Zdravim.
Ake mate skusenosti aku značku by ste poradili pripadne kolko vas to vyšlo?Aky ma dosah a pod..
Dakujem.
robitusin gps v praxi má určite opoctatnenie o tom niet debát a je viac produktou na trhu no majú svoje plus a mínus je tu o tom písane ak máte o gps záujem tak si to tu preklikáte.. ◄ reagovať
už dlhšie špekulujem nad zaobstaraním GPS ale ako vidím,moje starosti ohladom ich dosahu(pokrytia) sa ukazujú ako opodstatnené-dohladávať v Nízkych Tatrách s dosahom do kilometra mi pripadá smiešne a pýtať za to tie peniaze až drzé...ja nepotrebujem sledovať psa za najbližším kopčekom či dolinkou mi je na hovno,to s mojim predpokladom priebehu dohladávky a prejdením pár sto metrov ho nájdem doteraz ako vždy sám(miesto stavania zveri psom).Ja potrebujem GPS na dohladávku povedzme do druhej doliny so vzdialenosťami v zložitých terenoch cez 4kma viac,no apotom čo tu čítam mi tie vaše vychválené mašínky pripadajú ako predražený cárach. Takže problém vo váhe určite nebude,ale v podstate nosenia cennej zbytočnosti psom. ◄ reagovať
xchipsy tá váha nebude určite problém.. ◄ reagovať
Diskuzi jsem četla, no jestli tam byla hmotnost obojku, tak mi to uniklo, díky za info. Jelikož máme velkého psa a dva mrňouse, tak logicky obojek by byl univerzál pro všechny, proto jsem chtěla vědět, jak moc je to těžké. ◄ reagovať
Tiež som sa toho bál, mám jazvečíky. Najprv som im to dal do vestičky, no keď som videl že im to na krku niako nevadí, nosia už len obojky na krku. Čo sa dosahu týka, ešte to neviem presne určiť, nemám ho ešte tak dlho, no v severnej čast bielich karpát, kde bol náročný terén svokrovi odbehla jazvečíčka a manželke jazvečík za zverou. Boli jedna 1,2 km a druhý 1 km a šlapalo to v pohode. Na polovačke to išlo tiež bez problému. ◄ reagovať
Odporúčam prečítač celú diskusiu, poznám ludí čo majú garmina od bordera po lajku malé plemeno nemá problém, váha sa tu tiež asi riešila okolo 250-300g a hustý porast sa mysleli húštiny nie repka.. ◄ reagovať
Máte někdo zkušenost s tímto prodejcem ? odkaz Příp. dotaz na Maťa, jak se nyní pohybuje cena za Astro 320 s obojkem? Mapa stačí Česko, nikam do ciziny nejezdíme. Dále by mě zajímala hmotnost obojku, takhle na pohled to vypadá, že je to primárně pro velké psy, ale unese to i "malej škráb" jako je border nebo jagoš? Vím, že existuje verze do vesty, ale to se mi moc nelíbí. Někde jsem taky četla, že je problém se signálem v "hustém" terénu - je na tom něco pravdy? U nás nejsou kopce ani hory, ale zase hustá vysoká řepka a kukuřice :-) Vážně uvažuju o pořízení GPS, protože fena u zhaslého kusu černé ne vždy hlásí a lézt do řepky nebo kukuřice "jen tak na slepo" podle toho, kde něco šustí nebo praská není žádná pr*el.. :-) Díky za info. ◄ reagovať
Tomáš dik za link znovu som sa zasmial ked som videl trasu dvoch kopoviek :) ◄ reagovať
to si trosku zle zobral. napisal si dobry clanok a pekne postrehy. ja som tiez len napisal ako bolo, lebo so ten link slubil jozefovi uz davno. ◄ reagovať
Tomino86 - ja som nepovedal ktory system je lepsi , mal som moznost vyskusat garmin v praxi tak som vyskusal a podelil sa s vami o pocity usudok nech si spravy kazdy sam ◄ reagovať
