Zdravim.
Ake mate skusenosti aku značku by ste poradili pripadne kolko vas to vyšlo?Aky ma dosah a pod..
Dakujem.
Zatial co som pozeral, posledny ofi jazyk je grectina. Slovencinu zatial ofi garmin neponukol. Ale kedze zacne byt ofi predaj je to asi len otazka casu. ◄ reagovať
matulkoh, kto to bude kontrolovat. Garmin jasne pise, ze je to legislativna povinnost koncovehozakaznika nie predajcu. kazdy koncovy uzivatel si to riesi individualne, zastupca garminu len preplati naklady na 1. rok ak to zakaznik vydokladuje. je to na dlhu debatu a nie cez diskusiu. ak ma niekto zaujem nech napise postu. ◄ reagovať
vramci tohto rozpetia 50 kanalov. ked chces pozerat kamosovho psa je tam funkcia Share ta ti umozni potom sledovat dalsieho psa. ◄ reagovať
frekvencia MURS 151-154 MHz ◄ reagovať
Taká tech. otázka, každé zariadenie vysiela a príjma na inéj frekvencii? V prípade že áno ako môžem príjmať signál priateľovho psa, v prípade že nie prečo má platiť každý majiteľ keď sa používa jedna frekvencia? ◄ reagovať
inac si neviem predstavit ako to budu kontrolovat, mozno tak, ze kazdy predany kus garminom bude hlaseny teda automaticky budu ziadat kazdy rok poplatok az kym sa nepreukazes ze si to predal. ◄ reagovať
ano legislativne mozno ano , ale zda sa mit o ako pekna hlupost, nevyuzivas ich ziadne zariadenie, nerusis ich zariadenia.... zas sposob ako ludi odrbat o pekne prachy. co sa tyka softu v slovencine tak to kuknem. ◄ reagovať
ak si chces splnit legislativnu povinnost v ramci zakonov SR tak by si mal, ale to neplatis Garminu, a ani to nema vplyv na samotnu funkciu zariadenia. To platis tomuto statu resp. telekomunikacnemu uradu SR za to ze vyuzivas frekvenciu. ◄ reagovať
Počkať kupim si astro a potom ešte budem ročne platit cca 50eur? ◄ reagovať
no ten poplatok nie je pre garmin ale pre Telekomunikacný úrad SR, je to za legalne pouzivanie frekvencie, to by mali platit aj ty co pouzivaju zariadenie od teba.... poplatok sa plati ak si uzivatel splni legislativne povinnosti voci SR a podla informacie zastupcu garminu pre SR mu tento poplatok preplati odkaz. No a soft kukni, to ma bude zaujimat, ale ma byt v slovencine nie v anglictine :-) ◄ reagovať
no konecne, ale ten poplatok? takze ziadost 6,50, 43,2e na rok a 750e. pekne. No este treba preverit ten soft v anglictine, ci je to original Garmin alebo nejaky tunajsi soft. po spusteni predaja skusim stiahnut oficialnu aktualizaciu softu a tam uvidim ci to robi garmin alebo nie. ◄ reagovať
priatelia, ty co cakali sa dockaju, oficialny predaj sa na slovensku spusta 18.7.. Astro najdete aj na odkaz. ◄ reagovať
Asi pred mesiacom mi pisali že to bude predajne koncom juna a teraz : Dobry den p. Jakubcek, realna dostupnost Astro je „za dverami“ Realne predaj odhadujem na zaciatok jula. Urcite Vas budeme informovat mailom. Dakujem za porozumenie.Dufam že to bude do konca roka 2012 :DDD ◄ reagovať
