chces dobrovolne vzdat vsetkych ostatnych moznosti co Tracker Hunter spokytuje. ◄ reagovať

off motaq, 13.6.2012 o 23:00

Tomino, ak dobre viem tak komunikuje s telefonom cez GSM, takze podmienka komunikacie je, ze obe zariadenia su v signale GSM. To ze ty stratis signal to je fajn, ty ho dokazes najst, ale co ak sa strati pes s obojkom a dostane sa mimo signalu a nebude vediet prejst do miesta kde signal GSM je. Ktory kamarat ti potom cez net povie kde pes je ked pes s obojkom nebude v dosahu GSM signalu???no ziadem. A co sa tyka dolin bez signalu, je to bezne ze v horach stredneho slovenska sa v dolinach signal straca....nespochybnujem to ze tvoj system ma svoje vyhody ale tvrdit ze je lepsi ako Garmin je shyba a v ziadnom pripade to nie je pravda. Sledovanie kamaratov cez obojky a podobne je zabavka, ktora je nepodstatna je to asi taka ista zabavka ako polovat v nejakej hre....alebo pozerat nejaky hunting a fishing alebo tak....pre system nepodstatne. A k cene. pokial viem tak ten tvoj system by mal stat 550-600 evri plus 80-100 evri soft. tak to mame nejakych 650-700 Evri, no zeby bol az tak lacnejsi ako garmin. a to nehovorim o potrebe sim karty a platenia za prenos dat, sms.... ◄ reagovať

off jozef, 13.6.2012 o 22:49

motaq Tomino89 bude asi predajca Trackeru :) Ale nie sranda no nič už len čakať na to Astro a potom bud banovať alebo oslavovať :) ◄ reagovať

off motaq, 13.6.2012 o 22:42

Tomino, otazka ako vysiela obojok signal??? ◄ reagovať

off Tomino86, 13.6.2012 o 22:41

S tym GPRS mas pravdu :) to ze Garmin funguje dobre na kratky vzialenosti spolahlivo ma presviedcat nemusis. Ked sa signal straca, to znamena ze obojok ma este v pohode signal. Ked uz nedostanem poziciu cez GPRS, tak mozem este stale cez sms a tak sa k psovi priblizit mozem. Ked uz ty nemas signal na telefone, este stale ti moze kamarat doma zo sedacky v Kosiciach alebo Bratislavy dat posledne zaznamenane koordinaty. staci mu heslo alebo uz ma tvoj obojok v systeme - cize nemusi "sparovat obojok" pred polovackov. Potom si pekne vyznacis bod na mape a nechas sa navigovat. A stale mam 3 operatorov k dispozicii, takze ten GSM si niekde najdem. Nehovorim, ze nie su uplne mrtve doliny, ale tych vynimiek je malo. Poznam pripady co sa mi smiali, ze do tej doliny ist nemusim a ked som im dal do vesty moj druhy obojok, tak mi pri konci povedali, najdi mi psa ;) Stale to mam v porovnani s Garminom lacnejsie a v slovencine, aj ked mne rec problem nerobi. Sirsie pouzitie tiez nema, lebo mozes sledovat max 10 psov a ked pouzivaju rovnaku frekvenciu, tak sa rusia navzajom. Nemozes vidiet ostanych kamaratov co su s tebou na nahanke, merat vzialenosti, vytvarat skupiny atd.a navyse mi ho NIKTO NEUKRADNE ;) Ked ta zena zavrie doma a vies ze kamarati isli vonku na nahanku, tak sa mozes na Garmin len pozerat ;) S tracker hunter si vytiahnes tablet alebo telefon a hned vies co sa vonku deje - a je ti jedno o com svokra vyprava ◄ reagovať

off motaq, 13.6.2012 o 21:16

Tomino, ako clovek zijuci v ziline by si mohol mat skusenost, ze v horskych dolinach sa signal velmi casto straca a v mnohych nie je. Signal GSM je fajn, ale v niektorych oblasiach zial nie je, a takych oblasti nie je malo. GPRS, je jedno ci je 2G alebo 1G :-) ak signal nemas tak ho jednoducho nemas. A garmin, ziaden problem ak aj pes prebehne z jednej doliny do druhej a signal sa strati tak staci vybehnut na hreben a signal je spat. ale ak pes beha po doline kde GSM signal nie je tak mozes behat aj po mesiaci, nic nenajdes. a predstav si situaciu, spolocna polovacka, pes vybehne mimo signal GSM, narazi na diviaka ten ho zrani a pes sa zraneny zatiahne niekam do hustiny. s Garminom ho mas sancu najst, staci sa dostat do signalu, mozno to bude chvilku trvat a nabehas sa ale sanca je, pri tvojom systeme kedze GSM nie je tak mas smolu, mozes sa spolahnut akurat na to ze ho najdes ale zariadenie ti nijak nepomoze. A aj ta funkcia ukladania poslednej polohy, tu budes mat len pokial bol pes v signale, a potom mozes zacat hladat.....a zase si na tom istom. Takze netvrdim ze to tvoje zariadenie je zle ale pre mnohych polovnikov hlavne v horskom terene nepouzitelne pripadne pouzitalne s velkymi obmedzeniami. Garmin ma urcite sirsie pouzitie.... ◄ reagovať

off Tomino86, 13.6.2012 o 20:52

to su celkom realne hodnoty pre Garmin, ak si dokupis velku antenu. Inaksie tak /2. GPRS je 2G spojenie, cize ide cez 900/1800 MHz a to mas poktrytie na Slovensku skoro vsade. V Orangi mas ten Samsung za 20€ alebo si jednoducho kupim obal ten mobil. A ked chces das si tu roamingovu kartu aj do telefonu. Tracker G400 Obojky maju externe GSM anteny, takze tam sa o signal nebojim ani v Tatrach. Garmin sa kupuje hlavne kvoli znacke, aj ked kazdy pozna vyhody a nevyhody. Kto chce skusit nieco nove s viacerymi funkciami ako vytvorenie skupin, vidiet aj ostatny clenov (kvoli BEZPECNOSTI), pocut co robi pes atd. za podobny peniaz, bez cakania ako na teple ponozky a ma to aj v slovencine, radil by som sa vyskusat Tracker Hunter. Moznoze ho maju u elovec.cz aj na sklade. Mimochodom, chod si zalovit do Skandinavie a zistis ze Garmin tam teda jednotka nie je ;) ◄ reagovať

off matulkoh, 13.6.2012 o 20:06

podla terenu, v slovenskom raji 1,5km. karpaty 5km, turiec 4,5km. ak si na hrebeni 11km a vsetko ostatne je nizsie. dik za odpoved ale aj na gprs potrebujes gps signal, takze aj v karpatoch okolo Bratislavy je mi to na dve veci. a kolko stoji outdorovy mobil. garmin je absolutna jednotka pouzivana po celom svete. ◄ reagovať

off jozef, 13.6.2012 o 19:33

Mohol by sa mi tu niekto vyjadriť aku dosahuje vzdialenosť garmin astro vodič-pes v horskom terene..ale realne skusenosti z praxe o produktte som si prečital na stranke zaujima ma prax..Dik ◄ reagovať

off Tomino86, 13.6.2012 o 18:44

navyse kazdy nosi mobil so sebou a vzdy sa nan pozrie. GPS-ka stoji na tracker.fi 449,-, softver 59,- a nezavisle od kursu k dolaru ;) v cechach som to videl na elovec.cz ◄ reagovať

zobrazené 321-360 z 537 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie

reklama

Zelené zápisky z poľovníckych chodníkov
Poľovníctvo TEREM