spytaj sa jozefa, ako fungoval tracker a potom si sprav usudok. S Jozefom sme boli na spolocnej polovacke v Krasnej Vsi. Tu som spravil link z tej nahanky: odkaz Mal som 5 obojkov. 2 som zavesil na jazveciky a 3 na kopovy. ked som videl tu jednu lajku, tak som lutoval, ze som uz ovesal tych jazvecikov. Hned na zaciatku 9:04 sme vyplasili vysoku a 2 kopovy sa pekne otocili a bezali za tou vysokov 4km cez 3 reviry. stale sme ich mali na telefone, len sme kontrolovali ci sa vracaju a ci sa im nieco nestalo, lebo uz boli pomerne blizko susedneho mesta. Neviem, ci by som mal kludny pocit, keby som mal poslednu poziciu co je 2 hodiny stara a pes lezal niekde zraneny. Este by ostavalo len odist z polovacky a zacat hladat tie potvory. Neskor sa vratili skoro na spat a zasli do susednej dediny. ostatne jazveciky a treti kopov sa drzali nedaleko pohonu. presli sme po hrebeni kopca a stale som mal prehlad kde je druha skupina, co isla spodom na druhej strane kopca. Ta lajka samozrejme zdrhla a ten co ju mal premeskal perfekntu kapusnicu, lebo ju musel hladat. Navyse, ked ides na spolocnu polovacku, alebo s kamaratmi alebo otcom, tak nemusis mat 2 astra, ale staci ked maju oni smartphone a vidia aj oni, co sa sa presne deje a mozu hned zasiahnut. Vidite sa aj navzajom, co si myslim, ze je neporovnatelna vyhoda a ja si to neviem predstavit bez toho. body si oznacit mozes a hned aj zdielat so skupinou, takze nie si sam, co tom vie. nedavno mi volal znamy z ciech, ked nemohol najst psa, lebo mu zase ten lacny tablet vypadol. Kedze mal jeden obojok v aute, tak som ho presne mohol navigovat ku druhemu psovi a bol som na slovensku. Tie vzdialenosti co si uviedol, su mi dost zname aj ked tych 1,5km si musel byt skor na konci. ◄ reagovať
pozicany garmin- moj test 1. prva polovacka - clenity horsky teren zle posacie - priemerny dosach cca 700metrov - po skonceni pes odbehol za postrlielanym diviakom , vedel som aspon ktorym smerom hladat do dvoch hodin najdeni v susednom reviri. 2.malo clenity teren - slabe snezenie - priemerny dosach 900m , po prvom hone pes 600m za strelcami strhol prasa - mal som ho hned (bol by som zvedavy kolko by som ho cakal kedy som nemal GPS) hned som vyskusal aj funkciu oznacit ulovok a po skonceni polovacky sme ho lahko nasli. 3.mierne clenity teren pekne pocasie (maly revir cca800ha)- priemerny dosach 1,5km zas som psa nasiel pri postrielanom diviakovy (nakoniec skoncil aj on s 20stehmi na stehne) moj zaver:dobra pomocka pre aktivnych kynologov , vedel som sa podla toho orientovat v cudzich reviroch (myslim na spol.pol.) lubi sa mi funkcia oznacit ulovok a neskorsie vyzdvihnutie(hlavne ked snezi), vedel som ako pes robi kolko nabehal, kedi stoji na mieste - tak si to asi kupim aj ked ta vzdialenost dosahu je trosku ina ako uvadza vyrobca. - a aby som nezabudol testovaci pes bol SK vek 15mesiacov ◄ reagovať
Skoda tej lajky že to aj ta nemala ale mne sa to velmi páčilo :) ◄ reagovať
Rad som prisiel a otestoval pri slatinke. Buduci tyzden mozem spravit verejny link. Este ze sme tych kopovov ovesali, ze? :) ◄ reagovať
Dnes som mal možnosť vidieť v praxi Tracker (G400,G500) spolu 5 obojkov,max. vzdialenosť čo sa vzdialili od nás psi bola 4.5km.Mám na test dva obojky aby som ich vyskúšal v našom teréne.Tomino86 dakujem za ochotu prísť ´´trošku´´ dlkšiu cestu :) ◄ reagovať
marcel mať takého kamaráta :) ◄ reagovať