GTU 10 pracuje na ten isty sposob ako Tracker G400/G500, ma aj IP67 ale do toho pride rocny pausal 49 € na zabudovanu simkartu a funguje je to cez sms a nieco sa este doplace ak chces cez GPRS - v realnom case... GTU poznam z nemecka a tam to polovnici nepouzivaju (aspon som sa s tym nestretol) Softver je pozadu oproti Tracker Hunter. A ten najvacsi rozdiel medzi Tracker GPSkami a GTU je v zabudovanych komponentoch a co je najdolezitejsie - nema externu antenu. TEK od sportdog je novinka, ktora chce pomaly preniknut na trh, ale je aj bude to bez map a v anglictine. Navyse podla mojich informacii, nemozess si oznacit body, atd... cize skor velmi jednoduche zariadenie. Malo by to mat trochu lepsi dostah ako DC30/DC40. ◄ reagovať
Já se na IWA 2012 díval na toto: odkaz frekvence je OK, akorát nejdou nahrát mapové podklady. ◄ reagovať
GTU 10, viac info tu odkaz. cena 199,90 ale v e-shopoch je aj nizsia cca -10-15 Eur. ◄ reagovať
predpokladana cena GTU bude niekde na hranici 200eur.zatial o nom nie su ziadne spravy od lovcov a ani vybavenie softom nie je zname ale pravdepodobne to bude nieco ako tracker, mozno jednoduchsie. je mozne, ze niektori to budu davat na obojok k DC 40. ◄ reagovať
GTU 10 uz na trhu je, ale aj ked je to Garmin, rovnako ako Tracker Hynter pracuje cez GSM. Podla informacie od Garmin ma prist na trh aj Astro...tak dufajme ze dodrzia slovo. GTU 10 bolo jednoduchsie uviest na trh ako Astro, nakolko astro funguje cez radio frekvencie a na to treba povybavovat povolenia a licencie....no uvidime. ◄ reagovať
Najnovsie info od Garminu je ze na trhu bude ich vyrobok GTU 10. Takze predpokladam , ze Astra sa asi nedockate. ◄ reagovať
celkom objektivny prispevok, a ten zaver sa mi tiez pacil. Cudoval, by som sa keby to bol nejaka ina GPSka. Pretoze Garmin je najvyvinutejsi zo zariadeni co idu cez frekvencie. Tieto GPRS technologie su pomerne nove na europskom trhu - okrem Skandinavie a pomaly ale isto budu coraz popularnejsie aj v strednej a juznej europe, pretoze vsetky informacie su online. Robustost G400/G500 je z Garminom velmi podobna - nehovorim ci lepsia, ci horsia. Znami spravil minulu jesen 40 nahanok na diviaciu z 10mi obojokami a nestazoval sa. Uvidime ako sa Tracker na Slovensku presadi. ◄ reagovať
super Stefan. vyborny prispevok. ◄ reagovať
stefa takto si predstavujem prispevok :DD ◄ reagovať
Ešte k tomu používaniu na súťažiach. Stanovisko a reglement FCI k používaniu sledovacích zariadení pre psov je také, že používať sa môžu, ale počas súťaže musia byť vypnuté a zapnúť sa môžu až po jej ukončení na nariadenie rozhodcu! PS: Nevymyslel som si to, bol som členom Komisie pre duriče pri FCI a zúčastnil som sa aj niekoľkých Európskych pohárov v durení zajaca (čo je zatiaľ najvyššia EU súťaž pre duriče) a mám s tým aj praktické, nie len teoretické skúsenosti. ◄ reagovať
Garmin Astro 220 som prvýkrát videl vo Švédsku a na základe týchto skúseností som si ihneď u Maťa objednal prijímač s dvomi obojkami. Patrím teda medzi prvých používateľov na Slovensku a dovolím si podeliť sa s vami o moje niekoľkoročné skúsenosti s ním. Používam ho v Maďarsku, v Čechách a samozrejme na Slovensku, hlavne v Podpoľaní a Poiplí. Sú to väčšinou lokality, kde nie je žiadne pokrytie tf signálom. Nebudem ho hodnotiť z pohľadu využitia pre "širší okruh ľudí", ale z pohľadu poľovníka a vodiča pre jeho vlastnú prospešnosť. Nebudem ho ani porovnávať s konkurenčnými výrobkami, pretože tie som ešte nemal možnosť odskúšať (predtým som používal telemetrické obojky švédskeho výrobcu – mimochodom tieto ešte stále úspešne používa kamarát, ktorý zatiaľ nechce investovať do drahšieho produktu). 