Zdravim.
Ake mate skusenosti aku značku by ste poradili pripadne kolko vas to vyšlo?Aky ma dosah a pod..
Dakujem.
čo hovoríte na toto? odkaz- má niekto skúsenosti s ochrannou vestou? ◄ reagovať
Nemci siju na mieru odkaz ◄ reagovať
Neviete či to niekto dováža a aká je cena? odkaz ◄ reagovať
Pre stefa: nie je to z dôvodu zaujatosti voči niekomu, len nerád dochádzam do konfrontácií aké vznikajú na danom fóre. Pre mňa je ASTRO v súčastnosti to naj. čo trh ponúka. Za jeho hlavné + považujem možnosť permanentného sledovania práce psa, zobrazovanie stavu psa tj.(státie. beh, najdená zver...)Jeho viužitie u mňa je hlavne u mladších psov, kde môže vzniknúť problém s ešte nie 100% orientáciou, alebo zranením psíka z dôvodu veľkej náruživosti a min. skúseností.Priateľ psíčkar je vlastníkom TRACKER a po porovnaní sám uznal, že pre podmienky nášho viužitia má ASTRO navrch. Dúfam že to nebudete brať ako reklamu! Je to iba môj názor a skromná skúsenosť.S pozdravom Rofo. ◄ reagovať
Rofo: Prečo poštou, prečo nie tu na fóre? motaq: Vďaka za vysvetlenie. Ak je to tak, ako píšeš, potom to je u mňa ďalšie mínus pre Tracker. ◄ reagovať
Pre jozef, ASTRO vrelo a bez obáv odporúčam. Na pr. dotaz rád odpoviem poštou. ◄ reagovať
jozef a stefa, to ze obojok je napojeny na satelit znamena len tolko ze obojok zo satelitu dostane udaje o suradniciach svojej polohy, ziadna ina komunikacia cez satelit neprebieha, to by musel stat trosku viac :-) rovnako je to aj u garmin. rozdiel je ale v komunikacii medzi vysielacom v tomto pripade obojkom a prijimacom v tomto pripade mobilny telefom pripadne zariadenie garmin astro 320. pri garmine komunikacia prebieha radiovym prenosom kdezto u trackera je to pomocou gsm cize mobilnou sietov. takze u trackera nestaci aby bol vodic na mieste s mobilnym signalom ale aj pes resp. obojok. ◄ reagovať
Dodatok pre jozef: Garmin tam nebol. Vzhľadom na to, že to bola medzinárodná súťaž, mohli sa použiť jednotne len sledovacie zariadenia dodané usporiadateľom, teda ten spomínaný Tracker. ◄ reagovať
Na túto otázku by Ti mali odpovedať fundovanejší odborníci, ale čo som zistil z propagačných materiálov, tak obojok-vysielač je napojený na satelit, ale telefón (tablet, laptop, počítač...), jednoducho prijímač musí mať prinajmänšom dobrý GPRS/3G signál. Viac skús vyštudovať tu: odkaz ◄ reagovať
stefa-ten Tracker funguje cez telefóny signál,a ten signál potrebuje vodič aby mu prišla poloha psíka a musí byť aj psík v signáli? alebo stačí ked je vodič.lebo tomu trackeru som nepochopil ked minimálne 50% polovnej plochy u nás nemá pokritie signálu.. ◄ reagovať
stefa a bol tam použitý aj garmin?Ako sa správal? ◄ reagovať
Počas uplynulých dní som sa zúčastnil v súčasnosti najväčšej medzinárodnej súťaže slovenských kopovov, ktorá prebiehala na území vojenských lesov a statkov Libavá. Rozhodcovský zbor rozdal psom obojky Tracker G 400 a ich pohyb mal sledovať na tablete. Bohužiaľ, potvrdila sa moja obava, ktorú som už prezentoval aj tu na tomto fóre, že bez pokrytia danej oblasti telefónnym signálom, systém nebude fungovať. Moje sklamanie bolo veľké, nakoľko práve v týchto náročných terénoch a oblastiach bez pokrytia tf signálom je to pravé využitie slovenského kopova. ◄ reagovať
Zuzka ...vesta sa našla po desiatich minútach,ale vydržala jej tak 10sekúnd si myslím. ◄ reagovať
Ja som dala minule mojej kopovke prvýkrát reflexnú vestu do pohonu... a vydržala jej asi prvých 10 minút... a vesta zostala zachytená na kríkoch ◄ reagovať
Nechcem zakladať tému tak to dám sem:Vesta pre psa do pohonu či už signalizačná alebo bespečnostná podelte sa s info. ◄ reagovať
Prosím vás ak by bol niekto ochotný predviesť garmin astro v praxi najlepšie z okolia TN,TO,BN kontaktujte ma poštou. Dakujem. ◄ reagovať
stefan to je predlzena antena na psov obojok , tu nemam ale nenasiel som inu ponuku na lokator tak som dal tento link. Ja mam len tu ciernu a o dost sa zlepsil signal , asi objednam aj tu oranzovu na obojok psa a skusim ci to bude mat este lepsi dosah. ◄ reagovať
Jaro, to oranžové vedľa antény je čo? Aj to patrí k tomu? ◄ reagovať