dnes mi kamarat pozical na mesiac garmin astro 320 tak to preverím s mojimi kopovmi poriadne a dam sem moje dojmi ◄ reagovať
Kuknite chalani to majú dobre spravené... odkaz ◄ reagovať
pucikt, citaj pozorne hlavne prispevky od matulkoh a zistis, ze to nie je celkom ako si napisal, ak ale silou mocou chces US verziu skus napisat matulkoh. ◄ reagovať
Tiež si chcem kúpiť Astro 320 a teraz som sa dočítal že americká verzie je lepšia ako europska verzia.Je tu niekto čo dovaža americkú verziu? ◄ reagovať
@ jozef: rozdiel je a poriadny. vidis ze matej pise super vziadlenosti a tie mu ja verim, lebo je to americka verzia. Ta ma 50 kanalov a 5 frekvencii. EU ma len 10 kanalov a 1 frekvenciu. Som zvedavy ci niekto napise co bola minimalna vzialenost pri ktorej stratili kontakt. ked si chce niekto overit dosah EU model, staci trochu google a zabrusit na nemecke fora. @flado: dobry postreh. Mimochodom, matejove nahanky s G400 a G500 su tu odkaz. ◄ reagovať
jasan ale treba to brat ako moj subjektivny nazor. snad to bude v 2 3 casopisoch. Jozef vsetko bude v clanku. hlavny problem v dosahu su nastavenia pokial je aj Eu verzia 2 bezproblemova. ◄ reagovať
matej celkom ma zaujima to porovnanie takze sa tesim na ten clanok, daj vediet ked to budes mat ◄ reagovať
matulkoh je rozdiel v dosahu vo verzii EU a USA?To som ešte nepočul,ak možeš daj info kde článok budeš prezentovať. ◄ reagovať
no ja mam v sucasnosti tracker G400 a G500 na samsung galaxy advanced S a astro 320 s dc 40 x 2 a dc 20. podrobil som to dokladnemu testu a pripravim o tom clanok tak ako aj o nemeckych vestach a nemeckom obleceni do pohonu. v kratkosti oba sys. su dobre ale pracuju na roznych principoch a si myslim, ze maju trosku rozdielne vyuzitie. co sa tyka EU verzie garminu ma a mala svoje muchy ale garmin to riesi a chybne modely sa vymienaju a pripravuje sa ina verzia( soft uprava). co sa tyka dosahu polujem s Astrom tusim 7 rokov a mal som vsetky verzie. dosah zalezi od terenu ale aj v oblasti jablonoviec v kopcoch som mal dosah 2,9km a ziaden problem na rovine som mal psa 8km a ziaden problem. problem dosahu v kopcoch som riesil externou antenou na auto alebo teleskopickou. mam obe verzie Astra. co sa tyka interferencie tento problem sa vyskytuje a riesi sa jednoducho ale to uz v tom clanku. vela problemov sa riesi jednoduchym nastavenim Astra toto nastavenie vsak nejde priamo od vyrobcu, treba to vediet a zrazu sa vyriesi problem s dosahom a vypadavanim signalu. ◄ reagovať
flado 500-800m ?oproti desiatim čo uvádzaju v USA na nete (na rovine) riadny rozdiel,som čakal v teréne u nás aspon 2-3km ◄ reagovať
Priatelia používam US ASTRO už tretím rokom. Je to super vec a veľmi mi to pomáha. Sledujem tým 3 psíkov a funguje to super. Nikdy ani najmenší problém. Jediné čo ma udivuje sú vzdialenosti na koľko Vám to funguje. Používam to v dosť členitom teréne a ide mi to na 500 až 800m. Na rovine ako letisko max. 1400m.V teréne pri poľovačke mi to teda často vypadáva, ale rovnako často a rýchlo sa to vráti. Ak to aj vypadne tak počas presunu do nasledujúceho pohonu, psov rýchlo dostanem do signálu. Napriek tomuto pre mňa jedinému aj keď dosť vážnemu problému som spokojný. Už mi to zachránilo psa a investícia bola v tú minútu naspäť. ◄ reagovať