1.Do Astra môžem jednoducho a rýchle vložiť rôzne údaje, ako napr. ubytovanie, stanovanie, kde som si odstavil auto, kde som si nechal veci, keď som sa pustil do štvania postrieľanej zveri pri dohľadávke, strelecké stanovište, miesto nástrelu, miesto strelenej zveri, atď... Sú to pre praktické poľovanie veľmi často neoceniteľné veci. 2.Sledujem psov buď na mape, alebo len smer ich pobytu a pohybu a vzdialenosť. Zatiaľ som nezistil, že by sa boli obojky navzájom rušili, aj keď bolo v pohone 5-6 psov naraz a povedzme si, koľko je u nás vodičov, ktorí majú viac ako jedného, max. dvoch psov ??? Ten dosah je veľmi rozdielny, záleží hlavne od konfigurácie terénu a zapojenia porastu (čo si mimochodom málokto uvedomuje), podľa mojich skúseností od 700m do 3500m. Ale ten zápoj predsa limituje každý jeden prístroj, ktorý pracuje pomocou GPS signálu !!! A ďalšia vec, tá vzdialenosť je meraná vzdušnou čiarou, skutočná vzdialenosť v našich podmienkach je niekoľkonásobne väčšia a položme si zase otázku, kedy sa nám väčšina našich psov vzdiali nad tieto krytické vzdialenosti? Chodím pravidelne posudzovať hlavne na duričské skúšky a podľa mojich pozorovaní je problémom väčšiny psov práve krátke hľadanie a aj durenie. 3.Za tie roky mám overenú jeho robustnosť, vode, snehu aj blatuodolnosť. Treba povedať, že pri love diviačej zveri je obojok vystavený podstatne väčšiemu a nešetrnejšiemu zaobchádzaniu, ako pri love losa. 4.Počas mojich potuliek po Škandinávii, a Škandináviou, či chceme, či nechceme, stále je hlavne Švédsko a Nórsko a Fínsko je len jej menšou, menej podstatnou časťou, po Nemecku či severnom Francdúzsku som sa stretával len s Garmin Astro. Priznám sa, Tracker Hunter som ešte na vlastné oči ani nevidel. A čo sa týka Fínska nepochybujem a ani nepolemizujem, len podľa mojich vedomostí HT je ich výrobok! Či sa v praktickej poľovníckej kynológii HT uplatní, alebo Garmin príde so zdokonalením a zase bude mať navrch, to ukáže až budúcnosť. Ja sa nebránim pokrokovým technológiám a keď sa neaký nový systém osvedčí, určite budem aj ja modernizovať svoju výstroj. Zatiaľ však z praktického hľadiska každodenného používania u mňa ostáva No. 1 Garmin Astro. ◄ reagovať
ake opravenie vyjadrenia o kvalite??? A ktym tvojim linkom, mas nejake recenzie pripadne odporucania, ktore boli vytvorene nezavisle bez spoluprace s vyrobcom? vsetky linky co si dal su podporene vyrobcom, tym padom sa jedna o marketing a je jasne ze budu vyznievat v prospech Trackera, inak to ani nomoze byt...je to logicke. Pouzitie pri sutaziach, nech sa paci moze byt, ale opat len do tej miery pokial je signal GSM. Mimo signal si na tom tak ako by si nic nemal...nikdy som nespochybnil kvalitu vyrobku, len som upozornil na fakt, ze tvrdit ze je lepsi ako Garmin je viac ako odvazne. Zaroven som vymenoval dovody, pre ktore je tento system podla mna horsi ako Garmin a na tom trvam....Zatial si nedal ziaden argument, pre ktory by som mal nazor zmenit... ◄ reagovať