jozef to je 2v 1 gps a elektronicky obojok s tym ze je to dotykac. ◄ reagovať
cucka skus kupit long range antenu , mne sa vyrazne zlepsil dosah , napt tu som kupoval ja odkaz ◄ reagovať
mohli by ste mi pomôcť? Kúpila som si nový DC 40 a nejak mi ho nechce spojiť s Astro 220. Neviem čo robiť.... PS: Ja mám Astro 220 + DC 30 asi dva roky, ale na každej poľovačke niekde stratím spojenie s obojkom. Najmä na Poľane som takmer pol dňa psa nemala. To sú moje skúsenosti :) ◄ reagovať
Co sa tyka GPS prijimaca v Tracker obojkoch, tak su velmi citlive. Okolko citlivejsie su oproti DC40 neviem, mozme to otestovat. Oba (G400 a G500) som testoval na IWA v halach a nemal som problem s gps, vid odkaz Odskusane to mam aj z auta v roznych dolinach aj na SR. Pozri sa na odkaz ◄ reagovať
urcite to sem dam ide tu hlavne o schopnost prijimat data, vydrz a dosah, spravanie sa v chlade, pouzit je mozno alebo sa odporuca len odolne telefony, ktore znesu vypary ked sa potis, su odlnejsie voci chladu, toto vsetko sa otestuje. ja zatial som verny 320. Zaujimava bude aj Alpha 100 ale tam je to skor vycvikova pomocka a jej nedostatok okrem ceny je aj nekompatibilitas dc 40. ◄ reagovať
Čo sa týka dosahu, tak aspoň podľa popisu je to oproti Astru veľký pokrok. Len neviem, či problém, ktorý máme v tomto období ešte zapojenej hustej vegetácie, či nebude aj pri Trackery. Problém je v tom, že cez hustý vegetačný kryt GPS signál neprenikne a psa stratíš pri pomerne krátkej vzdialenosti z dosahu. Ja však vidím väčší problém v prijímači. Astro je oproti telefónom s operačným systémom pre použitie s Trackerom ako tank proti Felícii! Garmina po štyroch sezónach používania mám povrchovo opotrebovaného ako starý veterán, neviem si predstaviť, ako bude vyzerať bežný telefón, čo len po dvoch-troch náročných poľovačkách, alebo dohľadávkach. Veď s tymito telefónmi za dažďa, sneženia, atď... sa ani telefonovať nedá a nie to ešte sledovať psa, ktorý stavia a častejšie ešte durí ľahko postrieľaného diviaka v húštinách. Ak budete mať s Trackerom (a hlavne s telefónmi, ktoré používate pri tom) aj takéto skúsenosti, ihneď to dajte sem !!! ◄ reagovať
Vdaka, tiez som ta velmi rad spoznal. O testovaciu sadu sa ti postaram a som zvedavy na vysledky testov z praxe. ◄ reagovať
Tak som mal moznost vyskusat trackera, zatial velmi dobry dojem, po dlhodobejsom testovani napisem nieco ake mam skusenosti a ako to na mna posobi. Tracker by mohol byt velmi uzitocny pre sutaze a rozhodcov kedze by mohla byt napr. na pocitaci resp televizore online sledovana praca psov nie len na Telefon. doposial som nemal problemy so signalom, ale urcite ho podrobim podrobnemu testovaniu. urcite je to spick pre lovenie Losov vo finsku kde je kraina rovna pokrytie obrovske a lovy su ine ako u nas, psy sa vypustia a ked chytia losov aj na 20km tak lovci vyrazaju na lov. u nas tato funkcia je vyuzitelna len na sledovanie sutaze rozhodcami resp. zastupcami klubu alebo koronov, ktora sa nedotane do pohon. Tomas je velmi seriozny clovek a som rad, ze mi predstavil ich vyrobok. PS stale som verny 320. ◄ reagovať
jasan, a maka to super, slovenska verzia ma par much ale dobra. ◄ reagovať
máte to už niekto doma???myslím Garmin Astro 320. ◄ reagovať
já jsem spokojenej velké pokrytí a lokace psa po celém světě pak už záleží jen na nastavení tarifních sližeb ◄ reagovať
tak s tym by som do lesa fakt moc nesiel...gsm slaby, gps tiez nic moc. navyse len cez sms. ◄ reagovať
já používám gps systém GEODOG odkaz jsem s ním spokojenej , kolegové co jsem jim ho nabídl s ním pracují bez problému , každá gps má svoje pro i proti , no za podívání na stránky nic nedáte odkaz ◄ reagovať
ma niekto dalsie skusenosti s tou slovencinou?ako to pracuje? nemrzne? ako to id napr s navigaciou a pop oknami? ◄ reagovať
no neviem ale stale mi to nejde, javu v kompe nainstalovanu mam tak tomu celkom nerozumiem ale nevadi.... ◄ reagovať
odkaz na iPhone alebo iPade ti to nepojde, lebo nemaju Java. Ostatne by malo ist. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.