Tomino, vrat sa spat v diskusii a uvidis, ze ja som rovnako uviedol vyhody a nevyhody astra.....pozri kazdy ako chce ja co poznam majitelov astra tak su max. spokojny a ani jeden zatial nemal problem ze by bol dosah ako si ty uviedol a ze by astro mrzlo alebo podobne. Netvrdim ze tracker je zly, opat sa skus vratit spat v diskusii, tvrdim len ze jeho velkou nevyhodou je zavislost od GSM signalu, hlave v miestach kde signal nie je..... ◄ reagovať
Vsak si pozri ako tracker obojky isli bez problemov. to nie je tajomstvo. to ze ten tablet mal zly signal, sa stat moze. keby tam mal niekto este tu app na telefone, tak by sa lahko dalo povedat v com to viazlo. Poznam 2 zurnalistov co porovnavali Tracker a Garmin. Oboja si stoja za svojim testom. Jeden pouziva len Tracker, ten druhy oba. tento je ten najnovsi: odkaz . hlavne ten co pisal tento clanok, uz trochu viac videl, pocul a hlavne testoval ako ty. ale nie na sr. Pokial viem, tak mozes mat v astre viac ako 10 psov, ale 10 len sledovat - jasne. uvidis co som myslel ked to zacne a ked sa ta tvoji zakaznici budu pytat preco dostavaju tie spravy... kazdy si chvali svoje, ale ja som povedal aj vyhody a nevyhody oboch. ty nie. ◄ reagovať
Tomino86, k tym zurnalistom sa vyjadrovat nebudem, na to mam svoj nazor. osobne som testoval Garmin a to ten Europsky a ziaden 1 km dosah som nezaznamenal. pri teste bez problemov viac ako 2km dosah. co sa tyka 11 psov, neviem si celkom dobre predstavit ako chces z US verziou sledovat 11 psov, nakolko k jednemu astru vies priparovat len 10 obojkov a je jedno ci US alebo EU verzia....takze ano ten problem tu bude ale nebude to kvoli tomu ze je rozdiel medzi US a EU verziou a tebou spominanymi kanalmi ale problem je ten ze 11 psa nepriparujes. ale ako hovorim, kazdy si chvali to svoje :-) a k trackeru neviem ale sam si trosku odporujes, najprv tvrdis ze je to system bez problemov a potom napises ze vlastne ani tak nie lebo mal nanic telefon...takze az tak bez problemov to nie je....GSM signal je dolezity a ak nie je signal (z akehokolvek dovodu, nemusi byt chyba priamo systemu) tak tracker nefunguje.... ◄ reagovať
@ motaq: v obojkoch su roamingove, takze tym to je jedno. ci maju obojky problem alebo nie sa mozes presvedcit na tych nahankach co su zverejnene. viac zo sr-cr zatial nemam. Ten 1km hranica, ked stojis na kopci par metrov pridat bude standard na sr. odkial to mam? priame testy od zuranlistov. T-mobile bol v cechach a ten co mal ten tablet, tak mal asi nieco ine s velmi slabou gsm antenou - ako keby si astru odsoboval aj tu najmensiu antenu. @jelsovec: pokial mas tu slovensku veziu s 10 kanalmi tak pri 11-tom psovi ten problem urcite dostanes. pri tej americkej nie (ta ma 50), ta je na dosah a pocet kanalov lepsia, co si myslim ze je tvoj pripad. ◄ reagovať
Mne garmin ukazuje psov aj na vacsiu ako kilometrovu vzdialenost ,a aj v skupine 3-4 zostav. Vobec ziadne rusenie signalov ci prehadzovanie kanalov ;) a je jedno ci je to agatovy,vi borovicovy les,dolina,kopec,meliorizacny kanal,krcma.... ◄ reagovať
a este jedna otazka k trackeru, to akoze spolahlivo funguje len so SIM od T-mobile (teraz uz telekom)? ◄ reagovať