zabudol si na ano/nie odpovede a ten preklad toho clanku ti tie zrva. Hint: pozri si fazit. Komentar k tym medzinarodnym sutaziam si tiez nedal a opravenie vyjadrenia o kvalite tiez chyba... ◄ reagovať
tomino ty si ako predajca na obrazovke stale dookola. ja mam 4 psov nepotrebujem 120, vobec nepotrebujem aby to niekto sledoval online, este raz gsm nemas vsade. 4r dozadu som poloval pri spisskej suka usla z pohonu za vysokou, nasiel om ju v dedine v garazi, 4km od miesta kde som ju vypustal. kamos poloval so mnou niekde nad piestanm welsh zdrhol z pohonu prisiel som o signal, mobil bol mimo, zas raz, vystveral som sa na kopec a chytil psa 9km od kompca v dedine, oznacil soja tam mam flek vratil k autu a dal navigovat po ceste cez autonavigaciu v garmine, po ceste 23km, psa som nasiel. trackeruj si kolko chces mamgarmina som spokojny, pis co chces mozno niekoho nachytas a predas obojky. garmin sa da zohnat do 730eur s mapami SR, Cr, topo, cesty a bike, napoziadanie, Rakusko, madarsko, polsko, a ziadne brutal priplatky. ◄ reagovať
le pre doplnenie a pre predstavivost, toho co som pisal. tu je foto pokrytia GPRS v koli Cierneho Balogu, T-mobile odkaz zelene plochy su bez akehokolvek mobilneho signalu T-Mobile, obdobne je to s orange a o2 v tejto oblasti.... ◄ reagovať
jozef, mas pravdu cas a prax ukaze ci je tracker taky spolahlivy ako garmin, garmin uz na slovensku niekolko ludi pouziva, referencie su dobre.....tracker neviem, osobne nikoho nepoznam...kazdy nech si zvazi vlastnosti jedneho ci druheho systemu a nech si vyberie. ◄ reagovať
Motaq tomino čas ukaže kt.produkt bol,je a bude lepši :) Ked bude astro predajne určite sa budu objavovať recenzie od nas slovakov a zatial tomino može spracovať niečo o tom trackeri..A už prosim vas nič neprepočitavajte ved su tu len same čisla :) Tomino a kde poluješ straca sa ti signal kolko maš psov ? ◄ reagovať
Pozri ja som nepovedal, ze je to zly produkt. dal som jasne argumenty, pre ktore by som sa ja rozhodol pre garmin a nie pre tracker. nie som predajca ani jedneho aj ked by som mohol byt. takze to hodnotim ako potencialny uzivatel. pre moje podmienky je jednoznacne lepsi a vhodnejsi garmin. no neviem ako pocitas ale ked aj zoberiem mapy stale je to 730+100+250=1080 v prvom roku. Tracker 1059 + 20 evri na mobil = 1079 evri kde je ta vyhodnost v tej cene??? 3. pes garmin +250 Tracker +500, este stale sme na tom istom???? a v dalsom roku 59+dalsich 20 Evri=79, pri garmin v dalsom roku 0 Evri...co myslis, ked sa zacne oficialne predavat na SR ake tam bude garmin davat mapy??? no nepredpokladam ze budu davat nemecke, takze 100 Evri dole...a teraz mi ukaz vyhodnost v cene??? Ja viem ako ten system funguje, kedze som dostal ponuku na ich odber som si toho dost o tom nastudoval, zial nenasiel so argument, ktory by ma presvedcil o tom, ze tento produkt je lepsi ako garmin...netvrdim ze je zly ale tvrdim ze nie je lepsi.... ◄ reagovať
necham ti cas si pozriet tie linky, preloz si clanok z nemciny a potom mi napis ci to je haraburda alebo dokonaly produkt, ktory graminu velmi konkuruje. Postupne pridu aj linky zo slovenska, aby si sa mohol presvedcit kde to vsade funguje. Tracker mas 499 za obojok, 59 € softver rocne (nezalezi od poctu obojkov), 10-20€ rocne za data. garmin mas za 730 € ale z malou antenou a nemeckymi mapami, cize 100€ navyse a sme doma aj pri 2 obojkoch. Takze si pridaj este za mapy a nazdene kilometre ked psa nenajdes. Ked ti niekto obojok ukradne, tak mas smolu. Ked niekto moj obojok ukradne, moze tam vlozit akukolvek sim kartu, moze byt kde chce a na druhy den mu zaklopem na dvere. Zinscenovane to nebolo. V tomto pripade Hassan priamo ukradnuty nebol, len sa priblizil do dediny s inymi psami a radsej ho zavreli. Ale aj tak to mas kopcovitom terene asi 5km od mobilu. Dokazes to z Garminom -Ano/nie, dokazes tie sutaze urobit z garminom ano/nie. Mas narodne skusky pre urcite plemena a chces to kazdemu ukazat online, priamo na obrazovke, porovanat ako psy isli ukazat navnady - dokazes to z garminom ano/nie. dokazes sledovat celu skupinu - kamaratov aj psov - ano/nie a ked psa nemas a si polovnik, nepotrebujes Astro prijimac za 500€ ale staci ti app za 59 € a vidis psy aj kamaratov. Takze mna Garmin trochu limituje. ◄ reagovať
tomas s tou kradezou a najdenim psa si ma pobavil, chces mi povedat ze zlodej nechal psovi obojok na krku??? bud bol strasny mamlas alebo to bolo cele zinscenovane pre podporu trackera. mozno niekoho o vyhodach presvedcis, mna si nijak nepresvedcil a ani cena nezabrala. ved rataj, garmin astro 320 s obojkom oficialne v nemecku 730 Eur, ak by bolo treba dalsi obojok + 250 Eur. ziadne ine skryte poplatky. Takze spolu 980 Eur. Tracker obojok 500 Evri + soft rocne 59 evri, ak potrebujes dalsi obojok + 500 Evri (soft staci jeden) takze 1059 Eur pre dva psi. prejde rok a sup dalsich 59 Evri cize po dvoch rokoch 1118 Eur a garmin po dvoch rokoch 980 Evri po troch rokoch tracker +59 Evri teda 1177 Eur Garmin 980.... dobre nech po 3 rokoch pride update map do Garminu, kolko to bude stat 100 Evri??? Takze neviem pre mna okrem toho ze na GSM signal sa nie vzdy a nie vsade da spolahnut, a to ver ze som sa po horach nabehal s kadejakymi telefonmi za signalom, tak ani ta cena nie je po par rokoch pouzivania, ci pri pouziti pre dva a viac psov az taka vyhodna....alebo som na nieco zabudol??? ◄ reagovať
pozor na prilastky, lebo poznas len garmin a nic ine poriadne si nevidel a neplet ten obojok s vestou. To s tym nema nic spolocne. co ponuka navyse si pozri na odkaz Stiahni si a precitaj si odkaz , dalsi clanok pride v oktobri. Vo francuzku by som musel hlbsie siahnut do googlu a svedsko, finsko norsko si mozes pozriet aj sam. Na trackerhunter stranke mas niekolko events odkaz velmi ti odporucam si pozriet Jagd, Donnersberger Kreis, 23.11.2011. na na google earth v akym podmienkach system funguje. Jedneho psa Hassana, ukradli a zavreli do pivnice v niekolko kilometrov vzdialenej dedine. chod s tvojim garminom a hladaj ;) Kazdorocne sa poriadaju Championship for moose barking dogs of Sweden, kde je nasadenych niekolko psov na velkom uzemi a vsetko ide live na obrazovke pre rozhodcov, aj ked psy su aj 50km vzdialene a vitazny pes prebehol 70km za 3 dni - dokazes to z garminom? aby si vedel ze tie obojky pracuju aj v extremnych podmienkach tak si pozri