Tomino86, neviem sice odkial si prisiel na informaciu o 1 km ale budis. Kazdy si chvali to svoje hlavne ak to predava :-) bolo by nelogicke aby si pripustil ze garmin je lepsia ako tracker. suhlasim s tebou tam kde je bezproblemovy signal GSM tam tracker nema ziaden problem a ak sa pes pohybuje v GSM signali tak ho mozes sledovat aj z obyvacky. Nioe celkom mi je jasne naco je to v praxi pri polovani dobre (jedine na to ked sa ti strati pes a nevie sa vratit) ale pri dohladavke predsa nebudes sediet za kompom v obyvacke. Ano pri garmine sa treba vediet trosku pohnut a obcas porozmyslat kam sa postavit ci podist aby si mal dobry dosah. Ale funguje uplne vsade bez ohladu na GSM siet a signal. ◄ reagovať
Tiez som pocul, ze ten software akosi mrzol. Podla signalu na obojkoch nevidim problem pre telefony, takze chyba bola asi v tom lacnom tablete alebo to nebol Sim od T-mobilu. Tie skusky si moze kazdy pozriet na nete odkaz. Ja som sa bavil s matulom na tuto temu dost casto a on testuje moju G400 a G500 tuto sezonu. Astro ma vyhodu na kratke vzdialenosti, kde niekto pracuje na kratke vzialenosti v miestach kde ten GSM signal pre telefon nie je. Kazdy musi sam vediet kde a ako poluje a ako daleko pes beha. Akonahle pes beha dalej ako 1km tak pride astro (EU-model) do kolien, co este väcsina nevie kym sa nepopali. Tieto verzie 2 (europsky model) maju iba 10 kanalov a pokial viem, len jednu frekvenciu. Videl som u jedneho nemeckeho zurnalistu test astra 320 s DC 40. Na letisku dosiahol vzialenost cosi cez 3km. Ked sa presunul paralene do borovicoveho lesa, zrusilo ho uz pri 850m. Tieto kopce , doliny a lesy nehraju do kariet ziadnemu system a Garminu najmenej. Navyse ked sa stretne par kamartov na polovacku a maju dokopy 11 obojkov, tak to mozu rovno zabalit, lebo sa krizuju kanaly a tym koncis. Psa na mape neuvidis, lebo budes mat stale iba spravu o zmene kanalu. uvidis ho az ked sa ten obojok vyplne. Ta teleskopicka antena tuto pravdepodobnost iba zvysuje. Tato europska verzia je len kamilkovy odvar proti tej americkej, ktora ma proti tracker vyhodu, ze pracuje spolahlivo na dlhsiu vzdialenost. Co je vyhoda Trackeru, ako matulhoh napisal, napr. Skusky psov si mozes pozriet v realnom case kdekolvek. Dalej, ked som bol polovat na losa, tak som dal matulovi len pristupovy kod do skupiny a mohol pozerat z bratislavy ako ja polujem skoro na polarnej kruznici. Garmin uz zistil, ze by mohli posielat aj vlastne pozicie – ta nova alpha. Ale ked pride do europy, tak bude mat zase len 10 kanalov, takze s tym krizovanim to bude este horsie. Fazit: oba systemy maju vyhody a nevyhody. Ja chcem vidiet viac, nemam rad limit pri 1km, chcem mat veci online a s telefonom nemam problem, takze mi viac vyhovuje tracker. ◄ reagovať
Ten pán Konvička vie o čom hovorí. Absolvuje zo psíkmi kvantá polovačiek, a vie čo je dobré a čo nie. Honzík je kamarát a super chlap. Čomu neverí, netlačí dopredu ;) ◄ reagovať
Ked si to pozrieš tak vieš čo máš kúpiť...a čo nie. ◄ reagovať
Zuzana skús dať ten link ešte raz.. ◄ reagovať
Užívaním portálu LovuZdar.sk užívateľ prehlasuje, že sa oboznámil s autorskými právami, podmienkami používania a všeobecnými pravidlami tohto portálu, plne rozumie ich obsahu, súhlasí s nimi, bude sa nimi riadiť a na znak súhlasu s ich obsahom sa zaväzuje ich dodržiavať pri užívaní portálu www.lovuzdar.sk a využívaní jeho služieb.
Admin nezodpovedá za obsah pridaný návštevníkmi LovuZdar.sk
Admin si vyhradzuje právo vymazať akýkoľvek obsah pridaný návštevníkmi portálu ak tak uzná za vhodné.