odkaz , kde bolo 120 bojokov pokope a islo sa pri -20°C 2 dni bez nabijania. Zase tam bol priami prenos a KAZDY si mohol otvorit Tracker Hunter, pridat sa do skupiny a sledovat 120 obojkov naraz. Daj 120 obojkov od garmin ku sebe a skus ich identifikovat. ked uz mas 10 pri sebe tak si rusia frekvencie. Dalej majstrovstva sveta v orientacnom behu vo franzuzsku pouzivali webtracking od Tracker. Ak ti este nestacilo tak si pozri odkaz a tam mas sledovani kolko chces. Staci ti? ◄ reagovať
Tomas este raz to pokrytie je na..... tvrd si co chces. a rad by som vedel co ta haraburda ponuka navyse. poprosim ta o linky na recenzie zo zahr. for kde ospevuju Tracker. a zopakujem pochybujem, ze to bolo dovezene s umyslom poskytnut nieco lepsie ako Garmin, je to ako s tymi vestami, stale len to svoje, ked sa ti strati pes lebo nebude GSM tak som zvedavy na tie vyhovorky ako pri pripadoch kedy diviak prebil vestu a pes uhynul. ziaden rozumny clovek nebude verit v tazkych podmienkach GSM. napis nejaky odborny clanok do myslivosti, lovu zdar, osobne skusenosti, situacie,..... za vydrovom nechytis signal akurat tak cigana. ◄ reagovať
Ja tu len doplním údaje o pokrytí v Č. Balogu, PZ Korytárska. Vydrovo až po L.nad Rimavicou. V týchto oblastiach spoľahlivo funguje len ORANGE. T-com....problém...Vydrovo nie, Koniarsky grúň a doliny ..nie... ◄ reagovať
povedzme ze som tam castejsie ako si myslis. Norko & Svedsko je pormene na Garmin ale este su tam 2 ine firmy okrem tracker na GSM. Vo finsku garmin skoro nenajdes. globetel uz neexistuje par rokov a myslim ze sa od vtedy pokrytie zlepsilo, nie? ja mam malu externu nabijacku, takze s baterkou v mobile problem nemam. ◄ reagovať
ja garmin poznam tiez pomerne dobre. pracuje je ok, ale ked to chcem nieco nove, co je na super urovni s roznymi funkciami co garmin mat nemoze (kvoli technologii), chcem to mat v slovencine tak si vyberiem toto. Ja poznam viac menej vsetky GPS co sa predavaju po europe ale Tracker je z nich najlepsi. Pozor, nepomylit si tieto obojky z cinskymi, ktore sa tiez obcas volaju tracker! ◄ reagovať
v demenovskej nie je signal vsade to presviedcaj niekoho kto tam nerobil. ked ti tam zaleze pes alebo ty tak pes sa strati a nepomoze ani kamarat na telefone. dobru noc ◄ reagovať
tomas kolko krat si bol lovit v skandinavii ja ani raz ale kamarat tam chodil pravidelne a ten tvrdil nieco ine, ale ty to vies asi lepsie. este raz 3km nad Hlavnym mestom SR mozno 4km vzdusnou ciarou od central operatorou. ziadnu externu nabijacku nosit nebudem mne stacia pre istotu 2 tuskace. a ako funguje mobil v zime a ako rychlo sa vybija v zime mi hovorit nemusis. kym som nemal gps a psy zdrhli sem tam za zverou a vtedy bol len globtel a eurotel psy cislo na krku a behal som ako.... kym som chytil signal. Tomas treba pretat v pravy cas inac budes komicky. GPS ma malo ludi ale mobil kazdy a kazdy vie ako rychlo sa vybijaju v zime bez signalu a kazdy vie ake ma pokrytie v reviri. a to ze sa pokryju tieto hluche uzemia, si robis srandu, co si myslis, ze operator nainvestuje dalsie euri ,aby polovnici mali signal? kde daju vykrivace? ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.